canım anlayamadım. böyle bir anda ağzımın üst tabanında bi kabarıklık belirdi pek küçük de değil gibi. dilimle hissediyorum sadece ama malesef ayna soktum flashlı foto çektim göremedim yerinden ötürü. normal bir uçuk, ağız yarası da olabilir bi kaç gündür faranjit yaşıyorum. ama korkuyorum yine de. hpv tanısı koyan kadın doğumcu dr bile bulamazken... ağzımda siğil varsa hangi kbb.ci nasıl tedavi edecek. genitalde deli gibi üzülmüştüm ama su an var ya... ya ağzımın hepsi bundan olursa diye elim ayağım titriyor. anlayan kbb hekimi arıyorum yok yok yok. düşünmekten öleceğim 2 gündür.
canım anlayamadım. böyle bir anda ağzımın üst tabanında bi kabarıklık belirdi pek küçük de değil gibi. dilimle hissediyorum sadece ama malesef ayna soktum flashlı foto çektim göremedim yerinden ötürü. normal bir uçuk, ağız yarası da olabilir bi kaç gündür faranjit yaşıyorum. ama korkuyorum yine de. hpv tanısı koyan kadın doğumcu dr bile bulamazken... ağzımda siğil varsa hangi kbb.ci nasıl tedavi edecek. genitalde deli gibi üzülmüştüm ama su an var ya... ya ağzımın hepsi bundan olursa diye elim ayağım titriyor. anlayan kbb hekimi arıyorum yok yok yok. düşünmekten öleceğim 2 gündür.
Merhaba ben çok sık rahatsızlanan biri değilimdir;ancak bundan iki hafta önce ağır bir grip geçirdim ve bunun neticesinde iki ay önce fark ettiğim ve sivilce zannettiğim o kabarıklık aşırı akıntı,kaşıntı ve idrar sonrası yanma hissi vermeye başladı.Doğum yaptığım doktora gittim ve önce smear yaptı.Smear sonucunda LGSIL çıktı.Bunun üzerine doktorum kolposkopiyle biopsi için parça alacağını ve aynı zamanda mevcut üç kondilomu da keseceğini söyledi.Kızlar HPV genital herpes olduğumdan şüphe ediyorum. Teşhisi zor olduğunu duydum ve cok korkuyorum hayatım altüst oldu psikolojim bozuldu. Çok aciyor kadın doğuma gittim tahlil bile yapmadi baksada bişey göremezdi çünkü oluşan kızarıklıklar şu küçük sivilce gibi şeyler gittiğimde yoktu. Eşinde yoksa korkma cinsel hastalık ne de olsa dedi bir de aşağılar eşimi beni suçlar gibi. Cocuguma falan geçer mi çok korkuyorum uyku haram oldu lütfen cvp yazın çok kötüyüm
Merhaba benim doktorumun dediği bilgiyi paylaşmak istedim.Eğer genital bölgede siğil varsa hamilelik döneminde yani normal doğumda çok düşük oranda da olsa sanıyorum 3000de 1 demişti bebeğin gırtlak,boğaz kısmında da siğil olabiliyormuş.Eğer doğum zamanı yakınken siğil varsa annede sezaryen ile doğum öneriliyormuş;ancak normalde de bebeğin etkilenme ihtimali düşük olduğundan anne isterse doktor da uygun görürse normal doğum da yapılabilirmiş.Genital herpes hsv tip 2 hamilelikte çıkıp bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı kızlarhamileligimin başında kan testinde çıktı bu virüs şimdi doğum yapacağım sezeryan la yapılsa bile bebeğe geçme olasılığı var mı çok endişeliyim
Merhaba benim doktorumun dediği bilgiyi paylaşmak istedim.Eğer genital bölgede siğil varsa hamilelik döneminde yani normal doğumda çok düşük oranda da olsa sanıyorum 3000de 1 demişti bebeğin gırtlak,boğaz kısmında da siğil olabiliyormuş.Eğer doğum zamanı yakınken siğil varsa annede sezaryen ile doğum öneriliyormuş;ancak normalde de bebeğin etkilenme ihtimali düşük olduğundan anne isterse doktor da uygun görürse normal doğum da yapılabilirmiş.
Anladım canım ben henüz doğum yapmadığını düşündüm.Sevindim güle güle sağlıkla büyüt inşalşahCanım benim is karışıktı biraz benim muayene de ucuk rastlanmadı ama kan testinde çıkmıştı doğum zamanı tekrar kan testi yapıldı pozitif çıksaydı sezeryan yapacaklardı ama negatif çıktı nu sefer normal doğuma karar verildi ama açılmam olmadigindan yöne sezeryan oldum hayırlısı Böyleymiş
Amiin inşallah canım :)Anladım canım ben henüz doğum yapmadığını düşündüm.Sevindim güle güle sağlıkla büyüt inşalşah
Merhaba canım eğer evliysen yani cinsel yaşamın başladıysa smear yaptır derim.Cinsel hayatı aktif olan her bayanın her sene yaptırması gereken bir şeymiş.merhaba arkadaşlar konuyu görmüşken yazmak istedim. benim bundan 4 yıl önce genital bölgemde bir tane siğil çıkmıştı adını hatırlayamadığm bir ilacı kullanmıştım o siğili kurutup düşürmüştü. o dönem kan tahlili verdiğimi de hatırlıyorum ama temiz çıkmıştı smear falan bi şey yaptırmamıştım zaten 17 yaşlarındaydım ve dermatolojiye görünmüştüm. Bir daha böyle bir sorun hiç yaşamadım sizce yapmam gereken bir şey var mı bu konuyla ilgili?
