Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet doktor öneriyor özelde de devlettete yapılıyor negatif olunca öyle bir risk yok

Hpv negatif olduktan sonra hemen Aşı olursaniz kendinizi büyük oranda korumuş olursunuz.HPV negatif olduktan sonra kanser olma riskide ortadan kalkiyor tabiki de.Ama bu tekrar pozitif olmayacağı anlamina gelmiyor.Yine dikkat etmek lazim..Mesela 16-18 negatif olur 31 bulaşır bilemeyiz.Aşı sadece 4 tipten koruyor Erkeklere güven olmaz prezervatif kullanmak en hayırlısi bence.

Aldara kullananlar bir paketi kullandığınızda direk çöpe mi atiyorsunuz?
Canım korkma ömrünün sonuna kadar çıkacak değil ya ilk yaktırdıktan sonra birkaç kez tekrarlamasi gayet normalmis.Gececek illa ki... stres yapmaktan cogalıyor olabilir bence bende öyle oldugunu düsünüyorum odak noktandan cıkarırsan aslında gecer gider bence. Saldım artık ben

Ben şubat 6 da ogrendim once imuneks verdi deflegayn jel baska bir sey vermediler gardasil ignemi kendi cabalarimlar arastirip yaptim organik beslendim ahcc bir kutu papilek bir kutu pıopolis gano derma lapsulu cayi iyi baktim kendime cok zayifim zaten 11 mayista hpv simir aldilar benden hepsi negatif geldi ben tipleme yapmamistim cunku ozelde bu sorun cikti cin 1 vardi cok sukur beklemiyodum ama bir mucize oldu allaha hep dua etim zikir cektim sadece ben herseyi gectim kendimi allaha adadim hep allahtan bu mucizeyi istedim cok sukur dualarimi geri cevirmedi sizde kontrol altinda olun hic korkmayin benim piskolojim gitmisti anti deprsanlarla ayaktaydim siz yapmayin bunu gecici bir sey bu sıtres iyi deyil allah sifa versin

Cevabın için çok teşekkür ederim. İnşAllah vücudum bu virüsü atar...
3 tane evladım var insan ister istemez korkuyor.
Bu virüse yakalanması gereken en son kişilerdenimdir aslında, fakat...
Allah aldatan erkekleri bildiği gibi yapsın! Benim hayatıma “eşim” Harici hiç bir erkek girmemişti! Hpv 16/18 olduğumu öğrendiğim an şok oldum...
Bilmiyorum bakalım beklemedeyim, doktorum korkulacak birşey yok dedi ama burayı okuyunca kafam karışıyor...
Türkiyede Hpv 16/18 olunca koloposkopi yapılıyormuş burada (Almanya ) öyle bir durum yok Sadece muayene, eğer smear temiz gelmezse muayene aralığı daha sık olacak 6 veya 3 ay gibi, haricinde smear temiz iste senede bir.

Çoook geçmiş olsun, Hpv negativ olunca cin 1 nasıl oluyor kafam karıştı

Bu kadar üzülme atlatırsın insallah kanser değilsin sonuçta kuruntu yapma içini ferah tut, hastalık riski her zaman her yerde var bağışıklık sistemini güçlü tutacaksın geçecek gidecek siğil yok en azindan o yaşam kalitesini çok düşürüyor

Rica Ederim..Evet bu virüs vücuttan er geç atilacak inşallah.Rahat olun üzülmeyin.Bende de 16 ve 53 var.Biz burdaki bayanlar olarak hepimiz bagisikligi yüksek tutacak takviyeler kullanip stresten uzak durmaya çalişiyiruz.Geçmiş sayfalara baktiysaniz çoğu bayan en geç 2 yada 3 yıl sonra hpv negatif oldu.Bizede güç veriyor bunu ögrenmek.Bende ilk ögrendigimde mahvoldum.Ama şuan hiç takmiyorum.Evet bu virüs hepimize erkeklerden geçti zaten.Onlara birsey olmuyor malesef bizler hayati risk taşiyoruz.Ama bu risk hpv pozitif olup bilmeyen ve kontrol altinda olmayan bayanlar için geçerli.Biz farkindayiz ve kontrol altindayiz. Almanyada yaşiyormuşsunuz sanirim. Bizim burda riskli tip olunca hemen kolposkopi yapılıyor.Benimde Smear temizdi Ama hpv16 olduğu için hemen kolposkopi yapıldı.Iyi ki de yapilmiş CIN1 olduğu ortaya çıktı. Kolposkopide daha net sonuç çıkıyor çünkü.Smeare güvenmemek lazım illada riskli tip varsa.Sizde 16 ve 18 var birde.Ya orda yada Türkiye'ye gelip kolposkopi yapilirsa çok daha iyi olur aslinda..

