Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım kesinlikle korkma utanma doktora git evde olcak iş değil cok önemli bunlar, belkide birsey değildir için rahatlar bosuna endişelenmemiş olursun

canım kesinlikle korkma utanma doktora git evde olcak iş değil cok önemli bunlar, belkide birsey değildir için rahatlar bosuna endişelenmemiş olursun

çok geçmiş olsun, yaralar nasıl görünüyor? yani şekil, boyut , renk ve sayıları nasıl acaba ? örnek bi resim var mı, hangi testleri oldun şu an ?

çok geçmiş olsun, yaralar nasıl görünüyor? yani şekil, boyut , renk ve sayıları nasıl acaba ? örnek bi resim var mı, hangi testleri oldun şu an ?

örnek resim yok ,bilmiyorum ,test de yaptırmadım,cesaretimi toplayıp gidemedim.1cm e yakın yarım cm gibi 3tane uzantı,et parçası .Ama genital siğil olamaz sanırım şimdi sayfayı biraz daha okuma fırsatı buldum da cinsel yolla bulaşıyor sadece yazılmış,bekarım.Saç dökülmem vardı onun için kan testi yaptırmıştım,bazı saç dökülmeleri kadın hastalıklarından da olabiliyormuş ya,öyle birşey olsa çıkardı kan testlerinde di mi?Mikrop falan mı kaptı (hijyene dikkat ederim aslında) diyorum hijyene eskisinden de çokk dikkat ediyorum bi süre daha takib edicem olmadı dr a gdicem artık

kızlar bana doktor enfeksiyon demişti ama bence değil cünkü su kabarcıkları hep patladı ve şimdi kanıyorlar,ayrıca dudağımda da ucuk cıktı sanırım bende ucuk var,ne berbat birseymiş bu ya gecer mi acaba artık ümidim yok, yeni kızımı kaybettim sanrım moral bozukluğu ve yetersiz beslenmeden oldu bunlar....ne yapcam ben ya

Son düzenleme:
bu arada yukarda yazdığın üzüntü stres ve uyykusuzluk ve yetersiz beslenme hepsi var bende kızımı düşünürken kendimi harap ettim gerçekten artık toparlanmam laazım, agzımda da ucuk cıktı ama o hafif,vajina bölgesinde ki berbat ötesiymiş daha önce hiç duymamıstım

geçmiş olsun ama eğer virüs ya da farklı bir rahatsızlığın varsa bunlarda düşük yapmana neden oluyor olabilir.. sen hangi hastaneye hangi doktora gidiyorsun ? doğumda nasıl ve neden kaybettin bilmiyorum ama bunu artık allahın takdiri olarak görmen lazım.. yaşın henüz daha genç ve vücudun kendini toparlayabilir.. en azından üzülme 30 yaş altında doğum yapmış sayılırsın ve bu senin sağlığın için bir avantaj... çünkü vücudun östrojene daha az maruz kaldı.. bu meme ve rahim sağlığın açısından olumlu bir durum.. tekrar çocuk denemek için bir an önce kendini toparla ve tedavilerini ol... bak göreceksin herşey yoluna girecek.. bedenine ve hayata küsme.. çünkü vücudun tahmin ettiğinden daha güçlüdür .. kendine iyi bakarsan birkaç ay sonra toparlandığını görürsün.. hiçbir şey yaşamamış farzet kendini.. hem doğuma girmiş biri olarak doğum yapmış sayılırsın.. inanki belkide sende bir rahatsızlık varsa çocuğuna geçerdi ve sen hergün çocuğunun eziyet çektiğini görseydin daha çok kahrolurdun.. bu yüzden belkide en hayırlısı oldu allah onu korudu bebeğinin acı çekmesini ve canının yanmasını istemedi ve onu yanına aldı... bundan dolayı isyan etme..kendini de kahretme bence.. kendini daha güçlü hissetmen ve kendine güvenmen lazım..

