Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhabalar burda yeniyim ve cok caresizim lütfen yardim edinn!! sanirim benimde basima gelen sey bu makat etrafinda uc dort tane et parcalari cikti ne kadardr var bilmiyorm farkedeli bir iki hafta oldu bu surede yani fazla hissedilecek bi buyume olmadi son gunlerde çok taktm kafama cok afederdnz sürekli tuvalete çıkıp kontrol ediyorm neredeyse. Ben 19 yasindaym ve bi kac ay once erkek arkadasmla ters iliskiye girmiştik bunu soylemeye utaniyorm kendimden de igrenir hala geldm ama iyi bir sonuç yanit almk için soylemem lazm doktora gitmeyede cekiniyorm. Gidince bana cinsel yolla bulasn bi hastalik demesinden bu cevapla karsilasmaktn utaniyorm annem duyack ogrenecek diye cok korkuyorm ozele gdeniyorm malesef karsilayack durumum olmadgndan. Bu durum için testler flan yapilnca cnsel yolla bulastgi anlasiliyormuki. Son 1 aydr hastanede calistm tuvaletler flan calsma ortamları pisti bunlardn gecmis olacagni dusunmek istiyorm ve utanark doktorda sordgnda bunu soylemk istiyorm. Ne yapmam gerekir yardm edin lutfen bi cok sey okudm elma sirkesi flan suanda regli oldgm icin birseyde uygulayamiyorm yardm edin lutfen caresiz bi halde bekliyorum(

geçmiş olsun
aynı sıkıntıları bende yaşadım sizi anlıyorum. geçmiş yazılarıma da bakabilirsiniz. öncelikle kabullenmeniz gerekiyor. önemli olan 1 aylık süreç. eşim yaktırdı ve tekrar çıktı. bende de olduğu için doktor yakılması gerekiyor dedi. özel ve devlet hastanesine de gittim bu arada. sonra ben elma sirkesi ile sabah akşam temizledim. geceleri de kompres yaptım. sabrederseniz sonucu görürsünüz. vitamin takviyesi günlük hayatta tabiiki şart. fakat kesinlikle eczaneden gidipte şunu verin demeyin bence. sakız markası çeşidi gibi o kadar çok varki. ben çok rahatsız oluyorum şu vitamini alın denmesine özellikle netten. vitamin adına ve markasına hekim hastayı bire bir gördükten sonra karar verir. üzülmeyin bunu da atlatırsınız

bu konuyla ılgılı ıstanbulda devlette vede ozel onerebılecegınız kadın doktor varmı- koter ucretı nedır tecrubelıler yazabılır mı

merhabalar ben 24 yaşındayım. yarın genital siğil şühpesi ile doktora gidicem. çok korkuyorum. tedavi süreci nasıldır. kanser yaptığı söyleniyor. hemen mi oluyor. çok korkuyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba. Dr.a gittin mi. Ne
Dedi.
Merhaba. Dr.a gittin mi. Ne dedi. Ben de yarin gidicem. Cok korkuyorum.

Dedi.

