Evet arastirmalar yapiyor ama ozel muanesinden randevu al ucretli devletler kapali zaten acil olmadigi surece bakmiyor ben ozel randevuyla gitim gecen hafta pazartesidevlet hastaneleri kolposkopi yapıyor mu şu anda yani corona süreci devam ederken bilginiz var mi?
devlette ücretli mi kolposkopi ne kadar ?Evet arastirmalar yapiyor ama ozel muanesinden randevu al ucretli devletler kapali zaten acil olmadigi surece bakmiyor ben ozel randevuyla gitim gecen hafta pazartesi
Bilmem ki miane oldum simir hpv tiplemesi yapti cikinca tekrar gidicem kolposkopiyi ucrestiz yapiyorlar bildigim kadariyla sadece muane ucreti aliyordevlette ücretli mi kolposkopi ne kadar ?
bence başka bir doktora daha kontrole gidebilirsiniz eğer önceden varolmadıklarına eminseniz
Kasiniyormu cikan yerlerarkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Siğiller (HPV) ile ilgili o kadar şey tecrübe edindim o kadar şey uyguladım ki yıllarca bu bela ile uğraştım. Maalesef hpv konusunda ülkemiz çok geride kalmış hemde her konuda( bilinçlenme-aşı-tedavi-önleme) çoğu insan bu virüsü ilk kez vücudunda gördüğü zaman ne olduğunu bile bilmiyor, doktorlara gittiklerinde çoğu baştan savma bilgi verir yada baştan savma tedavi uygular (yaktırma-dondurma-aldara) zaten uyguladıkları tedaviler %90 işe yaramıyor. Çoğu doktorun hpv konusunda neredeyse bilgisi yok dediğim gibi baştan savarlar ama özeldeki doktorlar ilgili hemde çok ilgili ama bu ilgileri maalesef meslek aşkı veya yardımcı olma aşkından değil hiç kimse kusura bakmasın özel muayenehaneler bu işi ticarete dökmüşler hepsi en iyisi biziz diyorlar her yerde reklam yapıyorlar hatta bu forumda bile fake hesap açıp reklam yapıyorlar. Falanca doktora gittim çok iyiydi tedavisi süperdi diyen çok insan görürsünüz internet ortamında. İlk yapmamız gereken toplumca bilinçlenmedir.TEDBİRLER-----Virüsten korunmak için tedbirler alınmalı mesela kondomsuz ilişkiye girilmemeli özellikle bekar insanlar(erkekler kondomu sevmez ne kadar ısrar ederlerse karşı çıkılmalı ve korunmalı) - AŞI olunmalı- özel bölgeler jilet ve ağda yerine tıraş makinesı ile alınmalı (erkeklerin sakallarını traş ettikleri şarjlı makineler jilet ve ağda gibi tahriş etmez virüsü yaymaz)-sıvı deterjanlar yerine kalıp sabunlar ile eller yıkanmalı ve hatta özel bölgeler bile çünkü hpv yağlı deriyi sever (kalıp sabunlar bakteri falan bırakmaz). Çok denk geldim hpv vücudun başka yerine bulaşır mı diye her virüsün tipi farklıdır ama genelde genital bölgede çıkan siğiller göz kapaklarına ,koltuk altlarına ve göğüs uçlarına bulaşırlar hatta burun deliklerine bile bulaşır ve bu bulaştırmayı yapan tırnaklarımızdır. ( bazen denk geliyoruz bazı insanların göz kapaklarında siğiller vardır göz kapağında siğil olan birinin %85 olasılıkla genital bölgesindede vardır) Siğiller ile oynamayın emin olun oynandıkça çoğalırlar ve çok kafaya takmayın siz kafaya taktıkça stresiniz artar stres artıkça bağışıklık düşer zaten stres devam ettiği sürece hpv vücuttan atılmaz .Okuttum geçti diyenler geçeceğine inandığı ve artık kafaya takmadığı için daha doğrusu stres