- 1 Şubat 2014
- 1.590
- 4.179
- 333
İnşallah canım Teşekkürler :) Jinekoloji bölümüne mi başvuracağız bunun için ?sız bı 6 ay sonra tekrar smaer verın
vajınal estetık yaptırınArkadaslar ya ben 2 sene once 22 haftalik bebegimi aldilar dikis atilmadi bana vé su an 55 .60 kilo arasiyim 1.62 boyundayim vé vajinamin dudaklari bana gore buyuk ve sarki yo gibi Napmam lazim kilo vermek istiyorumm verirsem duzelir mi
evet kadın dogum dr alıyorİnşallah canım Teşekkürler :) Jinekoloji bölümüne mi başvuracağız bunun için ?
Ağznda da hpv olan bir arkadas vardı. Hangi kbb hekimine gitti o? Bana herpeste deneyimli bir kbb hekimi önerebilir misiniz? çogu bilmiyor bile.
ben ocak ayında yaktırmıştım siğilleri. tekrar çıkmadı çok şükür. Aşı vurulmadım, doktorum bahsetmedi 2 tane doktor önermedi. Ben de internetten yan etkilerini ve koruyuculuğu konusunda netlik olmadığını okumuştum. Ocaktan beri çıkmadı çok şükür, Rabbim hastalıklarla imtihan etmesin kimseyi.. Yazınızı okuyunca moral oldu korkulacak bir şey yok yazmışsınız; ben de yazmak istedim Allah razı olsun.. İnşallah Rabbim beterinden korusun..Arkadaşlar merhaba, genital sigiller, ucuklar, cinsel ilişkiyle geçebilir ancak geçmeye bilir de.Hic ilişkiye girmemiş insanlarda da olabilir.Vucut direncinin dusmesiyle genital bolgede, agizda ya da vucudun baska yerinde ortaya cikabilir.Kendiniz farketmezsiniz çoğu zaman rutin doktor kontrolünde ortaya cikar.Hic korkmayin.Hemen doktorunuzun yonlendirmesiyle tedaviye baslayin.Genelde bir dermatologa
yonlendirilir ve dondurma tedavisi (
kriyoterapi) uygulanir. Haftada bir
kez ve doktorunuz tamam bitti diyene kadar uygulanır.Sabah aksam baticon ile pansuman yapilir. Bu surede moralinizi yuksek tutun, vitamin alin, isirgan otu gibi sifali bitkilerden uzak kalmayin.Korkup ertelerseniz daha kotu olur.Saglik ertelenmez.Korkulacak hiçbirşey yok.
Öncelikle tedavi olmak lazim. HPV tiplemesi için biyopsi gerekli ancak her test pozitif sonuç vermiyor, doktorun bana söylediği bu.Tedaviyi olun, smear testini altı ayda bir mutlaka ama mutlaka yaptirin. İki asi var.Biri dört tip virüse biri de iki tipe önlem için yapi lir. Dört tipe karsi olan hem sigil hem kansere yol açanlara etkili, diğeri ise kansere neden olabilenlere karesi koruyucu.Aşilar ergenlikten itibaren yapılabilir.Cinsel yasam başlamadan yaptırmak en güzeli ama bir yas siniri yok bildiğim kadarıyla. Tedaviniz bittikten sonra rahim ağzı kanserine karsi koruyucu önlem olarak yaptirabilirsiniz. Bu rahatsızligi geçiren kişi düzenli kontrol yaptirmali.Kızlar aşıyı siğilleri filan aldırdıktan sonra mı olmak gerekli? sanıyorum öncelikle hpv tiplemesi yaptırmak gerekli, sonuçta türüne göre aşı yapılıyordur :/ Bilgisi olan var mı?
Canım artık biz o aşamayı geçtik kaptık zaten belayı, kansere sebep olan tiplere karşı koruma sağlasın yeter.. bir de umut işte belkibir daha siğil yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?