Uzun zaman sonra

allahım yardım etsin. bu tarz da kaçıncı konu.. aileler ömür boyu sürecek bir yaşam için neden bu kadar karışırlar ki? tabi ki her aile yavrusu için iyisini ister ama bu şekilde değil.
bir ömür yaşayacak siz. aynı yatağa girecek siz. bence bunlar evliliği çok basit gören insanlar. evliliğin yürümesi için iki tarafın memur olması yetmiyor.
çok zor durumlar. sende iyice düşün karar ver. diğer konuda da yazmıştım. hayatınız bu kadar değersiz değil. elinize alın bişeyleri ve kendiniz için kararlar verin.
araştırmalarda bir şey yok diyosun . sdece abinin bu kadar diretmesinde bir şey var mı onu anlamaya çalış.
benim abim de böyle yapmıştı eşim için. sonra o kadr boş olduğu ortaya çıktı ki söyledikleri için. sinirden delice hareketler yapıyorlar sadece..
dediğim gibi artık düşüm kararını ver. kararlı ol. ölmezler merak etme. bu durumlarda her aile aynı durumu sergiliyor. geçiyor emin ol

++++
++++
++++

Tüm hastalıkları uzerime yıkıldı birsey olursa seni gömerim bilesin dedi

Tüm hastalıkları uzerime yıkıldı birsey olursa seni gömerim bilesin dedi

hey yarabbim ya. sanki namussuzluk yaptın, evli biriyle beraber oldun ay ne bilim aklıma neler geliyor da. bunları söylemesi için o kadar korkunç şeyler yapman gerekiyor ki. sevdiğinle evlenmek istiyorsun işi nereye getirmişler.
yani bi memur alsan adamla mutlu olmasan ilerde.. dövüp sövse o zaman nolacak. onun vebalini kim alacak?
bu nasıl cahilliktir. üstte yorum yaptığın gibi başkalarının evlilikleriyle mi kıyaslama yapıyor. ay neler demek istiyorum.
neden bir şey olsun. bu nasıl vicdansızlık. seni nasıl zorda bırakıyorlar. bu mudur aile yaniiii

Evet kiyaslama yapiliyor o memurla bu kariyerliyle su sununla evlenmiş

10 sene önce olsa yorumum farklı olurdu ama ilk tavsiyem, başkasının hayatını yaşamayın. sırf kardeşinizin gözü tutmadı diye böyle hayatınızdan vazgeçmeyin. ama derim ki var olan sorun hakkında 4-5 kişi aynı düşünceyi paylaşıyorsa vardır bir bildikleri. sizin göremediğiniz birşey vardır. insankızları başkaları hayır dedikçe gözlerini kapatıp inada bindirirler. kendi hayatınızı yaşayın ama sorun teşkil eden şeyi inada bindirmeden, gören gözlerle bir kere daha değerlendirin derim.

Sorun esnaf şerefsizdir çünkü memur değildir cunku elalem ne der cunku cunku diye sıralayabilirim...bir tek abime göre öyle başka soran araştıran kimse kötü demedi ne hikmetki anlamak zor . mucadele ediyoruz ama bazen tıkanıp kalıyoruz

Abin denilecek insanin şak diye yüzüne tüküremedinmi? Ben olsam tükürükle boğardim onu. Hoşuna gidecek galiba kardeşinin kötü olmasi. Böyle abisi/ailesi olan düşmana gerek duymaz.

Sana cok kizdim. Niye yalvarma modusundasin...?

Bana teyzem demişti ayni lafi... hahaaaaaayt kera**** çalışırım yine senin ağız kokunu cekmem demişdim. Dik dur. Paspas olma

abin çok mu şerefli çok mu memur

Tek sorun cocugun esnaf olmasimi ?
Yani mezhep farki,daha once evlenip ayrilmis olma ,cocuklu olma,yas farki (senden fazla buyuk olmasi) etnik koken
Bunlarin hicbiri yok ve ailen sadece adam memur degil esnaf diyemi boyle davraniyor

Su an calisma hayatindan ailene destekmisin yani isi yokusa surmelerinin nedeni maddi destegin kesilecek olmasimi
Birde benim gozumle gorup kulagimla duydugum aile tipi var evlenecek olan kiz yada erkek cocugunda evlenirken veya sonrasinda birsey yapmamak destek olmamak icin bilerek sorun yokken kusluk cikaran kavga gurultu cikaran cocuguyla kusen bunumu yapmak istiyorlar icten ice ailenin amacini anlayamiyorum yani oturmuyor kactir konularina denk geliyorum kizma ama topluca terapilikler

Hic bir sıkıntı yok tek sorun memur değil elaleme ne deriz mevzusu..para da dertleri değil çünkü evlen ama memurla diyorlar

Hic bir sıkıntı yok tek sorun memur değil elaleme ne deriz mevzusu..para da dertleri değil çünkü evlen ama memurla diyorlar
Memurun ne garantisi var Allah askina 15 Temmuz sonrasi kurunun yaninda yasta yandi okumadilar mi duymadilar mi? memur devlet dediginiz kurum calisanlarinin duzeni,devlette cikacak bir kaos ortamina bakar hale geldi? Hayat bu yarina cikacagimizi kim garanti ediyor ki?

Burada aile karsiya degil arkana alinmali ana baba cok karsiysa vardir birsey dinlemek lazim yazarim hep hani bizim goremedigimizi onlar gorup hisseder derim bu tarz konularda ama ailen tuhaf gercekten Allah yardimcin olsun hangi kapi hayirlisiysa onu nasip etsin

ya kızlarının hayatlarını elaleme göre belirliyorlar farkında mısın? dertleri çocuk değil kızımıza bakar mı sever mi sayar mı değil. elalam ne der derdindeler. nasıl bi hayat bu?

bu insanlar nasıl bu kadar katı olabiliyor. gerçekten anlam veremiyorum. abin evinde mutlu mesut yaşarken sen kendi evinde istemediğin bir adamla istemediğin hayatı mı sür istiyorlar. evleninde senin yaşamın olacak ailen de seninle o eve gelmeyecek

Bir sebep olsa gercwkten amenna diyecegm bende ..amin hayirlisini versn rabbim tez zamanda

anladım, abiniz aşırı korumacılığı daha abartmış sanırım. siz sıkıntı çekmeyin diye uğraşıyor ama yanlış şekilde yapıyor. Bu devirde esnafı memuru kalmadı, memurun da artık bir güvencesi yok.

onemli degil basta memur gorsun millet yeter dusuncesi var

Evet cekip gidemiyorum cunku konusmuyorum odama cekiliyorum diye görseniz nasıl hasta oldular ne laflar ölseler benim yuzumden eger cekip gidersem bisey filan olur diye korkuyorum
Merak etme hiç bir şey olmaz sen o hakaret lerden sana bir şey olmuyorsa onlara hiç olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…