Evet her aşıda 525 lira ödeyip vurulacaksınız içinde 16_18_6_11 tiplerine karşı koruyuculuğu varNasil yani
Nasil yani 16 18 cikarsa ayni ası olmuyormu.ückere vurunucazmi 0 2 ay ve 4.yda
Riskli tip varsa sadece risklilere karsi vuruncaz, sonra negatif olunca hepsine karşımı aşı oluyoruzEvet her aşıda 525 lira ödeyip vurulacaksınız içinde 16_18_6_11 tiplerine karşı koruyuculuğu var
Canım senin kafan karışmış. Kutunun içinde tek bir aşı var ve bu aşı 4 tipe karsı koruma sağlıyor. Yani her bir tip için ayrı bir aşı yok içerisinde. 4 tipe karsı koruma sağladığı için de adı 4lü aşı.Riskli tip varsa sadece risklilere karsi vuruncaz, sonra negatif olunca hepsine karşımı aşı oluyoruz
Işte bende gardasil yaptırırdim 2 ci doz ve 3 cu doz kaldiİkili aşı ile 4 lü aşının isimleri farklı 4 lü aşı yani GARDASIL yaptırmak daha mantıklı
Peki bende bsy sormak istiyorum 4 lu aşı ise tek aşı var evet kutuda baktım neden aynı aşıyı 3 kez vuruyoruzCanım senin kafan karışmış. Kutunun içinde tek bir aşı var ve bu aşı 4 tipe karsı koruma sağlıyor. Yani her bir tip için ayrı bir aşı yok içerisinde. 4 tipe karsı koruma sağladığı için de adı 4lü aşı.
Bu aşının tek dozu vücutta bağışıklık oluşturamıyor malesef o nedenle 3 doz yapılmadı gerekiyor. 0-2-6 aylarda olmak üzere 3 aşı olunuyor.Peki bende bsy sormak istiyorum 4 lu aşı ise tek aşı var evet kutuda baktım neden aynı aşıyı 3 kez vuruyoruz
Bu özel bir aşı sağlık ocağı siz parayla alırsanız vurur ancak diğer türlüsü mümkün değilHanımlar ben ortaokuldamıydım lisedemiydim. Sağlık ocağında rahimle ilgili bi aşı vurulduyduk. Hayal meyal hatırlıyorum genç kızlar vurulsun dendiydi. Gidip vurulduydum. Siz de böyle bişi hatırlıyor musunuz. Ben ne aşısı vurulmuştum acaba?
Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 34 yaşındayım ve eminim böyle bi aşı vurulduğumu. Tabi şimdiki gibi 2li 4lü falan değildi. Hatta hemrn hemen aynı yaşta olduğum arkadaşım da hatırlıyo aşıyı vurulduğunu. Ama aşının tam ne için olduğunu hatırlayamıyoz ikimiz de. Belki dedim burda bilen birileri vardır benim aynı yaşlar da olup da. Çünkü o sözünü ettiğim yıldan sonra böyle bi aşı söz konusu olmadı sağlık ocaklarında.Bu özel bir aşı sağlık ocağı siz parayla alırsanız vurur ancak diğer türlüsü mümkün değil
40 yaşındayım ve sağlıkçıyım 23 yıllır hemşireyim evet bu aşı yıllar önce sadece 2 li aşı olarak geldi ama hiçbir zaman devletin aşısı olmadı kendiniz parayla alıp yaptırdıysanız bilemem ama gideyim sağlık ocağı yapsın gibi bir durum söz konusu olamazSizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 34 yaşındayım ve eminim böyle bi aşı vurulduğumu. Tabi şimdiki gibi 2li 4lü falan değildi. Hatta hemrn hemen aynı yaşta olduğum arkadaşım da hatırlıyo aşıyı vurulduğunu. Ama aşının tam ne için olduğunu hatırlayamıyoz ikimiz de. Belki dedim burda bilen birileri vardır benim aynı yaşlar da olup da. Çünkü o sözünü ettiğim yıldan sonra böyle bi aşı söz konusu olmadı sağlık ocaklarında.
