Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaslar ya ben 2 sene once 22 haftalik bebegimi aldilar dikis atilmadi bana vé su an 55 .60 kilo arasiyim 1.62 boyundayim vé vajinamin dudaklari bana gore buyuk ve sarki yo gibi Napmam lazim kilo vermek istiyorumm verirsem duzelir mi
vajınal estetık yaptırın

Ağznda da hpv olan bir arkadas vardı. Hangi kbb hekimine gitti o? Bana herpeste deneyimli bir kbb hekimi önerebilir misiniz? çogu bilmiyor bile.

Sanırım benden bahsetmişsin. Uzun zamandır giremiyodum naptın ne ettin okuyamadım belki içini rahatlatırım yazaym dedim. Benimki sanırım huylandğmdn kendimi biraz fazla incelememden kendi kendime yarattığım bi sıkıntıydı. Dilimin üstü ve boğazımda görüntüsü genital bölgemdekilerle nerdeyse aynı çıkıntılar farkettim. Damağımın üst kısmında ağzıma sürekli takınl bni çıkıntıyıda söylemeyi unutmayım. En az 6 7 kbb doktoru gezdim. Onun dışındada damağımı göstermek için diş hekimi. Hepsi aynı şeyi söyledi bunlar ağzının yapısından kaynaklı şeyler. Bi ara kafayı yicem falan zannettim en son gittiğim doktor siğillerin zaten ağıza genital bölgeye tutundukları kadar kolay tutunmadığını siğil olmadığını ama içimin rahat etmesi için ara ara kontrole gitmemi önerdi siğil olsa zaten bi şekilde artış ve büyüme göstereceğini anlattı. Şuan ne büyüme var ne başka bi belirti sanırım birazda doktora güvenmek gerekiyo siğil olsa ağzındaki boğazındaki o farklı yapıyı farkederler diye düşünüyorum. Geçmiş olsun. Sizdede farklı bi durum varsa bilgilendirirseniz sevinirim

merhabalar
ilk mesajımı yazmak bugüne kısmetmiş :)
ön bilgi: ilişki deneyimi yok
şöyle bir durum var : bir süredir (tam süre veremiyorum açıkçası daha önce görüp önemsemediğimi hatırlıyorum ama ne kadar süre önceydi bilemiyorum) vajina girişinde , çok içerilerde değil düzgün şekilli(yuvarlak) bir çıkıntı var et parçası gibi. son zamanlarda tuvalet kağıdı oraya değdikce çok az bir kan izi oluyor nokta kadar.önce bir kadın doğum dün bir kadın doğum uzmanına gittim görür görmez alınması lazım biz de yapabiliriz cildiye de yapabilir dedi.fazla bir açıklama yapmadı devlet hastaneleri malum.bugün özelde bir kadın doğum uzmanına gittim bizim açımızdan sakıncası olan bir şey değil ama ne olduğunu anlamak için cildiyeye göstermenizi öneririm dedi.cildiyeye gittim yaşlı bir teyze vardı büyüteçle çalışıyordu :) büyüteci görünce bir hata ettiğimi anladım ama çok geçti :) baktı gördüm dedi elinde pamuklu çubukla geldi ve bişey sürdü fakat bahsettiğim etin olduğu tarafa değil diğer tarafa sürdüğünü hissettiğimde artık çok geçti. cayır cayır yanmaya başlamıştım bile ne olduğunu bile bilmiyorum sürdüğü ilacın elinden kurtulup tuvalete kaçtım sürdüğü şeyi temizlemek için.geri döndüm tekrar baktı siğil ya da et beni gibi bişey olabilir dedi.bir siğil ilacı yazdı ama alıp kullanmayı düşünmüyorum.siğil olsaydı kadın doğumcu anlamaz mıydı? bir de ilacın değdiği yerler bembeyaz olmuş ne olduğu hakkında fikri olan var mı ve geçer mi? sizce hangi doktorun sözüne güvenmeliyim ya da bir doktora daha görünmeli miyim?çok soru sordum galiba kusura bakmayın :) kullanamadan bozuldu diye üzülüyorum :)

