- 28 Şubat 2016
- 15
- 0
- 1
- 34
Benim de öyle yani sadece cismi var pembe renkte ne olduğunu da anlamadım belki de başka bir şey doktora gidersen haber ver CanımArkadaşlar özür dileyerek bi soru sormak istiyorum bu çıkan siğiller yeni çıktıklarında nasıl görünümdeler. Bndeki hafif pembe renkte ve pürüzü yok internetten araştırdıklarım içinde benzetemedimbütün siğiller karnabahar görünümlü ve pürüzlümü olur yoksa düz olanıda varmıdır??
Et beni de olabilirArkadaşlar özür dileyerek bi soru sormak istiyorum bu çıkan siğiller yeni çıktıklarında nasıl görünümdeler. Bndeki hafif pembe renkte ve pürüzü yok internetten araştırdıklarım içinde benzetemedimbütün siğiller karnabahar görünümlü ve pürüzlümü olur yoksa düz olanıda varmıdır??
Haftaiçi gidicem inşallah. Cevaplamaya çalışırım arkadaşım. Umarım hpv değildir. Tüm bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlarada çok geçmiş olsun... Sizdeki hangi bölge de acaba? Vajına çevresimi makat mı?Et beni de olabilir
Vajina çevresinde altta görmekte bile zorlanıyorum. Ama bakire olduğum için hpv de değildir diye düşünüyorum sizin böyle bi olasılığınız var miHaftaiçi gidicem inşallah. Cevaplamaya çalışırım arkadaşım. Umarım hpv değildir. Tüm bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlarada çok geçmiş olsun... Sizdeki hangi bölge de acaba? Vajına çevresimi makat mı?
Canım doktora gidince bana da yazar mısın? Benim de hamilelikte benlerim büyümeye başladı. 1 tanesi de aynen seninki gibi arka tarafta. Ama görüntüsü aynen et beni gibi. Yinede acaba siğil mi diye korkuyorum çünkü normal doğum yapmayı istiyorum. Allah korusun bulaşma riski var. Ben 1-2 sene önce HPV testi yaptırmıştım kandan ve negatif çıkmıştı ama bildiğim kadarıyla yüzlerce HPV türü var. Bu testte hangisine bakıyorlar bilmiyorum. Cildiyeye gitmek lazım herhalde.Hepimize geçmiş olsun ... Bana da yardımcı olun lütfen kafama çok taktım bu virüsü. Makat kısmımda bitane ten renginde mercimek kadar ben vardı. Hamilelik dönemimde oluştu , epilasyon yaparken kanattım, şuan doğum yapalı 7 ay oldu ve bitane daha aynı yapıda siğile benzer bişey çıktı . Sorum sizlere şuki ; önce cildiyeyemi gitmem gerek yoksa kadın doğummu? Eğer kadın doğumsa hangi testlri istemeliyim ? Hpv olup olmadığını kesin olarak nasıl teşhiş edebiliriz? Tşekkürler şimdiden yardmcı olan arkadaşlara...
Canım bebeğin hayırlı olsun.Geçmiş olsun. Benimde gebeligim sırasında çıktı bu sigiller. Doktorum bunlara bisey yapamayız şimdi dedi. Dogumdan sonra bak gecmemisse o zaman tedavi ol demişti. Ben gebelikte de forumlarda okumuştum. Kadın dogumcuya da sorarak elma sirkesi koyarak 15dk. bekleyerek çoğalmasını engelledim. Su an bebegim 20 günlük oldu. Benim sigillerim baya küçüldü. Şimdide elma sirkesi uyguluyorum oda yok etti baya. Sende bir dene istersen. Pamuğa elma sirkesi döküp dayana bileceğim kadar sigil in üstüne koyup beklet.önce beyazlayacak sonra siyahlasip düşecek.elma sirkesini bir kac gün uygula ama. Kadın doğumlular bakıyor bayanlara. Oraya gidip semear testi yaptir. Hpv nin türünü öğrenmek istiyorum dersin.hpv dna yapılıyormuş. Sigil in varsa yakıyorlar. Ben de sezeryanim iylessin gidecegim. Bu işlemleri yaptıracağım. Tekrar geçmiş olsun.
