Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Muhakkak ası ol emzırmıyor hamıle degıl iseniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bazı sitelerde aşının da çok korumadığı yazıyo o yüzden düşünmedim yaptırmayı... çocuk istiyorum zaten aşı yüzünden de beklemek istemiyorum şimdi

bazı sitelerde aşının da çok korumadığı yazıyo o yüzden düşünmedim yaptırmayı... çocuk istiyorum zaten aşı yüzünden de beklemek istemiyorum şimdi

ıste hamıle kalmadan ol dıyorum bende cunku hamılelıkte dırenc dusuyor cıkmaa ıhtımalınyuksek neyse sız bılırsınız gecmıs olsun

Bendede var canım 3 yıldır. Ilk başta dondurma tedavisi uyguladık. Fakat ben genital bölgenin temizligini jiletle yaptığım için deri altında bulunan HPV virusunu kanatarak diğer bölgelere sicramasina neden oldum. Daha sonra tekrar çıktı jilet kaşığı olan yerlerde. Dondurma işlemi uygulandı. Islem sonrası 3 ay aldara kremi kullandım. Aldara HPV için o bölgede bagisikligi yukselten bır kremdir. Temizligimi artık jiletle yapmıyorum epilasyona başladım. Kesinlikle o bölge tahriş olmamalı çünkü. Ve yine HPV rahatsızlığı olan birinden duyduğum şeyi uyguladım elma şirketiyle genital bölgesi gece yatmadan temizliyorum. Inan çok iyi geliyor sabahta hemen yıkıyorum. Her dusta kükürtlü sabun kullanıyorum o bölge için. Pamuklu iç çamaşırı giyinmeli sin. Ve daima temiz, kuru olmalı. Rahim Kanseri olayina gelince her yıl smear testi yaptirman gerekiyor. Virusunun tehlike boyutunu öğrenmek istiyorsanda sigil in varken parça aldırış genetik tip merkezlerinde HPV tip belirlemesi işlemi uygulanacak. Ama şu kesinki hijyen çok önemli bu virüs herzaman seninle olucak bu yüzden bunu kabullenmelisin. Bölgeni kuru ve temiz tuttgun sürece tekrarlamaz.

merhaba ben uzun zamandır yazmıyorum bende bi sene önce hpv teşhisi konmuştu siğil çıkmıştı ardından kremle geçti.bi senedir çok şükür yok düzenli smear de yaptırıyorum temiz çıkıo.ben bakireyim (özel hastanlerde bakirelerede smear oluyo) .İnternette okuduğum kadarıyla bu virüs vücuttan atılabiliyomuş bnde atacağıma inanıyırum.aşı yaptırmak istiyorum ama maddi durumum buna elverişli değil öğrenciyim.herhangi bi cinsel birlikteliğim yok aşıyı daha sonra yaptırsam da olur değil mi.Çok şükür bişeym yok bi senedir umarım bi daha da olmaz

benim smear testim temiz çıktı ama anormal akıntım var...
ve bu kabarcıkların ne olduğunu gittiğim iki doktor da anlamadı...
ama hpv olabilir dediler
patoloji sonucunu salı günü alacağım
canım da acıyor moralim de bozuk...
Allah herkese şifa versin

olmaz mı be yaaa,
pataloji sonucumu bugün öğrendim
artık ben de bu çatının bir üyesiyim
kondilom yani genital siğil
şimdi teker teker okuyup başıma neler gelebilir bir araştırayım

zurnanın zırt dediği yer, hpv olup olmadığımı herhangi bir jinekologdan öğrenebilir miyim? testler bütün hastanelerde yapılıyor mu?

