Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

iç çamaşırlarını atman iyi olmuş.yenilerini özellikle pamuklu al hatta bundan sonra hep pamuklu kullan ki hava alsın sağlıklı olsun.büyükler baya can yakıcı oluyor ama inşallah hepimiz kurtulur aynı şeyleri bidaha yaşamayız canım.doktor operasyonu regli tarihine göre yapmalıydı.hemen hepimiz ona göre ayarlayarak yaptırdık.hijyen açısından bu çok önemli bi ayrıntıydı.hatta ben bunun için birbuçuk ay sillerimle yaşadım.lif keseyi atmanda iyi olmuş ama bornozu atmana gerek yoktu be canım yıkayıp ütülesen yeterdi.okadarda heryerden bulaşmıyor bu virüs.hele dışarda yaşayabildiği yerler kısıtlı.iç çamaşırları bile yıkayıp ütülesek oluyor ama onlar direk o bölgeyle temas ettikleri için atmak bana daha mantıklı geldi.doktor orda kullandıkları şeyleri tabiki atıcak hayatım yıkayıp kullancak halleri yokya.bundan sonra senin bulaşıcılık azaldı zamanla kaybolucak inşallah.bu arada evde ortak kullandığınız tuvaletin temizliğine bu aralar dikkat etsen yeter.daha yeni yakıldığı için siillerin bulaşıcılık daha tam yok olmadı.üzerinden biraz geçsin zaman herşey normale döner.

regli yakmaya başlamadan önce söledim önemli değil daha çoğalmadan biran önce alalım dedi.... zor oluyor benim için ve sanki pedden dolayı iyileşme yavaş olacak gibi.. o bölge hava alamıyor sonuçta... herşeyden huylanır oldum.. tek yaşıyorum neyseki ortak wc sorunu yok... doktorum iç çamaşırını kaynatsan fln da olur dedi ama riske girmedim ben.. kendimi vebalı gibi hissediyorum. tekrar ederse iyice sinirlerim bozulacak şu an tek korkum bu.

yanlış düşünmüş doktorun.sonuçta o bölgenin tedaviden iyileşme süresine kadar hijyenik olması gerekiyor.mikrop kapabilir sonuçta akşama kadar pedle geziyosun.hemde nemli olmaması gerekir yakılan bölgenin.doktor bunları hiç söylemedimi sana.inşallah kötü bişey olmaz.ben daha doktora bile gitmeden burdaki arkadaşlar beni o konuda uyarmışlardı ama ben daha doktoruma bişey söylemeden o bana dedi adet olmanı bekliycez dedi.strestende gecikince bir buçuk ay bekledim ama bu esnada çoğalmayı bırak bi mucize oldu ve vücudum bağışıklık kazanarak siilleri kendiliğinden yok etmeye başladı.3 4 tane büyükler vardı onlarıda doktorum halletti sağolsun.kendini vebalı gibi hissetme canım ya geçicek bunlar üzülme.tekrar eden çok arkadaşımız var burda tekrar tekrar yaktıran.sen dua et bu son olsun da bidaha çıkmasın.bu esnada bağışıklığını güçlendirmeyi unutma.bol vitamin meyve ve çörekotu tavsiye ederim sana.bundan sonraki hayatında günlük ped kullanmıcaksın.sürekli kuru tutacaksın o bölgeyi pamuklu iç çamaşırı ve ağdadan bi süre uzak durman gerekicek 3 5 ay kadar.acil şifalar diliyorum.

ben ayrı yapmayı tercih ettim canım.çay ağacı yağı da aldım.iyileşince sürecem bi yan etkisi olacağını sanmıyorum.ona asrın mucizesi diyorlar.bu arada geçen çarşamba popomdaki yakıldı.doktora durum nasıl diye sordum.iyi dedi.ancak hafif lezyonlar var şu an siğil olup olmadığı belli değil dedi.(vajinanın doğal yapısı da olabilir demek istedi.)eğer şikayetin olursa cildiyede dondurma yaptırırsın dedi.tamamen yok olmuş demedi yani.ben anlamadım.ama kendime iyi bakıyorum.bunu takmıyorum.

