Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Birseydahavar sende kac ay sonra cikti bu sigiller? Demekki ciplak gozle bakmakla fark edilmiyor asit surunce yakiyormu. Asiti komplemi suruyor birde senin gittigin dr jinekolig mu onkolog mu? Asiti surmeden gorunmuyor mu bunlar kolposkopiyle mesela benim dr bakti kolposkopi ile temiz dedi ama ben genede icim rahat etmedi cunku benim gordugum sey var ama o gormedi gerci hamileyken mudehale edilirsr daha artis olabiliyormus ve gebelij bittikten sonra varsa gecebiliyormus kendiliginden. Birde sen yaktirdiktan sonra tekrar ne kadar zaman sonra gitttin dr asi filan oldun mu

HPV pozitif sonucunu aldim ama bende sigil yok..daha sonra mi sigil cikacak..kolposkopi sonucum temizdi ancak hpv dna pozitif cikti..dr.6 ay sonraya randevu verdi.sigil cikma olasiligi var midir.

Bılıyomusun hpv ve smear testınden 3 den ıkısı yanlıs cıkarmıs sen kendıne ıyı bak corek otu ye o bolgeyıdeee sabun yerıne sırkeyle sole bır yıka gunluk ve yogun portakal mandalın tuket gunluk muhakkak allahın ıznıke bısıcık olmaz

kızlar moralim çok bozuk.sayfaların hepsini okumadım ama direk içimi dökmek istedim.ağustos ayında küçük bir çıkıntı fark ettim o bölgede.sonra ilk yaptığım bunu internette küçük çaplı bir araştırmak oldu.sonra bunun siğil olduğunu anladım.zaten sonrasında doktora gittim.o da bu teşhisi koydu.ablam da yıllar önce yaşamış bu durumu,ihmal etme hemen tedavi ettir dedi.ben ancak geçtiğimiz hafta onlardan kurtulmak için doktoruma başvurdum.koterle yaktı.ama içim hiç rahat değil.şimdi 2 gündür midemde kramplarla internette araştırmalar yapıyorum bu konuda.bu illetten kurtulmayı çok istiyorum.ama okuduğum olumsuzluklar moralimi çok bozdu.bir çok kanser türüne sebep olabiliyor.rahim ağzından tut da ağız ve gırtlak kanserine bile sebep olabiliyormuş.henüz tipini ölçtürmedim ama bu riski taşımak psikolojimi mahvetti.ya da tekrar tekrar çıkabilme ihtimallerini düşünmek.Allah bu durumdan muzdarip herkesin yardımcısı olsun.kendimi soyutlamaya başladım bu dünyadan.bana bi öneriniz var mı?

bu hafta yazamadim arkadaslar merhaba , ben kafayi yemek uzereyim cunku rahim agzi giisinde essek kadar bir sigilim var artik az Once farkettim. Ve daha bomba bir haberim var. Bu zikkim cinsel yolla bulasmiyor sadece cunku su anda erkek arkadasimdada biseler cikti. Delirmek uzereyim. Vicdan azabindan olebilirim. Sirke corek otu c vitamini cinko herseyi yapiorum. Bobrek agrim falanda yok gecen hafta yazmistim regl oldum gogusumdeki kitleler indi. Yani ozetle herseyi bisey saniyorum. Evhamdan olucem sanirim. Ve butun olanlarin ustune bide bu yeni sigil ve erkek arkadasim. Durumum bu iyilesmem soz konusudegil. Birinin hayatida bnm yuzumden bu sekilde ve sadece bana dokundu benimle temas etti diye karardi.

Duck86 sende ki sigiller cinsel yolla bulasmamismiydi yada sevgilunle daha once sigil cikmadan once hic birlikte olmadin mi eger olduysan bu erkek arkadasindan bulasmis olmasi gayet muhtemel cunku onlar hemen belirti gostermiyor ilk sende cikti sen bulastirdin diye birsey yok yani

Panik yapma bak simdi ablandada oldugunu soyluyorsun bence onunla konusmalusin ablanda hala tekrar ediyormu ablanda ki cinsel yollami bulasti ablan evlu ise enistendede cikti mi uzun sure mi devam etti kac senedir yok ve cocuklari var mi ve dogumu nasil oldu bunlarin cvb al ablandan sonra rahatlayacaksin cunku kafani kurcalayan baskasina bulastirmak omur boyu tasimak ve cocugun olacaginda ne olacak bence ablanla konus o bunu nasil yenmis ve bak burda cok kisi gelmis gecmis tekrar tekrar gelen yok simdilik insallah atlatilacak birsey ve ablanla konustuktan sonra ayrintilari ile bizede anlat olur mu

canım ablam yıllar önce boşandı.ve kocaman yeğenim var 12 yaşında.ablam 5 yıl önce falan yaşamış.şeytan kulğına kurşun yani çok şükür sonra bi daha olmadı onda.ama ben yeni yaşadım.ve çok evhamlı bi tipim.tek tesellim ablam ama benle o bir değiliz ki.resmen paranoyak oldum.ya gene çıkarsa,ya başka yerlerimde çıkarsa,ya kansere sebep olursa, diye kurup durıyorum.

