Merhaba ben araniza yeni katilacagim sanirimbelki uzun olacak ama okursaniz sevinirim. Smear testi yaptirdim doktor cikan sonuca gore virus var dedi ve ayrintili smear yapti oda yapilali 2 hafta oldu 2-3 haftaya sonucu cikar dedi. Ben yapi itibariyle stresli biriyim kafama cok taktim psikolojim berbat halde 1 w gundur biraz daha iyi gibiyim ve muhtemelen stresten hastalanamadim. Simdi doktorun dedigine gore 3 ayda bir bu cikan sonuca gore smear yaptiricam bakalim buyuyormu yoksa sabitmi dedi. Akintin varmi dedi bende evet dedim. Simdi aslina bakilirsa ne dusunecegimi bilmiyorum 3hafta olmasina 1hafta var ama gunler gecmiyor bana.
bıyopısı
Eğer rahim ağzı ileri derecede anormal görünüyor ise lokal anestezi altında şüpheli alanlardan serviks biopsisi (parça alımı) yapılabilir.
Eğer tek bir alan belirlenemiyorsa saat 3,6,9 ve 12 hizalarından biopsi alınır ve patolojik incelemeye gönderilir.
Kolposkopi
Rahim ağzının ve vajenin ışık altında büyütece benzer bir optik alet yardımı ile incelenmesidir.
Şüpheli alanları daha kolay ortaya çıkarmak için kolposkopi öncesi rahim ağzı bir takım kimyasal maddeler ile silinir ve daha sonra boyanır. Dokunun boya tutmadaki farklılıklarına göre biopsi alınacak yer tespit edilir.
Kolposkopi ile rahim ağzındaki kılcal damarların yapıları da değerlendirilir ve anormal damarlanma olup olmadığı saptanır. Bu damarlanma değişiklikleri servisit ile kötü huylu hastalıkların ayrımında önemlidir.
Servisit Nedenleri :
Servisitin başarılı şekilde tedavi edilebilmesi altta yatan nedeninin tanımlanması ile ilgilidir. Eğer buna neden basit bir irritan (tahriş edici) madde ise bu maddenin kullanılmaması sorunu çözecektir.
Altta yatan sebep bir enfeksiyon ise uygun şekilde antibiyotik tedavisi servisit problemini de çözecektir.
Servisite neden olan en önemli üç mikroorganizma klamidya, gonore ve trikomonasdır. Bunun dışında bazı allerjik maddeler de bu duruma yol açabilir.
Servisit Tedavisi :
Eğer servisit durumu uzamış veya altta yatan etkenin tedavisine rağmen tabloda gerileme yoksa bu bölgedeki anormal hücreleri tahrip etmek için bazı küçük cerrahi girişimler yapılabilir.
En sık kullanılan koterizasyon (yakma), krioterapi (dondurma) ve lazer tedavileridir.
Her üç metotta da amaç aynıdır: iltihabi dokunun öldürülmesidir.Bir doku yakarakda dondurularak da yok edilebilinir...
Koterizasyon :
Koterizasyon ısı yardımı ile tahrip etmektir. Halk arasında bu işleme "yara yakma" adı verilir.
Kronik servisitteki en eski ve en klasik yöntemdir. Kalem şeklinde bir probun ucundan elektrik akımı geçirilerek ısı elde edilir.
Bir kaç dakika süren işlem esnasında çok hafif ağrı olabilir. Nadiren tecrübeli ellerde yapılmaz ise koter sonrası oluşan nedbe dokusu rahim ağzı kanalında tıkanmalara yol açabilir.
*işlem sonrası 3-4 hafta ilişkiden sakınılmalı
*Akıntının bol olacağı ve et suyu gibi olacağı konusunda hasta bilgilendirilmeli
*2 adet sonrası kontrole çağrılarak iyileşme oranı belirlenmeli ve inatçı bölgelerde işlem tekrarlanmalıdır.
yani size ; krıoterapi yapıcak doktorunuz
Kriyoterapi: (dondurma) : azot gazı ile ve bir prob yardımıyla bölgenin dondurulmasıdır. Bu işlemde çok tecrübeye gerek yoktur, çünkü dokuya tutunduğunda - 180 derecelik bir soğukluk oluşturur,insan vücudunun ısısı olan artı 37 derece de hesaba katılırsa 217 derecelik bir farkla dokuya tutunur. Bu probun orada kısa süre tutulması iyileşmenin yetersiz olması ile , çok tutulması ise çok derin bir alanın tahrip edilmesiyle sonuçlanır ve ileri derecede akıntıya yol açar. Bu nedenle ister yakma ister dondurma işlemi el yatkınlığı iyi olan hekim tarafından yaptırınız,paragöz doktor cok
asınızı olunuz!
