Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

insss dedigin gibi hicbirsey olmaz....birdahada yasamazsin...bende enson colposcopi yaptirdim dr icerde hicbirsey yok gayet normal demisti....uzun suredir alt bolgede yatsi bir cikinti var gosterdim bu daha once birsey olmus yada kucuk yara gibi birsey elleme gecer dedi ama bu bende ilk cikan cikintiydi 2 defa orasi koter oldu gecer gibi oldu gene cikti ama sigil degilmis oynadigim zaman hafif agri var...ustte cikan kucuk birkactane kabarti vardi onlari gosterdim ciplak gozle bakildiginda asla anlasilmiyor dokundugumda net anlasiliyor bu sigil degil dedi bir isim soyledi anlamadim ama zararsizmis anlayacagin benimde kafam cok karisik....bunlardan rahatsizda oluyorum...

ben hpv dna biyopsi smir hepsini yaptirdim en son 2 ay sonra bende sigil gibi kabarti cikti dermatologta yaktirdim....bendeki cikan kabartilarin hicbiri fotolardaki gibi degil...son 2 dr son cikanlar icin sigil degil dedi...acaba bendeki hpvmi yoksa baska birseymi...hpv dnasi yaptirsam bu sefer kesin sonuc cikarmi...onda eger hpv pozitifsi olan tiplerde yazilir...bilmiyorum eski jinekologumdan randevu alsam dna ve cikan kabartilara koter yaparmi bilmiyorum...eger onlar sigil degilse cikan kabartiya biyopsi yaparmi....en iyisi bugun jinekologumdan randevu alayim birkac gun sonrada dermatologu arayip randevu alayim nasil olsa randevuyu en az 1 ay sonraya verecekler orda istediklerim olmazsa direk dermatologta koter olayim en azindan dermatolog hem sicak kanli hemde cok dikkatli biri...benimde kafam karisti bu belirtisizlik beni sinir ediyor...bu hpvmi degilmi kesinlessin istiyorum....son 3 smir temiz cikti...birdahaki aralikta....

ayyy derslerden giremedim cnm bi daha. malesef bende oturma güçlüğü çekiyordum şu bir iki gündür daha iyiye gidiyor inşallah. geçti geçiyo gibi yani:) bilmiyorum tam ama sanki bana Aklovir isimli ilaç fayda etti gibi... inşallah seninkide geçer. kadın olmaktan bi kere daha tiksindim ben valla!!

canım ben dün asıl kendi doktoruma gittim enfeksiyon değil ucukmus benimkiler, inanılmaz acım var ama ben adet olduğum için düzelmiyor bir türlü,senin ki kaç gündür böyle benim yaklasık bir hafta oldu ama düzelmedi daha hiç,keesinlikle kadın olmak berbat bir iş

cildiye genel cerrahi ve jinekologlar bakıomuş buna. ben üçüne de gittim hepsi kendi çapında senaryo yazdı :) en son başka bi jinekolog tedavi etti :)

canım bilgin olsun, lazerde iz kalmıo. bi de doktr bakire hastalarım da oluo demişti. muhtemelen sende de prob. olmaz

epeydir yazmıyorum ama takip ediyorum....bu hastalığı en ciddi yaşayanlardan biriyim....arkadaşlar en etkili ve kesin çözüm hiç zaman kaybetmeden siğillerinizi yaktırın....pcr (tipleme) testini muhakakkak isteyin (üniv. hastanelerinde yaptırlıyo dışarıda çok pahallı) siğil var diye doktorlar pek önemsemiyolar ama bende yüksek riskli tip 16 da çıktı....sık sık smear yaptırın....kesinlikle bu hastalık bağışıklığı yükselterek alt edilebiliyor....elma sirkesini muhakkak yapın siğil olsada olmasada ara ara tekrarlayın.hijyene olağandan daha dikkat edin hergün iç çamaşırınızı değiştirin.aklınıza takılan bişey olursa seve seve cevaplarım...sağlıcakla kalın

