Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bunun genital ucuk la sigille adı her neyse onunla alakası var mı genitaldeki bi şekilde bulaşır mı dudaga ağzına? ??

Merhaba ben çok sık rahatsızlanan biri değilimdir;ancak bundan iki hafta önce ağır bir grip geçirdim ve bunun neticesinde iki ay önce fark ettiğim ve sivilce zannettiğim o kabarıklık aşırı akıntı,kaşıntı ve idrar sonrası yanma hissi vermeye başladı.Doğum yaptığım doktora gittim ve önce smear yaptı.Smear sonucunda LGSIL çıktı.Bunun üzerine doktorum kolposkopiyle biopsi için parça alacağını ve aynı zamanda mevcut üç kondilomu da keseceğini söyledi.
Birkaç gün önce ameliyat oldum ve doktorum durumumun beklediği gibi olmadığını ve temiz çıkacağını söyledi.Şu an biopsi sonucunu bekliyorum.
Ayrıca bu süreçte doktoruma,çamaşırlarımı ayrı yıkayıp yıkamamam gerektiğini ve çocuğuma bulaşma ihtimalini sorduğumda,kendimi öylesine izole etmemem gerektiğini,çok korkulacak,panik yapılacak bir durum olmadığını ve ne olursa olsun karamsar olmamamı ,stres ve moral bozukluğu yapmamam gerektiğini söyledi.
Çok zor özellikle psikolojik olarak yıpratıcı bir rahatsızlık Allah herkesin yardımcısı olsun.

Merhaba benim doktorumun dediği bilgiyi paylaşmak istedim.Eğer genital bölgede siğil varsa hamilelik döneminde yani normal doğumda çok düşük oranda da olsa sanıyorum 3000de 1 demişti bebeğin gırtlak,boğaz kısmında da siğil olabiliyormuş.Eğer doğum zamanı yakınken siğil varsa annede sezaryen ile doğum öneriliyormuş;ancak normalde de bebeğin etkilenme ihtimali düşük olduğundan anne isterse doktor da uygun görürse normal doğum da yapılabilirmiş.

Canım benim is karışıktı biraz benim muayene de ucuk rastlanmadı ama kan testinde çıkmıştı doğum zamanı tekrar kan testi yapıldı pozitif çıksaydı sezeryan yapacaklardı ama negatif çıktı nu sefer normal doğuma karar verildi ama açılmam olmadigindan yöne sezeryan oldum hayırlısı Böyleymiş

Anladım canım ben henüz doğum yapmadığını düşündüm.Sevindim güle güle sağlıkla büyüt inşalşah

merhaba arkadaşlar konuyu görmüşken yazmak istedim. benim bundan 4 yıl önce genital bölgemde bir tane siğil çıkmıştı adını hatırlayamadığm bir ilacı kullanmıştım o siğili kurutup düşürmüştü. o dönem kan tahlili verdiğimi de hatırlıyorum ama temiz çıkmıştı smear falan bi şey yaptırmamıştım zaten 17 yaşlarındaydım ve dermatolojiye görünmüştüm. Bir daha böyle bir sorun hiç yaşamadım sizce yapmam gereken bir şey var mı bu konuyla ilgili?

Merhaba canım eğer evliysen yani cinsel yaşamın başladıysa smear yaptır derim.Cinsel hayatı aktif olan her bayanın her sene yaptırması gereken bir şeymiş.

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun, ben de ocak ayında yaktırdım siğilleri. Çok şükür o günden beri çıkmadı tekrar ama giriş bölümlerinde kızarıklık daha geçmedi, otururken biraz acıyabiliyor. Sizde de uzun sürdü mü? Bir de bana doktorlar aşıyı önermemişlerdi ve internetten araştırdığımda da aşılar hakkında kesin bilgi olmadığı hatta ciddi yan etkilerinin olduğu söyleniyor. Siz ne yaptınız? Ben tipleme testi yaptırdığımda yüksek risk grubunda olmadığı saptanmıştı tipi. İnsan yinede endişeleniyor. Allahım korusun ve bir daha hastalık haberi duyurmasın inşallah kimseye, bizlere de..

