- 7 Ocak 2020
- 455
- 518
- 33
hamileyim olsa farkederlermiydi bilmem alttan muayene olmadımRahim ağzinda hpv kaynakli kanser oncusu lezyon
Merhaba tip 16 pozitifken mi cocuk sahibi oldunuzNormalde CIN1 de doktorlar çoğunlukla takip ediyorlar.Ama benim en tehlikeli tip olan HPV 16 olduğu için leep önerdi..Leep yapmayadabiliriz ama yaparsak daha iyi olur dedi.Çünkü yaşim 34 ve 2 tane çocuğum var hamdolsun..Ve çocuk düşünmüyorum..Doktorlar.CIN1 de leep yapılmasini kişinin özel durumuna göre de karar veriyorlar sanırım
Hpv pozitifken mi bebek sahibi oldunuzAma bende tip 16 var..Takip de edebiliriz ben ama leep öneririm dedi..jel kullanmak istemedim...Doktorun ve hastanin tercihine göre değişiyor.12 senelik doktorum iki doğumumuda o yaptirdi.Jinekolog Onkolog kendisi..Onun tecrübesine çok güvenirim
Yani hiçbir şey söylememiş olması çok tuhaf. Siğil dediyse %90 Hpv'dir. Rahim ağzının temiz olması iyi ( temiz olmasa da tedavisi var). İzleyelim dediyse oraya jilet ağda yapma canım bu çok yaygınlaştırıyor kendimden biliyorum . Onun dışında, smear kesin yaptır. Smear testine göre hpv dna yaptırabilirsin ama smear kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim. Beslenmene dikkat et sigara içme bol bol su iç bağışıklığını güçlendir. Hpv de olsa gelip geçer üzülme. Ancak siğilin varsa onlardan bir şekilde kurtulmalısın ki yayılmasın . Sevgiler.
en son ocak ayında smear yaptırmıştım temizdi herhangi bişey çıkmadı doktorada söyleyince tekrar gerek görmedi sanırım en yakın zamanda başka bi doktora gözükücem tekrardan çünkü ilk zamanlar daha minikti farkettiğim şeyler siğilmi her neyse biraz daha büyümüşler gibi hissediyorum teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsunYani hiçbir şey söylememiş olması çok tuhaf. Siğil dediyse %90 Hpv'dir. Rahim ağzının temiz olması iyi ( temiz olmasa da tedavisi var). İzleyelim dediyse oraya jilet ağda yapma canım bu çok yaygınlaştırıyor kendimden biliyorum . Onun dışında, smear kesin yaptır. Smear testine göre hpv dna yaptırabilirsin ama smear kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim. Beslenmene dikkat et sigara içme bol bol su iç bağışıklığını güçlendir. Hpv de olsa gelip geçer üzülme. Ancak siğilin varsa onlardan bir şekilde kurtulmalısın ki yayılmasın . Sevgiler.
En son 4 sene once doğum yaptim..Ozaman hpv varmiydı hiç bilmiyorum. siğil olmadiğı için normal doğum yapmama engel olmadı.Yani hpv pozitif olması bebek doğurmaya engel değilHpv pozitifken mi bebek sahibi oldunuz
Canım bı ara bendede vardı. Çay ağacı yağı çok iyi geldi ve bol yeşillik tükettim, çok şükür bir dahada olmadiarkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Merhaba canim.KBB doktoruma rahim agzinda HPV16 var agzimdan da şüpheleniyorum dedim..Vajinamda hiç siğil olmadigi için ağzimda varda ben göremiyorum heralde diye düşünüyordum hep..Ağzimda siğil gibi birsey yoktu..Sonuç hamdolsun Flora Normal olarak çikti..Ama yine dikkat et bir yere tutunup pat diye çıkabilir kontrol altinda olman lazım dedi...Sonucunuz ne geldi? Birde aktif lezyon olmasa da alınabiliyor değil mi ağızdan sürüntü? Ay koronadan hemen sonra devlet hastanesine gidip test yaptıracağım.. Kadın doğuk uzmanına mı belirttiniz bu isteginizi yoksa kbb de mi bakıldı?
Bende cin 1 ciktiRahim ağzinda hpv kaynakli kanser oncusu lezyon
Simirde beli olur ohamileyim olsa farkederlermiydi bilmem alttan muayene olmadım
dr soracağım hamile iken yapılıyor mu internette ilk üç ayda yapılabilir diyorBende cin 1 cikti
Simirde beli olur o
Yani normal çıksa bile kendiliğinde pozitif olabilir mi? Yoksa oral ilişki devamında bir şekilde tutunabilir anlamında mı.. Asla anlamıyorum bu olayları yaMerhaba canim.KBB doktoruma rahim agzinda HPV16 var agzimdan da şüpheleniyorum dedim..Vajinamda hiç siğil olmadigi için ağzimda varda ben göremiyorum heralde diye düşünüyordum hep..Ağzimda siğil gibi birsey yoktu..Sonuç hamdolsun Flora Normal olarak çikti..Ama yine dikkat et bir yere tutunup pat diye çıkabilir kontrol altinda olman lazım dedi...
