Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ayy inanmıyorum, nasıl sevindim anlatamam! Çok çok geçmiş olsun bundan sonra bir daha dert etmeyin hiç bir şeyi <3

Ne güzell ya maşallah.Geçmiş olsun..Darisi bizlerinde başina diyelim..Birsey sorucam sizde de(eskiden) bendede tip 16 oldugu için özellikle sormak istedim..Takviye olarak ne kullandiniz bu süreç içinde.Mesela Ahcc kullandiniz mi?Benimde ilk 6 ay smear temiz geldi.Hpv ne durumda tabi bilemiyorum.Inşallah benim de sizin gibi HPV negatif olur ilk testteAminn

Merhaba bende 6 ay önce hpv testiyle tip 56 olduğumu öğrenmiştim. Bu hafta smear verdim ve sonuç negatif. Güvenmiyorum burda yazılanlara bakarak. 3 ay deflagyn jel kullanacağm ve sonrasında kolposkopi isteyeceğim doktorlar çok rahat ama bu önemli birşey dünyamızı karartmayalım ama terbiride elden bırakmayalım güzel insanlar

Propolis hâlâ kullanıyorum imutor kompleks ilk üç ay sonra redoxan c çörek otu yağı 4 ay sigara içmedim aşımı oldum ahcc doktorum kesinlikle önermiyor konizasyon olmuştum zaten cinselliğe eşimle 9 ayda birkez yaşandı ara verdik birde artık takmamaya başladım son 4 aydır dedim ne hastalıklar var bu neki durymundaydım İnşallah sizde negatif olursunuz

Ben açıkçası takviye mutlaka önemlidir ama negatif oluşun konizasyon(leep) ve cinselliğe ara vermenin etkili olduğunu düşünüyorum ve birde aşının önemli olduğunu

Merhabalar ablalarım.Hepinizin yaşı benden büyük sanırım günlerdir bu forumu okuyorum en son dayanamadım üye oldum sizinle danışmak için.23 yaşındayım ilk birlikteliğim olalı 1 sene oluyor çok kötü ve tramvatikti zaten benim için hiç tahmin ettiğim gibi olmadı acısı ve birkaç gün süren sıkıntıları oldu.1 ay kadar sonra jinekolog muayesine gittim devlette elizalarımı falanda yaptırmıştım biraz hastalık takıntısı olan bir insanım.jinekolog muayenesi kesinlikle cok kötüydü doktor bana cok kötü ve kaba davrandı.Ve ultrason cihazıyla basladı ama hicbir sey yaptıramadım.İnanılmaz derecede canım acıdı ve hiç hiçbir şey yaptıramadım doktor bundan dolayı bana kızdı yine aynı tavırla ve parmagıyla biraz aralarken siğilin var bunu tedavi ettir dedi.Hemen vajina girişinde iç tarafta siğil vardı araştırdığım kadarıyla anladığım kadarıyla artmıştır yüksrk ihtimalle.1 seneye yakın oldu belki kansere dönüşme ihtimali bile söz konusudur suanda.En büyük korkum jinelog bir senefir erteliyorum ama sanırım iyice büyüdü ve canım acıyor ne yapacagımı hic bilmiyorum hicbir sey yaptıramıyorum ogün bile tansiyonum düştü cok canım acıdı.İnsanlar herked yaptırıyor ne var bunda gidip yaptıracaksın şeklinde yaklaşıyor ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum artık yaptırmam gerektigini biliyorum sadece neden bu kadar canımın acıdıgını da anlayamıyorum.1-2 güne regl olucam ve reglim biter bitmez özelden bir doktordan randevu alıcam bir daha asla devlete gitmeyi düşünmüyorum.Bana yardımcı olabilir misiniz psikolojim iyice bitmiş durumda kafayı yemek üzereyim daha kontrolü bile yaptıramıyorum bunun tedavisi nasıl yapılacak bilmiyorum.Neler yaptırmam gerek nasıl yaptırıcam bilmiyorum.Tek bildiğim siğilim olduğu