Banada esimde. Gecti ben şeklinde smear testi yaptirmistim biseyin yok demisti doktor sigilinde yok dedi aradan 1 ay gecti ben gibi 2 yerde cikti baska doktora gidicem bakalim
Bide bu aldirma nasil oluyor yakmadan etkilimi

arkadaslar merhaba uzun zmandr gremiyorum ama bu rahatsızlıktan kurtldugum anlamına gelmio nokta nokta ptrlerle hala basım derte hiperkeratotk popiller cıktı biyopsimde arastrmalarım ve bazı doktrlara danışmam neticesinde aslında bunlarında hpv kaynaklı oldugunu ögrendm bakın gercekten hiç ama hiç abartmıyorum hani siz 3 5 tane kabartı sğil var diyosunuz ya kesnlkle abartmadan diyorum bendeki kabartılar ic dudak dıs ddak tüylü bölge ve makatımda hatta bugn itbryle yeni bi kıprtı hsstiğim üretra civarımda dahi var gtmediğim yer kalmadı aartık canımdan bezdim napayım bana tavsiyede bulunun sizde doktrlrıza danısın yardımcı olun ltfen benle yazmaya baslayan herkez atlattı ben hala krtulamadım yasmaktan sogudum ruhum yaslandı hiç atlatamıycam die cok üzülüyorum biyopsi yapan dkrtum kronk vajinit dedi ama tdawi uygulamıyor istanblda doktr hakan beyde oda hpv kaynaklıdr dedi hani anlatılmıycak kadar cok byk sıkıntılar içindeyim umudum tükendi yaaaa

canım teşhis koyulmuş ama anlamadığım neden tedavi uygulanmıyor yani sonuçta anlattığına göre yayılma gösteren bir şey bu ,ee o zaman neden bir şey yapılmıyor?bu koyulan teşhisin alanı jinekoloji mi ? gerçi vajinit jinekolojiye giriyor,bir de bu vajinitin tedavisi var. bu ist.daki dr. ne dedi, tedavi için yani? bence iyi bir jinekolog bul sen.aynı şehirde olsak kendi doktorumu tavsiye ederdim sana.

Banada esimde. Gecti ben şeklinde smear testi yaptirmistim biseyin yok demisti doktor sigilinde yok dedi aradan 1 ay gecti ben gibi 2 yerde cikti baska doktora gidicem bakalim
Bide bu aldirma nasil oluyor yakmadan etkilimi

geçmiş olsun öncelikle...
fazla gecikmeden mutlaka tedavine başla,yoksa yayılıyorlar.bir de 3 ay sonra falan tekrar smear testi yaptır,takip et.bu meretin ne yapacağı belli olmuyor,allah korusun bazen hücre bozabiliyor bazı tipleri.
jinekoloji,cildiye gibi bölümler bakıyor ama ben kadınlar için jinekolojinin en iyisi olduğunu düşünüyorum.siğilleri koterle yaktırırsan daha iyi sonuç alırsın,kremle falan uğraşma ya koterle yaktır,ya da kriyo ile dondur.ama benim tavsiyem koter... acı falan duymuyorsun,tedirgin olacağın bir durumda yok,ama bir an önce başla tedavine,tabi sadece senin tedavi olman yetmez,kesinlikle eşinin de siğilleri yaktırması gerekir o da cildiyeye gidebilir.

Sagol cnm Esim yaktirmisti tekrar cikti o dun gitti tekrar yaktirdi bende bu hafta gidicem

merhaba arkadaşlar
bende bu hastalıkla tanışalı bir kaç gün oldu. hasta olduğunu sonradan öğrendiğim bir arkadaşımla cinsel ilişki yaşadık. fakat hastalığının ne olduğunu oda bilmiyor. internetten araştırdıktan sonra Hpv vakası olduğunu öğrendik
ilişkiden yaklaşık 1.5-2 ay sonra yani 2 gün önce banyo yaparken farkettim tam rahim ağzında kenarda iki tane mercimekten biraz daha küçük et beni gibi şeyler var. galiba bana da bulaştı ama emin değilim tabi ki
sizlerinde yazdıklarını okuduğum kadarıyla bu HPV virüsü ise bir şekilde yakılıyor yada alınıyor. fakat başka bir sitede okuduğum bilgide virüs bir kere vücuda girdiyse siğil çıkması durdurulabiliyor fakat sonrasında yaşanılan cinsel birliktelikte erkeğe bulaşıyormuş. yani buda tam anlamıyla iyileşememek demek.
paylaşılanlarda iyileşmekten bahsediliyor fakat bunu doktoruna soran varmı aranızda sonsuza dek bu virüslemi yaşıycaz?