kızlar merhaba,biraz ara verdim,ama bilgi vermek için geri döndüm.biliyorsunuz 2.aşımı oldum ağust.ortasında.ve benim atak zannedip,sirke sürdüğüm yerlere dr.siğil olmaz,bi daha kaşıntı ve tahriş gibi bişey olursa gel demişti.dr.uma göre ben ilk ayında atlatmışım o öyle diyo.ilk aşıdan sonra atak olmadım sanırım,ya da 1 sefer oldu ona da sirke sürdüm.diğer sirke sürüşlerim sanırım gereksiz ve boş yereymiş.3-5 gün sonra 1 ay olcak herhangi bi sıkıntı yaşamadığım dönem olarak.2.aşıdan sonra hissettiğm kaşıntı falan da kalmadı ya da tesadüf.bilmiyorum ama bana sorarsanız hpv ile enfekte olmuşsanız aşıyı düşünün derim.ben birebir kendimde yaşadım faydasını,keşke bilgim olsaydı da hastalık öncesi olsaymışım,neyse buna da şükür inşallah geçecek tamamen,atlatacağız.hpvyi haziranda fark edip hemen tedaviye başladğm gün smear yaptırmıştım temizdi,2 ay sonra yani ağust.da da yaptırdım o da temiz çıktı.acaba bundan sonra allah korusun hücre bozulması vb.şeyler olabilir mi? aralık ayında son doz aşım var bir de ozamn yaptırcam smear.şimdilik sıkıntım yok,inşallah da tekrar etmez,cidden insanın psikolojisini çok bozuyor.bu arada dr.um bana hpv oldğm için diğer bulaşıcı hastalık testlerini de yaptır her ihtimale karşı dedi,genelde öneriyoruz dedi.bakalım bu ara onları da yaptırmayı düşünüyorum.inşallah olumsuz bir durum çıkmaz,sanmıyorum ama yinede insan tedirgin oluyor.

valla sende de amma şans varmış :) dr.emekli olmuş ama olsun bak hpv değilsin en azından,esas sana söylemek istediğim şey,kesinlikle aşılarının devamını ol.yani hpv olmasan bile artık biliyosun ki böyle bir dert var ortalıkta,gördün halimizi,.. 2.doz ve 3.doz aşını ihmal etme canm

çok moralim bozuk şüphelerimden dolayı bugün cesaret edip doktora gittim ve hpv virüsü taşıdığımı öğrendim. siğillerin yakılması gerekiyomuş krem olmaz mı dedim büyük ve çoklar dedi saydım 7 tane aslında çok büyük değiller. demin bir forumdan öğrendiğim yazıya göre doktoru aradım patolojik araştırmaya gerek yokmuş eğer şüpheli bir lezyon yoksa diyordu yazıda ben de ağlaya ağlaya doktoru aradım ve bu durumu aktardım ssk talep ediyomuş bu operasyonun bulgularının incelenmesini. bilerek mi rahatlatmıyo birşey çıkar belki diye ders olsun diye mi yoksa birkaç saatlik öğrendiğim hpv hastalığı düşündüğümden kötü bir durum mu şimdi forumu tek tek okuycam acill onları aldırıp sonucu öğrenmem lazım o doktoro gidip gitmeme konusunda endişem var öncelikle ilk defa gittim bir jinekologa ajda yaptırırken ya da lazer yaparken açmaya benzemiyo onlar estetik amaçlı şeyler olduğu için sadece acıma korkusu var bunda ise bir de sağlık endişesi ! rahatlatmadı beni kesinlikle adını vermiycem belki bana denk geldi!!

ayrıca bu jinekolojik muayenede doktor hosteslerinin odadaki varlığı nedir çoğu lise mezunu evrakları hastadan önce doktora sunan kişiler odada ne iş yapıyo girdim odaya koltuğu hazırladım zaten koltuğu görünce bayağı korktum neyse yapmam gerekenleri söyledikten sonra çıkar diye umduğum kız doktor geldi koltuğun oraya bu hala orda siz çıksanız dedim ışığı ayarlayıp gidiyorumdedi.. perdenin arkasında bekliyo hayır yanı napıcak anlamadım ki sağlıkla ilgisi olmayan insan? doktor ayarlayamıyo mu herkes oramı görmek zorunda mı sevgilime gösterdim diye herkese göstermeye meraklı ve rahatım anlamına gelmiyo bu çok sinirlendim şu an neyseçıktım durumu anlatıyorum şöyle oldu böyle oldu bu da odada of bu ne ya hep böyle mi bu ??? bana doktor tavsiye eder misiniz bir de hangi yöntemle aldırayım ? çok korkuyorum anneme nasıl açıklıycam bilmiyorum 1000 lira+100 lira dedi bilsem ki sorunsuz olacak vericem ama doktora ısınamadım anestezi alacakmışım... sadece sevgilim ve bir arkadaşım biliyo durumu

kondiloma sivilce tedavisi uygulayan cildiyeciler var türkiye'de. bölüm değil de, tecrübe ve insaniyet önemli sanırsam :) alayına gittim ordan biliom :)

ama genital siğilin sebebi hpv virüsü yani cinsel yolla bulaşan virüs ne derece doğru cildiyeye görünmek sonuçta allah korusun bunun rahim ağzı kanseri gibi kansere yakalanmış olma durumu var bu da jinekolojinin alanı değil mi kafamı karıştırmayın yaaa((((

