Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Riskli tip varsa sadece risklilere karsi vuruncaz, sonra negatif olunca hepsine karşımı aşı oluyoruz
Canım senin kafan karışmış. Kutunun içinde tek bir aşı var ve bu aşı 4 tipe karsı koruma sağlıyor. Yani her bir tip için ayrı bir aşı yok içerisinde. 4 tipe karsı koruma sağladığı için de adı 4lü aşı.

Peki bende bsy sormak istiyorum 4 lu aşı ise tek aşı var evet kutuda baktım neden aynı aşıyı 3 kez vuruyoruz

Hanımlar ben ortaokuldamıydım lisedemiydim. Sağlık ocağında rahimle ilgili bi aşı vurulduyduk. Hayal meyal hatırlıyorum genç kızlar vurulsun dendiydi. Gidip vurulduydum. Siz de böyle bişi hatırlıyor musunuz. Ben ne aşısı vurulmuştum acaba?

Bu özel bir aşı sağlık ocağı siz parayla alırsanız vurur ancak diğer türlüsü mümkün değil

Bu özel bir aşı sağlık ocağı siz parayla alırsanız vurur ancak diğer türlüsü mümkün değil
Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 34 yaşındayım ve eminim böyle bi aşı vurulduğumu. Tabi şimdiki gibi 2li 4lü falan değildi. Hatta hemrn hemen aynı yaşta olduğum arkadaşım da hatırlıyo aşıyı vurulduğunu. Ama aşının tam ne için olduğunu hatırlayamıyoz ikimiz de. Belki dedim burda bilen birileri vardır benim aynı yaşlar da olup da. Çünkü o sözünü ettiğim yıldan sonra böyle bi aşı söz konusu olmadı sağlık ocaklarında.

40 yaşındayım ve sağlıkçıyım 23 yıllır hemşireyim evet bu aşı yıllar önce sadece 2 li aşı olarak geldi ama hiçbir zaman devletin aşısı olmadı kendiniz parayla alıp yaptırdıysanız bilemem ama gideyim sağlık ocağı yapsın gibi bir durum söz konusu olamaz

Bendede Tip 16 ve CıN1 var.Darisi basimiza..Ne guzel kurtulmuşsunuz.

Merhaba bende geçen sene sağlık ocağında hpv yaptırmıştım bu sene aradığımda yapamayız dedi 5 yılda bir hakkım varmış
Doktorum Pap simir yaptı hpv pahalı sağlık ocağına git dedi yine yaparlar pozitif çıktığın için
Siz nasıl yaptırdınız sağlık ocağında

haba bende geçen sene sağlık ocağında hpv yaptırmıştım bu sene aradığımda yapamayız dedi 5 yılda bir hakkım varmış
Doktorum Pap simir yaptı hpv pahalı sağlık ocağına git dedi yine yaparlar pozitif çıktığın için
Siz nasıl yaptırdınız sağlık ocağında

Son düzenleme:
Çok pardon yanlış yazdım yinede sorun çok emin değilim istersen yarın ketemde ki arkadaşlara sorarım

Bende hpv varmi bilmiyorum daha once doktora gittim lezyonun yok dedi ama afedersiniz acik yazacam vajina deliginin yaninda siyah ben seklinde hafif kabarik bise farkettim esimle oralda yasadik ne yazikki ve suanda dudagimin az altinda bi sislik cikti agzimda cikmis olmasindan cok korkuyorum suan

Lezyonu doktorunuz gözle fark edilebilirmi bilemiyorum.Ama HPV nin kesin varligini sürüntü ile ögrenirseniz içinizde rahat olur.Vajina kenarinda O siyah benden bendede var HPV den dolayi olduğunu sanmiyorum.Eger olsaydi büyürdü ve çoğalirdi.Uzun zamandir var bende.Sizde takip edin bence herhangi bir büyüme yada çoğalma olursa hemen doktora gidin.Ama bence o normal bir bendir.Siğil daha çok açik renkli oluyor diye biliyorum.Bende HPV 16 var siğil çikmadi.Oral bölgeye gelince.Ben bu sebeple gecelerce uyuyamadim.Rahim ağzimdaki tip 16 bile beni bu kadar üzmedi.Agzimda hiçbir şüpheli durum olamamasina rağmen ya varsa diye kafamdan silemedim.Sürekli aynadan dilimi ve ağzimi kontrol ediyordum.Sağlik ocagi doktoruda icinde olmak üzere çok doktorla konuştum.Hepsinin dedigi ayniydi.Orda lezyon olmasi çok zayif bir ihtimal.Olasilik var ama çok zor.Iliski esnasinda agizda bir açik yara olmasi gerekiyormus.Ve bir genel cerrahin dedigi şuydu Ağiz ıslak yer ufacik bir lezyon olursa hemen hizla büyüyüp çoğalir.Tek bir yerle sınırlı kalmaz dedi.Kendi jinekologumda sordugumda bana çok kizdi Öyle birseyle hiç karşilasmadim O nerden çikti dedi.Ama benim icim yine rahat etmedi Ağız kültürü aldirdim Negatif çikti hamdolsun..(Ama hala beynimden silmiş değilim o ayrı mesele)Eğer sizde merak ediyorsaniz KBB dokturundan şuphenizden bahsedin ve Ağız kultürü isteyin.İnşallah birşey çıkmayacak

Kızlar 15 nisanda smear kontrolüm vardı bu corona olayı iyice çığrından çıkarsa doktora da gidemezsek diye endişeleniyorum

Su yazinizla bile icim rahatladi tesekkurlee bu ara virus sebebiyle nasil doktora gidicem bilmiyorum cunku ben ilcede yasiyorum merkeze gitme olanagim suan icin yok malesef

Kızlar 15 nisanda smear kontrolüm vardı bu corona olayı iyice çığrından çıkarsa doktora da gidemezsek diye endişeleniyorum
Vallahi aynisini bende düşünüyorum.Inşallah büyümez bu corona virüsü ..Bizimde kontrol altinda olmamiz lazim.Sizin tarihte yakın sayilir.Inşallah vakalar çoğalmazda eski düzenimize kavuşuruz.Benimde leep ten sonraki ilk smearim haziranda iple çekiyirum hazirani zaten.Insallah engel olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…