yapmadığı için bağışıklık hücreleri artıyor ve vücut güçleniyor .YURTDIŞINDA HPV TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR İÇİN CİMER'E YAZIN . Bakın çoğu ülkede hpv artık sıradan bir hastalık mesela veregen krem bu hastalığın tedavisinde çok etkili ama Türkiye'de yok ve çok pahalı ayrıca getirmek çok zor gümrüğe takılır veregen gibi etkili bir çok krem var etkili olan tedaviler Türkiye'de yok aşı çok pahalı SGK karşılamıyor çoğu ülkede hpv aşısı yeni doğan çocukların aşı takvimine alınıyor. Tekrar söylüyorum CİMER'e yazın bir kişinin yazması ile olmuyor binlerce kişi yazacak ki ses duyulsun hiç olmazsa aşı SGK listesine alınır herkes ücretsiz faydalanır ve kremler getirilir CİMER çok etkili bir kurum zaten Türkiye'de sesinizin duyulmasını istiyorsanız ya CiMER'e yazacaksınız yada haber kanallarına çıkacaksınız hemen çözüm olur haber kanallarında görüyoruz kanser ilaçları bir kere haber oldu mu ertesi gün SGK geri ödeme listesine alıyor .LÜTFEN herkes yazsın emin olun herkes yazarsa bu sorun çözülür.
DENEDİĞİM TEDAVİLER: ALDARA krem bölgesel bağışıklığı artıran bir krem bazı insanlarda işe yarar ama bende çoğalttı. KRİYOTERAPİ (sıvı azot ile dondurma): maalesef çok uygulandı işe yaramadı.. KOTER (yaktırma): işe yaramadı. SALİSİLİK ASİT İÇEREN İLAÇLAR :işe yaramadı YAĞLAR( ceviz- çörekotu-sarımsak-çay ağacı vb) işe yaramadı . Elma sirkesini denedim işe yaramadı -Üstüne vitamin hapı koydum ve daha bir sürü şey yaptım hiçbiri işe yaramadı hep çoğaldılar .
EN ETKİLİ TEDAVİ YÖNTEMİ: Ben bu tedavi yöntemini tesadüfen keşfettim sık sık grip olan biriydim eczaneden 4 tane vitamin aldım grip için C vitamini( redoxon yüksek oranda c vitamini ve çinko içeriyor ayrıca d vitaminide var içinde) BETA GLUKAN -folik asit( folbiol) ve benexol bu dört vitamini grip için kullanıyordum kullandıktan 1 ay sonra siğillerin küçüldüğünü farkettim ve artık siğillerimle hiç uğraşmadım ve geçeceğine inanmaya başladım ve vitaminleri kullanmaya devam ettim ve yavaş yavaş siğiller yok oldu kaç ayda yok oldular bilmiyorum çünkü dikkat etmiyordum eğer dikkat edip bakmaya devam etseydim tekrar kafaya takardım. Bu vitaminler sayesinde artık giripte olmuyorum özellikle folik asit beta glukandan sonra alındığında etkisini artırıyor .Genital siğili olan herkese tavsiyem bağışıklık seviyenizi yüksek tutun ve en önemlisi stresten uzak durun çünkü stres olduğu sürece bu virüs çoğalır kafaya takmayın günde hiç olmazsa yarım saat yürüyüş yapın temizliğinize dikkat edin emin olun bunları yaparsanız 1 yıl içinde kurtulursunuz
ağızda olma olasılığı daha düşük genital bölgeye göre. ağzımızın yapısı gereği. bakterilere, virüslere daha dayanıklı.Arkadaslar benim anlamadigim ve kafama taktigim bi konu genital bolgede var. Ve ben sigili ogrenmeden once esimle oral iliskimiz olurdu. Ogrendikten sonra kbb yede gittim fakat bi sey olmadigini soyledi. Cok aklima takiliyo genital bolgemde ciktiysa neden agzimda cikmadi diye belkide vardir bilemem ama ben bi lezyon goremiyorum . Boyle durumda olanlar var mi genital bolgesinde olusmus fakat agzinda lezyon olmayan . Bazen cok kafaya takiyorum vr korkuyorum. Ustune hamileyim su an ve bagisikligim dusup cogalicaklar diye cok korkuyorum
