Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kızlar merhaba. Benim yaklaşık iki ay önce makat ve vajinamda siğiller çıktı. Bilmeden jilet yaptığım için makatta çoğaldılar. Sonra araştırıp okuyup korona döneminde doktora gidemediğim için evde çinko, propolis, çay ağacı yağı, çörek otu, elma sirkesi gibi doğal şeylere yöneldim. Vajinamdaki ve makattaki siğillerin hepsi şimdi yok oldu. İki hafta önce de smear testi verdim sonuç bekliyorum. Ama son zamanlarda dilimin boğaza gidiş yolunda kabartılar fark ettim. Bu herkeste olan bir sey mi siğil mi bilemedim. Ağızda yaşayanlar ve kbbye gidenler varsa yardımcı olabilirler mi lütfen bu arada doğal yollarla nasıl halletim ben bile sasırdım bilgi almak isteyen herkes mesaj atabilir. Herkese şifa diliyorum

Dilin tam arkasındaki kabarcıklardan bahsediyorsanız onlar tat alma tomurcukları doğal yapılar korkmanıza gerek yok. Buradaki kadınların %80 ben dahil olmak üzere başta onları fark edip dehşete kapıldık çünkü :) Ancak onun dışındaki kabarıklıklar için yorum yapamam

3 4 aydır cinsellik yasamıyoruz prezervatif kullanarak yaşayalım diyoruz ama cocuk da istiyoruz nasıl negatif olacaz bu hpv erkekte kısırlık da yapıyor diyorlar bizde de 16 var tedirgin oluyorum

Cok sevindimm peki negatif olma sürecinizde korundunuz mu hep

Merhaba. Dediğiniz takviyeleri sadece tukettiniz mi yoksa sigillere uyguladiniz mi ayrıca. bunu merak ettim.

Merhaba. Dediğiniz takviyeleri sadece tukettiniz mi yoksa sigillere uyguladiniz mi ayrıca. bunu merak ettim.
çay ağacı yağını ve sirkeyi uyguladım, propolisi düzenli içtim çok düzenli uygulamadım siğillere malum cabuk bitiyor pahalı diye ama uygularsanız daha hızlı sonuc alırsınız :)

Evet inanılmaz bilgiler dönüyor maalesef. Yani hpv ile ilk kez karşılaşmış bilgi almak için buraya gelen kişiler olabilir onlara korku salmak doğru değil. Ciddiye alınması ama korkulmaması gereken bir durum ve hpv dünya sağlık örgütü tarafından geçici enfeksiyonlar kategorisinde. Yapılan hpv dna araştırmalarında vücuttan atıldığı ispatlanmıştır. Lütfen hep bizimle gibi yorumlar yapmayalım. Yabancı bilimsel kaynaklardan da bilgi alalım. bilgili oldukça bu virüsle en doğru şekilde savaşırız

Kizlar bahsettigim et parcalari alt damak varya dil baginin oldugu yerde ve dil altimdaki her yerde irili ufakli et parcalari var. sizde de var mi boyle seyler yoksa anatomik yapimi cok korkuyorum
O normal ya neredeyse herkeste var

Genital hpv cinsel temas harici başka hiçbir yolla bulaşmaz. El,tırnak,çarşaf,havlu hatta iç çamaşırı ile bile bulaşmaz. Insanları yanlış bilgilendirmeyin.HPV %99 cinsel temas ile bulaşır.
Bu yanlış bir bilgi.. son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda hpv cinsel ilişki dışında da bulaşabildiği gözlemlenmiş.. bir makalede okumuştum .. ve burdan cinsel birlikteliği geçin yakınlaşma olmadan da siğil olan yazılar okudum..

Benim cinsel ilişkim hiç olmadı ve vajinamın içinde dilimizin üstündekiöer gibi lezyonlar var henüz gitmedim hastaneye korkuyorum

kaynağınızı merak ediyorum. paylaşır mısınız benimle? hpv nin binbir türlü çeşidi vardır. ve direkt temas harici bulaşmazlar. araştırın birçok doktor böyle diyor, makale böyle diyor. cinsel temas harici bulaşıyor diyenlerin sayısı çok azdır ama gerçeklik payı yoktur. hpv bazen molloscumla karıştırılıyor olabilir burada birçok kişi kendi kendine teşhis koyuyor sonuçta doğruluğunu bilmiyoruz.