Son düzenleme:
Anliyoruum ama bak ablanda 5 yildir bi daha cikmamis bu bir teselli degilmi ablan duzenlu smaer aldiriyor mu peki sorun yoksa demekki bak kalici birsey degil belli bir sure atak yapiyor tekrar hpv ile karsilasmazsanda vucut bunu atiyor omur boyu kalici degil ucuk virusu gibi

canım erkek arkadaşının hayatı senin yüzünden niye kararsın. erkeklerde hpvnin bayanlar üzerinde olduğu gibi pek etkisi yok, ayrıca onlar bayanlar kadar takmıyor siğillerin kozmetik yönünü... ayrıca erkekler taşıyıcı olabiliyor senden önce bu virüsü almış olup şimdi çıkmış da olablir bu siğiller. hem her neyse ne yaa... kendini sakın suçlama Allah yardımcımız olsun. geçecek inşallah buna inan

sağol.teselliye ihtiyacım var.vücudum atsın diye dualar ediyorum.bu virüs vücudumun herhangi bir yerinde çıkabilir mi diye korkuyorum.kıyafetlerim ya da elimlen falan bulaşmış mıdır?korktuğun başına gelir derler ya.bu sefer de korkuyorum diye kendime kızıyor,ama kendime engel olamıyorum. böyle bir kısır döngü yaşıyorum.Allaha emanetiz.

Vucudundan atman ıcın oncelıkle once var olan sıgıllerı hemen koter yaptır ve yyogun c vıtamını alırsan bıde cınko mınımum 3 4 senede tekrarlamassa vucuttan atıyosun
Ilerıye yonelık sıgıller yok oluyo bıde ewlıyken bellı bır sure korunduktan sonra korunmasanda olur ama ewlı dılsen ewlelene kadar korun

Merak etme korkma kendıne ıyı bK ve genıtal sıgıl. Bence baska bınyede cıkmazzzzzz. Benım 40 yakın sıgılım vardı genıtal bolegenı deyersen yıka ellerını o kadar

Bu donemde agda yapma sakın bıde makasla tuylerı kes yada jıletle al tek kullanımlık. Her gun portakal suyu ıc mandalın ye
Gunluk c vıtamını tuket veeeee aksam yatarken corek otu ye yogurta yaglı kızartmadan uzak dur sorun olursa yazımı begen gerı donuerım

Bende kaç ay sonra çıktı hiç bilmiyorum. Erkek arkadşımda ilk görmüştük sivilce gibi. Ama onlar heralde orayı tıraş ederken oldu falan demişti (ne kadar doğru hiç bilmiyorum ben ilk ve tek onla olmama rağmen kendisi beni bu hastalıkla ömür boyu yaşayamam diye terk etti )

Onda gördükten baya sonra kendisi doktora gitmiş öyle öğrendik siğil olduğunu bende hemen doktora gittim, doktorun dediğine göre 4 aylıkmış (haziranda)

Çıplak gözle ayırt etmek çok zor sadece bariz olanları görebilirsin ama ayırt edilemeyenler de var. Bazı doktorlar inan hiç önemsemiyor. Bu doktorum asit sıktı spret şeklinde. Biraz yakabilir dedi ama pek de yakmadı. Asit onları beyaz beyaz çıakrıo ortaya dedi. Sonra mikroskopla her tarafı inceledi bende onla birlikte ekrandan inceledim hatta.

Benm lazer tedavimden sonra iyileşmem 2 haftayla 4 hafta arasında oldu. Aslında 2 haftada iyileşmiş oluyosun bol bol yanık kremi sürüp bol şeyler giymeyi tercih ediyosun şuan hiç iz yok, sadece iç kısımda da vardı bi kaç tane, onlarn izleri var kırmızı gibi, onları da doktor incelerken gördüm iç kısım olduğu için görünmüyor

Lazer tedavimden 7 ay sonra gittim tekrar doktora. yani 1 hafta önce. Ve temizmiş, test sonucumda temiz çıktı.

Aşı da olmadım, maddi açıdan uygun olamadım hiç, zaten öğrenciydm mezun oldm iş bulamadım daha yeni çalışmaya başladım. Parasal sorunlarımı çözdüm ama aşı konusunda kararsızım sanki pek işe yaramaz gibi geliyor ama doktorla da konuşmak lazım.

Doktorum da jinekolog hatta sitesi var görmüşsündür, Hakan Topalismailoğlu. Kendisine zaten hpv yi araştırırken sitesinden rastladım, durumumu anlatan bir mail atmıştım saolsun hemen geri dönüş yaptı, öğrenciydim diye parasal açıdan da uygun bir fiyat verince öyle muayeneye gitmiştim şuan çok memnunum

Arkadşlar sirke krem falan uğraşmayın çözümü belli. Koter yada diğer yöntemlerle siğilleri yok ettirip düzenli kontrol ve smear testi yaptırmak. Diğer çözümlerle vakit kaybetmeyin, az olan siğilleri de yanlş yöntemlerle çoğaltmayın, psikolojinize zarar vermeyin.