Rahim ağzı kanserine sebebiyet verebiliyor sanırım ilerleyen yıllarda,takipte olmak lazım

Bende yazmistim acaba sigil mi herpes mi diye meger alerjiymis. Daha dogrusu gozle gorulmekten daha az bi kabariklik oldu kayboldu gitti. Bende anlamadim. Ama kizlar hergun BITTIM sabunuyla yikadim pamuklu camasir giydim ve gece yatmadan sirkeyle yikadim gub icinde de ekinezya alip demledim.ve onla yikadim. Ertesi gune bisey kalmamisti. Hos benimki alerjiydi ama.bunlarda cok iyi geliyor herpesle sigile haberiniz olsun

selam arkadaşlar ben canan 32 yaşında 2 kız çocuk annesiyim. 2008 yılında göğüslerimden süt akması üzerine doktora gittim bütün taramalar yapıldı fakat bişey çıkmadı son olarak pap smear yapıldı ve rahimde yabancı hücreye rastlandı bunun akabinde rahim ağzından parça alınıp biopsiye gönderildi.sonuç:rahim ağzı kanser başlangıcı bu arada özel bi hastanedeydim ve doktorum sağolsun beni çapaya yönlendirdi..Çapadaki kontrollerden sonra konizasyon ameliyatı olarak bundan kurtuldum.fakat vücutta yüksek riskte HPV varmış.bu virüs vücuttan atılmıyor ve bi çareside yokmuş.Bağışıklık sisteminin güçlü olması lazım o kadar deniliyor.Konizasyon ameliyatından sonra 2011 de bir kızım daha oldu.2013 yılında tekrar yakalandım rahim ağzı kanserine. bu seferki daha kötüydü. Ama ALLAH ıma şükürler olsun ki 2014 temmuzunda 2. konizasyonla onu da atlattım.Tabi bu arada devamlı çapaya gidiyorum.
Ve olanlar oldu pazartesi pap smear yaptırdım doktor muayenimden memnun kalmadığını söyledi.Rahim ağzından rahime doğru birşeylerin yayıldığını söyledi.sonucu bekliyorum. Sanırım parça alacak tekrar. Bu sefer rahimi ve yumurtalıkları komple aldırmayı düşünüyorum . artık psikolojim kaldırmıyor.Ha bu arada şu bahsedilen siğillerden bende de 1 tane var ufacık. Asitle yaktılar ama bi şey olmadı.Hala duruyo. Alınan siğil tekrar çıkıyorsa bilinki siğilin başı içerde .ve mutlaka pap smear ve HPV testlerinizi yaptırın ihmale gelmez.Sadece dertleşmek istedim.Yazmak rahatlattı beni

Arkadaşlar yazmak istedim eğer benim gibi şüphelenen varsa hiç beklemeden bi doktora görünsün. Şimdiye kadar hiç öyle bi ilişkim olmadığı halde siğillerimdem 2 tanesi anüsümün dış kısmındaydı. Acaba içeri ilerledimi bişey oldumu diye kendimi yerken doktora gittim ve malesef korktuğum başıma gelmiş. Doktoruma anlattım hiç öyle bi ilişkim olmadığınıda söyledim ama maalesef böyle durumlar olabiliyomuş. Sizde dikkatli olum diye uyarmak istedim gerçekden can sıkıcı

Arkadaşlar merhaba, genital sigiller, ucuklar, cinsel ilişkiyle geçebilir ancak geçmeye bilir de.Hic ilişkiye girmemiş insanlarda da olabilir.Vucut direncinin dusmesiyle genital bolgede, agizda ya da vucudun baska yerinde ortaya cikabilir.Kendiniz farketmezsiniz çoğu zaman rutin doktor kontrolünde ortaya cikar.Hic korkmayin.Hemen doktorunuzun yonlendirmesiyle tedaviye baslayin.Genelde bir dermatologa
yonlendirilir ve dondurma tedavisi (
kriyoterapi) uygulanir. Haftada bir
kez ve doktorunuz tamam bitti diyene kadar uygulanır.Sabah aksam baticon ile pansuman yapilir. Bu surede moralinizi yuksek tutun, vitamin alin, isirgan otu gibi sifali bitkilerden uzak kalmayin.Korkup ertelerseniz daha kotu olur.Saglik ertelenmez.Korkulacak hiçbirşey yok.

