Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ablalarım size bir şey soracağım.henüz 21 yaşındayım ve hiçbir şekilde kimseyle cinsel temasım olmadı.dün farkettim ki makat ve vajina arasındaki bölgede uzun ince bir şekilde ve yaklaşık yarım santim uzunluğunda 3tane çıkıntı oluşmuş.3tane de yuvarlak şekilde et benini andıran çok ufak çıkıntı var.başta anlam veremedim ama internetten araştırdığımda bunun genital siğil olabileceğini farkettim gerçi internette cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu yazıyor ancak tuvaletten bulaşabileceğini de okudum.açıkçası çok fazla su içtiğim için kirli temiz ayırt etmeden gittiğim her yerde sık sık tuvalete gidiyorum.bu nedenle iki kez mantar tedavisi gördüm normalde klozetlere oturmamaya özen göstersem de acil işim olduğunda ya da alkollü olduğmda klozetlere oturuyordum itiraf etmek gerekirse.acaba umumi tuvaletten sıçramış ya da klozetin oturma yerinden bulaşmış olabilir mi yoksa yaptığım tanım genital virüse uymuyor mu yaşım henüz çok genç ve bu durumun ileride ciddi bir ilişki yaşamama hatta evlenmeme engel olmasından çok korkuyorum durumu hemen annemle paylaştım tabi.yarın birlikte doktora gideceğiz.ama o kadar stres ve üzüntü yaptım ki yarın sabahı bekleyemedim.doktor genital siğil diyecek diye ödüm kopuyor.onun için buraya yazmak istedim.sizce başka bir şeyle karıştırıyor olabilir miyim? çıkıntılara dokunduğumda acı ya da ağrı yok.kaşıtı da yok tabi..umarım kötü bir şey çıkmaz.burada bu virüsle savaşan tüm ablalarıma da Allah'tan acil şifalar diliyorum..umarım en kısa sürede kurtulursunuz bu virüsten.acaba bir de şey düşünüyorum....3-4 ay kadar önce ayrıldığım bir erkek arkadaşım vardı.acaba onda bu hastalık vardı ve eliyle o bölgesine dokunduktan sonra elimi tuttu ve ben de daha sonra tuvalete gittiğimde kendime bulaştırmış olabilir miyim..olabilir mi böyle bir şey

Son düzenleme:
dün doktora gittim ve genital siğilim olduğu doğrulandı.. bugün hemen yakma işlemi uygulandı.zaten bir kaç taneydiler ve doktorum daha yeni oluştuklarını ve epey erken farkettiğimi söyledi.şu an için sadece yanıklarımın tedavisi için bir krem verdi.ve aşı tedavisine bugün yakma işleminden sonra başaldık.20 gün sonra kontrole gidicem ve o zaman başka bir krem verecekmiş.dün muayeneden sonra hemen çörek otu aldım ve dünden beri onu tüketiyorum ki bağışıklık sistemim artsın.bol bol da sebze ve meyve tüketmeye başladım.umarım bu siğiller tekrarlamaz.bu tamamen bağışıklık sistemimle alakalı sanırım.ama çoğu kişide tekrarlamış sizce bende de kesin olarak tekrarlıcak mı ayrıca çörek otu ve bol sebze neyve yeterli mi? bunun dışında neler tüketebilirm? immunex önerir misinz? yoksa doğal bitkiler her zaman kimyasaldan daha mı iyidir?

canım valla soylenebılcek cok ıhtımal var. ama sen bundan emın olmak ıcın en yakın zamanda bır doktora gıtmelısın. ozaman her sey net bır sekıle varacaktır.

hımm cok gecmıs olsun canım. bnde de 3 ay once cıktı tekrarlamadı hıc 3 aydır. ama ben gerek hıjyen gerekse beslenme cok dıkkat ettım. sende henuz cınsel bırlıktelık yasamdıgın ııcn cabuk atlatırsın. besleneme ve morel destegını de sagladıktan sonra sorun olmayacaktır.