yalnız koter sonrası adet gördüm.bunun ayarlamasını yapmadım çünkü adetlerim düzensiz.ve şu an regl durumundayım.bu peki iyi olmadı.yeterince hijyen sağlayamıyorum.batikonu bile ihmal ettim.ama sakınan göze çöp batar ya inanın umrumda değil artık.

bilmiyorum. ben bu kadar dikkat etmeye çalışırken regl yüzünden bi sorun çıkarsa o doktoru şikayet ederim. özel hastanede oldum bi sürü para bayıldım bi sürü stres yaşadım... ve doktora özellikle belirttim regl olacağımı. yakıldığı gün reglim gelmeye başlamıştı zaten. birşey olmaz dedi. ısrarla hemşirelere fln da sordum önemli değil dedi herkes. bende bi an önce kurtulmak istedim. offf moralim bozuldu şimdi... neyseki reglim çok uzun sürmüyor 4 gün fln.. 1 hafta sonra kontrolüm var... bakalım artık olan oldu. tavsiyelerine uyacağım çörek otu kullanmaya başladım ve kefir içiyorum. ama benim en büyük problemim sigara ve uyku düzeni. 2 aydır uyku düzeni beslenme sıfır. gece 4 te yatış sabah 9 da kalkış. günde 2 paket sigara. kahvaltı yok devamlı geçiştirme şeklinde bir beslenme. zaten siğillerin ortaya çıktığı dönem de bu zaman denk geliyor. tesadüf değil sanırım. herşeyde bir hayır vardır derler ya bu hpv beni tekrar düzenli yaşamaya döndürecek.... senin tekrar etti mi? umarım kurtulmuşsundur bu lanet durumdan... iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Bir de aşı olmak bu vakitten sonra bi fayda sağlar mı??

canım üzülme artık olan olmuş.inşallah mikrop falan kapmaz yaraların dua edelim.aslında benimde pek düzenli yaşadığım söylenemez.aynı şekilde beslenmeyi hep geçiştiriyodum halada çok bi düzelme sağlayamadım.insanın yeme içme alışkanlıkları öyle pat diye düzelmiyo malesef.ama sen sigarayı biraz abartmışsın günde iki paket çok fazla bi rakam bence çokta sakıncalı.bende içiyorum ama günde 10 bazen 12 adet.zaten genelde lezyonların ilk görüldüğü zamanlar düzensiz yaşamın olduğu zamanlar oluyor.bağışıklık düşünce hastalık kendini belli ediyor fakat muhakkak bi yerden bulaşmış olması lazım yinede.sen sana kimden yada nasıl bulaştığını biliyormusun.yani özel değilse sevgilindenmi yoksa kaynağını bilmediğin bi yerdenmi.buda önemli.benim tekrar etmedi daha şimdilik çok şükür.2 ayı geçiyor tabi bunun için daha uzun zamanlar gerek kurtuldum demek için.yinede ilk koter sonrası tekrar etme olasılığı daha fazla benim etmedi bu iyiye işaret.aşı olmak bu vakitten sonra yarar sağlayabilir.ben tip 6 taşıyorum mesela.sen hpv dna yaptırdınmı smear aldırdınmı.tipini öğrenmen gerekir önce.6 11 gibi bi tip varsa üst tiplere karşı koruyuculuk sağlayan aşı cevralix.yakın zamanda olucam ben aşıyı.

