Yani siğiller çok can sıkıyor, elbette nice kötü hastalıklar var ancak sizin ağzınızda siğil var mı bilmiyorum da yine de genital bölgedeki gibi olmuyor. Daha sorunlu oluyor bunu yaşayanlar için son derece kötü bir hastalık. Bazen ağzımdakiler geçsede genital bölgedekiler benimle kalsa daha iyi diye düşünmüyor değilim.kötü değil öyle düşünmeyelim nice hastalıklar var. kontrol edildiği zaman vücuttan atılabiliyor ayrıca kanser riski çok düşük ve aşısı var yüksek bağışıklıkla 6 ayda bile negatif olan varmış. en kısa zamanda negatif oluruz umarım
Zaten her kbb doktoru bundan anlamıyor. Baş ve boyun cerrahisinde uzmanlaşmış bir doktora görünmek daha mantıklı. 1 senedir lezyonunuz yoksa boşuna stress yapmayın.Ağzımda var mı yok mu gram anlamıyorum. O dönem çok korkup kbb ye gidip baktırmıştım ama bilemedim. 1 yıldır da aktif lezyonum yok umarım negatif olmuştur. Of testte yaptıramıyorum ne çirkin bir şey yaa
Siğilin yüksek ya da düşük tiple pek alakası yok. Hpv 6 en çok siğile sebep olan tiplerden biri. Bende 16 var benimde siğillerim vardı bayağı.Aldara bende işe yaradı biraz sabırlı olmak lazım. Ben doktorumun tavsiyedi ile 6 gün boyunca her gün kullandım gündüz de tahriş olmasın diye teramisin sürdüm. Ama bence kesinlikle gün aşırı kullanılması lazım. Bir gün ara verilerek kullanılırsa cildi tahriş etme oranı azalır diye düşünüyorumAldara ise yaramıyor mu? Nasıl kullanıyorsunuz rica etsem anlatır mısınız
Teşekkür ediyorum. Evet bağışıklık Cook önemli. Ben de düzenli olarak yeşil çay propolis ve imutor tüketiyorum. Ayrıca c ve b vitamini almaya başladım. Umarım faydası olur. Sizde hangi tip var acabaMerhaba benim tam dilimin ucundaydı 1 ay kadar durdu şimdi küçülme evresinde bazı siğiller kendi kendine geçermiş. Dil için çok fazla bir şey yapmadım ancak sigara ve alkol kullanılıyorsa kesin olarak bırakılmalı. Genital bölge içinde riskli bunlar ama ağızda siğili olanlar için daha da riskli. Yeşil çay ve yulaf gibi bazı yiyecekler hpv ile savaşmakta işe yarıyor. Düzenli olarak yeşil çay içmeye başladığımda 1 hafta içinde küçülmeye başladı ağzımdaki siğil. Bunun etkisi var mıdır bilmem ama şekerli asitli yiyecekleri azaltıp vitamin takviyesi alıp bu besinleri tüketirsek geçecek diye düşünüyorum. Henüz yeni vitamin almaya başladım ancak almadan da küçülmeye devam ediyor. Arkadaşlar şunu unutmayın, siğilleri istediğiniz kadar yaktırın bağışıklığınız güçlü olmadığı sürece bu siğiller çıkmaya devam edecek. Bağışıklığını güçlü olursa ya bu virüsü vücuttan atarsınız ya da yukarıda bahsettiğim gibi bela olan siğillerden kurtulur sadece taşıyıcı olursunuz. Ama en ufak bağışıklık düşüklüğünde tekrar çıkabilir.