ben de 17 aralıkta yaktırdımm çıkmadı bidaaa yani 5ay oldu

23 nisanda konizasyon yaptımıştımm 2 3 gün sonrasında su gibi akıntı gelmeye başladı daha sonrasında da bazen kanlı bazen de kahvemsi bi akıntı oldu ve iğrenç kokuyo 2 gündür adet görüyorum yani bu akıntılar 2 hafta kadar sürdüü bu normal mi.... yaptıranlar varsa bilgilendirebilirler mi... başka bi il de yaptırmıştım konşzasyonu dönmek zorunda kaldım bida da gidemedimm :S:S:S

never senin iç dudaklardakini dondurdular galiba son durumunla ilgili bilgi verebilir misin lütfen

merhaba bende 3 4 tane idrar yaptığımız yerin orda vardı 12 13 gün verrutol kullandm geçti.şimdi bepanten srüyorum oraya ama çok şükür iz falan yok.Benim sorum şu : bu virüs bi şekilde vücuttan atılacak bugüne kadar bnde yıllardır çıktı diyenini görmedim belli bi tekrar etme zamanından sonra olmıcak inşallah.bnde 2 kez tekrar eti inşallah olmaz artık ben 20 yaşındayım evlenmeme 4 5 yıl var şimdi ben bu virüs varken normal doğum yapılamadığını duydum doğru mu.Ben normal doğum yapamaz mıyım.

Canım aktif halde bi siğilin yoksa normal doğum yapabilirsin...kızlar bu siğilleri hiiçççç kafanıza takmayın inanaın ki bi süre sonra bu kabus geçip gidiyor...ben ilk 2005 te karşılaştım o siğillerle 24 yaşındaydım....sadece eczaneden mantar kremi istedim ve o karnıbahar gibi olan siğiller 1 hafta da pat pat düştü gitti...bir daha da hiiiççç çıkmadı....bu süre zarfında evlendim ve normal doğumla bir kızım bile oldu....maaşallah kzıım çok sağlıklı...bu rahatsızlığı 5 ay önce öğrendim....yani adının hpv olduğunu....2 ay önce de smear testi yaptırdım test sonuçlarım temiz çıktı....demek ki vücudum bu illeti atmış...çünkü smearda bu hpv çıkacaktı eğer olsaydı....ve eşimin hiçbişeyden haberi yok....en güzeli de eşimde hiç bişey yok yani bulaştırmadım 5 senelik evliyim bu arada....diyeceğim o ki bu illet vücuttan defolup gidiyor...hatta ben atmak için hiçbir özel çaba harcamadım...zaten hpv olduğunu bile bilmiyordum...ben onları mantar kaynaklı bişey sanmıştım...

Arkadaşlar 2 yıllık evliyim siğil fln hiç bilmezdim geçen ay makat bölgemde bikaç tane siğil çıktı ve vajinayada yayıldı.Doktora gittim bitkisel bir ilaç yaptırttı ve kulak pamuğuyla onu sürerek yakmaya çalışıyor fakat etki olmadı şimdi doktorum gerçek yakma işlemi yapıcaz yada donduraca dedi ne öneririsiniz ne yapmalıyım? lazerle yakılırken uyutuyorlarmı canlı canlımı yakıyorlar çok korkuyorum bilmediğim için ilaçla bile yakmaya çalışırken canım çok yandı

istanbul anadolu yakasında siğil yaktırma işlemi yapan güleryüzlü bir doktor tavsiyesi verir misiniz lütfen ? devlet hastanesi ve ya özel hastane olabilir ?

izmirdeki Hakan beye nasıl ulaşabilirim?çalıstıgı hastane yada klinik numarası verebilir misiniz?koter yaptırmak istiyorum.

istanbul anadolu yakasında siğil yaktırma işlemi yapan güleryüzlü bir doktor tavsiyesi verir misiniz lütfen ? devlet hastanesi ve ya özel hastane olabilir ?

canım şişliye gitme imkanın varsa, hakan bey ya da eşi nevra hanımı tavsiye ederim. metrobüsle rahatlıkla gidip gelebilirsin. lazerle yaptıkları için, operasyon sonrası hiçbi sıkıntı yaşamıosun. tek bile gidip gelebilirsin o derece :)

kızlar uzun bi aradan sonra girebildim nete. operasyn geçireli tam bi yıl oldu ve hiçbir nüksetme yok. her şey normal. umarım hepiniz kurtulursunuz bu illetten. iyice araştırıp işinin ehli kişilere yaptırın. ve çevrenizdekilere de bu hastalığın nasıl bişe olduğunu, yanlış teşhisin nelere mal olduğunu anlatın lütfen. hastalık pek bilinmediği için, insanlar yanlış yerlerde çare arıyorlar. hepinize çok geçmiş olsun. sağlık dolu günler dileğiyle :)

