Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ben hiç bişi yapmıyorum açıkçası çogalıyorda. şaşırdım kaldımm
Benim yazdıklarımı sen de yapmaya başla, çörek otunun zaten çok faydası var her şeye inşallah buna da olacaktır, bir de bence doktoruna da göster bakalım ne diyecek. Bana smear testi yaptı onda enfeksiyon çıkmıştı antibiyotik verdi akıntım geçti, ben çok pimpirikliyim DNA'sına bakalım dedik yani hpv virüsü tiplemesi. O da haftaya çıkacak sanırım, o çıkınca bir daha gideceğim yakmaya karar verecek geçmezse. Benim de çok moralim bozuluyor ama bozmamaya çalışalım inşallah geçecek..

şuan bebek tedavisindeyim canım bu süre içindede bişi uygulamam doğru olur mu bilmiyorum uygulamasam çoğalıcak.. napcamı şaşırdım.. iki arada bi derede kaldımm

şuan bebek tedavisindeyim canım bu süre içindede bişi uygulamam doğru olur mu bilmiyorum uygulamasam çoğalıcak.. napcamı şaşırdım.. iki arada bi derede kaldımm
Anladım zor bir süreç.. Ama doktoruna danış bence. Bunlardan kurtulmamız lazım sonrasında daha sağlıklı devam ederiz inşallah. Benim de 3 yaşında oğlum var, yaza doğru 2.çocuk istiyorum inşallah Rabbim nasip etsin.. Her gün dua ediyorum geçsin diye sana da edeceğim inşallah güzel haberlerimizi vereceğiz..

saoll canım allah razı olsun duanada beni ekliyeceğin için.. doktorumu arayıp sorsam daha doğru olur dediğin gibi ona görede bir tedavi uygularız artık sen neler yaptın bu sürede

saoll canım allah razı olsun duanada beni ekliyeceğin için.. doktorumu arayıp sorsam daha doğru olur dediğin gibi ona görede bir tedavi uygularız artık sen neler yaptın bu sürede
Benim de fark etmem 20 gün oluyor herhalde, doktora gittim aldara krem verdi, haftada 3 gece sürüyorum sabah olunca yıkıyorum. Elma sirkesini denedim aynı zamanda ama çok tahriş etti orayı ve hatta af edersin ama idrarımı yaparken çok acıyor bu yüzden, onu yapamıyorum tabii tahrişten dolayı.. Az önce bahsettiğim bal çörek otu yiyorum sabah akşam. Doktorum senin bu telaşını azaltabilsek diyor hatta bana yani o kadar korkacak bir şey değilmiş ama uğraştırıyor, Rabbim beterinden korusun bugünlerimizi aratmasın inşallah..

sız sırkeye bı baslayın doktora gıdene kadar duseebılır ondan sonra tekrar konusalım

yakma tedavısınde pansuman fln yapılıyormus sanırım,olan var mı çok acıyor mu. oturup kalkmakta zorlanıyor musunuz? ya da ne kadar surede gecıyor benım makat bolgemde genelde

yakma tedavısınde pansuman fln yapılıyormus sanırım,olan var mı çok acıyor mu. oturup kalkmakta zorlanıyor musunuz? ya da ne kadar surede gecıyor benım makat bolgemde genelde

Benim yakıldığı gün dışında pansuman yapılmadı, sadece yanık kremi kullanıyorsunuz 1 hafta 10 gün kadar. Makat bölgesi biraz daha geç iyileşiyor. Ama kaç tane olduğu ve büyüklüğü önemli küçük ve azsa çok çabuk iyileşiyor. Oturup kalkmakta hiç sıkıntı çekmedim sadece ilk gün biraz sıkıntılıydı çünkü çok fazlaydı benim biraz geç teşhis edildi.

Canım bence öncelikle bunları hallet bende su anda bebek için çalışmalardayım. Daha öne bunu yaşadığım için doktoruma gidip ayrıntılı muayene oldum smear yaptırdım ( zaten 6 ayda bir yaptırıyorum gerçi ). Hamilelik döneminde vücut direnci düştüğü için çıkma riski daha yüksek. O yüzde daha da çoğalabilir.

