Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hamılelık donemınde dırenc cok dusuyor dıkkat et buanaaa kendıne ıyı bak et suyu sebze meyve c vıtMınını dogal yollarla almaya bak
Smaear aldır duzenlı bırde kısa zaman aralıklarında 3 4 ayda bır

Son düzenleme:
arkadaslar zaten kafam allak bullak bide bu aşı konusu şimdi. gecen ay ası olmustum hemen siğillerin ilk tesbiti yapıldıgında. gardasil hemde. şimdi ayın 7 sinde 2 dozu olcam. eee napıcam ben şimdi. ??? dr un eline sayıyorum 250 tl parayı. hemde tip 16 çıktı biliyosunuz. nedir bu yani ? Oyuncak mı oluyoruz milletin elinde. anlamıyorum.

siğili olan olmayan smearında cıkan cıkmayan herkes gidin o smear testini 3 kere yaptırın. tipini bilmek istemiyorum ne gerek var demeyin. benimde siğilim vardı. ama işte ne 6 ne 11 çat diye 16 çıktı. ama bu aşı konusu para tuzağıysa allah bin türlü belasını versin. zaten birazdan gidicem yuzunede soylıcem.

Burda hepımızdusuncelerımızı yasadıklarımızı yazıyoruz
ben aşıya ınanıyorum gelecek sene tekrar olucam
cunku guvenıyorummmmmm benım doktorumun ıkı tane kızı var
doktorum kendı kızlarınada bunasıyı vurdurdu kı benım kendı doktorum benı kolay olarak kullandı desek kendı cocuna nıye vurdursun kaldıkı kendısı benımmm cok yakın arkadasımdır
ben kendmı gectım hadı hastasıyım ama kızlarıda oldu bu bır gercek

Hem genıtal sıgıl hpv heem ucuk gecıtdım hsv

40 ustu sıgıl ve 5 6 tane sulu ucuk sen dusun ben bu vurusu atıysam doktorum bana asınolurken soyledı onemlınolan dedı ust tıplere sıcramamasıdırdı dıye soyledı
Hamılelıkte cıkabılır dedı bu tamamen kendıne bakmakla dedı
Hayat boyu vucutta kalmıyor zaten bundort yılda cıkmadı buyuk ıhtımalle. Atıldıgını dusunuyorm

Ben bu asıya ınanıyorum cunku bugun bır asıyı pıyasaya suruldugundee aaaaa hadı ası cıkaralım dıye kımse soylemıyor bunun bır deneme test uygulama pıyasaya surum asaması yaklasık 10 yıl mınımal sure buluyor

Yenı bır ası cıkıcak ona kalırsa herkez o asıyı beklıyor kanserden kurtarıyormus fılan sıgıl cıkmıyomus hala cıkıcaknbeklıorz 5 yıl oldu
Nedennnn cunku denenıyor kobaylar uzerındeee o cıksın onuda olsam dıyorum ya

Kendıne ıyı bak ası ol saglıklı dengelı beslenme uyku duzenıyle atılıyor

Ha su bır gercek eger hatırlayan bayanlar varsa Soylıyım benım dort arkadasımda bu vurus vardı 3 tanesı ası oldu benımle bırlıktei bır tanesı olmadı. Sıgara kullanıyor dogum kotnrol hapı kullanıyor

Ben cok zor yasadım bu olayı her yerı sarmıstı ve ucuk oldugu ıcın oturamıyordum acıyordu

Ası olun dıyorum ben yasayan bırı olarak

Son düzenleme:
kızlar hepımıze saglıklı mutlu herkezlerın ıstedıgı seyler olsun ısallah mutlu yıllar dılıyorum ardındanda kendııze cok ıyı bakın ben aksama yemek yapıcam yarına en gec sabah yazarım sorularınıznolursaaa

Kendınıze ıyı bakın saglıkla kalın
C vıtamını tuketın
Ası olun
Yaglıdan uzak durun
Agdacılara gıtmeyın agda yaptırmayın
Aldıgım macunları corek otunu polen vs dırencı yuksek tutan her seyı onerıyorm
Ekınezya cayı gunluk bır bardak tuketın cok opuyorum hepınızı

He bıde doktorlar tatılya gıdene kadar sıgıl olan yerlere pamuga sırke dokun sabah alsam surun beyazlastırıp dokuyor ( sırke dogal asıt oldunu unutmayın ))))))

arkadaşlar hepinize yeni yılda saglık mutluluk ve huzur diliyorum.tabiki en önemlisi saglık.inşallah bu yılda tüm şikayetlerimizden hep beraber kurtuluruz.seneye görüşmek üzere kendinize iyi bakın