Bendede Tip 16 ve CıN1 var.Darisi basimiza..Ne guzel kurtulmuşsunuz.Kızlar merhaba uzun zamandır yazmıyordum. Beni eskiler bilir, ağustos ayında siğil çıkmış yaktırmış, hpv testinde 16 çıkmıştı smear temizdi. Sonra kolposkopi ve cin 1 teşhisi geldi. Ardından rahim ağzıma kriyoterapi yaptırdım eylülde ve ekimde ahcc kullandım 4 ay boyunca. Kısa bir dönem propolis de kullandım ve bu konuyu unuttum, ilk smirimi kasımda yaptırdım negatif. Bu arada ahcc bitti ve tekrar sipariş vermeyi düşünürken, sağlık ocağında smir ve hpv testi yaptırdım 2 hafta önce.. bugun sonuç aldım Negatif olmuş şükürler olsun..
7 ay sonra negatif sonucu aldım kısaca kızlar korkmayın sadece moralinizi yüksek tutun iyi beslenin o kadar. Biraz içiniz rahatladıysa ne mutlu bana
haba bende geçen sene sağlık ocağında hpv yaptırmıştım bu sene aradığımda yapamayız dedi 5 yılda bir hakkım varmışKızlar merhaba uzun zamandır yazmıyordum. Beni eskiler bilir, ağustos ayında siğil çıkmış yaktırmış, hpv testinde 16 çıkmıştı smear temizdi. Sonra kolposkopi ve cin 1 teşhisi geldi. Ardından rahim ağzıma kriyoterapi yaptırdım eylülde ve ekimde ahcc kullandım 4 ay boyunca. Kısa bir dönem propolis de kullandım ve bu konuyu unuttum, ilk smirimi kasımda yaptırdım negatif. Bu arada ahcc bitti ve tekrar sipariş vermeyi düşünürken, sağlık ocağında smir ve hpv testi yaptırdım 2 hafta önce.. bugun sonuç aldım Negatif olmuş şükürler olsun..
7 ay sonra negatif sonucu aldım kısaca kızlar korkmayın sadece moralinizi yüksek tutun iyi beslenin o kadar. Biraz içiniz rahatladıysa ne mutlu bana..
haba bende geçen sene sağlık ocağında hpv yaptırmıştım bu sene aradığımda yapamayız dedi 5 yılda bir hakkım varmış
Doktorum Pap simir yaptı hpv pahalı sağlık ocağına git dedi yine yaparlar pozitif çıktığın için
Siz nasıl yaptırdınız sağlık ocağında
Çok pardon yanlış yazdım yinede sorun çok emin değilim istersen yarın ketemde ki arkadaşlara sorarımhaba bende geçen sene sağlık ocağında hpv yaptırmıştım bu sene aradığımda yapamayız dedi 5 yılda bir hakkım varmış
Doktorum Pap simir yaptı hpv pahalı sağlık ocağına git dedi yine yaparlar pozitif çıktığın için
Siz nasıl yaptırdınız sağlık ocağında
Bende hpv varmi bilmiyorum daha once doktora gittim lezyonun yok dedi ama afedersiniz acik yazacam vajina deliginin yaninda siyah ben seklinde hafif kabarik bise farkettim esimle oralda yasadik ne yazikki ve suanda dudagimin az altinda bi sislik cikti agzimda cikmis olmasindan cok korkuyorum suanHPV 16 ve 53 tasidigimi öğrendiğim o buhran günlerimde (aralik 2019)Hicbir sayfayi atlamadan tek tek hepsini okudum..Google psikolojimi mahvetti.Ama burası çok rahatlatti.Ve çikardigim sonuç ; Kontrol altinda oldugumuz zaman Allahin izniyle birsey olamayacak.Eninde sonunda negatif olucaz.Enfekte oldugumuz tipe bagisiklik kazandigimiz ama diger tipler içinde aşı olmamız gerektiği.Ve hedefim Haziran ayindaki ilk HPV testinde negatif olmak (inşallah) ve hemen aşı olmak.O kadar da gerilecek birsey yok .Allah beterinden saklasin .Aslinda Beni Rahim ağizindan daha çok HPV nin bogazda ağizda olabilmesi yormuştu..Günlerce bunalim gecirmistim.Sonunda bogaz kültürü yaptirarak aklimdaki soru işaretinide kaldirmis oldum.Sükurler olsun ki...