Bende aldarayı gün aşırı kullanıyorum dün ikinci kez kullandım siğillerim zaten küçüktü bir kaçı daha da küçüldü ve 1 tanesi geçti bu bana aşırı moral oldu ama burada bir cevap okudum aldara bende siğilleri daha çok çoğalttı işe yaramadı diye çok şaşırdımSiğilin yüksek ya da düşük tiple pek alakası yok. Hpv 6 en çok siğile sebep olan tiplerden biri. Bende 16 var benimde siğillerim vardı bayağı.Aldara bende işe yaradı biraz sabırlı olmak lazım. Ben doktorumun tavsiyedi ile 6 gün boyunca her gün kullandım gündüz de tahriş olmasın diye teramisin sürdüm. Ama bence kesinlikle gün aşırı kullanılması lazım. Bir gün ara verilerek kullanılırsa cildi tahriş etme oranı azalır diye düşünüyorum
Yani hiçbir şey söylememiş olması çok tuhaf. Siğil dediyse %90 Hpv'dir. Rahim ağzının temiz olması iyi ( temiz olmasa da tedavisi var). İzleyelim dediyse oraya jilet ağda yapma canım bu çok yaygınlaştırıyor kendimden biliyorum . Onun dışında, smear kesin yaptır. Smear testine göre hpv dna yaptırabilirsin ama smear kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim. Beslenmene dikkat et sigara içme bol bol su iç bağışıklığını güçlendir. Hpv de olsa gelip geçer üzülme. Ancak siğilin varsa onlardan bir şekilde kurtulmalısın ki yayılmasın . Sevgiler.Merhaba yaklaşık 2 hafta önce vajinamda siğil olduğunu farkettim geçen haftada doktora gittim doktor siğil olmadığını kendi dokum olduğunu hatta nasıl farkettiğimi sordu baya küçük et beni gibi ve kendi dokum değil sonradan çıktı eminim 5-6 tane anca var sadece ultrasonla baktı ve rahim ağzı temiz deyip herhangi bi ilaç vermedi ekstra bi testte istemedi takip edelim dedi ama ben tedirgin oluyorum başına böyle bi durum gelen var mı
Rica ederim ben henüz tipleme testi yaptırmadım. Bende 1.5 ay olmamıştır bile siğil çıkalı. Sadece smear testi yaptırdım özelde sonucu almaya gidincede tipleme testi yaptıracaktım ama özel hastanelerin fazla ücret isteyip az tipe baktıklarını öğrendim tam kafamda soru işaretleri varken buradan eğitim ve araştırma hastanelerinde 30 yaş altına yapıldığını öğrendim. İşte bayramdan sonra gideceğim. Ahcc almıştım vitamin olarak birde folik asitle beta glukan alıp destekleyeceğim. İnşallah bağışıklığımızı güçlendirip yeneceğiz. Yani şu siğiller çıkmasa taşıyıcı olmaya bile razıyım dedirtiyor insana... Hem maddi hem manevi ve psikolojik etkileri birazcık fazlaTeşekkür ediyorum. Evet bağışıklık Cook önemli. Ben de düzenli olarak yeşil çay propolis ve imutor tüketiyorum. Ayrıca c ve b vitamini almaya başladım. Umarım faydası olur. Sizde hangi tip var acaba
Sonucunuz ne oldu? Geçti mi siğiller?Önceden 2 kutu bitirmiştim bir yıl önce işe yaramadılar belki simdi işe yarar umuduyla yine 2 kutu bitirdim 3. Kutuya gectim yine bir değişiklik yok pes ettim. Acaba 4 kutuyu da bıkmadan usanmadan bitirmek mi gerekiyor öyle mi işe yarayacak bilemiyorum): zaten en fazla 4 kutu bitirebiliyorsunuz sonra ara vermeniz gerekiyor. Ben önce o bölgemi yıkıyorum iyice kuruluyorum sonra siğil olan ve süpheli olan bölgelere sürüyorum hepsine ayrı parmakla sürüyorum parmağımla taşımayayım diye. Sonra uyuyorum 8-10 saat sonra sabah iyice yıkıyorum sebamed intim jel ile. Haftada 3 kere gün aşırı bu şekilde uyguluyorum ancak asla azalma olmuyor aksine yenileri cıkıyor. Acaba deri altındaki siğilleri mi cıkarıyır anlamıs değilim. Keşke aldara ile siğillerden kurtulmus biri bize açıklama yapsa.