Yok canım ben evliyim ama bendeki makattaVajina çevresinde altta görmekte bile zorlanıyorum. Ama bakire olduğum için hpv de değildir diye düşünüyorum sizin böyle bi olasılığınız var mi
Ben normal doğum yaptım o zaman hpv nin ne olduğunu bile bilmiyordumCanım doktora gidince bana da yazar mısın? Benim de hamilelikte benlerim büyümeye başladı. 1 tanesi de aynen seninki gibi arka tarafta. Ama görüntüsü aynen et beni gibi. Yinede acaba siğil mi diye korkuyorum çünkü normal doğum yapmayı istiyorum. Allah korusun bulaşma riski var. Ben 1-2 sene önce HPV testi yaptırmıştım kandan ve negatif çıkmıştı ama bildiğim kadarıyla yüzlerce HPV türü var. Bu testte hangisine bakıyorlar bilmiyorum. Cildiyeye gitmek lazım herhalde.
Nasıl atlattiniz?
Tesekkur ederim canim. Sigil olduğunu eşimden anladım.Bana eşimden bulaştı. Cunku o bu konuda bir cok kez yaktirma tedavisi oldu.Gebelik denemelerine kadar korundugumuzdan bende çıkmamıştı. Gebelik denemesinde bulasti ve gebeligim sirasinda cikti. Dr. soylemistim. Zaten gebelik sirasinda tedavi olamazsin dedi. Benim hem vajina cevresi hem de makat cevresinde cikti. Tedavi olamadigimdan çok ilerledi. Sayısı ve büyüklüğü fazlaydı. Internetteki görüntülerle aynı zaten. Bakınca anlarsın. Dr. Bana sigille rağmen bile normal dogum yapabileceğimi söyledi.sezeryan sirasinda bile bebeğe bu virüsün bulasabilecegini bu virüsün normal doğuma engel olmadığını söylemişti.Ama ben istemedim sonuçta normal doğumda bulaşma oranı daha fazla. Bu arada sevindirici olarakta şunu söyleye bilirim.Normal de elma sirkesi kullanıyordum. Siviller büyük diye vazgeçtim yansıtayım dedim. Iki hafta içinde ise sigillerim kendi kendine yok olduğunu farkettim. Sen de gebe kalirsan sigil çıkarsa üzülme. Dogumdan sonra kendi kendine yok oluyor. Su an benim görünürde hiç sigilim yok.Canım bebeğin hayırlı olsun.
Siğil olduğunu nereden anladın?
Benim vajinada değil makatta et benine benzer bir tane var. Onu cildiyeciye mi göstereceğim? Normal doğum yapamaz mıyım siğilse?
Canım bebeğin hayırlı olsun.
Siğil olduğunu nereden anladın?
Benim vajinada değil makatta et benine benzer bir tane var. Onu cildiyeciye mi göstereceğim? Normal doğum yapamaz mıyım siğilse?
Bu arada hpv kanda tespit edilmiyor.çünkü bu virüs deri içine giriyor.deride veya vajinal, erkekte de spermin değil ama meni sivisinda bulunuyor. Hpv testi smear ya da sigilden parca alinarak tespit ediliyor. Dr. göster o direk söyler. Benim esimde de ilk et beni gibi çıkmış. Hatta et beni sanmış.taki çoğalıp dr gidinceye kadar onun hpv olduğunu bilmiyormuş.evlendikten sonra ben de gördüğümde tıpkı et benine benziyordu.
Canım DNA na bi kez yerleşimi bi daha çıkmıyo diye biliyorum ben ama doğru degilmi bu .. Aşıyı önerir misin.. Nasıl ağrın oldu aşı olunca adet sancısı gibimiBelki 500 küsür tane hpv takıldı toplam 6 tamamen bayıltarak 1 kere kısa süreli narkozla iç dış yakıldı 1 yıl sürdü bu yakılmalar 1 yıldan sonra sürekli kontrol edildi smear testleri yaptırdım 6 ayda bir şükür geçti , ama en büyük etken bu şey bulaştı mı stres ile artıyor , bağışıklığı da hep yüksek tutmak lazım . Hpv iki kere aşı oldum ilk günler ağrı yaptı sonra geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?