Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

doktora görün işte....yada buralara fazla takılma...her yazılandan etkilenip için kararıyo ya...ondan psikolojik olabilir...ama şunuda söylemeden geçemicem.biz burada birbirimize çok destek olduk...bilgilendirdik.ve birbirimizden çok faydalı şeyler öğrendik...

benim siğilim makattaydı podofilm uyguladı doktorum 2 haftada iç bir şey kalmadı

Iyı kendıne cok ıyı bak bol vıtamın al oldumu asınıda ol kendıne ıyı bakarsan cıkmaz cunku bıdaha
Eger ılıskı ıle gectıgını dusunuyorsan muhakkak korun
Agda yaptırdın yerı ıyı sec degerlendır. Bır sure o bolgeye agda yapma

Kızlar bende de var ne yazık ki ve ne yaptıysam tekrarladı. aldara kullanmıştım geçmişti. tekrarladı. hamileliğimin 3. ayında koterle yaktırdım. şu an yine 2 tane çıktı artık siğillere alıştım da normal doğum yapmak istiyorum ve de mümkün olmayacak bu siğillerle. doktorum bu haftalarda bişey yapamayacağını sadece bağışıklığı güçlendirici şeyler yapabileceğimi söyledi ve strath tablet verdi. tamamen bitkisel. 2 haftadır kullanıyorum tamamen geçti diyemem ama kabarıklıklarda belirgin bi azalma var.

çok geçmiş olsun papapa ne zamandır uğraşıyorsun bu siğilerle? şu an 27 yaşındayım bekarım ve tek umudum evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar bu lanet şeylerden kurtulmak (

çok geçmiş olsun papapa ne zamandır uğraşıyorsun bu siğilerle? şu an 27 yaşındayım bekarım ve tek umudum evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar bu lanet şeylerden kurtulmak (

canım ben 3 yıldır uğraşıyorum. aldara kremi ilk çıktığı zaman kullanmıştım, hemen etki gösterdi. ondan sonra 2.5 sene olmadı hiç. hamile kalmamla beraber bağışıklığımın düşmesinden faydalanıp tekrar çıktı meretler :)) hem de mutasyona uğramışlar, siyah ben gibi çıktılar. doktoruma normal doğum yapmak isityorum deyince o zaman yakalım dedi ama o bölgeye lokal anestezi bir daha asla yaptırmam, ağlamaktan içim dışıma çıktı. şimdi de doğumuma 1 ay kaldı yeniden çıkmaya başladı 2 tane, doktorum da doğuma az kaldı bişey yapamayız dedi. strath tablet verdi ama onun da faydasını görüyor gibiyim. daha yeni kullanmaya başladım akşamları da bal ve çörek otu karışımı tabi.. tamamen bağışıklık meselesi..

Papapa ne kadarlik evlisin esindede cikti mi peki belki esinden ana senden esine gecmis ve bu yuzden bu kadar zamabdir atlatamamissindir bide aldara degilde yaktirmak daha iyi bir cozummus oyle diyo cogu kisi.

((çok üzüldüm canım Allah tez vakitte temelli şifa versin inşallah... sağlıklı ve güzel bi doğum dilerim şimdiden, bebeğin hayırlı olsun ....

Papapa ne kadarlik evlisin esindede cikti mi peki belki esinden ana senden esine gecmis ve bu yuzden bu kadar zamabdir atlatamamissindir bide aldara degilde yaktirmak daha iyi bir cozummus oyle diyo cogu kisi.

ben bir yıldır evliyim ve bu sorunum bekarken vardı. eşim de kontrole gitti, onda çıkmadı. ben hepsini yaptım canım, aldara süper bi krem ama hamile olduğum için kullanamıyorum. bende aldara çok işe yaradı. 1-2 haftada kaybolmuştu tabii ilaç bitene kadar kullanmıştım. hamileliğimde çıkınca krem kullanamayacağım için yaktılar ve büyük olanları da kestiler. 3. ayımda yaptılar bunu, şimdi 8. ayım bitti 2 hafta önce tekrar çıktığını farkettim. doktorum da bağışıklığını güçlendirmekten başka yapabileceğimiz bişey yok şu aşamada dedi. ama bu strath tablet ve çörek otu şimdilik iyi geliyor. inşallah doğuma kadar geçer de sezaryen olmak zorunda kalmam

((çok üzüldüm canım Allah tez vakitte temelli şifa versin inşallah... sağlıklı ve güzel bi doğum dilerim şimdiden, bebeğin hayırlı olsun ....

siğillere takmıyorum da sezaryen olmaya takıyorum :)) siğillerimle dalga falan geçiyorum artık, moral de çok önemli çünkü doğumdan sonra 3. haftamda da smear testi yapılacakmış. o testi nasıl yapıyorlar canınız yanıyor mu?