ben özelde yaptırdım ama illaki devlet hastanelerinde de vardır...hiç yoksa araştırma hastanelerinde

hpv tiplemesi nasıl yapılıyor paylaşır mısınız?
uygulama can acıtıyor mu..
ben biyopsi ve koterizasyon uygulattım dört gün oldu ne oturabiliyorum ne rahat yürüyebiliyorum
bebek sahibi olmak için tipleme yaptırmak gerekiyor mu?:18:
paylaşırsanız sevinirim

ben biyopsi diye girmiştim
koterizasyon da uygulamışlar
genel anestezi altındaydım hiç anlamadım...
ama bugün dördüncü günüm hala yaralarım acıyor

bunu denemek istiyorum....
inşallah fayda eder

canım hpv tiplemesi aynı smear gibi sürüntü alıyolar bi acı olmuyo yani hamilelik için benim doktorum hpv tip sonucunu beklemişti riskli tiplerden biri çıksaydı yine ertelenecekti bebek işi Allaha şükür temiz çıktı bundan sonra smear takibi olcak hep...

anladım.....
çok teşekkür ederim yaseneel...

koter yapılırken doktorunuz koter yapılan yerdekı alandan bıyopsıye gondermıstır bıyıopsı 30 gunde sonucu cıkıyor
bundan sonra 6 ayda bır smear yaptırının
takıbı saglanır
her gun duzenlı vıtamın alın
yag ve sekerlıden uzak durun
koter ızlerı 15 gunde gecıyor agda ve ılıskıden bır ay uzak durunuz

bol sebze meyve
asınızı olun 1/2/6 . aylarda 6 ay sonrada cocuk dusunun cunku hamılelıkte cıkma olasıgı cok yuksek hem asınızı olun hemde 6 ayda toparlanın

Çok teşekkür ederim hel _in...
İnşallah hepimiz kurtuluruz bu virüslerden..
Dediklerinizi uygulayacağım zaten çörek otuna da başladım...
kontrole gittiğimde başıklık sistemi kuvvetlendirici soracağım doktoruma..
eğer birşey tavsiye ederse sizlerle paylaşacağım

Merhabalar
1 senedir siğilim var, geçen sene aldara ile iyileştirdiğimi düşünürken 1 yıl sonra yeniden nüksetti. Doktor bana %80 lik triklorasetik asit yazdı, 2-3 eczaneye sordum bizde olmaz dediler. Nerden bulurum ben bunu?

ezacıya yaptırıyosunuz onu ama ebn sızın yerınıde olsa kesınlıkle koter olurum ya da dondurma işlemı yaptırırım
asıt ıle gecme olasılıgı cok dusuk
o asıtıde bole unı hastanesı vs tanıdık ezacılar yapıo vs
her gun sırke uygulayın
bılınkı tekrar cıktı bu sızın kendınıze ıyı bakmadıgınız ıcın cıkar yanı vi tamın eksıklıgı

vs vs vs koter olunuz
suan kac sıgılınız var

Merhaba ben araniza yeni katilacagim sanirim belki uzun olacak ama okursaniz sevinirim. Smear testi yaptirdim doktor cikan sonuca gore virus var dedi ve ayrintili smear yapti oda yapilali 2 hafta oldu 2-3 haftaya sonucu cikar dedi. Ben yapi itibariyle stresli biriyim kafama cok taktim psikolojim berbat halde 1 w gundur biraz daha iyi gibiyim ve muhtemelen stresten hastalanamadim. Simdi doktorun dedigine gore 3 ayda bir bu cikan sonuca gore smear yaptiricam bakalim buyuyormu yoksa sabitmi dedi. Akintin varmi dedi bende evet dedim. Simdi aslina bakilirsa ne dusunecegimi bilmiyorum 3hafta olmasina 1hafta var ama gunler gecmiyor bana.

Bu arada sanirim cogu kisinin sigilleri gorunen yerde bende gorunen birsey yok. Bu arada ben rutin kontrol icin gittim doktora ve bu sonucla karsilastim. Hic bir problemim sikayetim yoktu. Kendimi bir anda boyle bir olayin icinde buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…