merhaba. oncelikle gecmis olsun. baya uzun yazdım ama bence oku =)
ben de 24 yasındayım ve 6 aydır bu illetle ugrasıyorum. ilk olarak sakin olman lazım. burda okudugun olumsuz seylere takılma. bilgi amaclı ve dertlesme amaclı kullan bu forumu. tedavini de doktordan bagımsız burdaki seylere bakarak yapma. ben de cok panik oldum cok korktum hayatım boyunca bunla yasamak gercegi cidden ürktücü ama bana da burda soylendiği gibi kabul etmek lazım. neden diye dusunmek keske demek fayda etmiyor. sakin olup çözüm bulmak lazım. ben de normal hayatta bu konuyu kimseyle konusamıyorum. kimse anlamıyor ve önemsemiyor. başına gelen bilir. o yuzden ara ara burdan destek almaya calısıyorum. her seyi yalnız yapmak cok yıpratıcı.
kendi sürecimi soyle anlatabilirim: genital bölgemde et beni gibi bir sey farkettim, internetten baktım ve rahim ağzı kanseri vs görünce aklım cıktı. hemen doktora gittim. smear testi yaptı temiz cıktı. kanser olmadıgımı öğrenince cok sevindim. bu siğillerin de illet oldugu aklıma gelmedi hic. aldara krem verdi doktor kullan gecer dedi. 1 ay tavsiye edilen sekli ile düzenli kullandım. gecmedi hatta cogaldı. 1 taneydi 6 tane oldu. doktor değiştirdim. baya araştırdım. bu asamada soylemeden gecemeyeceğim, jinekolog olarak erkek doktorlar daha iyi oluyorlar. buraya kadar ki surec 2,5 ay surdu. yeni buldugum doktor yakma işlemi yapmasının garanti olacağını soyledi. 15 gün içinde para ve zaman ayarlayıp gidip yaktırdım. yakılan yerler bildiğin yanık yarası oluyor. silverdin kullandım mesela. sadece daha hassas bir bölge oldugu için koldaki bir yanık yarasına göre geçmesi zaman alıyor. yakma işleminden sonra yapılması gereken tek sey beklemek. bir daha cıkcak mı cıkmıcak diye öyle koyun gibi bekliyorsun.
benim su an 1 tane daha cıktı. onu da yarın yaktırıcam. bir daha çıkmazsa tamamdır. guvenebileceğin duzgun bir doktora git hemen smear testi yaptır neymiş ne değilmiş öğren. siğilse eğer krem mrem hikaye. doktor da uygun görürse direkt yaktır. para ve zaman derdin yoksa benimkinden daha kısa sürer senin sürecin. ben çalıştığım iş yerinden izin alamıyorum o yuzden işlemlerim hep ertelendi.
en önemlisi sakin ol ve bunun bir süreç oldugunu benimse. zamanla gecicek bir durum. kesin hic bir tedavisi yok. yaktırıyosun tekrar cıkıyor. yılmadan tekrar tekrar yaktırcaksın, sonunda virüs direnemiyor ve bir daha cıkmıyor. ama bu virüsü vucundan attıgın anlamına gelmiyor. yıllar sonra tekrar cıkabiliyor. kendine dikkat et, sadece bekleme sürecinde değil. bundan sonraki hayatın için bunu yap. düzensiz bir yasam tarzın varsa bunu değiştir mesela. düzenli beslenme ve spor kilo vermek için yaptığın seyler değil hayatındaki rutinin olsun. erken kalk erken yat, günlük 3 ana 3 ara öğün, bol meyve sebze ve spor. spor da illa fitness yapman gerekmez hatta fitness yerine yüzme ya da günlük 1saat tempolu yürüyebilirsin, kan dolaşımın hızlansın ve bünyen enerji sarfetsin. hem direncin artar hem de fit bir vucudun olur =) ben vitamin kullanmak istemedim, ömür boyu kullanamazsın sonucta ve kilo aldırıcak. burda çörekotu yazmışlar onu sabahları 1 kaşık balla yiyorum, tekrar söylendiği gibi limonlu su tüketiyorum. siğile faydası olmasa bile başka yerden vucudumda işe yarıyordur diye düşünüyorum. yani farkında olmak lazım ve tedavi sürecinde beklerken bunalıp daralmaktansa kendin için bir seyler yapmak lazım, yeme şeklin ve spor tamamen senin elinde.
bir de siğilin varken cinsel ilişkiye sakın girme. ne olursa olsun asla bunu yapma. baskalarına bulaştırmaya hakkımız yok. süreç sonunda siğillerin artık cıkmadığına emin olana kadar bekle kimseyle cinsel birliktelik yasama. şunu düşün ki siğili olan duyarsız insanlar yuzunden bize bulastı. en azından biz bunun bilincinde olmalıyız.