ben ocak ayında yaktırmıştım siğilleri. tekrar çıkmadı çok şükür. Aşı vurulmadım, doktorum bahsetmedi 2 tane doktor önermedi. Ben de internetten yan etkilerini ve koruyuculuğu konusunda netlik olmadığını okumuştum. Ocaktan beri çıkmadı çok şükür, Rabbim hastalıklarla imtihan etmesin kimseyi.. Yazınızı okuyunca moral oldu korkulacak bir şey yok yazmışsınız; ben de yazmak istedim Allah razı olsun.. İnşallah Rabbim beterinden korusun..

Arkadaşlar bursa merkezde bîldiğiniz özel bi hastane var mı smear testi yaptırmak için güvenilir biyer istiyorum. Bide fiyatlar nedir bilen biri yazarsa çok sevinirim.

Brnim eşinde çıktı siğil,cildiyeye gittik dondurma işlemi yapıldı.doktor eşin aşi olmalı ve korunmalısınız demiş.kendi kadın doğumcuma sordum zaten artık bulasmıstır aşiya gerek yok dedi.oda yetmedi başka gittiğim bir doktot vardı ona gittim aids testi yapıyorlar ilk önce o yapıldı ikinizede temiz cıktı smearımda ocqkta yaptırmıstım yetersiz geldi tekrar smear yapıldı ve hpv dna diye bir tahlil yapıldı ben istanbulda yaşiyorum eğitim araştirma hastanelerinde varmiş kanunide yaptırdım sonuc bekliyorum

Kızlar aşıyı siğilleri filan aldırdıktan sonra mı olmak gerekli? sanıyorum öncelikle hpv tiplemesi yaptırmak gerekli, sonuçta türüne göre aşı yapılıyordur :/ Bilgisi olan var mı?

Kızlar aşıyı siğilleri filan aldırdıktan sonra mı olmak gerekli? sanıyorum öncelikle hpv tiplemesi yaptırmak gerekli, sonuçta türüne göre aşı yapılıyordur :/ Bilgisi olan var mı?
Öncelikle tedavi olmak lazim. HPV tiplemesi için biyopsi gerekli ancak her test pozitif sonuç vermiyor, doktorun bana söylediği bu.Tedaviyi olun, smear testini altı ayda bir mutlaka ama mutlaka yaptirin. İki asi var.Biri dört tip virüse biri de iki tipe önlem için yapi lir. Dört tipe karsi olan hem sigil hem kansere yol açanlara etkili, diğeri ise kansere neden olabilenlere karesi koruyucu.Aşilar ergenlikten itibaren yapılabilir.Cinsel yasam başlamadan yaptırmak en güzeli ama bir yas siniri yok bildiğim kadarıyla. Tedaviniz bittikten sonra rahim ağzı kanserine karsi koruyucu önlem olarak yaptirabilirsiniz. Bu rahatsızligi geçiren kişi düzenli kontrol yaptirmali.

Canım artık biz o aşamayı geçtik kaptık zaten belayı, kansere sebep olan tiplere karşı koruma sağlasın yeter.. bir de umut işte belkibir daha siğil yapmaz

Moralini bozma, Allah beterinden korusun herkesi. İmmun sistemi kuvvetlendiren gidalara öncelik verin.

Kızlar HPV genital herpes olduğumdan şüphe ediyorum. Teşhisi zor olduğunu duydum ve cok korkuyorum hayatım altüst oldu psikolojim bozuldu. Çok aciyor kadın doğuma gittim tahlil bile yapmadi baksada bişey göremezdi çünkü oluşan kızarıklıklar şu küçük sivilce gibi şeyler gittiğimde yoktu. Eşinde yoksa korkma cinsel hastalık ne de olsa dedi bir de aşağılar eşimi beni suçlar gibi. Cocuguma falan geçer mi çok korkuyorum uyku haram oldu lütfen cvp yazın çok kötüyüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…