valla ben moralli filan olamıyorum ağzımda da çıkmaya başladı battıkça batıyorum ilk defa karşılaştım bu siğillerle o yüzden ilk atak şiddetli geçiyor sanırım. bunu atlatacıağım ve bir daha çıkmıycak diye kendimi teselli ediyorum. pap smear testine gelince; daha önce hiç yaptırmadım ama bikaç ay sonra hücre değişimi var mı diye yaptıracağım ama ben evli olmadğm için devlet hastanesinde yapmıyorlarmış sanırım. ama çok kolay saniyelik bir işlem, özel fırçalarla içeriden sürüntü alıp bunu bir lama yayarak spreyle sabitleyip inceliyorlarmış. buradaki hücresel değişimler siğillerin zarar verip vermediğini ya da ne aşamada oldğunu net ortaya koyuyormuş.. diyollar :)))

Herkese merhaba.... Bugun dr gittim farkli bir drdu tam anlamiyla daniskaydi.... Onceki dr sonuclarimi istedi felan 3. Smir yapilacakti... Ben hpv dna istedim smirle beraber yapildi ogleden sonra labaratuara postaladim...daha onceki 6 ay arayla yapilan smir temizdi agustos ayinda kolposkopi yaptirdim sonuc temizdi... Bugunki testin sonucunu bekliyorum geldiginde yazarim.... Gecen sene biyopsi hpv dna hepsini yaptim sonraki smirlerde hepsi temiz cikmisti.... Benim anlayamadigim bu hpv nasil bir illet kesin nasil anlicam... Bugunki dr tam ibretlikti omrumde boyle geveze dr gormedim... Allahtan esimle gitmedim... Neydeki birdaha ona gitmicem ostedigim testleri yaptiya yeter sonucu kendi dr goturecem.... Ocak 15 te dermatologtan randevu aldim son cikan nokta seklindeki kabarciklari kotet yaptiracam.... Gerci kolposcopi yaptirdigim jinekolog bunlar sigil degil demisti....ne azaldilar ne cogaldilar ben yinede isimi garantiye alip yakip kurtulayim ....

Canım demekkı sen kendıne ıyı bakmıyorsun kı cıkıyor vıtamın ve cınko vıtamını alman lazım hamılelık bıtımı muhakkak asını ol !!!!eger sende 4 yıl ıcınde cıkıyorsa bılkı senın kendıne ıyı bakmadıgın ıcın cıkıyor zaten su durumda sezeryan sart kesınlıkle

Koter olmana cok sewındım eger suan ımkanın varsa her gun sabah aksam sırkeyle pamukla sıl oraları sırke dogal asıt

Bıde hamılelıkte vucut dırencı cok dusuyor doktorum soylemıstı. Kendıne hamıle kalırsan ıyı bak dedı

Bu ılletten dedın sey 4 sene ıcınde tekrarlamassa demınde dedım gbı vıtamınsız kalmazsa. asıyı yaptırırsan kendıne ıyı bakarsan Cıkmıyor!!!!

Son düzenleme:
helin smear sonucumu aldım temiz çıktı.dr adetim yakın oldugu için adet bitiminde çıkarıcaz dedi dikişli olcakmış.ben yakmayacakmısınız dedim hayır çıkarıcaz dedi.sen ne diyosun bu duruma.çıkarma nasıl oluyor hiç bilmiyorum dikiş falan ameliyat gibimi ya.

En çok muayaneye gittiğimde o kürtaj masasına oturmaktan korkuyorum/geriliyorum,arkadaşım öyle muayane ettiğini söyledi :26:

Son düzenleme:
herkese selam, az önce doktordan geldim aşıdan sonra kontrol için. azıcık mutluyum galiba. çünkü siğilim falan yokmuş. doktora emin misiniz diye bile sordum :) 2 hafta sonra 2.doz yapılacak. yok hiç birşeyin kafana takma dedi. sonra erkek arkadaşımla ürolojiye gittik oda gösterdi kendini çok memnun kalmadı ama hpv ye benzemiyor bunlar demiş. cildiyeye yönlendirmiş. başka bir doktora daha gidicez ama benim içim rahat etmedi hiç. durumlar böyle. biraz evham vede stres insanı gerçekten bişeyi varmış gibi hissettiriyo yada gerçekten hasta ediyor. bunuda anlamış olduk :)

merhaba arkadaslr;
size bişey danışmak istiyorum bendeki lezyonlardan ben hala kurtulmadım daha yaktramadım yakacak doktr yok. neyse ben buna ragmen 1 ve 2. doz asımı oldum asının gercekten faydası oldugunu düşünenlerdenim aslında ama sunu merak ettim ve fikrlerinizi bekliyorum; bu virüsü atlatabilmenin en bas yolu sğilleri yakmak bagısık güçlendirp ası olmak yaa ben henüz yaktramadıgım için ası olmamın atlatmamda sizce etkisi ne yani ası yakıldıktan sonramı baslamalıydı bunu merak ettim

bi arkadas wardı 4 ay önce mesaj atmıştı bana okadar sayfa içinde bi tek bendeki oluşumlarla kendi olşmlarının birebr aynı oldugunu düşündüğünü yazmıs ve oda ben gibi teshste zorlandıgını belirtmişti smear aldırıp sonucunu paylaşcaktı ogünden beri bidaha siteye grmedi kullanıcı proflinden takip ediyorum halende grmemiş noldu cok ama cok merak ediyorum cnkü onunda sikyetleri olşmları cok benzerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…