selam herkese.... çok üzücü ama yeni katılan arkadaşlar görüyorum...arkadaşlar vakit kaybetmeden siğillerinizi koterle yaktırın.alınan bu siğillerden tip tayini yapılıyor muhakkak tipinizi öğrenin.nedenmi ??? türkiyede bu konuda doktorlar çok bilgisiz.örneğin benim ilk siğillerim yakıldığında doktorum önemli olmadığını söyledi.ama ben araştırmalarımdan bunu bildiğim için...üniversite hast.de kalan siğillerim yakıldığında PCR (tipleme testi )özellikle istedim.bende üç tip birden çkıtı. tip16 en kötüsü bu hastalık yüzünden rahmim alındı....çok kötü bir dönemden geçtim....ve hala problemim var genital bölgemde sürekli bir kaşıntı ve yanma var...buna bi türlü çözüm bulamıyoruz.doktora gidiyorum ilaçlar veriyor ama geçmiyo...tekrar üniv. hast. gidicem...bakalım ne çıkıcak.
özetlersek:en acil şekikde koter olun, bağışıklığınızı yükseltin,siğilden tipleme testinizi muhakkak yaptırın, sık sık smear aldırın,temizliğinize dikkat edin,veeeeeeeeeeee elma sirkesini muhakkak yapın.tedavi edici aşı çıkıcak onun için hepimiz dua edelim....sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım...sağlıcakla kalın
Runya 7272 genital bolgemde kasinti var derken disinda mi yoksa icerde mi kasinti var birde akinti oluyormuyfu sende sari renkli bide ne gibi sikayetlerle gitmistin dr neyin vardi birde hpv dna yaptirdin mi su smaer gibi alinan dna testini yaptirmismiydin bide herkese soruyorum belki ama sizdeki sigil nasildi tarif edebilirmisin onumuzde ki hafta cumartesi gidecegim dr a ama zaman gecmek bilmiyir ve korkuyorum ben hpv dna yaptirdum bu en kotu tipleri bende cikmadi negatifti ama ne kadar guvenilir bir testir bu bilemiyorum tabi
Runya 7272 genital bolgemde kasinti var derken disinda mi yoksa icerde mi kasinti var birde akinti oluyormuyfu sende sari renkli bide ne gibi sikayetlerle gitmistin dr neyin vardi birde hpv dna yaptirdin mi su smaer gibi alinan dna testini yaptirmismiydin bide herkese soruyorum belki ama sizdeki sigil nasildi tarif edebilirmisin onumuzde ki hafta cumartesi gidecegim dr a ama zaman gecmek bilmiyir ve korkuyorum ben hpv dna yaptirdum bu en kotu tipleri bende cikmadi negatifti ama ne kadar guvenilir bir testir bu bilemiyorum tabi
Arkadaşlar Eşim Salı Gününden Beri VERRUTOL Diye Bir Solisyon Kullanıyo Sağ Yumurtalığındaki 1 Tane Dün Akşam Düşmüş. Traş Bölgesindekilerde Siyah Siyah Ben Gibi Olmuş Normal mi Acaba birde o düşenin Yerine Elma Sirkesi Kullansa Birşey Olurmu
selam herkese.... çok üzücü ama yeni katılan arkadaşlar görüyorum...arkadaşlar vakit kaybetmeden siğillerinizi koterle yaktırın.alınan bu siğillerden tip tayini yapılıyor muhakkak tipinizi öğrenin.nedenmi ??? türkiyede bu konuda doktorlar çok bilgisiz.örneğin benim ilk siğillerim yakıldığında doktorum önemli olmadığını söyledi.ama ben araştırmalarımdan bunu bildiğim için...üniversite hast.de kalan siğillerim yakıldığında PCR (tipleme testi )özellikle istedim.bende üç tip birden çkıtı. tip16 en kötüsü bu hastalık yüzünden rahmim alındı....çok kötü bir dönemden geçtim....ve hala problemim var genital bölgemde sürekli bir kaşıntı ve yanma var...buna bi türlü çözüm bulamıyoruz.doktora gidiyorum ilaçlar veriyor ama geçmiyo...tekrar üniv. hast. gidicem...bakalım ne çıkıcak.
özetlersek:en acil şekikde koter olun, bağışıklığınızı yükseltin,siğilden tipleme testinizi muhakkak yaptırın, sık sık smear aldırın,temizliğinize dikkat edin,veeeeeeeeeeee elma sirkesini muhakkak yapın.tedavi edici aşı çıkıcak onun için hepimiz dua edelim....sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım...sağlıcakla kalın
Bu kasinti cok siddetli bir kasinti mi oluyor birde akinti problemi varmiydi sizde
Arkadaşlar Eşim Salı Gününden Beri VERRUTOL Diye Bir Solisyon Kullanıyo Sağ Yumurtalığındaki 1 Tane Dün Akşam Düşmüş. Traş Bölgesindekilerde Siyah Siyah Ben Gibi Olmuş Normal mi Acaba birde o düşenin Yerine Elma Sirkesi Kullansa Birşey Olurmu
canım uğraşmayın bunlarla...tekrar ediyo çünkü...gidin direkt yaktırın ve tip testini muhakkak isteyin çok önemli....kanser yapan tipleri taşıyo olabilirsiniz....ben iyiki yaptırmışım erken teşhisle hayatım kurtuldu...