Lezyonu doktorunuz gözle fark edilebilirmi bilemiyorum.Ama HPV nin kesin varligini sürüntü ile ögrenirseniz içinizde rahat olur.Vajina kenarinda O siyah benden bendede var HPV den dolayi olduğunu sanmiyorum.Eger olsaydi büyürdü ve çoğalirdi.Uzun zamandir var bende.Sizde takip edin bence herhangi bir büyüme yada çoğalma olursa hemen doktora gidin.Ama bence o normal bir bendir.Siğil daha çok açik renkli oluyor diye biliyorum.Bende HPV 16 var siğil çikmadi.Oral bölgeye gelince.Ben bu sebeple gecelerce uyuyamadim.Rahim ağzimdaki tip 16 bile beni bu kadar üzmedi.Agzimda hiçbir şüpheli durum olamamasina rağmen ya varsa diye kafamdan silemedim.Sürekli aynadan dilimi ve ağzimi kontrol ediyordum.Sağlik ocagi doktoruda icinde olmak üzere çok doktorla konuştum.Hepsinin dedigi ayniydi.Orda lezyon olmasi çok zayif bir ihtimal.Olasilik var ama çok zor.Iliski esnasinda agizda bir açik yara olmasi gerekiyormus.Ve bir genel cerrahin dedigi şuydu Ağiz ıslak yer ufacik bir lezyon olursa hemen hizla büyüyüp çoğalir.Tek bir yerle sınırlı kalmaz dedi.Kendi jinekologumda sordugumda bana çok kizdi Öyle birseyle hiç karşilasmadim O nerden çikti dedi.Ama benim icim yine rahat etmedi Ağız kültürü aldirdim Negatif çikti hamdolsun..(Ama hala beynimden silmiş değilim o ayrı meseleBende hpv varmi bilmiyorum daha once doktora gittim lezyonun yok dedi ama afedersiniz acik yazacam vajina deliginin yaninda siyah ben seklinde hafif kabarik bise farkettim esimle oralda yasadik ne yazikki ve suanda dudagimin az altinda bi sislik cikti agzimda cikmis olmasindan cok korkuyorum suan
Su yazinizla bile icim rahatladi tesekkurlee bu ara virus sebebiyle nasil doktora gidicem bilmiyorum cunku ben ilcede yasiyorum merkeze gitme olanagim suan icin yok malesefLezyonu doktorunuz gözle fark edilebilirmi bilemiyorum.Ama HPV nin kesin varligini sürüntü ile ögrenirseniz içinizde rahat olur.Vajina kenarinda O siyah benden bendede var HPV den dolayi olduğunu sanmiyorum.Eger olsaydi büyürdü ve çoğalirdi.Uzun zamandir var bende.Sizde takip edin bence herhangi bir büyüme yada çoğalma olursa hemen doktora gidin.Ama bence o normal bir bendir.Siğil daha çok açik renkli oluyor diye biliyorum.Bende HPV 16 var siğil çikmadi.Oral bölgeye gelince.Ben bu sebeple gecelerce uyuyamadim.Rahim ağzimdaki tip 16 bile beni bu kadar üzmedi.Agzimda hiçbir şüpheli durum olamamasina rağmen ya varsa diye kafamdan silemedim.Sürekli aynadan dilimi ve ağzimi kontrol ediyordum.Sağlik ocagi doktoruda icinde olmak üzere çok doktorla konuştum.Hepsinin dedigi ayniydi.Orda lezyon olmasi çok zayif bir ihtimal.Olasilik var ama çok zor.Iliski esnasinda agizda bir açik yara olmasi gerekiyormus.Ve bir genel cerrahin dedigi şuydu Ağiz ıslak yer ufacik bir lezyon olursa hemen hizla büyüyüp çoğalir.Tek bir yerle sınırlı kalmaz dedi.Kendi jinekologumda sordugumda bana çok kizdi Öyle birseyle hiç karşilasmadim O nerden çikti dedi.Ama benim icim yine rahat etmedi Ağız kültürü aldirdim Negatif çikti hamdolsun..(Ama hala beynimden silmiş değilim o ayrı mesele☺)Eğer sizde merak ediyorsaniz KBB dokturundan şuphenizden bahsedin ve Ağız kultürü isteyin.İnşallah birşey çıkmayacak
Vallahi aynisini bende düşünüyorum.Inşallah büyümez bu corona virüsü ..Bizimde kontrol altinda olmamiz lazim.Sizin tarihte yakın sayilir.Inşallah vakalar çoğalmazda eski düzenimize kavuşuruz.Benimde leep ten sonraki ilk smearim haziranda iple çekiyirum hazirani zaten.Insallah engel olmazKızlar 15 nisanda smear kontrolüm vardı bu corona olayı iyice çığrından çıkarsa doktora da gidemezsek diye endişeleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?