geçmiş olsun canım.nasıl geçti.zor oldumu düşündüğümüz gibi popodaki.ya nasıl bukadar fazla tekrar ediyor anlamıyorum.hepsini yakmıyorlarmı bunların.aslında en keskin yol benimki gibi biraz bekleyip sonra çıkarttırmak.cidden biraz daha eski bi yöntem ama kökünden çözüyor sorunu.inşallah seninde bu son olur canım ya.sür sen o yağı zaten ne zararı olacak sonuçta doğal bişey.ben sadece unutmayı tercih ettim.şuan kendimi bu hastalık geçeli yıllar olmuş gibi hissediyorum.arada topik e bakmasam vallahi unutacam :) sende takmamakla iyi ediyosun.yakında herşey geçip geride kaldığında unutacaksın bile aynı benim gibi :)

Ben aslında kendime dikkat ederdim önceden ama son 2 ayda yaşadığım bazı sorunlarından dolayı düzenim değişti... sigara konusunda kesinlikle haklısın bugün randevum var bırakmak için doktora gideceğim bakalım umarım faydası olur... Nerden kaptığımı bilmiyorum. 3 yıllık bi ilişkim var. Doktoruma sadece cinsel yollamı bulaştığını sordum büyük olasılık dedi ama kesin değilmiş... Başka yollarla da geçebilir dedi. Erkek arkadaşım da kontrole gidecek. Henüz bilmiyoruz onda var mı yok mu... smear ve dna testleri yapıldı sonucunu alamadım henüz. Aşı olmak gerekiyor o zaman sanırım.. Bi de bu koterden sonra iyileşme çok uzun mu sürüyor? ben hiç bakmıyorum o bölgeye sinirim bozuluyor. 1 haftada fln toparlar sanırım. reglim de mucizevi bir şekilde aşırı derecede azaldı. sadece o bölgede krem sürerken farkettim şişlik var gibi. en büyük siğilin olduğu yer. şişlik normal midir acaba?

şişlik normal benim sağda hiç yoktu soldaydılar sol tarafım 1 ay falan şişti adet olduğumda pedim sola kaymış sağda bişey yokmuş gibi geliyordu yaralarda 10 günde iyileşti sıkıntı yapma fazla...

merhaba arkadaşlar, nasılsınız bakalım? giremedim uzun süredir yoğunluktan. bu sürede hpv dna testimin sonucunu aldım, negatif. ama doktorum 6 ay ara ile 2 kere daha bu testi yapalım ondan sonra emin olalım sonuçtan dedi. geriye kaldı beklemek... bende durumlar böyle. erkek arkadaşımda da tekrar siğil çıkmazsa bitti gitti demektir inşallah.

geçmiş olsun canım . en son ne zaman siğil çıkmıştı sende? ne kadar sürede negatif sonucunu aldın ? bir de ankaradaysan hpv dna testini nerede ve kaça yaptırdın

kızlar size moral vermek için girdim. yaklaşık 2-3 ay önce siğil için kriyoterapi yaptırdım. sonrasında doktorum herhangi birşey vermedi ama ben bağışıklık sistemimi arttırmak için bol bol meyve sebze yedim, immuneks kullandım bi süre, uykuma dikkat ettim vitamin aldım. çok şükür şimdilik herhangi bir sorun yok. doktora gittim 2 gün önce temiz görünüyor dedi. insan ilk siğilini görünce internetteki yorumlardan dolayı çok umutsuzluğa kapılıyor. direncin en büyük düşmanı umutsuzluk. o yüzden tedavinizi olun bir an önce sonrasında da kendinize iyi bakın. Allah herkese şifasını versin. moral bozukluğuna hayır!!

slm kızlar... günlerdir kimse yazmıyor. umarım herkes iyidir kendinize iyi bakın :)

Merhaba herkezlere uzun zamandır yazamıyorum sorunuz varsa yanıtlamaya calıscam optummm

Bu sekılde kendıne ıkı uc sene saglıklı ve duzenlı bakarsan eger cıkmıcaktır bır daha

Batıconun bıtene kadar aksam yatarken her gun olan olmayan her yere sur sabah yıka yenı ıc camasırı gıy zaten daha oncede dedım koter sonrasında adet duzensızlıgı bol akıntı oluyor korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…