Vallahi heralde bana söyleyiş şekline bakarsam..Normal çiksa bile bir yere tutunup sonradan aktiflesebilir demek istedi ..Ben öyle anladım.Yoksa oral iliski devaminda çikabilir derdi diye düşünuyorum...Ki umarım ben yanlis anlamisimdir.Inşallah orala devam edersen agzinda hpv olabilir demistir..Sizlerde KBB gittiginizde bununla ilgili bilgi alıp buraya yazarsaniz çok iyi olur..Keşke bunu tam olarak sorsaymışımYani normal çıksa bile kendiliğinde pozitif olabilir mi? Yoksa oral ilişki devamında bir şekilde tutunabilir anlamında mı.. Asla anlamıyorum bu olayları ya
Öteki virüs bir bıraksa peşimizi koşarak gideceğim doktora.. Ama olmayan şey de ilişkiye devam etmedikçe çıkmaz herhalde kendi kendine türeyecek değil ya. Of birde şu vücuttan atılır atılmaz meselesi acayip geriyor beni. Bir kısım doktor atılır diyor bir kısım uykuda kalır bağışıklık düşünce tekrarlar diyor hangisine inanacağız biz..Vallahi heralde bana söyleyiş şekline bakarsam..Normal çiksa bile bir yere tutunup sonradan aktiflesebilir demek istedi ..Ben öyle anladım.Yoksa oral iliski devaminda çikabilir derdi diye düşünuyorum...Ki umarım ben yanlis anlamisimdir.Inşallah orala devam edersen agzinda hpv olabilir demistir..Sizlerde KBB gittiginizde bununla ilgili bilgi alıp buraya yazarsaniz çok iyi olur..Keşke bunu tam olarak sorsaymışım
N Nefertiti0606 mesaj kutuna bakar misinSiğiller (HPV) ile ilgili o kadar şey tecrübe edindim o kadar şey uyguladım ki yıllarca bu bela ile uğraştım. Maalesef hpv konusunda ülkemiz çok geride kalmış hemde her konuda( bilinçlenme-aşı-tedavi-önleme) çoğu insan bu virüsü ilk kez vücudunda gördüğü zaman ne olduğunu bile bilmiyor, doktorlara gittiklerinde çoğu baştan savma bilgi verir yada baştan savma tedavi uygular (yaktırma-dondurma-aldara) zaten uyguladıkları tedaviler %90 işe yaramıyor. Çoğu doktorun hpv konusunda neredeyse bilgisi yok dediğim gibi baştan savarlar ama özeldeki doktorlar ilgili hemde çok ilgili ama bu ilgileri maalesef meslek aşkı veya yardımcı olma aşkından değil hiç kimse kusura bakmasın özel muayenehaneler bu işi ticarete dökmüşler hepsi en iyisi biziz diyorlar her yerde reklam yapıyorlar hatta bu forumda bile fake hesap açıp reklam yapıyorlar. Falanca doktora gittim çok iyiydi tedavisi süperdi diyen çok insan görürsünüz internet ortamında. İlk yapmamız gereken toplumca bilinçlenmedir.TEDBİRLER-----Virüsten korunmak için tedbirler alınmalı mesela kondomsuz ilişkiye girilmemeli özellikle bekar insanlar(erkekler kondomu sevmez ne kadar ısrar ederlerse karşı çıkılmalı ve korunmalı) - AŞI olunmalı- özel bölgeler jilet ve ağda yerine tıraş makinesı ile alınmalı (erkeklerin sakallarını traş ettikleri şarjlı makineler jilet ve ağda gibi tahriş etmez virüsü yaymaz)-sıvı deterjanlar yerine kalıp sabunlar ile eller yıkanmalı ve hatta özel bölgeler bile çünkü hpv yağlı deriyi sever (kalıp sabunlar bakteri falan bırakmaz). Çok denk geldim hpv vücudun başka yerine bulaşır mı diye her virüsün tipi farklıdır ama genelde genital bölgede çıkan siğiller göz kapaklarına ,koltuk altlarına ve göğüs uçlarına bulaşırlar hatta burun deliklerine bile bulaşır ve bu bulaştırmayı yapan tırnaklarımızdır. ( bazen denk geliyoruz bazı insanların göz kapaklarında siğiller vardır göz kapağında siğil olan birinin %85 olasılıkla genital bölgesindede vardır) Siğiller ile oynamayın emin olun oynandıkça çoğalırlar ve çok kafaya takmayın siz kafaya taktıkça stresiniz artar stres artıkça bağışıklık düşer zaten stres devam ettiği sürece hpv vücuttan atılmaz .Okuttum geçti diyenler geçeceğine inandığı ve artık kafaya takmadığı için daha doğrusu stres yapmadığı için bağışıklık hücreleri artıyor ve vücut güçleniyor .YURTDIŞINDA HPV TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR İÇİN CİMER'E YAZIN . Bakın çoğu ülkede hpv artık sıradan bir hastalık mesela veregen krem bu hastalığın tedavisinde çok etkili ama Türkiye'de yok ve çok pahalı ayrıca getirmek çok zor gümrüğe takılır veregen gibi etkili bir çok krem var etkili olan tedaviler Türkiye'de yok aşı çok pahalı SGK karşılamıyor çoğu ülkede hpv aşısı yeni doğan çocukların aşı takvimine alınıyor. Tekrar söylüyorum CİMER'e yazın bir kişinin yazması ile olmuyor binlerce kişi yazacak ki ses duyulsun hiç olmazsa aşı SGK listesine alınır herkes ücretsiz faydalanır ve kremler getirilir CİMER çok etkili bir kurum zaten Türkiye'de sesinizin duyulmasını istiyorsanız ya CiMER'e yazacaksınız yada haber kanallarına çıkacaksınız hemen çözüm olur haber kanallarında görüyoruz kanser ilaçları bir kere haber oldu mu ertesi gün SGK geri ödeme listesine alıyor .LÜTFEN herkes yazsın emin olun herkes yazarsa bu sorun çözülür.