İnanın anksiyete işleri daha çok berbat etmekten başka bir şeye yaramıyor. Bende de aynı durum vardı. Kendinize bol bol moral verin. İsterseniz daha çok bekleyip vakit kaybetmek yerine başka doktora görünün.Kadınlar selam, lanet olası covid virüsünden dolayı patolog mu sonucu incelemedi, ne oldu bilmiyorum. E nabızda da kesinlikle sonuç yok görüntüleyemiyorum, 1 aydır anksiyete yaptı bu sonuç alamama durumu. Ayın 29’una randevu aldım doktorun bizzat kendisine kendi sistemi üzerinden baktıracağım. 1 yıl 4 ay oldu totalde süreç. 3 aydır sonuç mu yansıtılmaz ben anlamış değilim bir türlü.
Siz şu an hamile misiniz anlayamadım doğumdan sonra dediniz de...merhaba benim küçük dilimin yanında bir dil daha çıktı sanki dr hpv den kaynaklandığını söyledi ama eşim ve ben tek eşliyiz.eşim dr eşimde yanımda inanın 6 yıldır evliyiz.benim eşime sadakatsizliğim olmadı dedi.dr bu virüs vucuda girdikten 10 sene sonra bile çıkabilir.eşinizden önce kaptıysanız bulaşmıştır hamilelikten dolayı bağışıklık düştüyse hanımefendinin ağzında çıkmıştır ama alamam şuan doğumda tek seferde alırız çocuğu riske atamam dedi.ben ölümcül mü diye çok korkuyorum.2 gündür kafam allak bullak.ölmek istemiyorum.dr kanser değil bu dedi ama bitmezmi? gitmez mi vücuttan? bende mi taşıyıcıyım artık çocuğumu öpmeye korkuyorum 4 yaşında kızımda var.nasıl bir tedavi yöntemi uygulayacağım.dr alınınca tekrarlamaz bir daha dedi.genitalde sorun yok.
Doçente gitmiştim. Boğazıma boruyla bakmıştı burnumdan girip. Benim siğillerim makat bölgesindeydi ama çok şükür 1 yıl oldu hiçbir şey yok. Ama aynı anda bir kaç tip birden taşıyabiliyor olmak korkutucu. Doktorum tam ilişki olmadığından riskli tiplerin bende olmayacağını bu siğillerin deri ustunde kalacağını temizlendikten sonrs da yüksek ihtimalle tekrarlamayacağını söylemisti dediği gibi de oldu. Ama ya ağız içine yüksek risk grubundan bir sey bulastıysa diye korkuyorum. Şu korona bitince erkek arkadaşimı tip testi için götüreceğim ama onlarda da testin doğruluk oranının düşük olduğunu söylüyorlarZaten her kbb doktoru bundan anlamıyor. Baş ve boyun cerrahisinde uzmanlaşmış bir doktora görünmek daha mantıklı. 1 senedir lezyonunuz yoksa boşuna stress yapmayın.
Evet erkeklerde mevcut siğil yoksa tarama tiplendirme testi olmayabiliyor maalesef ama gerçekten sakin olun belki boşa telaş yapıyorsunuzdur.Doçente gitmiştim. Boğazıma boruyla bakmıştı burnumdan girip. Benim siğillerim makat bölgesindeydi ama çok şükür 1 yıl oldu hiçbir şey yok. Ama aynı anda bir kaç tip birden taşıyabiliyor olmak korkutucu. Doktorum tam ilişki olmadığından riskli tiplerin bende olmayacağını bu siğillerin deri ustunde kalacağını temizlendikten sonrs da yüksek ihtimalle tekrarlamayacağını söylemisti dediği gibi de oldu. Ama ya ağız içine yüksek risk grubundan bir sey bulastıysa diye korkuyorum. Şu korona bitince erkek arkadaşimı tip testi için götüreceğim ama onlarda da testin doğruluk oranının düşük olduğunu söylüyorlar
Yüksek ihtimalle boşa telaş yapıyorum ama aklımı da kurcalasın istemiyorum. Erkek arkadaşımda 1 tane siğil vardı o da 7-8 ay önce kendiliğinden gitti. Gerçekten çok dertli işler bunlar.. Özellerde sanırım yapılabiliyormuş benim gibilere orada belki sürüntüyle tipleme testi yaptırabilirim. Birde ağız içi siğil görüntüsü nasıl oluştu sizde? Yani ben ağzıma bakıp bakıp gördüğüm heer şeye siğil diyorum çünkü..Evet erkeklerde mevcut siğil yoksa tarama tiplendirme testi olmayabiliyor maalesef ama gerçekten sakin olun belki boşa telaş yapıyorsunuzdur.