Bukadar panik yapacak korkacak bir durum yok... Siğil yapan düşük riskli HPV ler cilt teması ile geçer ve siğil denen oluşumları yapar.Bunlar ortaya çıkınca tedavisi (bir şekilde yok edilnmeleridir) gerekiyor . Tedavi Elektrokoterle , Laser ile Dondurularak yapılabiliyor...Sonuçta tedavi edilmiş biri tekrar en az bir sene kadar HPL ile karşılaşmaz ise vucud immiüunitesi virüsü büyük olsılıkla yok edebiliyor.. Cinsel ilşkide mutlaka prezervatif kullanılmalı ( Bu tam bir koruma sağlamasada riski azaltması söz konusu ) Antiviral ilaçların kullanılması (sistemik ve lokal olarak ) tekrarlama riskini azaltmaktadır. Doğum şekline gelince bu hastalığın varlığı kesin olarak doğum şekline karar verirken etkili olmamalıdır ( (yani durumunuz uygunsa normal doğum yapabilirsiniz.). Sevgiler ..
0 31/12/2012 prof dr derin kosebaya soru sormustum gelen cvp sizinlede paylasmak istedim bu dr jinekolog onkolog bir dr herkesin yeni yili kutlu olsun saglikli nice mutlu yillar

kızlar uzun zamandır yazmıyodum şu an siğil felan yok çok şükür bende de eşimde de kendimize iyi bakmaya çalışıyoruz.
ünivesite hastanesinde tip testi istedim yapmadılar smear sonucu kötü çıkarsa yapılıyomuş ben de araştırdım burda şifa hastanesinde hpv dna 110 tl özel laboratuarlara göre çok uygun geldi orada yaptıracağım ki kafamdan gitsin. doktorlar evet pek umursamıyor bunu nedense ama onların sorunu değil tabiki onlar rahat

arkadaşlar herkesin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın herkese önce SAĞLIK, mutluluk, huzur, başarı, para evrende ne güzellik varsa hepsini bizler için diliyorum. Bu akşam çok dua edelim yeni yıl bize sağlık ve huzur getirsin.............

merhaba... bütün yorumları okuyamadım ama bende kendimi anlatmak isterim. gecen sene bu zamanlarda cıktı bende de. 1 sene içinde 3 kere koter oldum smir testim ve hpv testlerim negatif çıktı .ilkinde ne oldugunu anlamadım baya büyümüşlerdi alındı sonrasında tekrar nüksetti önemsemedim ha bugun yrn doktora gıderım derken orta halli buyudu yenıden koter yapıldı . artık akıllanmıstım okuduklarımda korkutmaya baslayınca daha fazla dıkkat eder oldum. hatta bu ıkıncı amelytmı olduktan sonra doktoruma tekrar smir olıyım korkuyorum bıse varsa nıe bole tekrar tekrar cıkıyo dedım korkma dedı 1-2 sene böle devam eder sonucların temız korkulcak bıe yok dedi bıraz rahatladım 3.de dıstakıler çok miniklerdi hemen alınsın buyumeden dedım .meger bu sefer iç kısıma yakın biyerde de varmış hemen alalım dedi doktorum da. neyse 3 de yapıldı derken aradan bir ay gectı. şuanda nasıl desem susam tanesınden de küçük çıkmaya basladı böle 2 - 3 tane falan, bi solisyon var asit gibi marka adı vermiyim onu her aksm minik minik üstüne sürüyorum derken bır hafta içinde o şekilde geçtiler . ama tam geciyo baska bı yerde tekrar küçük bir iki tane görüyorum tekrar sürüyorum . son 2 aydır cıkan miniklere izin vermeden büyümesine böle yok ediyorum acaba yanlıs mı yapıyorum bana ne önerebilirsiniz bende artık yoruldum bünyem cok zayıf bagısıklıgımda, kılom da olması gereknden 5 kılo dusuk acaba bu yuzden mı nüksediyo diyorum. çünkü bakımıma 1 senedır özen gösteriyorum . inanın önerilerinıze cok ıhtıyacım var . bu minik çıkanlar kötüye mi işaret

öncelkle gecmiş olsun o kullandıgın ilacın adını bana özelde yazarmısın

Suspus evlimisin peki? Belki tekrar tekrar aliyotsundur hpv yi folikasit lan ilaci filan kullan ben sey diye dusunuyorum kan seviyesi dusuk olanlarda cikiyor diye ama tabi bu benim dusuncem

kesinlikle bu hastalıkta beslenme çok önemliymiş, beta glutan, b12, e vitamini, çinko, folik asit yönünden zengin beslenen insanlar hastalığı daha çabuk alt edebiliyormuş. valla şu iyi gelcek bu iyi gelcek derken midem çöpe döndü neyi bulsam hüpletiyorum belki şifa olur diye :)) ayda 1 b12mi vurunuyorum,immunex içiyorum (beta glutan), çinko içiyorum, folik asit içiyorum ( bunu çoğu kez unutuyorum ya da işyerinde haddinden fazla siyah çay içtiğim için emilemiyor sanırım) propolis, çörekotu, civanperçemi, adaçayı ..... :) ahhh ahh daha 1 ay önce sorsalar onlar ne derdim....

kızlar yardım edin neyapacagım ben ya adetim tam 7 gün gecikti.şaka gibi.hergün bekliyorum ha bugün ha yarın.33.güne kadar normal denmişti ama benim 37,gün oldu hala yok.heran kafayı yiyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…