öncelikle teşekkür ediyorum cevabın için. iz kalması tabi ikinci planda öncelikli düşüncemiz bu virüsten kurtulabilmek. cinsel yolla bulaştığını biliyorum ama dokunma konusunu açma sebebim sevgilimle iki arkadaş gibi olduk siğillerden sonra, değil yakınlaşma elimi bile tutmuyor pinpon etkisi mi ne varmış ya, benden ona andan bana geçer diye. ben doktora gitmeden önce bile sevgilime göre daha rahattım sonuçta stres insanın bağışıklığını çökertiyor ve moral çok önemli bu illette sayenizde öğrendim. ama sevgilim öyle değil, bana bulaştırdığı ihtimali onu yıpratıyor farkındayım. siğillerin tekrarlayacağına ve ömrünce bu virüsü vücudunda taşıyacağına inanıyor ne yazık ki. birde bu hastalıkta tip testi ne derece önemli, çünkü hangi tip olduğuna da takılmış durumdayız ama yakma işleminden sonra tip belirlemeye gerek yok demiş sevgilime doktoru.
canım söyle sevgiline elinide tutabilir öpebilir hatta siil yoksa şuan birlikte bile olabilirsiniz.pinpon etkisi denen şey tedavi olduktan sonra kalmıyor.bu durum varken birlikte olduysanız sanada bulaşma ihtimali ver atak en fazla 6 ay bi sene içinde gelişir ama bulaşmamışta olabilir.sende siil yoksa şuan virüs olsa bile bulaşıcı etkisi olmuyor.korunarak ilişkinizi sürdürebilirsiniz.ilerde sendede çıkarsa ozaman seninkinide yakacaklar yani tedavi süreci aynı işliycek.ömür boyu kalma olayı yok.her dr bilmiyor bu konuları ayrıntılı.eskiden öyle biliniyormuş ama son yıllarda yapılan çalışmalar bunun aksini kanıtlamış durumda.erkek arkadaşında bunu muhtemelen daha önce birlikte olduğu birinden kaptı çünki onların başka dış etkenlerden kapma ihtimali yok denebilir.büyük ihtimalle siil yapan tipler tip 6 oluyormuş.tipini artık öğrenemez çünki siili alıp test yaptırması gerekiyordu yakılmışsa olmaz.ama sana smeradan hpv dna yapılabilir.bak bu normal smear değil hpv dna yaptırcaksın pozitifmi negatifmi belli olcak.
çok teşekkür ediyorum ilgilendiğin ve bilgilendirdiğin için. sen kurtuldun değil mi canım bu virüsten? gözümüzün önünde kanlı canlı örnek istiyoruz sanırım kurtulmuş birini görerek. birde sevgilim için uygulanabilecek bir test var mı virüsü taşıyıp taşımadığını zaman içinde görebilmemiz için, yoksa belli bir zaman diliminde siğil çıkmamasını mı beklememiz gerekiyor?
canım ben daha kurtulmadım tedavim yeni tamamlandı ama baya bilinçlendim diyebilirim.üstelik doktorum profesör ve çok şanslıyımki eşimin arkadaşı.ama bikaç sayfa geriye bakarsan suspus arkadaşımız ve erkek arkadaşı sana iyi bir örnek olacaktır.10 ayda negatif sonuç aldı bu arkadaşımız ama erkek arkadışının tedavisi devam ediyor çünki onun siilleri kremle yok edilmeye çalışılıyor.malesef canım erkekte siil yoksa test yapılamıyor.ilerki dönemdede bunu belirleyici bi test yok.sadece senin için pap smear yapılabilir.ancak sağlam kaynaklardan yaptığım bütün araştırmalar erkeklerin bu virüsü kadınlara oranla daha çabuk attığı ve bunun en fazla 2 yıl içinde gerçekleştiğini söylüyor.kadınlardada 2 ila 5 yıl.ama bu süre zarfında atıyorum 1 yıldada bu olabilir.yani bu sürelerin içinde.yine yapılan bi araştırmada halkın yüzde 76 sının bu hastalığın varlığından haberdar olmadığı ve doktorlar arasında yapılan bi araştırmaya görede onlarında aynı oranda biliçsiz olduklarını göstermiş.