Genel anestezi dediği damara verilen bir ilaç 5 dk uyuyorsun sadece. Narkoz değil yani. Ayrıca bir işlem yaptıracaksanız kesinlikle koteri tercih edin derim çünkü dondurma işlemi yapıp aynı yerde tekrar tekrar çıkanları hpv forumlarında okumuştum. Birde aldara da çok tahriş eder aynı anda sirkeyi de sürüyorsun acıması çok normal. ben olsam şu anda sadece sirke sürerim tabi sen bilirsin yinede. Bana doktorum Aldarayı siğilleri yaktıktan sonra o bölgenin direncini arttırarak tekrar çıkmasını önlemek için kullandırmıştı işe de yaradı. Eğer siğilin çok büyük değilse sirkeyle kesin gider..

yakma yanı koter
bolgesel olarak devlet hastanesınde uyusturukuyor
ozelde de narkoz parası ıstenıyor

neyse koter sonrası ılk ıkı gun su deymıyor kuruması ıcın hava alması grerktıgı ıcın camasır gıyılmıyor ve akıntı cok oluyor sonrasında yanık keremı batıcon ve bepanten teramısın tarxzı krem verılıyır
benım kı 50 adett yakın sıgıl vardı ve yanlıs tedavıden cogaldı beklemıcen hemen yaktırcan 15 gun sonra ıkıncı kez bıdaha oldum 1 ayda ılestım ole cok acı fılan olmadı yanı ama acıdımı evet ama bolgesel uyustu ıcın hıssetmedım uyusturulurken bı hıssettım acı ole

ben hiç bişi yapmıyorum açıkçası çogalıyorda. şaşırdım kaldımm
bence bı an once ya koter olun dondurun cogalmasın bakın benım yanlıs tedavıden 10 tane olan belkı uc ayda 50 tane oldu doktor baya ugrastı ve ıkı kere 15 gun arayla koter oldum

bende bundan 4 sene once hamileyken cıktı doktora gıttım ne olduğunu bılmıyordum doktorum anlattı bunlar genıtal siğil eşinde var mı yok dedım oda gıdıp muayene olsun dedı onda bır sey yoktu benımkılerı zaten orda hemen yaktı ben doğum yaptıktan sonra tekrar cıktı başka doktor kucuk zaten bır tane gerek yok dedı ALLAH razı olsun doktorumdan iki gun saonra gıttım uc tane var dedı hemen yaktı hıc ilaç almadım sadece bır kaç defa çörekotu ve bal yedım sağlıklı beslendim ve ogun bugun hıc olmadı bende çok zor bır durum ALLAH yardımcınız olsun sonra eltımde de cıktı hamıleyken o da bır defa yaktı ve geçtı bu bıraz vücut dırencıne bağlı dırenç duşunce ortaya çıkıyor geçmiş olsun herkese

Ben bugun dondurma tedavısı oldum. soguk buz seklınde oluyor. oda bı nevı yakma tedavısı fakat amacı vırusu dondurmak.. ne uyusturdular ne ıgne yaptılar. makat bolgeme sprey seklınde uyguladılar yapılırken acı hıc cekmedım 10 dakkada da bıttı fakat daha sonra bır yanma oluyor. eve gelene kdr cok yandı. pansuman fln da yapmadılar. eve geldım 7 saat uyumusum suan yatakta olece yatıyorum hıc bır acım yok. ama bana su seklınde ozel yapım bısı verdıler gecelerı onu surucekmısım. krem fln verılmedı. ayda bır uygulanacak tedavı.10 gun ıyılesme suresı var dendı. sıgıller kendısı ordan sokulucekmıs ve cogalıp cogalmadıgına bakıcaklar. bende de baya var. makat bolgesınde oldugu ıcın gec fark ettım ben de. bence yakma yerıne dondurma tedavısı alabılırsınız. suan tuvaletımı flan yapamıcagımı dusundugum ıcın sıvı seyler corba fln ıctım,buyuk tuvaletımı yapmamaya calısıcam bırkac gun.

Ben de bişey sormak ıstıyorum. benımde makat bolgemde cok fazla var bugun ılk kez tedavıye baslandı.dondrma tedavısı uygulanıyor. doktor sadece alkol seklınde bır su verdı acık yaraya surulmesı cıldın ıyılesmesı ıcın. ben doktora gıtmeden once bırkac gun sırke de uyguladım. aldara kremı merak edıyorum.almama gerek var mı? suan makt bolgem ne durumda bılmıyorum daha bır kac saat once oldum ama yaranın usutune sursem ıyılesmesı ve sıgıllere etkılı olması mumkun mu. ve sırkeye tekrardan ne zman baslamam lazım. 10 gunluk ıyılesme suresı varmıs sanırım.. bır ay sonra tekrardan dondurma tedavısı olucam

Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda kurtuluruz hep birlikte. Benim doktorum sadece yakmaktan bahsetti. Ben medicalpark hastanesine gittim. Siz özelde mi devlet hastanesinde mi tedavi oluyorsunuz. Eşim de doktor değiştirmek istemiyor, herkese göstercek miyiz diyor.. Bir de tek seansta geçmiyor mu dondurma tedavisinde ve bunu sizin doktorunuz mu tavsiye etti? En etkilisi yaktırmak diye okuyorum hep ve benim acı eşiğim çok düşük Ben de haftaya gideceğim kontrole. Çok korkuyorum inşallah tamamen arınırız bunlardan en kısa sürede..

Ben izmir de yasıyorum ege üniversitesine gittim.doktorum genelde yaktırma yada dondurma yapılıyor ama dondurma daha az acılı ben dondurma onerıyorum dedıgı ıcın ben suan dondurma ıslemı oldum. oyle doktor sıkıntısınız vasa doktorun erkek oldugunuda altını cızıyım. bende bugun baladım. bakıcaz etkılı oluyor mu dedı. sıgıller ordan kopucak dedı. benımde aklımda bır suru soru ısaretı var burdan bılgılenıyorum. suan da da annem ada cayı yaptı onu ıcıyorum :)

Kıyamam anneler her zaman bitaneler sağolsunlar hepsi.. Ben de korkuyorum yaktırırken bazıları acıyı hissettim bazıları da hissetmedim yazmışlar.. Benimde idrarı yaptığım bölümde en hassas yerdeler.. Hep diyorum Allah beterinden korusun, inşallah en kısa zamanda güzel haberlerimizi yazarız..

Şuan resmen yatagımda dinlenırken gerıye donerek butun yazılanları okuyorum.

makat böklgemden dondurma tedavısı oldum bugun.. doktora gıtmenden oncede bırkac gun sırke kullandım..suan doktor bana su seklınde cıldıme surecegım bır ılac verdı derının ıyılesmesı ıcın..
ama suan asıl onemlı olan benım baska neler yapabılecegım?

*gunluk ada cayı ıcıcem,portakol suyu,ayran ıcıcem,bal ve cörek otu yıyıcem,macun tuketıcem.
*daha onceden bırı bekar oldugum ıcın smear ve asının lafı bıle gecmedı yazmıs. bunun bekarlıkla nedenını anlamadım suan. bakıre olunca yapılmıyor mu?
*ayrıca aldara kremını alıyım mı acık yaraya tedavı ıcın surulebılıyor mu?
*hpv-dna testı nerelerde yapılıyor acaba? (izmir) siğillin numarasınıda ögrenmek ısıyıorum. bende parca alındı ama orda yazmıyordu sanırım.
*ayrıca ben dokturma erkek arkdasımda boyle bısey olmadıgını gorunuste olmadıgını soledım. tasıyıcı olabılır yada baska yerden kapmıs olabılırsın dedı. erkeklerde bu nasıl bakılıyor veya yapılacak bır testı varmı,buraya eşinizde muhakka kont edılmelı gıbı seyler yazılmıs.
*vit olarak evevit başlamayı düşünüyorum
*ayrıca doktora gıtmeden once elma sırkesını bırkac gun uygulamıstım ama suan yara makat bolgem. elma sirkesıne ne zaman başlamalıyım? ve nasıl uygulamalıyım ben sadece sııl olan yerlere surmustum.siz temız yerlede surun demıssınız.
*verturol ilacı nedir yararlı mıdır oda?
*bır de ben zaten ozel bolgeme lazer yaptırıyordum ama doktorum tedavı sırasında lazerı bırakmamı soyledı.sizde burda agza ve jilet kullanmayın lazer olun dıyorsunuz bu konu da da napıcagmı bılemedım suan.
*kantaron yagı faydalımıdır ve nasıl uygulanır.

çok uzun yazdım ama suan hepsı benım ıcın soru ısaretı ve neyı nasıl uygulamalıyım ne yapmalıyım ,kendımı nasıl korumalıyım bılmeıgım ıcın yanlıs seyler yapıp artmasını ıstemıyorum

arkadaslar lütfen yardımcı olun cıldımak uzereyım genıtal siğil oldu vajına ıcınde bı tane buyuk ve dısta kucuk kucuk dondurulması gerektğini söledıler cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…