Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

süpersin canım.bende daha önce bende söylemiştim bu yeme içme olayını kasmadığımı çünki dediğin gibi onu yiyim bunu içiyim derkende aklımıza geliyor siiller.bende bugün eczaneden vitaminleri alıcam ama şunu düşündümki benim zaten bu vitaminleri normalde kullanmam lazım.sigara içtiğim için vitamin durmuyor vücutta ya.doktorum bemiks c al dedi neroli daha öncede kullanmıştım ben acaba başka vitaminde alsammı o kısmını bana bıraktı ne istersen kullanabilirsin dedi.e senin yakınında bunu yenmiş örnek varmışya ne diye üzdün kendini okadar.kurtulacağız kurtulacağız merak etme :)

neroli bide ablana nerden bulaşmış sordunmu.hani ben bana nerden bulaştığını bilmiyorum ya merak ettim.

neroli bide ablana nerden bulaşmış sordunmu.hani ben bana nerden bulaştığını bilmiyorum ya merak ettim.

canım bence yeme içmeye çok takılmamak lazım.çünkü çıkacağı varsa yine çıkar.ben aslında yeme içmeme her zaman dikkat ederdim ama çıktı işte siğil.biraz da sıkıntılı bir dönem geçirdim ve geçiriyorum onun da etkisi olabilir.sigara içiyorum ben de ama siğillerden bu yana eskiden 5- 6 tane içerdim şimdi 2 ya da 3 en fazla içiyorum.onu bırakamadım maalesef.stres atıyorum.doktoruma sormuştum öyle immuneks falan bunları pek önermedi.doğal şekilde beslenmeye çalış.mesela bemiks de olabilir gerçi vitamin hapları iyidir.ama alabiliyorsan meyve suyundan al bu vitaminleri.dışarı çık haftada 1-2 meyve suyu sıkan yerlerden iç.ablama nerden bulaştığına gelince;o yıllar önce boşandı.ve boşandıktan sonra hayatına kimse girmedi.buna eminim.boşandıktan 4 yıl sonra falan çıktı onda.ne enteresan değil mi?ağda salonları olabilir,umumi tuvaletler olabilir.ya da eski eşinden bilemicem artık.ama artık yok.bi daha nüksetmedi onda bende nüksetti işte biraz da ondan moralim bozuktu benim.bi de açıkçası evli olmadığım için sizden daha kaygılıydım.çünkü evli olmak ve eşinle paylaşmak,ya da sevgilin olması ve onunla paylaşmak biraz daha farklı.çünkü bir derdi 2 kişi yakınen paylaşıyor ve daha güçlü olabiliyor.ben ise gelecek kaygıları taşıdım sanırsam,bir başkası hayatıma alabilecek miyim falan gibisinden.aslında yerinizde olsam hiç sallamam.artık ben de bunu takmıyorum ama.yani unutmaya çalışıyorum...herşeye rağmen şükrler olsun Rabbime.

bende demir eksikliği vardı,onun için alıyorum iyi geliyo.apikobal (b1,b12,b6)bunu da içiyorum.işte böyle..bir de aşı vurulmayı düşünüyorum ama hangisini vurulayım.bilmiyorum.geçmiş sayfalarda vardır belki ama okuyamadım cnm.var mı bilgin.gardasil mi,cervalx mi???sen ne yapıcan?hangisini vurulucazzz??

canım geçmiş sayfalarda var ama ben sana şöyle diyim bu iki aşıda yakalandığımız tiplere karşı koruyor şimdi biz zaten hpv olduğumuz için artık gardasil olmanın bi faydası yok bize.cevralx olman gerekir üst tiplere karşı koruması için.doktorumda aynen onayladı bunu ama için rahat edicekse vurdur çokta gereği yok dedi.çünki bikere olmuyosun bu aşıyı bildiğim kadarıyla yenilemen gerekiyor süresi doldukça ve baya masraflı bi aşı.konu sağlık olunca paranında bi değeri yok ama tabi yinede sen bilirsin.ben şimdilik düşünme aşamasındayım.doktorum yapalım hemen deseydi hiç düşünmezdim ama o sanki olmasanda olur gibi düşünüyo.

