Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hanimlar.ben smear testi yaptirmak için saglik ocagina gittim.fakat serviks kanser tarama testi yapildi.sonucum pozitif cikti.hpv 31 LGSIL yaziyor sonuc kagidimda.universite hastanesinde onkoloji jinekologu olan bi doktora yonlendirdiler.randevu aldim ama ben bu arada hastaneye kadin dogum doktoruna gittim ve smear testimi yaptirdim.smear testim ise negatif yani temiz cikti.randevuma da daha var kafam cok karisti.nette arastirdim hic birsey anlamadim.bu konuyla ilgili bilgisi veya tecrubesi olan arkadaslardan bilgi ve tevrubeleri paylasmalarini rica ediyorum.tesekkur ederim.saglikli gunler

Serviks kanser tarama testiyle smear testi farklı mı oluyor?? Sizdede siğil mi var ondanmi yaptırdınız testleri??

Rutin ko
Serviks kanser tarama testiyle smear testi farklı mı oluyor?? Sizdede siğil mi var ondanmi yaptırdınız testleri??
kontrol icin yaptirmistim.Burda sigilden bahsedilince baktim sigile cok benzemiyor yumusak ve kucuk et parcalari var4-5 tane kadar.doktor ikisi ayni degil dedi cok aciklama da yapmayinca kafam allak bullak oldu.

Ben de hamile kalmadan önce smear testi yaptirmistir temiz çıkmıştı.Hamilelikte siviller çıkmıştı hiç tedavi gormedim.Kendim elma sirkesi uyguladim.sahillerinde çok büyümüştü.Dogumdan sonra hepsi kendi kendine geçti

Suan
Ayni sey oldugundan eminmisiniz.eger oyleyse biri negatif biri pozitif benim..neden boyle bi sonuc cikmis olabilir ki.tesekkurler
Bende aynı şeyler bende var... Küçük et parçaları 3 ayri doktor kontrol etti deri lezyonu dedi siğil değil dedi smear testi yaptırmaya gitmiştim yapmadı bakiresin diye bende anlamadım şimdi üniversite hastanesine gidicem smear için veya bunu anlamanın başka bi yolu olmalı illa .. Özel hastanelerde gecirstiriyolar gibi geldi bana

Canım hpv vücuda bir kaz yerlestimi bidaha kaybolmuyor. DNA na yerleşiyor ve Ömür boyu bizimle kalıyor. Sadece bağışıklık düşünce kendini belli ediyo onun dışında yokmuş gibi... Benim bi iş arkadaşımda varmış oda hamilelikte fark etmiş.. Sonra bidaha hiç çıkmamış şuan bekleme kızı 18 yaşında ve kızında siğiller çıkmış.. Doktora gitmişler anneden doğumda bulaşmıştır demiş... Kıza hemen hpv aşısı yaptırdılar. Ama iste böyle bi illet bu

Hamilelikte çıkanların siğil olduğuna eminmisin?? Hpv smearla çok kolay teşhis edilebiyo eğer olsa çıkardı o zaman

İkisinide yatırdıysanız.. Alınan yöntem ikisinde de aynıdegilmiydi . sorumluluklagirip sürüntü alıp lama yaymadımiı doktor

İkisinide yatırdıysanız.. Alınan yöntem ikisinde de aynıdegilmiydi . sorumluluklagirip sürüntü alıp lama yaymadımiı doktor
ewet önce rahim aciciyla açtı sonra kulak pamuğu gibi biseyle aldı sonuçlar 2 3 hafta sonra çıktı temiz negatif ama şimdi sigiller çıktı bende anlamadım dediğim gibi tupbebek tedavisi gordugum için sürekli kontrol altındayim hanı bisey olsa anlamazlarmiydi scaba??? Ya ne diyeyim Rabbim yardımcımız olsun

Smear testinin sık yapılması tavsiye edilmiyor... İnşallah bişey yoktur canım

Hamilelikte çıkanların siğil olduğuna eminmisin?? Hpv smearla çok kolay teşhis edilebiyo eğer olsa çıkardı o zaman
Sigil olduğunu düşünüyorum.Çünkü ben evlenmeden önce eşimle çıkmıştı. O zaten yaktirma ile tedavi goruyordu. Bana da mutlaka geçmiştir.Evlendikten sonra üç ayda bir hep smear testi yaptırdım.negatif çıktı. Bende hamilelikte esimdekine benzer çıktı.Dr söylediğimde sadece hamilelikte çıkabileceğini hamilelikten sonra bagisiklik sisteminin bunları yok edebileceğini söyledi ve hamilelikte tedavi etmedi.Benim bu şeyler ilk on evet beni olarak tek tek yan yana çıktı sonra bunlar birlesti ve büyük sarkan sivillere döndü. Çok igrenctiler ve bunlardan vajina çevresinde dört tane ve makat çevresinde tekli bir suru sigil vardı.Görüntüleri internettekilerle aynıydı. Dogumdan sonra dr dediği gibi kendi kendilerine geçtiler.Sanırım kullandığım vitamin hapı gebelikte sonra ise yaradı. Bebek konusunda ise ben bu sigilleri bildiğim için her ne kadar dr normal dogum yapabilirsin dese de ben sezeryan oldum bebeğime bulasmasin diye. Siviller normal doğumda dogum kanalında dr gormedigi sigille direk temasla bulasiyormus.

Bide dedin ya eşimde de var diye... Erkekte hpv olup olmadığı nasıl teşhis ediliyor.. Sonuçta onlara smear yapılmıyor

O başka bişey canım içini rahat tut kıl köklerin kalın sanırım daha sonra öyle olması normal
kılları kesmediğim halde şimdide vajina girişine yakın yerde ucu beyaz ufak yağ bezesi gibi bişey çıktı bugun,dün patates kızartmasıyla çerez falan yedim acaba onlarmı yağ bezesi yaptı

Bide dedin ya eşimde de var diye... Erkekte hpv olup olmadığı nasıl teşhis ediliyor.. Sonuçta onlara smear yapılmıyor
Esim urologa gitmişti.urolog doktoru söyledi. Hatta evlenmeden önce ben de beraber gitmistim.Bana da bazı bilgiler verdi.Asi yapabilirsin dedi ama adı tam koruyucu değil dedi.en iyisi üç ayda bir yaptıracağım senar testi dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…