Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bıyopısı

Eğer rahim ağzı ileri derecede anormal görünüyor ise lokal anestezi altında şüpheli alanlardan serviks biopsisi (parça alımı) yapılabilir.

Eğer tek bir alan belirlenemiyorsa saat 3,6,9 ve 12 hizalarından biopsi alınır ve patolojik incelemeye gönderilir.

Kolposkopi
Rahim ağzının ve vajenin ışık altında büyütece benzer bir optik alet yardımı ile incelenmesidir.

Şüpheli alanları daha kolay ortaya çıkarmak için kolposkopi öncesi rahim ağzı bir takım kimyasal maddeler ile silinir ve daha sonra boyanır. Dokunun boya tutmadaki farklılıklarına göre biopsi alınacak yer tespit edilir.

Kolposkopi ile rahim ağzındaki kılcal damarların yapıları da değerlendirilir ve anormal damarlanma olup olmadığı saptanır. Bu damarlanma değişiklikleri servisit ile kötü huylu hastalıkların ayrımında önemlidir.

Servisit Nedenleri :
Servisitin başarılı şekilde tedavi edilebilmesi altta yatan nedeninin tanımlanması ile ilgilidir. Eğer buna neden basit bir irritan (tahriş edici) madde ise bu maddenin kullanılmaması sorunu çözecektir.

Altta yatan sebep bir enfeksiyon ise uygun şekilde antibiyotik tedavisi servisit problemini de çözecektir.

Servisite neden olan en önemli üç mikroorganizma klamidya, gonore ve trikomonasdır. Bunun dışında bazı allerjik maddeler de bu duruma yol açabilir.

Servisit Tedavisi :
Eğer servisit durumu uzamış veya altta yatan etkenin tedavisine rağmen tabloda gerileme yoksa bu bölgedeki anormal hücreleri tahrip etmek için bazı küçük cerrahi girişimler yapılabilir.

En sık kullanılan koterizasyon (yakma), krioterapi (dondurma) ve lazer tedavileridir.

Her üç metotta da amaç aynıdır: iltihabi dokunun öldürülmesidir.Bir doku yakarakda dondurularak da yok edilebilinir...

Koterizasyon :
Koterizasyon ısı yardımı ile tahrip etmektir. Halk arasında bu işleme "yara yakma" adı verilir.

Kronik servisitteki en eski ve en klasik yöntemdir. Kalem şeklinde bir probun ucundan elektrik akımı geçirilerek ısı elde edilir.
Bir kaç dakika süren işlem esnasında çok hafif ağrı olabilir. Nadiren tecrübeli ellerde yapılmaz ise koter sonrası oluşan nedbe dokusu rahim ağzı kanalında tıkanmalara yol açabilir.
*işlem sonrası 3-4 hafta ilişkiden sakınılmalı
*Akıntının bol olacağı ve et suyu gibi olacağı konusunda hasta bilgilendirilmeli
*2 adet sonrası kontrole çağrılarak iyileşme oranı belirlenmeli ve inatçı bölgelerde işlem tekrarlanmalıdır.

yani size ; krıoterapi yapıcak doktorunuz
Kriyoterapi: (dondurma) : azot gazı ile ve bir prob yardımıyla bölgenin dondurulmasıdır. Bu işlemde çok tecrübeye gerek yoktur, çünkü dokuya tutunduğunda - 180 derecelik bir soğukluk oluşturur,insan vücudunun ısısı olan artı 37 derece de hesaba katılırsa 217 derecelik bir farkla dokuya tutunur. Bu probun orada kısa süre tutulması iyileşmenin yetersiz olması ile , çok tutulması ise çok derin bir alanın tahrip edilmesiyle sonuçlanır ve ileri derecede akıntıya yol açar. Bu nedenle ister yakma ister dondurma işlemi el yatkınlığı iyi olan hekim tarafından yaptırınız,paragöz doktor cok
asınızı olunuz!

İlginize tesekkur ederim. Sonuc bu hafta cikacak insallah. Cok korkuyorum bakalim ne olacak

daha öncede çok yazdım

yıllardır çekiyorum bu eziyeti
bütün tedavi yöntemleri denendi üstümde

en son devlet hastanesinde doktorum bunun çaresi roaccutane dedi

çoğunuz biliyodur ağır akne tedavisinde kullanılan bir ilaç her ay kan tahlili verip imza karşılıgında reçete yazılıyo

6 aydır kullanıyorum yıllardır ilk defa tekrarlamadı bu illet

Size yazdiktan 10 dk sonra doktor aradi. Hpv yok dedi.3 ayda bir kontrollerr gelmeni istiyorum dedi ve bagisiklik sistemini guclendirecek yiyecekler tuketmen gerekiyor dedi. Cok sukur neler okudum burda psikolojim bozuldu. Artik duzenli beslenme bagisiklik sistemini guclendirmede sira