bende Salı günü doktora gideceğim Haseki hastanesine iyimidir onuda bilmiyorum ama doktordan dönünce tekrar paylaşırım öğrendiklerimi sizlerle

teşekürler

Ben universal a gittim arzu hanima cok iyiydi bana tekrar smear yapti 3 tane dedi benmkinin biri mercimek buyuklugunde diger 2 si daha kucuk bi solisyon yapti kulak cubuguyla ustune sur dedi bunun icin lazer masrafli olur daha kucukler hemde bu kadar kucugu ssk karsilamiyor dedi.sitresten uzak dur iyi beslen vucudun direncli olsun ic camasirlarini yenile yada kaynar suda yika utu yapmadan giyme dedi.6 ay sonra tekrar smear yapalim snra eger 6 11 hpv degilse senede 1 smer yaptir dedi. Bakalim 1 hafta sonra smearin sonucunu alicam 6 11 mi solsyonuda kullanicam gider umarim bu illet

Merhaba,
ben ne yazıkki HPV PCR testiyle yüksek risk tiplerinden birine sahip çıktım (16-18 hariç olanlardan biri). yanlız cildiye doktorumla görüşmüştüm. şimdi kolposkopi yaptırabileceğim tercihen devlet hastanesi arıyorum çünkü özellerde ssk ile bile fiyatlar çok yükseliyor. İstanbulda tavsiye edebileceğiniz doktorlar/hastaneler var mı?
teşekkürler

Öncelikle kendine stres yapma. Yazdıklarından anlıyorum ki çok streslisin. Haklısın da... Hepimiz aynı dönemlerden geçtik. Mart ayından beri uğraşıyorum. Yaklaşık 2 aydır yeni lezyonum yok. En azından görebildiğim yerlerde yok. En son siğil dediğim şeyler de normalmiş iç dudakta. Vaginanın normal kıvrımlarıymış. 6 seans koter yapıldı bana fakat bunların arası en fazla 10 gün falandı. En küçük görsen bile doktorum hemen gel yakalım demişti ki öyle yaptım zaten. En son bir iki taneyi podofilin ile düşürdüm. Yani sana verebileceğim tavsiye benimki gibi kökünü kurutana kadar lezyonları yakacak bir doktor bulman canım. Moralini bozma ve yüksek tut. Sürekli hpv siğil virüs düşünürsen inan ki çok daha fazla çıkıyor. Koter ile istanbul da tedavi olmuş bir çok arkadaş vardır burda eminim.

verdğin öneriler tavsiyeler için cok ama cok sağol insan burdan grdüğü destekle bile moral buluo gercekten dün itibaryle dktrmle tekrar grüştüm bi krem verdi eger skyetn artarsa bu enfeksyn kaynaklı eger azalırsa dermtt tarzıdr ki buda cicek gibi tertemiz yapar dedi arastrdım kremn içeriği kortznlu yani hpvyi arttran içerkli ve daha önce bu içerkte ilaç kullandm dktrma yarın gdip sylücem.artık tedavm adam akıllı yapsn cnkü kendisi öle söyledi artarsa ciddi ve yogn bi tedavi yapılır dedi inş. bu illten kurtlcagım günü sbrszlıkla bekliyrm maddi skntı yasadıgım için işede baslıyorrum umarım hersey ii olur

canım bendeki lezyonlar siğil cıkmadı ama oda hpv kaynaklı olşumlar ve yne yakmak gerekli okadar cok farklı görüş duyuyorumki dktrlardan bu seferde dktrn biri dioki eger o küçük lezyonları yakarsan genitalinde 3 derece yanıklar olur skarmı ne öle bişey dedi ozman ilerde ciddi sorunlar yasarsın dedi ben yaşablceğim kadar sorunu sıkıntıyı yaşıyorum cözmle gelmiyolar bana,beni dahada bunalıma sokuyolar allahım inş. herkze bu hastalıga dayanma gücü versin

bendede var siğil gecen yıl ılacla yaktırmıstım bıtmıstı bu yıl doktora gıttım ıc kısmındada varmıs yaktırdım 2 gun once hala yanmam var ılac suruyorum gecsın dıye...su aşı hakkında banada bılgı verırmısınız ve bünyemı güçlü tutmak için ne yapmam lazım bana cevap verırmısınız

arkadslar aldaa aldm szce fayda grurmüym bgun mralm cok bzuk kızlığmın üstnde 2 et parcası gbi kabartı var idrar deliğmde olanlardan ckmışbide bu aldarda cok az var fayda edermki yaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…