canım günlük portakal suyu içmeye çalışıyorum ama hem herzaman sıkamıyorum ben hemde portakalın mandalinanın zamanı geçicek ayrıca zaten günlük ihtiyacı tam alamıyomuşuz onlardanda.yazında mesela kirazda var c vitamini ama yarım kilo yemen lazım günlük.allahtan ben meyve delisiyimdir.oturduğum yer hemen merkezde değil biliyosun büyük şehirlerde bu biraz zor iyi bi yerde oturuyorum ama öyle etrafta meyve suyu sıkıp satan yerler yok.
dediğin gibi ablan bunu eski eşindende kapmış olabilir diğer yerlerdende çünki nezaman ortaya çıkabileceği tam bilinmiyo.2 ila 6 ayda ortaya çıkıyomuş virüs vücuda girdikten sonra ama yıllarcada baskı altında kalabiliyomuş.tam ıspatlanmış bişey deil yani.canım seni anlıyorum bekar olduğun için gelecek kaygıları oluşmuştur sende çok doğal bu.ama paylaşma kısmına gelince orda ince bi çizgi var ben diğer arkadaşlar gibi eşimle beraber mücadele etmiyorum onda bu hastalık yok yani sill yok temiz.benim olan bi hastalığıda nekadar paylaşabilirki.erkekler çok farklı oluyor genelleme yapmak istemiyorum ama benim gördüğüm bu.onun sıkıntısı daha çok üç aydır ilişki olmaması.ben bunu anlayabiliyorum dile getirmese bile.işte salı günü muayenem vardı mesela ben üzerimi giyinirken doktor çıktı dışarı hemen ilişkiyi sormuş ben sordum müsade etti dedi.okadar çok üzüldümki ben nelerle uğraşıyorum adamın derdi ne.iyileşmedim ben daha dedim kestirip attım ama çok üzüldüm bu duruma.

arkadaşlar hatırlarsanız egeden ultrason ve kan tahlili istemişlerdi.siğil olayında da özel bi yere gittim doktor baktı vajine girişinde sirkeyle yaktığın yerde küçük parça kalmış dedi aldara verdi onu kullanıyom geçince bırak dedi yalnız aldarayı sürünce psikolojik olarak mı bilmiyom tuvaletim geliyo tutuyom zorla kendimi neyse bakalım geçicek inşallah bide vajinal akıntı için sef kullanıyorum sebamedin temizleme losyonunu kullanıyorum.bgn ultrasona girdim uterur rahim normal çıktı.yalnız şöyle yazıyo :uterus : normal sol over : normal sağ over : polikistik. sağ yumurtalığımda küçük kistlr varmışş bilmiyodum aslında adet düzensizliğim falan da yok anlamadım bu kötü bişey mi bilen cevap versin

kızlarrr nasılsınız bakalım, ben bu aralar giremiyorum çok sık ama müsait oldukça girip takip etmeye çalışıyorum,kız kardeşim ve yeğenim geldi o yüzden zaman bulamıyorum belki uzun bir süre de böyle olabilir çünkü sonrasında bende onlarla birlikte ist.la gitmeyi düşünüyorum,sanırım biraz değişiklik ve kafa dinlemek bana iyi gelicek hem böylece iyice unutur hafızamı temizlerim.ama müsait oldukça telden girip yazmaya da çalışırım.hepinizi kocamn öpüyorum

Son düzenleme:

canım inş. kremle o küçük olanda geçicek merak etme....yumurtalık soruna gelince bende olan durum olduğu için sanırım sana bilgi werebilirim ama lütfen endişe etme korkucak bişey değil bu...sağ yumurtalığında polikistik ( yani tembellik war demek) görülmüş,ama bende her iki yumurtalığımda da tembellik wardı hamile kalamıyodum bu yüzden ama bunu elbette tedavisi war,ben ibrahim saraçoğluyla görüştüm önce ALLAH ın sonra onun yardımıyla son 2 senedir polikistik over falan hiç bişey görülmüyo gayet güzel çalışıyo diyo doktorum.o yüzdn korkulacak bişey değil sadece ewlenince daha detaylı olarak seni tedaviye alırlar o kadar,soğan suyu bu konuda çok faydalı ben buna bire bir şahitim bende içtim aylarca çünkü.neyse sen şimdi bunu düşünme önce savaşmamız gereken çok daha önemli bişey war tmm mı kuzum öptüm kocmn

Ben dün genel anestezi ile siğillerimi yaktırdım. Üstelik cinsel yolla filan da bulaşmadı. Tatilden sonra çıktı bu. Doktorum havuzdan, denizden, şezlongtan, denizden çıkınca durulanmadan kurutulan bikiniden bile olabilir dedi. Pansuman filan uğraşıyorum işte. Biyopsi sonuçlarım pazartesi salı gibi çıkacak. Şu anda aman aman bir ağrım acım filan yok ama umarım tekrarlamaz.