Çok teşekkür ederim cvp yazdığın için herpes için tahlil verdim negatif çıktı çok şükür ama bi yerde okumuştum bazen olmasına rağmen negatif cikabiliyormus. Hpv için de kadın doğuma gidicem tekrar içim hiç rahat değil cocuguma sarilirken bile tedirginim Rabbim kimseye yaşatmasin.

umut olsun diye yazıyorum.Ben bundan iki sene önce hpv olduğumu öğrendim.Bekarım.Erkek arkdaşımdan kapmıştım ve bu sebepten terkedildim.O an ne yapacağımı bilemedim tedavi masraflı olduğundan anneme açmam gerekiyordu.Annemle konuştum sağolsun anlayışla karşıladı beni ama çok zor zamanlar geçirdim o zaman 20 yaşındaydım ne yapacağım diye düşündümçPsiyatride tedaviye başladım.bende çok yayılma yoktu aldara ile tedavi oldum bide verlutoldu sanırım bi asit vardı onu sürüyodum.e B C vitaminleri kullandım ekinezya çayı içtim kefir içtim.Bal çörek otu yedim.iki senedir çok şükür bi sorunum yok.Zaten bekarım bi ilişkim de yok.Bakire olduğum için içeride yok benim ama dışarıda vardı.Sakın canınızı sıkmayın sabredin inanın şimdi hatırlamıyorum bile.Başlığı görünce yazmak istedim.Her şerde bi hayır vardır ben namaz kılmazdm namaz kılıp dualar etmeye başladım bol bol salavat getirin Allah her derdin dermanını veriyo

Ben simdi hpv için smear vericem çok korkuyorum varsa cocuguma bulasirsa diye gunlerimi aglamakla geçiriyorum. Günde 1 tane sigara icerdim sabah gözümü açar açmaz sigara yakıyorum yaşadığım korkuyu stresi tahmin ediyorsunuzdur siz smear testiyle mi öğrendiniz hpv olduğunuzu?

Geçmiş olsun bende aynı durumu yaşadım verlutol yeterli olmuştu bahsettiğiniz tedavi masraf falan derken ne demek istediniz? Ben bir daha hiç sıkıntı çekmedim burada bahsedilen şeyler çok daha ciddi...

Daha öncede yazmıstım benim eşimde siğil cıktı.doktor aşi önerdi bir baska doktor da yanı kendi doktorum bunca senedir sanada geçmiştir muhakak aşiya gerek yok dedi.ben baska bir hastaneye gidip hpv tipleme testi ve yeni yaptırmıs olmama rağmen smear testi yaptırdım.hpv tipine rastlanmamıstır yazıyordu içim rahatladı ama doktorlar eninde sonunda bulasır diyorlar.korunmak gerekıyormus.bir doktorda hpv ye rastlanmamıs yazabılır raporda ama daha kedini bellı etmemiştir dedi.kafam karmakarısık kızımla aynı wc yi bile kullanmıyoruz çamaşir auyu fln sıkıyorum her girdikten sonra wc nın heryerin:-(

Geçmiş olsun bende aynı durumu yaşadım verlutol yeterli olmuştu bahsettiğiniz tedavi masraf falan derken ne demek istediniz? Ben bir daha hiç sıkıntı çekmedim burada bahsedilen şeyler çok daha ciddi...
Sana da geçmiş olsun canım bende de çok şükür bişey kalmadı iki senedir iyiyim.aldara krem çok pahalıydı aldığım dönem onu kastettim

kızlar başlığı görünce yazmak istedim benimde hamilelikle beraber genital bölgemde ve omuzumda siğil çıktı genital bölgemdekileri gecen hafta yaktırdım suan 33 haftalık gebeyim sezeryan doğum olcam ancak şu suların erken gelmesi durumunda bebege bulasırmı sorusu kafamı feci sekilde kurcaladı korkuyorum..bi de aranızda genital bölge dışında baska bi yerinde de siğili olan varmı

Burada bahsedilen şeyler çok ciddi derken ne demek istediniz? Aslında bu kadar korkulacak bişey değil anlamında mı? Çok çaresiz hissediyorum kendimi o yüzden sordum

Bu kendini hemen belli etmemesi de ayrı bir Sorun zaten. Testte yaptirsam hep bi korku olacak. Siz hangi testleri yaptirmistiniz? Smear ile mi bakılıyor sadece eğer siğil yoksa? Kan ya da idrardan da bakılıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…