merhaba arkadaşlar.yaklaşık iki yıl önce yakalandım bu hastalığa.üstelik cinsel yoldan falanda bulaşmadı.bi tatil dönüşü(marmaris)kendimi bu illete yakalanmış buldum.geçmiş sayfalarda bu konuyla ilgili onlarca msjım var.8 yıllık evliyim ve eşimde böyle bir rahatsızlık yok onuda belirteyim.öncelikle bu hastalıkta doktor seçimi çok önemli ben çok şanslıyımki eşimin arkadaşı prof.dr.kendisi bana yakma işleminde siillerin tekrarladığını köklerinin yanmayıp uykuya daldığını söyledi ve küçük bi ameliyatla siillerimi kökünden çıkardı.daha sonra çok daha eski sayfaları okuduğumda bi kaç arkadaşın daha bu eski yöntemle kurtulduğunu okudum.size tavsiyem bi üniversite hastanesinde iyi bi prof bulun bi muayene ücreti ödeyin ve kurtulun.koterdede daha az almıyorlar zaten.izmirde yaşayanlara ege ünv.prof.dr.mert kazandı yı öneririm.iki yıl oldum kurtulalı.doktorum yaram iyileştikten sonra her şekilde normal yaşamıma dönebileceğimi söyledi cinsel hayatta dahil.ne vitamin ne hiçbişey kullanmadım eşimlede gayet hiçbişey kullanmadan ilişki yaşıyoruz herhangi bir bulaşma falan söz konusu olmadı.zaten kendisi mert beyi yakın tanıdığı için böyle bi durumda mert bey onu riske atıp korunmaya gerek yok demezdi.en önemliside gereksiz korkularla yaşamı kendinize zehir etmeyin.gidin tedavinizi olun düzenli smear testinizi yaptırın ve unutun.hepinize acil şifalar diliyorum.

merhaba. sizin başınızdan geçmiş gitmiş çok şükür. darısı başımıza. ben bir sey sormak istiyorum, bu baslıkta cevaplar vardır muhtemelen biraz bakındım ama bulamadım. doktora da sormayı unuttum. yardımcı olursanız sevinirim. genital bölge temizliğini nasıl yapmak gerekiyor? jilet kullanmak sakıncalı diyorlar eğer kanatırsan yayılır diyorlar. ama ben ağdacıya gitmek istemiyorum. oralar hic hijyenik gelmiyor bana. tüy dökücü krem de kullanamıyorum alışamadım bi türlü. napmak lazım?

sillerin duruyormu senin.yani eğer tedavi olmadında siiller duruyorsa jilet olmaz tüy dökücüde siillerin olduğu yeri resmen yakıyor dayanılacak bişey değil.ben ameliyata temiz gireyim diye yaptım mahvoldum.ama siillerden kurtulduktan sonra normal ağda rutinime döndüm.ama bana hep kız kardeşim yaptı ağdacıya gitmedim.her olasılığa karşı başka insanları riske atmak istemeyiz değilmi.sana tavsiyem öncelikle o siillerden biran önce kurtulmalısın.ozamana kadar sen yine bi ayna yardımıyla jilet kullan.alabiliyosan siilli bölgeyi eldivenle elinle çek gerisini jiletle.

son siğilimi pazartesi yaktırdım. su an yok. ama daha 2gün oldu ve bekleme aşamasındayım bir daha cıkcak mı diye. doktora giderken boyle yapıyorum. siğilli yeri tutup etrafını jiletle aldım. kurtulduktan sonrası için sordum ben. o zaman oturup kendim ağda yapmam en mantıklısı olacak gibi. lazer epilasyon yapılabilir mi acaba?

Dedi.