merhaba uzun zamandır yazılarınızı okuyorum ve uye olmaya karar verdim mart ayında genitalimin dudak kısmında cıktı ne oldunu bilmediğim için önemsemedmm sonra bi sekilde ögrendim özel bir hastane gittim bir taneydi ve aldırdım patolojı sonucu kondilom olduğu ortaya cıktı ve doktor yuzume bile bakmıyodu kendimi ölücekmişim gibi sandım alınan yer bir aya iyileşti sonra alt kısımda iki tane daha cıktı cok yeni oluşmaya başlamışlardı gecelerce uyumadım aglamaktan alamıyorum kendımı henuz yeni nişanlıyım eylulde evlenıyorum hemen cozum bulmam gerekiyordu aynı doktora gitmedim arkadaşımın tavsıyesi ile özel klıngı olan biyere gittim daha anlatmaya başlamadan aglamaya başladım.baktı böyle biisi ıçin aglanırmı dedi okadar guzel ilgilendiki sarılasım gelıyodu alma veya yakma olmadı aldara verdi 8 hafta mutlaka kullan dedi kullanmaya başladım ılk haftam eger olurda cıkmaz ama cıkarsada sana başka bir krem vericem evde kendin yakabilirsin dedi podoflm die bir krem şuanda ıkı kucuk sigilim vr nişanlıma söyleyemiyorum kımse bilmiyor yazılanlar moral veriyor Allahın izni ile gecicek ben eminim hepimiz kurtulacaz aynı zamanda bal karışımı ve corek otu yiyyorum vitamin alıyorum tez zamanda Allah herkeze şifa versin ayrıca bakire olduğum icin smear yapmıyolar kesinlikle kafandan cıkar bişi olmicak gecicek dedi doktorum hep dua edin eminim gecicekkk

Gecmis olsun umarim birdaha cikmaz ne guzel bitmis gitmis ricam etsem yaptiklarini ne kullandiklarini yazarmisin

selamlar, bütün arkadaşlara geçmiş olsun diyorum öncelikle bir kaç yık önce bende makat bölgesinde yaşadım bu hastalığı uzun zamandır herhnagi bir belirti de yaşamadım, yanlız bir kaç ay önce dudak iç bölgemde tekrar siğil gibi bir şey çıkdı bu gün diş doktorum siğil bu dedi sizde de dudak içinde çıkdımı hiç teşekkür ederim.

Kızlar bana yardım edin lütfen genital bölgemde ucu beyaz kıl dönmesi gibi sivilce vardı ben onu sivilce sanıp patlattım ve 2 adet oldu aradan ortalama 2 ay gibi bir süre geçti 4 oldular anca o zaman kafama dank etti ve internetten araştırdım genil siğil olduğunu tahmin ettim ve doktora gittim geçen hafta salı günü yaktırdım sonrasında baya da canım yandı ve genel anestezi ile yapıldı ancak daha bir hafta olmasına rağmen benim genital bölgemde o kadar çok çıktılarr ki hatta kalçalarımda falan da çıkmaya başladı küçüçük toplu iğne başı gibi beyaz ucu sürekli sirke sürüyorum ancak bunu gün içerisinde yapamıyorum iş yerinde yapmam mümkün değil haftaya patalojiden sonuç çıkacak simir temiz çıktı allaha şükürler olsun ki ama benim psikolojim bozuldu evliyim küçük bir kızım var kızıma da bulaştırırım diye korkuyorum aynı banyoyu tuvaleti kullanıyoruz. Bu illetten kurtulan var mı gerçekten gözüm çok korktu takmıyım kafama diyorum ama olmuyor eşimde yok. Eşim için ne yapmamız lazım hangi branşta doktora gidip hangi testleri yapmalıyız eşim de bana soruyor nerden bulaştı diye lazer yaptırmıştım genital bölgeme ordan bulaşmış olabilir mi of of kafayı yicem

yakamoz 36 korkma bu kadar emin ol olay tamamen kafanda bitiyo geçicek adam akıllı bir doktor bulup korkularını anlat çoğalır mı vssonrada paraya kıyacaksın ama yaktırma işlemine devam bide kremlerden bahsediyolar adını bi öğrensem bende bakcam ama ....neyse hep beraber atlatcaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…