Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ocak 8de param gelicek,bende hala onu bekliyorum.Benimkilerde çoğalma falan yok.Muayane için gittiğimde doktor keşke "Bunlar siğil değil" dese.. :2:

runya benimde şikayetim 2 yıl önce kaşntı ve mnk lezyonlarla basladı hep cogalan cogaldıkcada batma ve yanma yapan mnik kabartılar hala da tedasini yapamadım bende aslında bunların tip 16dan kaynaklandıgını düşünyorum okadar arastrdım okadar cok yazı okudum ben hpvli oldugumu teshs ettm ama doktrlar hala edemedi ben belirli süre podflm asit kullandım lezyonlarım gecmedi ama mnkler zaten dhada mnkleştilar ama eskisi kadar batma hissi yok ama bu kaşntı ve yanma o lezyonlar yakıldıgında geccek ben vbiliyorum sen siğilm yok ama vulvamda yanma war diosun bence sende gözle görülmeyen mikroskopk siiğil olabilir cnkü benim grmediğim ve kasntı olan yerlerimde kolposkopla bakıldıgında acayıp yaygın kabartılarım wardı biyopsimde kronik vulvit cıktı ama gecmedi aynen sendeki gibi

Wıtamın al c vıtamını portakal mandalın sebze tuket yaglıdan uzak dur!!!!
Teşekkür ederim hel_in'cim elimden geldiği kadar öyle yapmaya çalışıyorum.Hergün uyumadan önce 1diş sarımsak ezip yutuyorumda :) Bu konuyla ilgili değil ama çok yararı olduğunu okudum/duydum birçok yerde.Takmıyorum zaten siğili falan.Amaaan ufacık siğil benim moralimi mi bozucak Tırttttt çokta umrumdaydı

Son düzenleme:

Iyı hazır sarımsak yutuoken corek otu yemegıde unutma yogurt yada balla cok ısıne yarıcak. Ocam tamı olcan asını ısallah

Bıde tanıdık ılac reprezantıcıs ılac deposunda ya da doktor arkadasın varsa ıgneyı 3 kutu al ucuza getırır Ben o zaman 1000 tl tutupdu herlade 350 tl mal oldu depocu arkıdasım sag olsn getırdı gercı cervalıx sımdı 120 tl dozu 360 tl bısı olmaz ezanedn de alabılırsın:)

Son düzenleme:
Çörek otu marketlerde paketlerde satılan varya,poçanın falan üstüne dökmek için onu mu yiyim yoğurtla,bizde o var yada aktardan mı alayım? Aşı olmayı çok istiyorum ama ilaç reprezantıcısı arkadaşım yok birde cervarix yada gardasil hangisini olucağımı bilmiyorum.Tip testide yaptırmak istemiyorum.Ama bu maddiyatımla aşı olamıycakmışım gibi geliyor tanıdıkta olmadığından.Aşıyı tipe göre doktor öneriyor diye biliyorum çünkü.

Son düzenleme:

Hayıır canım aktardan alıcan cektırcen onu. Markettekıler olmaz!!!!!
Asıyı ol cervalıx ol cunku tıp 6 ıse tıp 16. 18 den koruyor!!!!!!!
120 tl 1. Ay ocak

120 tl 2. Ay subat

120 tl6 ay agustos aralıklı oldugu ıcın bu parayı bulanılırsın bence !!!!

Ası olarak bırı 4 bırı 2 tıpe hıtap edıyor o daha ıyı bu daha ıyı demenıze gerek yok cunku doktor tıpe gore onerıyor!!!!

Kaç çeşit aşısı vardır?

2 çeşit aşısı vardır. Gardasil ve Cervarix adlı 2 adet aşı vardır. Aşı, insan papilomavirüs ile ilişkili olan genital kanserleri (serviks, vulva, vajina, penis ve anüs kanserlerini) engellemek için yapılmaktadır.

2 aşının arasında fark var mıdır? Bunlar nelerdir?
Servikal kanserlerin yaklaşık %70'inde insan papilomavirüs 16-18 sorumludur.

Gardasil (Merc): 6,11,16,18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,2,6) kas içine yapılmaktadır.
Cervarix (Glaxo): 16-18 suşlarına etkilidir ve 3 doz (0,1,6) yapılmaktadır.

GARDASİL adı verilen aşı HPV’nin en sık genital siğil yapan 6 ve 11 no’lu türüne ve en sık rahimağzı kanseri öncüsü lezyon ve rahimağzı kanseriyle ilşkili olduğu düşünülen 16 ve 18 türlerine karşı etkilidir.