Gittim doktora dermatolojiye gittim. Cinsel ilişkim olup olmadığını sordu(olmuştu) ama yok dedim sigara kullanıp kullanmadgmi sordu hayr dedim. Daha sonra muayene etti zatn sigiller belirgindi baya evet kondilom dedi kan tahlili istedi sanrm baska cnsel yolla bulaşan hepatit aids flan onlara baktı test sonucnda onlar yazıyordu birsey cikmadi. Bana sonra aldara kremini verdi 4 ay kullanmam gerektgni söyledi bide bagisiklik sistemini güçlendirici bir ilac verdi. Dondurma ve yakma işlemini sordm cerrahi bi isleme gerek yok seninki kremle gecer dedi tabi benm icime sinmedi haftaya kadn doguma gittim dondrma degil yakma öneriyorz genel anestezo altinda yapıyorz dedi muayene etti ve yakilmasi gerek kesnlikle dedi kremle hayatta gecmez dondrmaylada 10kere yapsn anca belki dedi. Haftaya gidicem yaktirmaya ve cok korkuyorummm

Kadin doğum doktoruna gittim ve yakilmask gerektgni soyledi haftaya gidicem. Ama aklıma takilanlar var bn ailemle doktra gttgm icin birsey diyemiyorm boyle test varms yapalm bakn diyemedm doktora hani herhangi bir test falanda yapilmadi bana cunku sigiller belirgindi ve bellydi kondilom olduğu. Acaba snradan farketmedn ilerleyn kotu bi durum olrmu diyede içimde suphe var
Birde yakma islemnden snra oralar hep yara olucak dedi doktr rahat hareket edemicem sanrm cok bi 10 12 gun oyle gezicek dedi ama agrili olcakms sanrm ben çok korkuyorm o islemden smdi sizin nasil olmuştu islemden snra neler yasadnz agri sızı cok sıkıntılı bi donem yasadnzmi??

korkmana gerek yok ben 2 kez oldum.yanık oluyor orası ancak normal yaşantını etkileyecek kadar bir durum yok ortada.geçmiş olsun.moralini yüksek tut.elbet bir gün bitecek unutma.

canım lazer epilasyon yaptırabilirsin ama alt bölge ıslak bölge olduğu için hepsinden kurtulman çok zor tüylerin.evde kendin yapabilirsin yada sana yapacak kadar yakın birisi varsa onada yaptırabilirsin.ama sana tavsiyem sakın kendini yoklama çıktımı çıkmadımı diye.eğer tekrar çıkarsa o kendini belli eder zaten.relax ol yaşamına devam et.

eşim yaktırdı ben değil. lokal anestezi yapıldı. eşim çok dayanıklı olduğu halde ağrı çektiğini söğledi

Bende ankarada bir doktor önerisi bekliyorum. Gökçen Erdoğan ve Süleyman eserdağ hakkında bilgisi olan var mı?

merhaba arkadaslar. rahim agzindaki lezyonlar kazima islemi ile alindi ve biopsiye gonderildi. benim durumumda olan ve henuz anne olmayan baska biri varmi aranizda ?

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 20 gun once sigillerimi yaktırdım. Basina gelenler için bilgi olsn diye yaziyorm bunlari. genel anestezi ile koter uyguladılar. Özel bir hastanede 600 liraya yatrdm. Baya buyuklerdi benm sigiller ve makat etrafi vajinaya dogru olan kisim cok fena bir sekildeydi bildgniz kesip almışlardı et parcasi gibiydi. Ilk 10 gun rahat hareket etmedm otururken kalkerken saga sola donerken bana hep rahatszlk verdi ve o kısımlardaki tüyleri alamadgm icin bi zaman snra batmaya basladi. Tabi bu sure zarfında doktorn verms oldgu kremleri kullndm. Smdi baya gecti kenarlardn toparlamaya basladi iç kisimlar yara kaldi oralarda iyilescek inşallah. Ancak yaranin bittigi yerlerdn basndan ve son kismndan birer tane daha çıktı sigillerrm. Smdi yine sıkıntılara girdim. Bide gardasil denilen aşı olmam gerektgni soyledi baktm internetten cok pahali ve sanrm devlet karsilamiyor. Su anda ne yapcagmi bnde bilemiyorm. Asi olanlar varsa onlarda beni bilgilendireblrmi acaba olmak şartmidir? Kotere okadr para verip bide bir okadr daha asiya para vermek mantıklı midir? Yardımlarınızı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…