şu an balkonumdan içeri uzanan incir yapraklarına kayıtsız kalamadım incir sütü sürdüm siğile küçükken elimin üstünde çıkmıştı tatile giderken her gördüğümüz incir ağacının koparıp koparıp sütünü sürdük bir jinekoloğu aradım bir zararı olur mmu diye yok dene dedi bakalım 1000 lira vermek istemiyorum madem sürekli tekrarlıycak diyolar bende yolarım incir ağacını napiyim bugün çok ağladım biraz iyimser olayım bir zararı olacağını düşünüyorsanız ya da bir bildiğiniz varsa söyleyin çünki ilk kürümü uyguladım kimyasallardan nefret ediyorum ayrıca kuzenimin küçük kızı tuvaletini yaparken anüsü dışarı çıkıyodu hafif doktorlar tek çözüm ameliyat dedi yaşı küçüktü o zaman annesi cesaret edemedi zamanla düzeldi!

ben bu siğilleri azmimle sürekli bakımla incir sütü kullanıp kurutsam düşsse siğiller... bu patalojiye ne gönderilecek siğillere bakıp mı illa zararlı olup olmadığına bakılır. ben bakireyim başka yolu yok mu ben eğer 5 gün içinde bu siğiller geçmezse o zaman dondurma yöntemiyle siğillerden kurtulmayı düşünüyorum yakma can acıtıcı ve iz bırakan bir yöntem olarak algıladım onun için istemiyorum sürüntü diye bir yöntem varmış ondan yapsalar öyle anlaşılsa zararlı mı değil mi siğillerim anlaşılmaz mı of ya resmen gündemim değişti kabus gibi....

prematurem uzun sure giremedim siteye biseyler oldu kabul etmedi. bugun oylesine bi deniyim dedim de girdim okudum. baya bi sayfa once beni sormussun. ben cok iyiyim cok sukur bi skinti yok. gecen hafta smear aldirdim bu hafta gidip sonucumu alicam. smear de doktora dedim bakar misiniz bisey goruyo musunuz diye. hicbisey yok dedi. insallah smear de temiz cikar da iyice rahatlarim. bu arada never cok sevindim sigil olmamasina.

insss dedigin gibi hicbirsey olmaz....birdahada yasamazsin...bende enson colposcopi yaptirdim dr icerde hicbirsey yok gayet normal demisti....uzun suredir alt bolgede yatsi bir cikinti var gosterdim bu daha once birsey olmus yada kucuk yara gibi birsey elleme gecer dedi ama bu bende ilk cikan cikintiydi 2 defa orasi koter oldu gecer gibi oldu gene cikti ama sigil degilmis oynadigim zaman hafif agri var...ustte cikan kucuk birkactane kabarti vardi onlari gosterdim ciplak gozle bakildiginda asla anlasilmiyor dokundugumda net anlasiliyor bu sigil degil dedi bir isim soyledi anlamadim ama zararsizmis anlayacagin benimde kafam cok karisik....bunlardan rahatsizda oluyorum...

Son düzenleme:

insss dedigin gibi hicbirsey olmaz....birdahada yasamazsin...bende enson colposcopi yaptirdim dr icerde hicbirsey yok gayet normal demisti....uzun suredir alt bolgede yatsi bir cikinti var gosterdim bu daha once birsey olmus yada kucuk yara gibi birsey elleme gecer dedi ama bu bende ilk cikan cikintiydi 2 defa orasi koter oldu gecer gibi oldu gene cikti ama sigil degilmis oynadigim zaman hafif agri var...ustte cikan kucuk birkactane kabarti vardi onlari gosterdim ciplak gozle bakildiginda asla anlasilmiyor dokundugumda net anlasiliyor bu sigil degil dedi bir isim soyledi anlamadim ama zararsizmis anlayacagin benimde kafam cok karisik....bunlardan rahatsizda oluyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…