Canım merhaba
Öncelikle ne kadar sıkıntılı şeyler yaşarsan yaşa asla ve asla kendini buna kaptırma. Devlette doktorlar genelde ilgisiz olabiliyor. Ben de ilk öğrendiğimde Samatya'ya gitmiştim. Doktora siğil var alttan muayne olmak istiyorum demeseydim bakmayacaktı dahi. Zorla smear aldırdım falan. Siğilim olmasına rağmen müdahale bile edilmedi. Ben de ne yaptım ettim özele gittim. Tiplendirme testi yapılması gerektiğini 16 ve 18 durumunda kolposkoliye alınmam gerektiğini söyledi doktor. Ve korktuğum başıma geldi. Tiplendirme sonucum 16 çıkmıştı. Smear temizdi ancak sınucun 16 gelmesi beni baya endişelendşrmişti. Günlerce ağladım hatta. Neyse ardından kolposkopi oldum biyopsi sonucum da temiz geldi. Sonra ben bir prof. Buldum ve çoook iyi bir doktor. Önceden çıkan siğillerini tedavi ettirmiştim ancak 5 ay sonra yine tekrar etti. Bu kez prof ile ilerledik. Vajinal kültürüme bakıldı,tüm hormonlar çinko demir hemogram b12 hepsine bakıldı. Demir düşük geldiği için hap verdi. Ben de emin olmak için kolposkopiyle bakmak istiyorum dedi. Hem siğilleri yaktılar hem de doktorum kolposkopi ile baktı çok şükür o da temiz geldi. Korkacak bir durum yok sakın korkma. Sadece doktorunu iyi seç ve hemen aşılarını ol. Bağışıklık güçlendir. Öyle de böyle de geçecek bu :)

Ben açıkçası takviye mutlaka önemlidir ama negatif oluşun konizasyon(leep) ve cinselliğe ara vermenin etkili olduğunu düşünüyorum ve birde aşının önemli olduğunu
Evet olabilir..Bende leep oldum evli olduğum halde cinsellik de yaşamiyorum..Çok kahretsede Eşimde bu konuda benimle aynı fikirde..Aşı olmadım ama.Aşıda virüsü baskılamiş olabilir.Ne olduysa oldu.Sonuç olarak kurtulmussunuz ne guzel..Allah bir daha hpv ile yollarinızı kesiştirmesin

Aminn inşallahh Aşı hariç aynı şeyleri yapıyormuşuz..Ahcc bende içmiyorum..İçmeyi hiç düşünmedim bile.Dediginiz gibi ne hastaliklar var.Allah herkese şifa versin

Peki bu aşılar siğil kaptıktan sonra da etkili oluyor mu abla? Sadece öncesinde koruyuculuk sağlar falan yazmışlar bazı yerlerde.Evet bu korkumu yenmem lazım sonucta herkesin bir sekilde yaptırması gereken islemler siğil olsada olmasada ama nasıl yenicem bilmiyorum

Amin herkes bu mutluluğu yaşasın İnşallah

Canım şöyle ben aşıdan somra da siğil çıkardım ama doktorum bana şunu dedi: Aşı bir nebze de olsa virüsün yayılımını yavaşlatıyormuş. Hatta atılmayı da kolaylaştırıyormuş

Abla bir de rahim ağzı kanserinin %98i falan bu siğilden dolayıymış her yerde hpv deyince rahim ağzı kanseri çıkıyor.E biz bu virüsten tsmamen kurtulamayacaksak kansere dönüşme ihtimali var mı yani hep

Abla bir de rahim ağzı kanserinin %98i falan bu siğilden dolayıymış her yerde hpv deyince rahim ağzı kanseri çıkıyor.E biz bu virüsten tsmamen kurtulamayacaksak kansere dönüşme ihtimali var mı yani hep
Canım benim 16 ve 18'i taşısan bile kansere dönme oranı %1. Yani düzenli kontroller, güçlü bağışıklık sistemi ve hareketli bir yaşam ile vücuttan atılabildiğini dahi söylüyoe doktorlar. Sigara, alkol, paketli gıdalar... Bunları sınırlandırman gerek varsa şayet. Demir, d vitamini, c vitamini, a vitamini bunlardan zengin beslenmen gerek. Kendine bakacaksın mümkün olduğu kadar da dikkatli olacaksın. Sporunu yapacaksın. Sonra geçip gidecek. Çok şükür tedavisi de var. Oldu ki cin'lere rastlandı. Bu bile kansersin demek değil. Rahim ağzında bozulma olan alanları dahi çook basit işlemle tenizleyebiliyorlar. :) Birçok hastalığa göre daha şanslıyız böyle düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…