katılıyorum söylediklerine canım arkadaşım,ben doktora eşime şu anda yaklaşmıyorum onda siğil war tekrar bana bulaşır dedim,kadın bana baktı bi güldü görmeliydinve dediki yok cnm öyle olur mu siğiller geçince bi sorun kalmaz dedi gülerek...bende güldüm moralim düzeldi çıktım kocişimle gezdim tozdum. ama bide moral bozucular war ki ölmeden mezara sokar gibiler töbe töbe
kızlar az önce doktordan geldim.makat bölgesinde kaşıntı vardı bende şüphelenmiştim.hiçbişey yokmuş temiz çıktı herşey.tip 6 varmış bende sonuçları aldım.kaşıntı ise yaraların iyileşme sürecinden kaynaklanıyomuş.doktorum okadar moral verdiki anlatamam.herşey bitti geçti dedi.kısa zamanda atıcaksın bunu vücudundan dedi.kim çıkarıyo bu saçma şeyleri atılmıyo falan diye dedi.bu virüs sandığınız kadar güçlü deil insan bağışıklığı ne hastalıkları yok ediyor dedi.özellikle aşı meselesini sordum şimdi zaten hpv ye yakalandığımız için gardasil olmayacağını öbürünün daha uygun olacağını düşünüyordum ben.helin arkadaşımızda aynı düşünüyodu.hocada doğruladı.şimdilik gerek yok ama içim rahat etsin dersen yaparız dedi.ha bide günlük c vitaminine dikkat çekti istesekte günlük ihtiyacımızı tam karşılamayabiliyomuşuz o yüzden eczaneden bemiks c alabilirsin dedi.normal hayatına dönebilirsin dedi.eşimde sormuş bu ilişki olayını yasak kalktı demiş.siil olmadığı için bulaşıcılık geçti demiş :)
Canım yeni doktordan çıktım hatta cep telefonundan yazıyorum:) bu sefer başhekim yardımcısı erkek bi doktor baktı cok ilgilendi .kondilom olduğunu cok küçük olduğunu icin kremin ise yarayacağını krem ise yaramaz ve artarsa tekrar gelmem gerektiğini ama bunun hayatım boyunca yaşantımda olacağını söyledi bunun yok olmadıgını sadece belli dönemlerde sondugunu tekrar ederse bunun psikolojik yada bağışıklık sistemindeki sıkıntıdan kaynaklanacagini dile getirdi sen istediğin kadar temiz ol titiz ol bu pis olmakla çıkan bi hastalık dil sadece bu yerden kaptığın hastalık dedi evlendikten sonra ihmal etme rutin testlerini yaptir en azından hpvnin ne boyutta olduğunu görürsün dedi kreme devam et sebze
Meyve tüket bidei o orda yokmuş gibi davran ozamn geçer dedi 1 ayda takiben ne olacağını görürüz dedi bide sunu unutma dedi bu hastalığın nasıl geçtiği önemli değil nasıl geçiririz neler yapmalıyız o önemli dedi. Nolur ne biter bilmiorum umarım geçer herkeste şifa bulur
birde kızlar temizlik işini nasıl yapıyosunuz.simdi dusa giricemde kese yasakta sabunda yasakmıdır acaba?malum cünkü
merhaba arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun. ben aranıza yeni katılanlardanım. daha doğrusu henüz siğil çıkmadı bende ama erkek arkadaşımda var ve biz bunun siğil olduğunu bilmeden beraber olduk... morale ihtiyacımız var, özellikle erkek arkadaşım çok dert etti bunu. size yaşadığımız süreçten bahsetmek ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. açıkçası doktorlar moral bırakmadı bizde. bundan 4-5 ay kadar önce sevgilimde çok sıkıntılı bir döneminde siğil çıkmış, o bunun kıl dönmesi olduğunu düşünerek üstüne düşmemiş tabi. sonra bunu bana gösterdi pek önemsemediğini söyleyerek. bende doktora gitmesi konusunda ısrarcı oldum, kafan rahat eder dedim.