Bazı siteler bulaşabler diyor bazı siteler bulaşamaz diyor bknz. Medicalpark sitesnden; ".HPV virüsü ve buna bağlı genital siğil enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklar gurubuna yer almasına rağmen çok nadiren de olsa cinsel ilişki dışında da bulaşabildiği bilinmektedir." Ve cinselliği olmadığı halde siğili olanlarda bu durumu doğruluyor molloscom değil hpv doktora gidenlerde var bütün sayfaları okudum ve 2 yldr araştrıorum..

Vb....

Rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsünün, sadece cinsel yoldan bulaşmadığını söyleyen Doç. Dr. Kadir Savan, "HPV, tuvalet ve havuzdan bile bulaşabilir. Tuvalete oturmadan önce klozeti mutlaka dezenfektanla temizleyin. Cinsel ilişki sonrası genital bölgenizi sabunlu suyla yıkayın" uyarısında bulundu. Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kadir Savan; erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan rahim ağzı kanseri ve HPV virüsü ile ilgili sorularımızı yanıtladı...

Bunlar doktor yorumları siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz. Küstahlık yapicam kusura bakmayın ama aldatıldığınızı düşünmek istemiyorsunuz bence doktorların cinsel yolla bulaşmıyor demesinin sebeplerinden biridir aslında bu. Ha illa aldatilma durumu olmasina gerekte yok bu virüs bağışıklık düşünce siğil olarak kendini gösterir uzuuun zaman sonra olsa bile. Cinsel temas dışında bulaşı olsaydı önce elinizde siğil görülürdü. Ben her gun dokunup kontrol ediyorum siğillerimi. Illaki elinizin kenarinda kosesinde mikro yaralar vardir ve bulas olurdu. Hpv sadece genital bolge de cikmaz vucudun her yerinde çıkabilir. Havuzdan bulaş olsaydı çocuklarda da sıklıkla görülürdü. Vücudumuzun her yerinde siğil olurdu. Bir-çok doktorun böyle deme sebebi insanların kişisel ilişkilerine dayanıyor. Benim bu kadar şey okuyup araştırmama rağmen düşüncem ve kendini bilen insanlarla sohbetim sonucu hpv nin cinsel yolla bulaşma olasılığı %99'dur. Buraya yazan kişilerin hayat şartlarını bilmiyoruz cinsel ilişkiden kasitlari seks yapmak mı yoksa cinsel temas mı? Ben burayı sadece insanlar kurtulmak için nasıl yol izliyor onu öğrenmek için bakıyorum. Çünkü hızlıca negatif olmak istiyorum.Bilineni insanların %60ı hpv ile karşılaşıp farkederek veya farketmeden vücuttan attığı. Bilinmeyeni %80 üstünde olduğu söyleniyor. Bu kadar insanın kıyafetle havluyla havuzla siğillerin bulaşının olduğunu düşünsenize. Vücudumuz siğil tarlası gibi olurdu.

vestibular dediğiniz şeyde bi nevi hpvdir bu arada bendekiler bu görünümde. hpv ye benzeyen yapılar olarak geçer
Pardon hpv ? vestibular papillamatozis hpv değildir.. Önceden hpvden kaynaklandığı zannediliyordu.. ama aslnda vajinanın kendu yapısından kaynaklandığı darbeler sonucunda ortaya çıktığını kendiliğinden geçebildiği gibi yakılarak da geçti kaynaklarda mevccuttur.. Hpv ile bir alakası yoktur.. Türkiyede ve yurtdışında hpv ve vestibular papillamatozis karşılaştırılarak benzer yapı ama vajinanın kendi yapıs olduğu ortaya çıkmıştır ve benzer yapı olduğu için bilgisiz olan doktorlar hpv ile karıştırabiliyormuş iyi araştırn..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…