daha öncede çok yazdım
yıllardır çekiyorum bu eziyeti
bütün tedavi yöntemleri denendi üstümde
en son devlet hastanesinde doktorum bunun çaresi roaccutane dedi
çoğunuz biliyodur ağır akne tedavisinde kullanılan bir ilaç her ay kan tahlili verip imza karşılıgında reçete yazılıyo
6 aydır kullanıyorum yıllardır ilk defa tekrarlamadı bu illet
sabah portakal suyu ıcın sıkıp
gunduze dogru evevıt vıtamın
aksamda sıze onerım
pahalı degıl ıkı ay gıdıyor bu tarıfı sıtede verdım gecmıse bakarsanız bır cok bayanda bır hafta ııcnde gectı 150 tl mıktarı bır sy
100 gr propolıs 50 gr corek otu 50 gr arı sutu 50 grm polem tozu alın buyuk hazır bal kavonozunda hepsını karıstırıp sabah aksam yıyın sonucu goruceksınız
120 tl tutuyor ıkı ay gıdıyor
yanlız tahta kasıkla yıyın metal deymemsı lazım propolıse
Eki Görüntüle 945136
daha sonra da hepsını karıstırıp gunes gormeyen yere koyun folyolayıp
ben lavoba altına koydum
Eki Görüntüle 945139
bunu her gun cıgneyerek sabah aksam yıyın sebze agırlıklı beslenın gunde bır ada cayı bıtkı cayı tuketın ama bır bardak
aksam mandalın yıyın
zor degıl bakın sabah portakl suyu tok karnına macun sonrası vıtamın aksama doru bıtkı cayı bır bardak aksam tok karınan macun ve meyva
asınınızı da olun ha bır de her sabah aksam sırkeyle sıgılın uzerıne ıkı uc dk bekletın pamukla
Size yazdiktan 10 dk sonra doktor aradi. Hpv yok dedi.3 ayda bir kontrollerr gelmeni istiyorum dedi ve bagisiklik sistemini guclendirecek yiyecekler tuketmen gerekiyor dedi. Cok sukur neler okudum burda psikolojim bozuldu. Artik duzenli beslenme bagisiklik sistemini guclendirmede sira
İlginize tesekkur ederim. Allah kimseye dermansiz dert vermesin. Gercekten o kadar kotuydum ki. Dediklerinizi mutlaka yapacagim. Allah sizlerede saglikli uzun omur versin aminnnnnn
ezacıya yaptırıyosunuz onu ama ebn sızın yerınıde olsa kesınlıkle koter olurum ya da dondurma işlemı yaptırırım
asıt ıle gecme olasılıgı cok dusuk
o asıtıde bole unı hastanesı vs tanıdık ezacılar yapıo vs
her gun sırke uygulayın
bılınkı tekrar cıktı bu sızın kendınıze ıyı bakmadıgınız ıcın cıkar yanı vi tamın eksıklıgı
vs vs vs koter olunuz
suan kac sıgılınız var
Kusura bakmayin soruyorum boyle de ben doğum yaptim. 6 ay oldu Esim.baskasiyla mi olmuştur acaba bilir misiniz siğil cikti bende. Önce o kendinde gördü söylüyordu sivilce gibi çokaciyor diye sonra iilişki sonraki su an bende de var onunki geçmişbenim canim cçokyyaniyor ve resimlerdeki gibi siğil et beni görüntüsünde aldirma yakma mi yapmaliuim öncesinde karbonatlı su veya sirkeli su yapanise yyararmi ? Alinip bakilmasi mi lazim tsk
merhabalar. ben de 10 gun once sigillerimi yaktırdım. seanslar devam edecek. benim sormak istediğim, bu dertten kurtulan normal hayatına geri dönen, bu illetten kurtulup partneriyle sorunsuz cinsel hayatı olan kimse yok mu burda? herkes panik olmus durumda ve ben de okudukca iyice geriliyorum. huzurum kalmadı hicbisey eskisi gibi olmayacak diye içim içimi yiyor. iyice stres yaptım. aklımdan çıkmıyor nerden kimden bulastı diye dusunmekten kendimi suclamaktan uyku uyuyamıyorum direnç mirenç kalmadı. rahatlatacak bir seyler paylasamaz mısınız?? tek basıma bununla mücadele etmekten yoruldum. kimseyle de konusulmuyor.
burayı takip eden herkese iyi geleceğini biliyorum, tecrübe edenler lütfen olumlu bir seyler yazın..
Merhaba, bende aynı durumdan şikayetçiydim. 6 ay önce çıkmaya başladılar. eşimde3 yıl önce çıktı ama çok çabuk geçti onun siğilleri. ben o zaman bilmiyodum HPV nin ne olduğunu. bende çıkmaya başlayınca araştırdım o zaman anladım ne kadar pis bir hastalık olduğunu. fazlasıyla panik oldum çok kortum. doktora gittim il 33 adında bir ilaç verdi siğillere sürülen 2 defa sürdüm ama tekrar çıktı malesef. simir falan da yaptırdım 2 kez temiz çıktı. doktor önemli olan rahimde bişey olmaması dışarda olanlar bi şekilde halledilir dedi biraz rahatlattı beni. ***ramazan ayı geldi ve limonlu suyun susatmadığını duydum çevremden sahurda yatmadan önce bir bardak suya yarım limon sıktım içtim her gece. sonuç: :) sanırım bağışıklığımı güçlendirdi ve aynı zamanda da bol meyve ve sebze yedim. yavaş yavaş küçüldüğünü gördüm ve şu an hiç bişey kalmadı. ramazanın 26. günü :) çok şükür şu an çok mutluyum. sana tavsiyem kafana takmayıp bide bunu denemen. bağışıklık güçlenince zaten yok oluyorlar.***
cevap için çok teşekkür ederim sakin olmaya çalışıyorum ama kendi kendime cok zor oluyor. arada delircek gibi oluyorum sonra geciyor.
yaktırma falan yaptırmadınız mı kendi kendine mi geçti? bal üzeri çörek otu yiycem her sabah ve de geceleri limonlu su içmeyi de deneyeceğim zararı olmaz nasılsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?