Ayni tip bidaha bulasmaz diyor doktorlar videoda izlemistimaynı tip olmayabilir. virüs herkeste aynı etkiyi göstermez çünkü dna ya göre, bağışıklığa göre değişir. iki tarafta negatif olursa bulaş olmaz tabi ama sen negatif olduysan mesela eşin hala pozitifse sana bulaşır. sonra o atlatır sendeki ona bulaşır pinpon topu gibi seker durmadan virüs. cinsel ilişki de prezervatif önemli bu durumda önemli ölçüde bulaşmayı engelliyor ve siğiller çıktıkça tedavi edilmeli
Benim de üç ay oldu öğreneli. Ahcc alacağım ben de iyice takviye olması açısından. Genital sigillerim geçti nerdeyse hiç yok denecek kadar. Ama tek derdim ağız.. bakalım bı 10 güne kadar tipleme sonucum çıkar tek umudum düşük riskli gelmesi onun için dua ediyorum elimden başka bir şey gelmiyorRica ederim ben henüz tipleme testi yaptırmadım. Bende 1.5 ay olmamıştır bile siğil çıkalı. Sadece smear testi yaptırdım özelde sonucu almaya gidincede tipleme testi yaptıracaktım ama özel hastanelerin fazla ücret isteyip az tipe baktıklarını öğrendim tam kafamda soru işaretleri varken buradan eğitim ve araştırma hastanelerinde 30 yaş altına yapıldığını öğrendim. İşte bayramdan sonra gideceğim. Ahcc almıştım vitamin olarak birde folik asitle beta glukan alıp destekleyeceğim. İnşallah bağışıklığımızı güçlendirip yeneceğiz. Yani şu siğiller çıkmasa taşıyıcı olmaya bile razıyım dedirtiyor insana... Hem maddi hem manevi ve psikolojik etkileri birazcık fazla ☹☹
Devlet hastanesi, özel laboratuvar, özel hastane hepsi yapar. Ama erkeklerde mevcut siğil varsa sonuç çıkıyor diye biliyorum. Oral siğillerle ilgili internette pek bilgi yok. Kişiden kişiye bu değişiklik gösterebilir mi bilmiyorum ama dilimin üstünde (bendeki çok ufak) beyaz ama hafif pembeye dönük dilin üzerinde kesinlikle dilin yapısıyla aynı hizada değil. Bende ki bu şekilde ama siz yinede bunu kesin olarak düşünmeyin.Yüksek ihtimalle boşa telaş yapıyorum ama aklımı da kurcalasın istemiyorum. Erkek arkadaşımda 1 tane siğil vardı o da 7-8 ay önce kendiliğinden gitti. Gerçekten çok dertli işler bunlar.. Özellerde sanırım yapılabiliyormuş benim gibilere orada belki sürüntüyle tipleme testi yaptırabilirim. Birde ağız içi siğil görüntüsü nasıl oluştu sizde? Yani ben ağzıma bakıp bakıp gördüğüm heer şeye siğil diyorum çünkü..
Desteğinde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu yaşaya kişiler olarak en çok biz anlarız birbirimizi. Bu yüzden daha çok destek olmalıyız birbirimize. Üzülmeyin her şeye dikkat ettikten sonra bu hastalığı atlatmamamız için hiç bir sebep yok.Benim de üç ay oldu öğreneli. Ahcc alacağım ben de iyice takviye olması açısından. Genital sigillerim geçti nerdeyse hiç yok denecek kadar. Ama tek derdim ağız.. bakalım bı 10 güne kadar tipleme sonucum çıkar tek umudum düşük riskli gelmesi onun için dua ediyorum elimden başka bir şey gelmiyorevet hem maddi hem manevi olarak zor bir süreç inşallah en kısa sürede atlatırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?