CERVARİX adı verilen aşı ise yine HPV'nin 16 ve 18 no'lu türlerine karşı geliştirilmiş aşılardır. Yüzde 100 koruyuculukları olmasa da bu aşılar rahim ağzı kanserine karşı son derece etkili bir koruma sağlamaktadırlar.

Hangi yaşta yapılır:

GARDASİL 9 - 45 yaş arası bayanlarda; CERVARİX ise 10 - 55 yaş arası bayanlarda kullanılabiliyor.

Yan etki: En sık lokal ağrı. Şişlik, ödem, kaşıntı yapabilir. Ateş, bulantı, kusma, myalji, öksürük, artralji, uykusuzluk, halsizlik, burun tıkanması, diş ağrısı, baş dönmesi yapabilir.

Çok teşekkür ederim,yinede eczaneleri gezip indirim söz konusu mu diye sorarımda.İnşallah aşı olmak kısmet olur :)

Çok teşekkür ederim,yinede eczaneleri gezip indirim söz konusu mu diye sorarımda.İnşallah aşı olmak kısmet olur :)

Ezacılar veremes cunku fatura kesmek zorundaaaaa tanıdık bırı olması lazım dıdının dıdısı yokmu hıc

Never1990 galiba sendekiker fordys spot yada baska birsey daha vardi ama tam hatirlayamdim ismini bunlar baskadina bulasmaz ve vucut bunu krnfi yaparmis iyi bir dermatologa git bence jinekologa degil bide kan testi ysptir kolestronuna trigelirisine bir baktir cunku bunlar kil koklerindeki yaglarmis galiba

Slm arkadaşlar bayadır yoktum yoğundum biraz yazamadım

En son Haziranda ilk siğil tedavimi olmuştum, ilk o zaman tanışmıştım, 19 tane siğilim vardı lazer tedavisi oldum o zamandan beri de doktora gitmek için maddi açıdan müsait olamamıştım,

Geçen gün gittim kesin siğilim çıkmıştır o kadar zaman birsürü stres üzüntü diye düşünürkeeen tek bir siğilim bile yokmuş ve smear testim de temiz çıktıııı acayip mutluyum ve de umutlu :)

Bu aylar boyunca tek yaptığım her gün sabah bağışıklık güçlendirici almak ve de balla çörek otu yemem oldu, tabi sigara içmemin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.

Umarım hepimiz tamamen atlatırız, bu hastalık için kesin bir çözüm olmadığı söylendiği için çok umutsuzdum ama şuan bir umut oldu, inş zamanla bünye yenicek bu virüsü. Ama kremlerle falanlarla filanlarla vakit kaybetmeyin, direk koter lazer tarzı şeylerle siğilleri yokettirip kontrollere gidin en iyi çözüm bu hepimize geçmiş olsun

Birseydahavar senin sigillerin rengi neydi yaw butun sitelerde pembe beyaz diyor dogru mu birde vestibuler papillomotosiz diye birsey varmis buda sigille karistiriliyormus ama bu gayet normalmis sigille alakasi yokmus

dila, doktora gittiğimde bana 19 tane siğilin var dedi hatta birlikte inceledik mikroskopla bakarken bana da ekrandan gösterdi tek tek,

Ama ben tek bir tanesini kendim görerek gitmiştim o da sitelerdeki gibi karnıbahar şeklinde ama sitelerdeki gibi abartılı değil küçüktü ama bariz siğil olduğu görünüyordu,

Doktorun dediği diğer 18 tane olanlar nasıl anlatsam ucu olmayan sivilce gibi rengi ten rengine yakın, hatta vajinanın dış kısımlarında idrar deliğinin çevresinde yağ bezeleri olurya normaldir, onlar gibi normal duruyolardı ayırt etmesi zordu, ki doktor da muayenede asit sıkarak bakıyor siğillere. Asit sıkınca onlar beyaz beyaz ortaya çıkıyorlar normalde pembemsi oranın ten rengine yakın.

Yani siğilleri kendi başımıza ayırt etmemiz zori doktor muayenesi şart, ben geçen gün doktora gittiğimde o yüzden çok gergindim kesin siğil vardır birsürü diyordum ama meğersem onlar normal yağ bezesiymiş, tabi bu hastalıktan önce o kadar dikkatli bakmadığımız için şimdi herşeye kuşkuyla yaklaşıyoruz

HPV pozitif sonucunu aldim ama bende sigil yok..daha sonra mi sigil cikacak..kolposkopi sonucum temizdi ancak hpv dna pozitif cikti..dr.6 ay sonraya randevu verdi.sigil cikma olasiligi var midir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…