Stresten uzak durmak...ahh stress topuyum şuan inşAllah inşAllah geçecek...
Peki Cin 1 çıktıktan sonra ne yapıldı? 9. Ayda randevum var konuşacağım bakalım doktorumla, ama rahatsız oldum şimdi niye burda yapılmıyor koloposkopi diye. Banada bu virüs kimbilir ne zaman bulaştı oda ayrı bir konu belkide çoook yıllar oldu ve vücudum atamıyor bunu. Doktorum hiç imun sisteminizi yükseltin falanda demedi...

İnşallah iyi çıkar kaç yıldır 16 tasıyorsun cin 3 oldun cocuk var mu bi de
Kaç yıldır bilmiyorum 10 ay önce hpv 16 smear temizdi kolposkopi sonucu cin 3 olduğumu öğrendim sonra konizasyon oldum sınırlar temiz geldi 5 ay önce ilk smearım negatif çıktı şimdi tekrar smear ve hpv verdim sonuç bekliyorum

Herseyden önce kendiniz ve yavrulariniz için stresten uzak durmaya çalışmalisiniz.HPV gerçekten stresten beslenen bir virüs.Biliyorsunuz ki Stres bağısikliğıda etkiliyor.Benim CIN1 çıktıktan sonra tip 16 olduğu için leep işlemi ile rahim ağzindaki lezyon kazındı.Yani CIN'dan kurtulmuş oldum.Aslinda CIN1 kendi kendinede gerileyebiliyor doktorum takipde edebiliriz işlem yapmayadabiliriz ama tip 16 olduğu için işi sağlama alalim dedi.Aralık ayinda leep oldum.Bu süreç içerisinde hergün propolis içiyorum, betagulikan çinko C vitamini içeren tabletle çörekotu yağı tabletini dönüşumlü kullaniyorum.Bazı arkadaşlar Ahcc kullaniyorlar açikcası ben pek cesaret edemedim günde 6 adet içiliyormuş.Böbrek ve migdeme zarar verir diye çekindim.Sizde bu arada böyle takviyeler kullanirsaniz ilerlemesini engellemiş olursunuz...

Ben de öyle ama ya sınava hazirlandiğim icin stresten dolayı çıkıyorlar bu kadar fazla, ve sigara da çok etkiliyor sanırım.Üc aydir alkol hic icmedim alkol sigara aldıgım haftadan sonra deli gibi coğaldilar, burda okuduğum bayanların çoğu sigarayı bıraktıktan sonra daha az ilerlemis demis bende tamamen icmeyi deneyeceğim

Allah razı olsun vakit ayırıp detayli cevap verdiğin için çok teşekkür ederim
Buara sanada geçmiş olsun, kaç yaşındasın?
Burada okuduklarım bana - türkiyedeki doktorların daha temkinli daha dikkatli olduğunu hissettirdi...
İnşaAllah bende atlatırım Bu vitaminlere yöneleyim bende en iyisi.
9. Ayda terminim var... hayırlısı artık

Birde arkadaşlar bir sorum daha olacak, benim uzun zamandır idrarım kötü kokuyor baya keskin ağır bir koku, kadın dr. Gittim birşey çıkmadı idrar testi yaptı. Bu neden olabilirki bilgisi olan varmı? Şimdi bende hpv da çıkınca acaba bağlantısı olabilirmiki diye aklıma geldi...

Ne güzel negatif olmussunuz nasıl kurtuldunuz peki.bi de akıntı tarzı şikayetlerniz var mıydı

Allah sizden de razi olsun...Rica ederim ne demek..Ben 34 yaşindayim iki tane kızım var benimde.14 senelik evliyim.Bende Aralik ayinda ögrendim.Evet Burdaki doktorlar biraz daha temkinli gibi geldi.Peki siz başka bir doktora gitmeyi düşündünüz mü?Orda size hemen kolposkopi yapacak başka bir doktor muhakak vardir diye düsünuyorum.Bütün doktorlar aynı değil.Burda da öyle.Mesela bende CIN1 vardı doktorum bana leep yapti.Bu formda başka bayanlara doktorları sadece jel verip takip etmeyi tercih etmişler.

Allah bagislasin. doktorumDan gayet memnunum aslinda 10 yildir düzenli ona gidiyorum hamileliklerimi falan o takip etti, birde baska doktora gitsem büyük ihtimal ayni olur hatta belkide kendi dontorum kadar ilgilenmez. Bir dahaki randevumda soracagim bakalim belkide yapilir koloposkopi.
Hakkimizda hayirlisi olsun insAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…