şubat başında ilk gittiği doktor siğil olduğunu söyleyince ve hpv den bahsedince dünyası yıkılmış. yıkılmış diyorum çünkü çok önemsemediğimiz için ben gitmemiştim yanında. daha sonra başka bi dr a daha gitti oda aynı teşhisi koydu ve yakmak gerektiğini söyledi. iki hafta önce yakma işlemini yaptırdı, şuan hiç siğil yok görünürde ama gördüğü her kabarcığı siğil sanıyor. tabi bende farklı sayılmam, daha dün makat bölgemdeki siğil sandığım bi kabarcık yüzünden doktordaydımbende şuan siğil olmadığını söyledi doktorum ama tedbir olsun diye smear için örnek aldırdık. şuanda en büyük sorunumuz sevgilimde yakma işleminden dolayı iz kalma ihtimali, dahada önemlisi ömür boyu bu virüsten kurtulamayacağımızı düşünmemiz. nette okumadığımız kaynak kalmadı, ingilizce olanlarda dahil. ama hep çelişki yaşıyoruz, herkes başka şeyler söylüyor. yine burda helin isimli üyenin bi önerisini gördük, ginsengli çam balı (topix) araştırdık bi aktarda hazırlattık macunu şimdi onu kullanıyoruz. yine aynı aktarın tavsiyesi ile isveç şurubuna da başladık bağışıklığımızı güçlendirmek için. üç hafta içinde denemediğimiz yol kalmadı, sirkeler, çörek otu çiğnemeler, ekinezya çayı... gittiğimiz doktorlar bu virüsle yaşamaya alışın dediler, umutsuz konuştular. sevgilim nette gördüğü her numarayı aradı, her doktora ulaşmaya çalıştı. defalarca okudum ama özellikle sevgilime göstermek istiyorum cevaplarınızı. biz şimdi ömür boyu bu virüsü taşıyacak ve kime dokunsak bulaştıracak mıyız? ne olur yardım edin bize, özellikle sevgilim çökmüş halde ve çok morale ihtiyacımız var...
tekrar çok teşekkür ediyorum. daha öncede söylediğim gibi hastalığı yeni öğrendik ve sudan çıkmış balık gibiyiz ikimizde. konu hakkında bilgisi olan ve aklı selim düşünen birinin fikirlerine ve desteğine ihtiyacımız vardı, hızır gibi yetiştin sana ne kadar teşekkür etsem azdır. malum kimseyle paylaşılmıyor böyle durumlar ne yazık kiaklıma takılan soruları zaman içinde yine ulaştıracağım sana izninle.
ayy yapma güzelim durun bi sakin olun... erkek arkadasının telaşını anlıyorum bende ılk zamanlar aman öldüm bittim yaptım... bak şimdi erkeklerin bagısıklıgı daha guçlu oldugu için onların daha cabuk geciyo emin ol erkek arkadasımdan bılıyorum çnkü :)... ılk bende cıktı ben tedavıye basladım 6 ay sonra onda cıktı. suan aynı zamnda ıkımızınde gectı sayılır... görüntü olarak siğil denmıs olabılır ama kan testı yaptırsın . hastalıgın hangı boyuttaoldugu böle daha ıyı anlasılıyo. eger mercimektanesı kadarsa koter olsun yada sogutma ıslemı dıye bıse var onan olsun. eger kucukse verrutol dıe bı asıt var her sabah aksam onu kullansın. en fazla 3 haftada kabuk baglayıp yok oluyolar. bide bahsettıgın karısımları bıtkı caylarını tuketsın 2-3 aya bıseyı kalmaz emin ol. ama moralinizi yuksek tutun.merhaba arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun. ben aranıza yeni katılanlardanım. daha doğrusu henüz siğil çıkmadı bende ama erkek arkadaşımda var ve biz bunun siğil olduğunu