DENEDİĞİM TEDAVİLER: ALDARA krem bölgesel bağışıklığı artıran bir krem bazı insanlarda işe yarar ama bende çoğalttı. KRİYOTERAPİ (sıvı azot ile dondurma): maalesef çok uygulandı işe yaramadı.. KOTER (yaktırma): işe yaramadı. SALİSİLİK ASİT İÇEREN İLAÇLAR :işe yaramadı YAĞLAR( ceviz- çörekotu-sarımsak-çay ağacı vb) işe yaramadı . Elma sirkesini denedim işe yaramadı -Üstüne vitamin hapı koydum ve daha bir sürü şey yaptım hiçbiri işe yaramadı hep çoğaldılar .
EN ETKİLİ TEDAVİ YÖNTEMİ: Ben bu tedavi yöntemini tesadüfen keşfettim sık sık grip olan biriydim eczaneden 4 tane vitamin aldım grip için C vitamini( redoxon yüksek oranda c vitamini ve çinko içeriyor ayrıca d vitaminide var içinde) BETA GLUKAN -folik asit( folbiol) ve benexol bu dört vitamini grip için kullanıyordum kullandıktan 1 ay sonra siğillerin küçüldüğünü farkettim ve artık siğillerimle hiç uğraşmadım ve geçeceğine inanmaya başladım ve vitaminleri kullanmaya devam ettim ve yavaş yavaş siğiller yok oldu kaç ayda yok oldular bilmiyorum çünkü dikkat etmiyordum eğer dikkat edip bakmaya devam etseydim tekrar kafaya takardım. Bu vitaminler sayesinde artık giripte olmuyorum özellikle folik asit beta glukandan sonra alındığında etkisini artırıyor .Genital siğili olan herkese tavsiyem bağışıklık seviyenizi yüksek tutun ve en önemlisi stresten uzak durun çünkü stres olduğu sürece bu virüs çoğalır kafaya takmayın günde hiç olmazsa yarım saat yürüyüş yapın temizliğinize dikkat edin emin olun bunları yaparsanız 1 yıl içinde kurtulursunuz
Iste doktor o cikintilara bana onemli degil tukuruk bezi atilimi dediBende de var öyle şeyler. Tam dilimin altında dil bağının kenarlarında cıkıntılar var düzensiz şekilli bende bilemedim bunlar siğil mi değil mi. Ama onlar ağzımda hep vardı yanılmiyorsam. Benimde dilimin yan kısmında kabartı gördüm ama onlarda dilimin yapısından mı bilemiyorum. Ufa ufak kabartılar sert değiller asla. Of doktora gidememek bu dönemde çok zor
Cin yok bnde sadece smear alindi ve temiz dendiSizde cin varmiyda kaç tip bende bebek duşuniyorum ama cok ilerler diye korkiyorum
Bu dediğinizde çok haklısınız ama o kadar çok ses çıkıyor ki insan acabaya düşüyor. Mesela internette bazı tıp kaynaklı eski makalellerde vücuttan atılmadığı soylenirken yeni makalelerde atıldığı yazıyor bunun yanında kimi doktor bunun vücuttan atıldıgını savunurken kimisi uykuya geçtiğini direnç dusuklugunde tekrarlayacağını söylüyor. Makalelerden önce doktorlar hep bir ağızdan konuşmadığı içinde insanlar bu şekilde telaşa kapılıyorO kadar saçma diyaloglar dönüyor ki burada. Lütfen internetten bilimsel verilerle kanıtlanmış bilgileri okuyun. Hpv vücuttan atılır ancak bağışıklık sisteminizle ve hpv tipi ile bağlantılıdır. Uyku durumuna geçmez veya pasif hale dönüşmez ya pozitifsindir ya negatif. Birçok insan da hpv den kurtulmuştur 6 ayda kurtulanda vardır 2 yılda da 10 yılda da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?