Ya runya ya ben tıp yaptırdım da 20008 de ama
2008 den sonra hep 6 ayda bır smır aldırıyorumm acaba yeterlımıkı
Yanı tıp ıcın ne yapılıyor nası yapılıyor bı turlu emın olamıorum
PCR (yani tipleme testi) alınan siğilden yapılıyor....üniv. hast. bedava dışarıda çok pahallı....canım smearlarında problem yoksa takma kafana...eğer yüksek riskli tip olsaydı 2008 den beri bazı kötü oluşumlar belirtisini verirdi bence.ki bende öle oldu....en son yüksek displazi ile 2 kere ameliyat oldum....rahmim alındı en son...bu tip 16 ve 18 hücreleri bozuyor....senin tiplemen ne idi....ya bende çok uzun süredir sürekli yanma ve kaşıntı mevcut....ne kullandıysam geçmiyo
Kızlar mesela benim iç çamaşırımı makinede yıkandıktan sonra başka biri giyse onada bulaşır mı? Veya yaktırma işleminden sonra yıkansalar bile iç çamaşırlarımın hepsini atmalı mıyım sizce?[/
ben ilk koterden sonra bütün iç çamaşırlarımı atıp yerine yenilerini almıştım.....istanbulda gittiğim dr. öle demişti....ama bence saçma...tmm bu vürüs çok güçlü bir virüsmüş suda bile üreyebiliyomuş.fakat iç çamaşırlarımızı yüksek dercede yıkasak ve birazda çamaşırsuyu kullansak bence yeterli....ben öle yapıyorum ve çocuklarımın çamaşırlarından ayrı yıkıyorum....
Kızlar mesela benim iç çamaşırımı makinede yıkandıktan sonra başka biri giyse onada bulaşır mı? Veya yaktırma işleminden sonra yıkansalar bile iç çamaşırlarımın hepsini atmalı mıyım sizce?
siz hiç düzenli smear yaptırmamış mıydınız? yani aniden rahminizin alınması boyutuna gelmesi diğer kanser türlerine göre o kadar hızlı ilerleyen bir hastalık değil deniliyor yani bu virüs kaptıktan 15-20 yıl sonra kansere çeviriyormuş. evli 1 bayan da zaten hpv olmasa bile en az yılda 1 kez smear aldırması lazım. önceki smearlerinizde çıkmadı sonra birden mi çıktı anlayamadım?
Canıımmm arkadasım kontrolu elden bırakma senBugun fark ettim ki bende ki o sert seylerin icinden tuy cikti :)) bir kac tanesinden ama digerleri duruyor onlarda ayni sekil zaten ama ben yinede dr gostereyim gulecek bana ama ne yapalim bu arada ben patoloji uzmani bi dr msj attim esimin sigilini biz patolojiye gondermistik sonuc kondilom cikmisti patoloji dr sordum ve dediki her sigil hpv kaynakli olmayabilir kondilom demek hpv demek degildir kondilom lezyonun adidir ve hpv ile alakasi olmaya bilir esinizin patoloji sonucuna gore hpv ye ya bakilmamis yada bakilmis hpv kaynakli degil sizinde dna sonuclariniz negatif olduguna gore ne sizin nede esinizin korkacak bir durumunuz yok merak etmeyin diye yazdi yani her kondilom hpv degilmis ve ben simdi hamileyim artik 4 aylik olacak nerdeyse gerci hala emin degilim ama ciksaydi bende simdiye kadar cikardi galiba encok gebelikte cikarmis bagisiklik dusuk oldugu icin yani bu sigil basit mikrop kapmatanda cikabiliyor anladihim kadariyla hpv degilse eger Bu arada dr doktor sitesinde alptekin sen diye bi dr sizde sorabilirsiniz
siz hiç düzenli smear yaptırmamış mıydınız? yani aniden rahminizin alınması boyutuna gelmesi diğer kanser türlerine göre o kadar hızlı ilerleyen bir hastalık değil deniliyor yani bu virüs kaptıktan 15-20 yıl sonra kansere çeviriyormuş. evli 1 bayan da zaten hpv olmasa bile en az yılda 1 kez smear aldırması lazım. önceki smearlerinizde çıkmadı sonra birden mi çıktı anlayamadım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?