bilmeden beraber olduk... morale ihtiyacımız var, özellikle erkek arkadaşım çok dert etti bunu. size yaşadığımız süreçten bahsetmek ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. açıkçası doktorlar moral bırakmadı bizde. bundan 4-5 ay kadar önce sevgilimde çok sıkıntılı bir döneminde siğil çıkmış, o bunun kıl dönmesi olduğunu düşünerek üstüne düşmemiş tabi. sonra bunu bana gösterdi pek önemsemediğini söyleyerek. bende doktora gitmesi konusunda ısrarcı oldum, kafan rahat eder dedim.şubat başında ilk gittiği doktor siğil olduğunu söyleyince ve hpv den bahsedince dünyası yıkılmış. yıkılmış diyorum çünkü çok önemsemediğimiz için ben gitmemiştim yanında. daha sonra başka bi dr a daha gitti oda aynı teşhisi koydu ve yakmak gerektiğini söyledi. iki hafta önce yakma işlemini yaptırdı, şuan hiç siğil yok görünürde ama gördüğü her kabarcığı siğil sanıyor. tabi bende farklı sayılmam, daha dün makat bölgemdeki siğil sandığım bi kabarcık yüzünden doktordaydımbende şuan siğil olmadığını söyledi doktorum ama tedbir olsun diye smear için örnek aldırdık. şuanda en büyük sorunumuz sevgilimde yakma işleminden dolayı iz kalma ihtimali, dahada önemlisi ömür boyu bu virüsten kurtulamayacağımızı düşünmemiz. nette okumadığımız kaynak kalmadı, ingilizce olanlarda dahil. ama hep çelişki yaşıyoruz, herkes başka şeyler söylüyor. yine burda helin isimli üyenin bi önerisini gördük, ginsengli çam balı (topix) araştırdık bi aktarda hazırlattık macunu şimdi onu kullanıyoruz. yine aynı aktarın tavsiyesi ile isveç şurubuna da başladık bağışıklığımızı güçlendirmek için. üç hafta içinde denemediğimiz yol kalmadı, sirkeler, çörek otu çiğnemeler, ekinezya çayı... gittiğimiz doktorlar bu virüsle yaşamaya alışın dediler, umutsuz konuştular. sevgilim nette gördüğü her numarayı aradı, her doktora ulaşmaya çalıştı. defalarca okudum ama özellikle sevgilime göstermek istiyorum cevaplarınızı. biz şimdi ömür boyu bu virüsü taşıyacak ve kime dokunsak bulaştıracak mıyız? ne olur yardım edin bize, özellikle sevgilim çökmüş halde ve çok morale ihtiyacımız var...
canım şunu anlamıyorsunuz bakın bu konuda her doktor ehil değildir.ünlü prof ların ortak dediği bu virüs vücuttan atılıyor.bununla ilgili biçok araştırma yapıldı yazıldı.bu virüsün varlığı bi dna testiyle görülüyor aynı testte kişi 1 yıl sonra negatif görüyor.neden inanmak istemiyosunuz buna.amerikada nerdeyse her iki kişiden biri bu hastalığa yakalanıyormuş.ozaman kimsenin cinsel hayatı kalmaz ömür boyu korunarak çocuk falanda normal yoldan olmazdı yani.biraz mantıklı yaklaşın olaya ya.dr um bana koter sonrası bi müddet tabiki korunmalı olarak olması gerektiğini söyledi ama sonra normal hayata dönebiliriz.ki üzerine basarak söylüyorum dr um eşimin arkadaşı hemde izmir ege ünv.koskoca profesör ya.adam durduk yerde niye arkadaşını böle bi riske atsınki eşimde hpv yokken.ben buna inanıyorum ve yıllar geçtikçede hepiniz yaşayarak göreceksiniz bunu.tabi yinede neye inanmak istiyosanız ona inanın ama rica edicem olumsuz düşünceleriniz içinizde kalsınki arkadaşların moralini bozmayalım.