ımune sıstemınız dustugu surece cıkar o ılacı kesınlıkle kesıp vıtamın ası kullanın cok guclu bır ılac evet cıkmayanılır ama akcıger bobrek yetmeslıgıne sebep olucak bır ılac oldugunu unutmayınız
ben asyada bır arkadasa tarıf yazdım okuyun deneyın derım ama o ılacı kullanmasnız bugun gecırır yarın baska yerden patlat verdirir.

bu karısımı bır yıl kullanın yaklsık bır gunde bır seker kasıgı kadar olcude yesenız sıze dort ay gıder bır yıl sonunnda vıtamınle devam edınız

üstedi tarıf onerırım ama sız günlük imuneks genelde onerıyor doktorlar ama baska bır vıtamın varsa onu kullanın derım

İlginize tesekkur ederim. Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Gercekten o kadar kotuydum ki. Dediklerinizi mutlaka yapacagim. Allah sizlerede saglikli uzun omur versin aminnnnnn

İlginize tesekkur ederim. Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Gercekten o kadar kotuydum ki. Dediklerinizi mutlaka yapacagim. Allah sizlerede saglikli uzun omur versin aminnnnnn

sizde suan yok
6 ayda bır smerar verın
ası olun
vıtamınızınkulanın

ası amacı tıpın bır uste cıkmasını engellemek 6 ıse 11 den korunmak ! ımkan varsa olun yanı

Kusura bakmayin soruyorum boyle de ben doğum yaptim. 6 ay oldu Esim.baskasiyla mi olmuştur acaba bilir misiniz siğil cikti bende. Önce o kendinde gördü söylüyordu sivilce gibi çokaciyor diye sonra iilişki sonraki su an bende de var onunki geçmişbenim canim cçokyyaniyor ve resimlerdeki gibi siğil et beni görüntüsünde aldirma yakma mi yapmaliuim öncesinde karbonatlı su veya sirkeli su yapanise yyararmi ? Alinip bakilmasi mi lazim tsk

acık konusmak gerekırse eşinizi bilemem ama 3 doktorum var 3 de cok eslı patnerı bulunan kısılerde goruluyor dedı sürtünme yoluyla bıle

bide nadirde olsa agda ve havuz hamam vs
erkek vücudunda varsa bıle gozukmuyor yani erkek tasıcı oluyor kadına dert oluyor

suan 6 aylık dogum yaptıysanız süt verıyorsunuz koter olabılırsınız ve sütten kesildikten sonra hemen
gardesıl cervalıx asınızı bırını olunuz

bu surede karbonat dıl her gun sabah ogle aksam pamuga sirkeye dokup olan yerlere ıkı 3 dk bekletıp beyazlasır kabarır sonra suyla yıkanın
bu surede ılıskı yok
agda yok ıkı hafta deneyın olmassa hemen koter yani yakma ıslemı yaptırınız
bide elevit vitamın al ezaneden her gun sabah aksam ıcınız 60 lık sanırım 7 tl

merhabalar. ben de 10 gun once sigillerimi yaktırdım. seanslar devam edecek. benim sormak istediğim, bu dertten kurtulan normal hayatına geri dönen, bu illetten kurtulup partneriyle sorunsuz cinsel hayatı olan kimse yok mu burda? herkes panik olmus durumda ve ben de okudukca iyice geriliyorum. huzurum kalmadı hicbisey eskisi gibi olmayacak diye içim içimi yiyor. iyice stres yaptım. aklımdan çıkmıyor nerden kimden bulastı diye dusunmekten kendimi suclamaktan uyku uyuyamıyorum direnç mirenç kalmadı. rahatlatacak bir seyler paylasamaz mısınız?? tek basıma bununla mücadele etmekten yoruldum. kimseyle de konusulmuyor.

burayı takip eden herkese iyi geleceğini biliyorum, tecrübe edenler lütfen olumlu bir seyler yazın..

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar ben aranızda yeniyim.. Bugün vajinama cok yakin yerde putur putur birseyler oldugunu fark ettim apar topar hemen doktora gittim siğil olabilir net degil dedi.. 6 aylık hamileyim şuan da bu yüzden ilaç da vermedi 1 ay sonra tekrar muyane olacaksın dedi.. ne yapmalıyım bebegimde bir sıkıntı yok cok şükür intrnete bakinca çok moralim bozuldu ilk defa böyle birşey fark ettim.. Nasıl yol izlemeliyim yardım ederseniz sevinirim. Samsun da oturuyorum. önereceginiz doktor yada hastane var mi?