korkmana gerek yok insanların birçoğu karşılaşıyor bu virüsle elbet vücuttan atılıyor. 1-2 yıl içinde kurtulmuş olursun ama şimdi hamile olduğun için okuduğum bi yazı da hamilelikte siğillerin arttığını duymuştum tabi herkes için geçerli olmayabilir. siğil gördüğün zaman doktora gidip yaktır hemen bi şekilde gidecek vücudundan. sakin ol sadece hamilesin ve bence en son düşüneceğin şey bu virüs olsun. bebeğinin gelişimi,sağlığı daha önemli. en kötü ihtimal sezeryan doğum olursun ve bebeğin hiç bi şekilde etkilenmez bu durumdan. bence siğillerin temizlendikten sonra tabi doktorun ne der bilemem ama normal doğumda yapabilirsin. sonuçta deri virüsü deriden temizlendiği zaman bulaşıcılığı olmuyorArkadaslar benim anlamadigim ve kafama taktigim bi konu genital bolgede var. Ve ben sigili ogrenmeden once esimle oral iliskimiz olurdu. Ogrendikten sonra kbb yede gittim fakat bi sey olmadigini soyledi. Cok aklima takiliyo genital bolgemde ciktiysa neden agzimda cikmadi diye belkide vardir bilemem ama ben bi lezyon goremiyorum . Boyle durumda olanlar var mi genital bolgesinde olusmus fakat agzinda lezyon olmayan . Bazen cok kafaya takiyorum vr korkuyorum. Ustune hamileyim su an ve bagisikligim dusup cogalicaklar diye cok korkuyorum
Nirmal dogum istemem buyuk ihtimal cunku kucuk bi sigil bile olsa bebege gecebilir. O yuzfen sezeryankorkmana gerek yok insanların birçoğu karşılaşıyor bu virüsle elbet vücuttan atılıyor. 1-2 yıl içinde kurtulmuş olursun ama şimdi hamile olduğun için okuduğum bi yazı da hamilelikte siğillerin arttığını duymuştum tabi herkes için geçerli olmayabilir. siğil gördüğün zaman doktora gidip yaktır hemen bi şekilde gidecek vücudundan. sakin ol sadece hamilesin ve bence en son düşüneceğin şey bu virüs olsun. bebeğinin gelişimi,sağlığı daha önemli. en kötü ihtimal sezeryan doğum olursun ve bebeğin hiç bi şekilde etkilenmez bu durumdan. bence siğillerin temizlendikten sonra tabi doktorun ne der bilemem ama normal doğumda yapabilirsin. sonuçta deri virüsü deriden temizlendiği zaman bulaşıcılığı olmuyor
Çok fazla kafana takmamalısın ama tıpta hiçbir zaman kesin konuşma olmamalı. Benim genital bölgem ve dilimde çıktı dilimde 1 tane vardı zaten küçüktü daha küçüldü virüs deriden temizlenince kesin bulaşmayacak diye birşey yok vücut siğilleri virüsü baskılar ama sistemden atamayıp taşıyıcı olabilir sağlık okuyorum alanım olmasa anlıyorumKızlaar şimdi benim assla anlamadığım bir nokta var ki okuyorum okuyorum bu durumdan muzdarip çokta fazla kişi var. Bir ara burdan biri doktora gitmişti bu ağıza bulaşma durumuyla ilgili ve doktoru da virüs vücutta aynı anda 1 den fazla yerde görülmüyor demiş. Yani hem makatta hemde ağızda gibi. Ama bunu destekleyen herhangibir şey ne intetnetten ne de başka bir kaynaktan bulamadım. Bilemiyorum sağlıkçı arkadaşlar var mı aramızda ama kafama takmadan edemiyorum. Benim siğillerim makat bölgemdeydi 1 yıl önce yakıldılar ve o zamandan beri tekrar