bi kere mercimek tanesi büyüklüğüne gelmiş siğili doktora gtmeden nasıl yok ederım dersen bu iş olmaz . paşa gibi gidiceksin koterini olacaksın arkadasım, öle kremle sunla bunla nasıl gecırıcem demeyın. ikincisi koteri oldun diyelim bi durun iyileşme süreci minimum 1 ay kabuk baglaması yaraların geçmesi falan falan bu sürede eşimle yada erkek arkadasımla birikte olsam sorun olur mu demeyin sağlık bu sonucta az biraz sıkın dişinizi yahu... üçüncüsü yeme içme düzeni ve bakım... haftada en en en az ıkı kere sebze yiyin bol bol meyve tüketin, ceviz badem artık canınız ne ısterse kuruyemiş tüketin, polenlı ballı çörek otu tüketin ( aktarlarda var 15 tl bi kavanoz ve 1 ay kadar yetıyo sabah aksam bı tatlı kasıgı yiyin ) , isterseniz c vitamini takviyesi yada bagısıklık güçlendirici doktorların önerdiği bazı haplar var her eczaneye sorabılırsınız rahatça silerler bi yan etkisi falan yok. bakım da ise agdacıya gitmeyi artık unutun agdacınızla vedalaşın. oturun evde yapın yok ben beceremıyorum mu dıyosunuz vurun jileti( ben lazere gıdıyorum doktorum llazerın bı etkısı yok gıdebılırsın dedı ama dıkkat koter olduktan sonra yada tedavı zamanı gıtmeyın cildinizin eski formuna dönmesını bekleyın ).. ama jilet tek kullanımlık olacak sonra atacaksınız sonra bı kere daha kullanmak asla yok, pamuklu iç çamasırından baska asla bıse kullanmayın, pamuklu günlük ped de kullanabılırsınız ( şahsen ben k..tex marka pamukluyu tercih ediyorum ) . ağlamak sızlamak öldüm bittim mahfoldum demek yok ... yani ben yaptım zararlı cıktım sırf böle dövündüm diye bıdaha cıktılar son koterımı bu yuzden oldum dıyebilirim... aynayı alıp bın kere surdakı ne acaba ay yıne mı cıktı dıye kontrollerı azaltın yokmus gıbı davranın... millet ne kanserlerı atlatıyo bız bu adi mikrobu mu atlatamıcaz dıyın ...içki sigara uzak durun( sigara içmiyorum alkolüde bıraktım :) ) yani bana göre dogrular bunlar ve bu sekılde hayatıma devam edıyorum ... ne kendi psikolojinizi bozun ne de eşinizin sevgilinizin
canım aşkolsun sana.ben sadece gittiğim doktorların bana söylediklerini yazdım.kendi inandığım şeyleri yazmadım.moral bozmak değil bilakis ben de moral vermeye çalışıyorum.bunu yeneceğiz inşaallah diyere hepimiz için dualar ediyorum.ama bunları burada paylaşıp moral bozmakla suçlamışsın sen beni.peki nerede paylaşayım.?kaygılarımı,duyduklarımı,hissettiklerimi burada yazmayacaksam nerede yazayım?biz birbirimin morali bozuk olduğunda her zaman moral verecektik öyle değil mi?bu siğil konusunda yeni yeni öğreniyorum ben bazı şeyleri.bu konu içerisinde 900 küsur sayfa var ve çoğunu okuyamadım.ama şu son sayfaları bir süredir okuyorum; senin verdiğin bilgiler çok moral verdi.bunun vücuttan atılabileceğini bir profesörün söylemiş olması ve diğer paylaştığın bilgilerle aydınlandım.ve herşeyin güzel olacağına inanıyorum ben de..
