Kızlar sanırım güzel sonuçlarla döndüm doktordan. Hamdolsun...
İlişki sonrası çok yanma yaşıyordum. Evlendiğimizden beri devam eden bir şeydi ve bütün smear testlerim temiz çıkıyordu. Ama bu gün ilk defa infertilite ve tüp bebek uzmanı başka bir doktora gittik fikir almak için. Ve akıntımı kontrol etti, bana çok yoğun iltihabımın olduğunu, sadece bunun bile gebeliğe engel olabileceğini söyledi.
Tedavi de çok basit eşimle birlikte ayda bir hafta kullanacağımız hap verdi. Ayrıca vajina içini her gün yıkamak için vagyl adlı toz ve ayda bir hafta kullanmak için gyno daktarin krem verdi. Ek olarak klomen ile asla tedavi etmediğini, glucophage adlı şeker ilacı ile daha sağlıklı ve düzenli kendiliğinden yumurtlama olacağını söyledi. Hem ailemde şeker hastalığı olduğu için bu ilacın beni şeker hastalığından koruyacağını söyledi. Bazı ilaçlar için 3, bazı ilaçlar için 6 aylık tedavi yazdı. Ek olarak cobal f adlı b vitamini ve folik asit kompleks ilacı verdi. Bu ilacı hamilelik planlayan herkes kullanabiliyormuş galiba.
Ayrıca adetin 18. günü başlamak için duphaston verdi. Bu ilaç gebelik gerçekleşirse tutunmasını sağlar, gerçekleşmezse de adet oldurur dedi. Rahim filmi için şu an asla çektirme dedi. Yoğun iltihap olduğu için bütün iltihap tüplere ve yumurtalıklara dağılır. Onu sonra görüşelim, şimdilik bu ilaçları kullan, bu şekilde 3 aya gebelik olabilir çünkü iltihap ve yumurtlama dışında sorun yok bunlar geçerse gebelik olur, hastalığın çok basit tedavisi dedi.
3 buçuk ay sonraya randevu verdi. Gebelik olmazsa tekrar istişare edelim bakalım başka yapabileceğimiz bir şey var mı görüşürüz o zaman dedi. Özet bu. İlaçlar gebelik gerçekleşse de zarar vermez hatta bazılarını gebelikte de devam et dedi. Ve burası bir tüp bebek merkeziydi kızlar. Yani doktor bana diyebilirdi her şeyi denemişsin artık sıra tüp bebekte diye ama öyle yapmadığını ve öncesinde tedavi planladığını duymuştum o yüzden gittik zaten.
Üzerimden büyük bir yük kalktığını hissediyorum. 3 ay hiç doktora gitmeye gerek kalmadan tedavi görüp doğal gebelik bekleyeceğim inşaallah. Özellikle iltihabı öğrendiğime bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.