İlave olarak bağışıklık güçlendiricinizi alın birde. Yemenize içmenize kendinize dikkat edin, ama en önemlisi koter, lazer vs.le yaktırın yok ettirin onları.

Aslında hastalık bir şekilde alışılıp iyileşme yoluna giriyor da asıl acıtan yalnız atlatmak zorunda olmak, bu hastalık süresince güvendiğiniz sevdiğiniz insanın bambaşka biri olduğunu görmektir. Yanınızda olan biri de varsa hiç kafanıza takmayın, onun da kıymetini bilin.

Birsey daha var biliyorum o dr gormustum nette ismini peki dr sana bu sigilin tipiyle ilgili birsey dedi mi birde vucuttan atiliyormuymus sordun mu ne dedi birde 4 aylik olan ne sigillwrin mi. Senin sigiller hangi renkti bide. Sen atlatmissin bence bide o dr bidaha gidecek olursan sorsana vucuttan atiliyrmu bu hpv diye ben ist. Degilim o yuzden gidemem bide bulastan ne kadar zaman sonra sigil cikarmis onuda dorabilirmisin

Tipiyle ilgili birşey demedi, ben tedavi olduğumda parasal açıdan zaten baya zor durumdaydım tipleme testi yaptıramazdım, şimdi gidince de zaten siğil yokmuş o yüzden tipini bilmiyorum.

Bana vücut 2 sene içinde atar bu virüsü demişti. Hatta bendeki tekrarlama olasılığı için yüzde 5 hatta yüzde 1 demişti ki dediği gibi şuan birşey yok.

Bu hastalığın kuluçka dönemi var hemen çıkmıyor, bünye zayıf olduğunda atak yapıyor, o da bünyeden bünyeye değişir 5 - 8 - 10 ay belli olmaz o.

Benm siğilim için en eskisi 4 aydır var dedi, mikroskopla incelerken söyledi. Yani 4 aydır siğilim varmış ben farketmemişim. Yine de erken farketmiş sayılırım, zaten bana kökleri zayıf bu açıdan iyi demişti, erken davranmak avantaj tabiki

Peki sendekinin rengi sekli filan nasildi varya keske ist. Olsaydim peki nekadar ucret aliyor normalde hem muayene hemde yskmak icin

Peki vucut bu virusu atinca vucuttan bulastirmaya devam ediliyormuymus onu sormusmuydun cok soru sordum kusura bakma canim sikiliyor bu duruma o yuzden benin esimdekiler boyle kahverengi ayni et beni gibiydi. Peki sende 7 aydir birsey yokya kasinti filan oluyormuydu sende yada oluuor mu hala

Eski erkek arkadasimdan bana benden hic cinsel iliski kurmadigim sadece bana dokunan sarilip uyudugum sevgilime... Yani bu sigilin yaptigi akinti ne biliyim ust tarafta var olan bir sigil ile temas bile bulasici olabiliyormus iste bunu anlamis olduk

sağol canım burada yazılanlar biraz moral oluyor.senin de çokmuş.ne oldu geçti mi peki?ne kadar süre geçti ?şimdi ben bu korkumla yüzleşip korkumun üstüne gitme sürecindeyim.bende zaten kaygı bozukluğu ve korkular vardı.ölüm,yalnızlık,vs..böyle bir durum yaşayınca da iyice evhamlandım.korkumdan altıma bile bakamıyorum ne alemde diye.bakmicam da zaten.1 hafta sonra kontrolüm var.doktorumla herşeyi konuşucam.aslında ben ilk gittiğimde bu kadar korkmamıştım.yalnız doktor tekrar tekrar çıkabileceğini,oral temasta ağızda,boğazda da olabileceğini,kansere sebep olabileceğini falan söyleyince etkilendim.ben de eve gelip internette araştırdıkça,bu yüzden defalarca doktora gidenler olduğunu,bir türlü kurtulamayanlar olduğunu okudukça iyice panikledim.aslında ilk başta bu konuda cahilken daha iyiydim.öyle kalsam daha iyiymiş.ama yok rahat duramam.ablamın da daha önce olmuş,bi daha olmamıştı.onun için içim rahattı ta ki bu konuya sarıp bilgi edinene kadar.

daha önce başımdan bir evlilik ve sonrasında da bir nişanlılık geçti.nişanlım olacaktan yeni ayrıldım.artık iyice kabuğuma çekildim.bu olay da olunca,bir daha kimse hayatımda olmamalı,ya da olamıcakmış gibi olumsuz düşünmeye başladım.böyle bir panikleme süreci geçirmem normal sanırım şu anda.daha yeni yüzleşiyorum bu olayla.bağışıklığı güçlendrme çalışmalarına başladım.kanser önleyici,antioksidan içeren gıda maddeleri tüketiyorum daha fazla.mesela karnıbahar,sarımsak gibi.sarımsak mucize bir kanser önleyici.herkese tavsiye ederim.ayrıca sigara kullanıyordum, günde 1'e indirdim.artık gerisi Allah'a kalmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…