Merhaba ben çok sık rahatsızlanan biri değilimdir;ancak bundan iki hafta önce ağır bir grip geçirdim ve bunun neticesinde iki ay önce fark ettiğim ve sivilce zannettiğim o kabarıklık aşırı akıntı,kaşıntı ve idrar sonrası yanma hissi vermeye başladı.Doğum yaptığım doktora gittim ve önce smear yaptı.Smear sonucunda LGSIL çıktı.Bunun üzerine doktorum kolposkopiyle biopsi için parça alacağını ve aynı zamanda mevcut üç kondilomu da keseceğini söyledi.
Birkaç gün önce ameliyat oldum ve doktorum durumumun beklediği gibi olmadığını ve temiz çıkacağını söyledi.Şu an biopsi sonucunu bekliyorum.
Ayrıca bu süreçte doktoruma,çamaşırlarımı ayrı yıkayıp yıkamamam gerektiğini ve çocuğuma bulaşma ihtimalini sorduğumda,kendimi öylesine izole etmemem gerektiğini,çok korkulacak,panik yapılacak bir durum olmadığını ve ne olursa olsun karamsar olmamamı ,stres ve moral bozukluğu yapmamam gerektiğini söyledi.
Çok zor özellikle psikolojik olarak yıpratıcı bir rahatsızlık Allah herkesin yardımcısı olsun.
umut olsun diye yazıyorum.Ben bundan iki sene önce hpv olduğumu öğrendim.Bekarım.Erkek arkdaşımdan kapmıştım ve bu sebepten terkedildim.O an ne yapacağımı bilemedim tedavi masraflı olduğundan anneme açmam gerekiyordu.Annemle konuştum sağolsun anlayışla karşıladı beni ama çok zor zamanlar geçirdim o zaman 20 yaşındaydım ne yapacağım diye düşündümçPsiyatride tedaviye başladım.bende çok yayılma yoktu aldara ile tedavi oldum bide verlutoldu sanırım bi asit vardı onu sürüyodum.e B C vitaminleri kullandım ekinezya çayı içtim kefir içtim.Bal çörek otu yedim.iki senedir çok şükür bi sorunum yok.Zaten bekarım bi ilişkim de yok.Bakire olduğum için içeride yok benim ama dışarıda vardı.Sakın canınızı sıkmayın sabredin inanın şimdi hatırlamıyorum bile.Başlığı görünce yazmak istedim.Her şerde bi hayır vardır ben namaz kılmazdm namaz kılıp dualar etmeye başladım bol bol salavat getirin Allah her derdin dermanını veriyo
umut olsun diye yazıyorum.Ben bundan iki sene önce hpv olduğumu öğrendim.Bekarım.Erkek arkdaşımdan kapmıştım ve bu sebepten terkedildim.O an ne yapacağımı bilemedim tedavi masraflı olduğundan anneme açmam gerekiyordu.Annemle konuştum sağolsun anlayışla karşıladı beni ama çok zor zamanlar geçirdim o zaman 20 yaşındaydım ne yapacağım diye düşündümçPsiyatride tedaviye başladım.bende çok yayılma yoktu aldara ile tedavi oldum bide verlutoldu sanırım bi asit vardı onu sürüyodum.e B C vitaminleri kullandım ekinezya çayı içtim kefir içtim.Bal çörek otu yedim.iki senedir çok şükür bi sorunum yok.Zaten bekarım bi ilişkim de yok.Bakire olduğum için içeride yok benim ama dışarıda vardı.Sakın canınızı sıkmayın sabredin inanın şimdi hatırlamıyorum bile.Başlığı görünce yazmak istedim.Her şerde bi hayır vardır ben namaz kılmazdm namaz kılıp dualar etmeye başladım bol bol salavat getirin Allah her derdin dermanını veriyo
Sana da geçmiş olsun canım bende de çok şükür bişey kalmadı iki senedir iyiyim.aldara krem çok pahalıydı aldığım dönem onu kastettimGeçmiş olsun bende aynı durumu yaşadım verlutol yeterli olmuştu bahsettiğiniz tedavi masraf falan derken ne demek istediniz? Ben bir daha hiç sıkıntı çekmedim burada bahsedilen şeyler çok daha ciddi...
Geçmiş olsun bende aynı durumu yaşadım verlutol yeterli olmuştu bahsettiğiniz tedavi masraf falan derken ne demek istediniz? Ben bir daha hiç sıkıntı çekmedim burada bahsedilen şeyler çok daha ciddi...
Daha öncede yazmıstım benim eşimde siğil cıktı.doktor aşi önerdi bir baska doktor da yanı kendi doktorum bunca senedir sanada geçmiştir muhakak aşiya gerek yok dedi.ben baska bir hastaneye gidip hpv tipleme testi ve yeni yaptırmıs olmama rağmen smear testi yaptırdım.hpv tipine rastlanmamıstır yazıyordu içim rahatladı ama doktorlar eninde sonunda bulasır diyorlar.korunmak gerekıyormus.bir doktorda hpv ye rastlanmamıs yazabılır raporda ama daha kedini bellı etmemiştir dedi.kafam karmakarısık kızımla aynı wc yi bile kullanmıyoruz çamaşir auyu fln sıkıyorum her girdikten sonra wc nın heryerin:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?