Merhaba, bende aynı durumdan şikayetçiydim. 6 ay önce çıkmaya başladılar. eşimde3 yıl önce çıktı ama çok çabuk geçti onun siğilleri. ben o zaman bilmiyodum HPV nin ne olduğunu. bende çıkmaya başlayınca araştırdım o zaman anladım ne kadar pis bir hastalık olduğunu. fazlasıyla panik oldum çok kortum. doktora gittim il 33 adında bir ilaç verdi siğillere sürülen 2 defa sürdüm ama tekrar çıktı malesef. simir falan da yaptırdım 2 kez temiz çıktı. doktor önemli olan rahimde bişey olmaması dışarda olanlar bi şekilde halledilir dedi biraz rahatlattı beni. ***ramazan ayı geldi ve limonlu suyun susatmadığını duydum çevremden sahurda yatmadan önce bir bardak suya yarım limon sıktım içtim her gece. sonuç: :) sanırım bağışıklığımı güçlendirdi ve aynı zamanda da bol meyve ve sebze yedim. yavaş yavaş küçüldüğünü gördüm ve şu an hiç bişey kalmadı. ramazanın 26. günü :) çok şükür şu an çok mutluyum. sana tavsiyem kafana takmayıp bide bunu denemen. bağışıklık güçlenince zaten yok oluyorlar.***

cevap için çok teşekkür ederim sakin olmaya çalışıyorum ama kendi kendime cok zor oluyor. arada delircek gibi oluyorum sonra geciyor.
yaktırma falan yaptırmadınız mı kendi kendine mi geçti? bal üzeri çörek otu yiycem her sabah ve de geceleri limonlu su içmeyi de deneyeceğim zararı olmaz nasılsa :)

merhaba,

erkek arkadaşımın özel bölgesinde çıkan siğiller sonucu doktora gittim ve biyopsi sonucumda cin1 teşhisi konuldu, yaşım genç ve bebek sahibi olmadığım için henüz LEEP denen opersyonu doktorum önermedi, Onun yerine kriyoterapi yani dondurma işlemi uygulanarak o bölgedki lezyonların yenilenmesi sağlanacak.

Ama bu da kesin çözüm değil. İleri de rahim agzı kanseri olma ihtimalimi düşünüp üzülürken şmdi de ağzımda yani üst dudagımda beyazımsı kabaıkları farkettim, sizce bunlar hpv virüsü mü? Doktoruma sorduğumda hiç önemsemedi bünye yaapr bunu diye söyledi, ama benim içim hiç rahat değil bir kabarcık daha belirgin, agzımı açıp gerdiğimde görünüyorlar aynaya baktığımda.

Sizce bunlar cinsel yolla bulaşan virüsün aynısı mı? Ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim?

Yardıma ihtiyacım var..

Bende senin gibiydim ilk zamanlar deliricek gibi oluyodum. Ama zamanla düşünmemeye başladım umursamaz olmaya çalıştım. Gittikçe çoğalıyolardı ramazan ayı gelene kadar. Yaktırma falan hiç yaptırmadım sadece 2 defa dediğim o ilaçtan sürdüm o kadar. Ben limonlu su diyorum başka bir şey demiyorum. Bundan sonra hayatımda en önemli şey :) evet denemenin zararı olmaz inş bir an önce kurtulursun

merhaba arkadaşlar..öncelikle hepimize geçmişler olsun..ve bilgi paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..malum benim de siğilim var.2 kere asit ile yakıldı ama bi işe yaramadı..ilk asit ile yakıldığında geçti..ama ardından regl olunca ve grip olunca tekrar nüksetti..son olarak doktor koter dedi..31 temmuzda koter ile yaktıracağım..ancak 2-3 ağustos gibi regl olabilirim..sizce ne yapmalıyım? 31 nde yaktırsammı yoksa regl olup bitmesini mi beklesem? doktora da sormayı unuttum..bir an önce de yaktırmak istiyorum..bana fikir verirseniz sevinirim..

Kızlar yardım edin bana en iyi doktoru söyleyin şu istanbulda mahfoldum ağlamakdan gözlerim şişti 😢😢😢😢😢 siğil teşhisi konuldu dr gitti yakdı tekrarladı ve cogaldı verrutol verdı surdum düştüler tekrar cıkdı ve rahim agzı içindede gordummm ne yapacagım yardım edin Allah rızası için rahim agzı kanserı olmakdan cok korkuyrmm 😢😢😢 bebek sahıbı olmak istyrmmm evliyim...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…