lezyon oluşmadı. Tam birleşme yaşamadığım içinde herhangibir sürüntü testi yaptıramadım tabii ki doktorum da tip 6-11 bu zararsız dedi sadece. Ama şimdi erkek arkadaşımda farklı bir tür varmı yok mu bunu bilmiyorum ve bunun ağzıma bulaşıp bulaşmadığını da bilmiyorum ve bu vok tedirgin edici. Bunun için ağız içi hpv dna tarzı bir test var mı? Yani ağız-boğaz yolundan bir şekilde bunun testini yaptırmamız mümkün mü? Bilen ya da yaptıran varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Merhaba ağzınız için herhangi bir ürün kullandınız mı acaba benim dil altimda var maalesef büyümüyor ama tam olarak geçmiyor daÇok fazla kafana takmamalısın ama tıpta hiçbir zaman kesin konuşma olmamalı. Benim genital bölgem ve dilimde çıktı dilimde 1 tane vardı zaten küçüktü daha küçüldü virüs deriden temizlenince kesin bulaşmayacak diye birşey yok vücut siğilleri virüsü baskılar ama sistemden atamayıp taşıyıcı olabilir sağlık okuyorum alanım olmasa anlıyorum
Merhaba benim tam dilimin ucundaydı 1 ay kadar durdu şimdi küçülme evresinde bazı siğiller kendi kendine geçermiş. Dil için çok fazla bir şey yapmadım ancak sigara ve alkol kullanılıyorsa kesin olarak bırakılmalı. Genital bölge içinde riskli bunlar ama ağızda siğili olanlar için daha da riskli. Yeşil çay ve yulaf gibi bazı yiyecekler hpv ile savaşmakta işe yarıyor. Düzenli olarak yeşil çay içmeye başladığımda 1 hafta içinde küçülmeye başladı ağzımdaki siğil. Bunun etkisi var mıdır bilmem ama şekerli asitli yiyecekleri azaltıp vitamin takviyesi alıp bu besinleri tüketirsek geçecek diye düşünüyorum. Henüz yeni vitamin almaya başladım ancak almadan da küçülmeye devam ediyor. Arkadaşlar şunu unutmayın, siğilleri istediğiniz kadar yaktırın bağışıklığınız güçlü olmadığı sürece bu siğiller çıkmaya devam edecek. Bağışıklığını güçlü olursa ya bu virüsü vücuttan atarsınız ya da yukarıda bahsettiğim gibi bela olan siğillerden kurtulur sadece taşıyıcı olursunuz. Ama en ufak bağışıklık düşüklüğünde tekrar çıkabilir.Merhaba ağzınız için herhangi bir ürün kullandınız mı acaba benim dil altimda var maalesef büyümüyor ama tam olarak geçmiyor da
deri yoluyla bulaş oluyor deri virüsünden kastım o tükürükle,kanla bulaş edemezsiniz sonuçta bu virüsü. ama yanlış telafuz düzeltmekte haklısınızAyrıca virüs sanılanın aksine deri virüsü değil dna virüsüdür sadece derideki mikro kesik yara gibi yerlerden girer vücuda
Tabii ama ağızda mevcut siğil varsa tükürük yoluylada bulaşabilir. Çok kötü bir hastalık bu maalesef. Seçenekler aşırı derecede fazla.deri yoluyla bulaş oluyor deri virüsünden kastım o tükürükle,kanla bulaş edemezsiniz sonuçta bu virüsü. ama yanlış telafuz düzeltmekte haklısınız
kötü değil öyle düşünmeyelim nice hastalıklar var. kontrol edildiği zaman vücuttan atılabiliyor ayrıca kanser riski çok düşük ve aşısı var yüksek bağışıklıkla 6 ayda bile negatif olan varmış. en kısa zamanda negatif oluruz umarımTabii ama ağızda mevcut siğil varsa tükürük yoluylada bulaşabilir. Çok kötü bir hastalık bu maalesef. Seçenekler aşırı derecede fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?