arkadaşlar merhaba, ben yeni aranıza katılanlardanım biliyorsunuz. sevgilimle panik evremiz henüz geçmedi. araştırmalara devam ediyoruz. sizlere danışmak istediğimiz iki konu var. birincisi daha önceden bahsetmiştim sevgilimde olan siğilleri yaktırdık, şuan yara halinde ve dr un önerisi üzerine bepanthen kullanıyor. bugün panik içinde beni aradı, yaralarında kanama olmuş. kanın değdiği yerlerde siğil mi çıkacak şimdi diye hayıflanıyordu. ben bunun iyileşme sürecinde doğal birşey olduğunu, yaktırarak zaten siğillerden kurtulduğunu yani bulaşmayacağını söyledim ama yinede sizlere de danışmak istiyorum. iyileşme sürecindeki bi yaranın kanaması siğil çıkmasına sebep olabilir mi? ikinci konu ise sevgilim dana önce iki ayrı üroloğa görünmüş ve bunlardan birinde yakma işlemini yaptırmıştı. içimiz rahat etsin diye birde cildiyeden randevu aldık, yaraların durumunu takip edebilelim diye. ama asıl sorun durumumuzdan anlayan, moral bozmayacak iyi ve anlayışlı aynı zamanda da konunun uzmanı bir doktora gitmek istiyoruz çünkü benim doktorumda onun gittiği doktorlarda çok olumsuz şeyler söylediler bize. duysanız sanki yarın öleceğimizi düşünüyor adamlar, o kadar negatif bi tablo çizdiler bize yani. ankarada yaşıyoruz ve sizlerden yardım istiyoruz. ankarada ürolog yada cildiye uzmanı tavsiye edebileceğiniz bir isim var mı?

aldara hakkında bişey söyleyemem çünki ben kullanmadım canım.kist hakkında söyleyebilirim am çünki bendede var.adetlerim hep düzenliydi zaten kist küçükse buna engel olmuyor ama geçen ay büyümüş adet olamadım söktürücü verdi doktor bu ay yine kendiliğinden normal oldu.2 yıl kadar doğum kontrol ilacı kullandım.ama şimdi şu hastalığı atlatayım onunda tedavisine bakacağım.

geçmiş olsun canım.aynı durum bendede var bi tatile gidip geldim bu olay oldu akabinde.bende bilmiyorum nerden bulaştı ama bu saydığın şeylerde ihtimal dahilinde.umarım hiçbirimizde tekrarlamaz bu hastalık.

daha kurtulamadınızmı şu panik sürecinden canım ya.merak etmesin arkadaşın eğer siil varken kanama olursa bulaşıyor.yaranın kanamasıyla bulaşmıyor.yeni doktor aramanızada gerek yok bence bak burda okadar şey yazdık hiç faydası olmadımı moralinize.bu hastalığı yok saymanız gerekiyor kurtulmak için.ankarada yaşamadığım için sana doktor öneremem zaten ama illaki biri önerir.

sorma canım panik devam ediyor, bende değil ama. asıl bende daha riskliyken durum, tam bir kabullenmişlik içindeyim ve şükrediyorum halime, en azından hayati tehlike oluşturan bir hastalık değil. tabi bu rahatlığım burda okuduğum yorumlarla sizlerin sayesinde :) ama sevgilim öyle paniklemiş ve karamsar ki... şu forumda 100 tane olumlu mesajdan 101. olumsuzsa gidiyor ona takılıyor ne yazık ki. ben kendimi geçtim sadece onun psikolojisini düzeltmeye çalışıyorum.

valla bu gidişle o senin psikolojini bozacak gibi sen onunkini düzelteyim derken.yani burda başka kişilerin size söyleyebileceği ne olabilirki söylememiz gereken herşeyi söylüyoruz ama illa olumsuz yorumları görmek istiyosa buyursun görsün.ama ona söyle bu şekilde iyileşemeyeceğinide bilsin.bu hastalık psikolojikte çoğalabiliyor.

slm arkadaşlar uzun süredir yazmıyorum, artık bu konuyu kafamdan tamamen silip atmak istiyorum, o kadar çok bu foruma takıldım, yazılanları okudum, ki bilgisayarımda sık kullanılanlara ekli :) yine de gayri ihtiyari yazılanları okumaktan alıkoyamıyorum kendimi....
bişey sorcam okuduğum makalelerde, özel hastanelerin safalarında, hatta bazı profların sitelerinde bile hpvnin bağışıklık sisteminin vucuttan 8 ayda bile silinebeceğini okudum. bunun örneğini aramızda yaşayan var mı? mesela eskiden siğilleri çıkıp, tiplerini öğrenip daha sonra HPV DNA testinden negatip sonucunu alan var mı ?

ben varım canım siğil çıktı kriyoterapi yapıldı yani donduruldu siğil çıkmasından 4 ay sonra hpv dna negatif çıktı

hosgeldin canım aramıza...bu kadar uzun süreli gitme..durumun nasıl

Kızlar ben gayet ıyıyım halaen cok saglıklı beslenıyorum yag ve seker az kullanıyorum bılıyosunuz seker ve yag sıgılı tetıklıyor
Agdacıya gıtmıyorum vedeee lazere basladım kompleee
Gunluk vıtamınlerımı ıcıyorum

Propolıs maccununmuu hıc bırakmıyorum
Cok sukur 2009 dan bu yana 40 50 sıgılım tekrar cıkmadı :)

Her sey ınanmak moral temızlık. Vıtamınle oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…