bi kere mercimek tanesi büyüklüğüne gelmiş siğili doktora gtmeden nasıl yok ederım dersen bu iş olmaz . paşa gibi gidiceksin koterini olacaksın arkadasım, öle kremle sunla bunla nasıl gecırıcem demeyın. ikincisi koteri oldun diyelim bi durun iyileşme süreci minimum 1 ay kabuk baglaması yaraların geçmesi falan falan bu sürede eşimle yada erkek arkadasımla birikte olsam sorun olur mu demeyin sağlık bu sonucta az biraz sıkın dişinizi yahu... üçüncüsü yeme içme düzeni ve bakım... haftada en en en az ıkı kere sebze yiyin bol bol meyve tüketin, ceviz badem artık canınız ne ısterse kuruyemiş tüketin, polenlı ballı çörek otu tüketin ( aktarlarda var 15 tl bi kavanoz ve 1 ay kadar yetıyo sabah aksam bı tatlı kasıgı yiyin ) , isterseniz c vitamini takviyesi yada bagısıklık güçlendirici doktorların önerdiği bazı haplar var her eczaneye sorabılırsınız rahatça silerler bi yan etkisi falan yok. bakım da ise agdacıya gitmeyi artık unutun agdacınızla vedalaşın. oturun evde yapın yok ben beceremıyorum mu dıyosunuz vurun jileti( ben lazere gıdıyorum doktorum llazerın bı etkısı yok gıdebılırsın dedı ama dıkkat koter olduktan sonra yada tedavı zamanı gıtmeyın cildinizin eski formuna dönmesını bekleyın ).. ama jilet tek kullanımlık olacak sonra atacaksınız sonra bı kere daha kullanmak asla yok, pamuklu iç çamasırından baska asla bıse kullanmayın, pamuklu günlük ped de kullanabılırsınız ( şahsen ben k..tex marka pamukluyu tercih ediyorum ) . ağlamak sızlamak öldüm bittim mahfoldum demek yok ... yani ben yaptım zararlı cıktım sırf böle dövündüm diye bıdaha cıktılar son koterımı bu yuzden oldum dıyebilirim... aynayı alıp bın kere surdakı ne acaba ay yıne mı cıktı dıye kontrollerı azaltın yokmus gıbı davranın... millet ne kanserlerı atlatıyo bız bu adi mikrobu mu atlatamıcaz dıyın ...içki sigara uzak durun( sigara içmiyorum alkolüde bıraktım :) ) yani bana göre dogrular bunlar ve bu sekılde hayatıma devam edıyorum ... ne kendi psikolojinizi bozun ne de eşinizin sevgilinizin
hayatım kriyoda 1-2 gün sonra su topluyo.onları patlatmamaya calıs.1 hafta sonra fln kabuk tutmuş olur renk degişimide o zmn oluyo.ama doktorun verdigi kremlerle kalıcılıgı en aza indirirsin.
Slm kızlar nasılsınız bır aydır yok gıydım ne var ne yok bakalım
ayy yapma güzelim durun bi sakin olun... erkek arkadasının telaşını anlıyorum bende ılk zamanlar aman öldüm bittim yaptım... bak şimdi erkeklerin bagısıklıgı daha guçlu oldugu için onların daha cabuk geciyo emin ol erkek arkadasımdan bılıyorum çnkü :)... ılk bende cıktı ben tedavıye basladım 6 ay sonra onda cıktı. suan aynı zamnda ıkımızınde gectı sayılır... görüntü olarak siğil denmıs olabılır ama kan testı yaptırsın . hastalıgın hangı boyuttaoldugu böle daha ıyı anlasılıyo. eger mercimektanesı kadarsa koter olsun yada sogutma ıslemı dıye bıse var onan olsun. eger kucukse verrutol dıe bı asıt var her sabah aksam onu kullansın. en fazla 3 haftada kabuk baglayıp yok oluyolar. bide bahsettıgın karısımları bıtkı caylarını tuketsın 2-3 aya bıseyı kalmaz emin ol. ama moralinizi yuksek tutun.
yaaaaaaaaa allah askına ömür boyu bu virüsle yasıcan dıyen doktoru bana bı getir kafasını koarayım emiii... töbe bismilllah bu nerden cıktı dünyada milyonlarca insan ölelim gitsin o zaman. mumkunse doktoru bıle dagıstırın psikolojinizi bozmasınlar durduk yere... hee bide sende görülme ihtimali 2-3 ayı alabılır ama bıan önce yeme ıcmenı duzelt temizliğine dıkkat et. smear testın suanda temız cıkabılır amasen 3 ay sonra bıdaha yaptır hatta eliza testi var kan testi onu da yaptır . yine sölüyorum 1 sene oldu benımde tedavı olalı ve allaha binlerce şükür sonuclarım temiz erkek arkadasımında 2-3 bıse kaldı o asıtı suruyo ınsallah onunda bıtıcek. bitene kadarda yaklaşmayın birbirinize :) kafanıza takılan bıse olursa sorun bana yardımcı olmaya calısırım elimden geldiğince ve üzmeyin kendinizi allah beterinden saklasın
Slm kızlar nasılsınız bır aydır yok gıydım ne var ne yok bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?