Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

1 ay arayla 2 kez kriyo yapıldı bana. Ilk gittiğimde maksimum 6 olan siğilim ikinci gittiğimde sayılmayacak kadardı şuan iste eskisindende çok 1 hafta sonra yine gideceğim umarım koter Uygulaması yapılır bu sefer. Benim çok hızlı yayıldı iki ay olmadı tespit edeli ki ben çok erken farkettim çok ufaktı siğillerim zor farkediliyordu ama şuan durum vahim.

Doktora yaktırmak dertli panda koter yapsin mutlaka en azından çıkma şansı az benimde şuan siğil görünmüyor ama on gün oldu zaten inşallah biticek yaa

Doktora yaktırmak dertli panda koter yapsin mutlaka en azından çıkma şansı az benimde şuan siğil görünmüyor ama on gün oldu zaten inşallah biticek yaa
Ikinci gittiğimde söyledim fakat bekarsın iz kalır falan dedi kriyo için daha uygun siğillerin dedi. Iz falan umrumda değil ki benim. Bosuna hem param gitti hemde uygulama esnasında çektiğim acı ile kaldım.

Ikinci gittiğimde söyledim fakat bekarsın iz kalır falan dedi kriyo için daha uygun siğillerin dedi. Iz falan umrumda değil ki benim. Bosuna hem param gitti hemde uygulama esnasında çektiğim acı ile kaldım.
bnde bekarım iz falan da kalmadı.
Anestezi ile oldum bir de zaten hiçbir şey hissetmedim.

İz konusunda henüz bir fikrim yok şuan için ama doktor dikiş ikalmasin diye sadece estetik dikiş attık dedi onun disinda bir iz kalacağını sanmiorm tabikasimayi fazla abartmazsak kalmayacagini dusunuyorum onemli olan sağlık ama evlilik yapmadığını icin daha tedbirli davranmaya fayda var cinsel yolla bulabildiğiniz erkeklerde anliyor su devirde bizim herseyimizden bizden daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar

4 dikiş kendiliğinden dustu benim şimdi bi tane falan kaldı herhlde. Cokcektim ise geldim şimdi oturmaxa fazlasiyla problem yaşıyorum oturmak istemiorm is gbi bir sorunun yoksa koter yaptr hemen. Cikarsada tekrr yaptrrriz ne zmna kadar cikicak sanki evli olan arkadaşlar sizlere de sorum var cinsel yaşamı bundan sonraki aşamada olumsuz etkiyliycek mi yani karşı tarafın tereddutu olur mu eşime söylüyorum yapicak birşey yok dikkat ederiz sağlığına bak diyor ama şuan için mi diyor acaba çocuk dusunuyorz

Canım yaktirali bir ayı geçmesine rağmen hala vajen içinde ki yaralar geçmedi o yüzden cinsel hayat 1 aydan fazladır yok ama benim yaralarim yüzünden canım yanıyor çünkü.ondan oncesinde tereddüt mutlaka oluyor kondom kullanıyorduk mecbur acaba banada bulasirmi diye dusunuyor elbet bana söylemiyor ama ben 9 yıldan beri ewliyim hiç kullanmadim malum çocuk olmuyor ilk defa bu yüzden kullandım

bnde bekarım iz falan da kalmadı.
Anestezi ile oldum bir de zaten hiçbir şey hissetmedim.
iz kalması benim için önemli değil. Anladığım kadarıyla kriyo yapmak doktorların kolayına geliyor. Hiç sanmıyorum kriyonun benim siğillerimi dökeceğine

iz kalması benim için önemli değil. Anladığım kadarıyla kriyo yapmak doktorların kolayına geliyor. Hiç sanmıyorum kriyonun benim siğillerimi dökeceğine

Cnm hiç öyle param boşa gidiyor, kriyo işe yaramaz vs gibi düşünme... Paranda boşa gitmiyor, kriyoda aynı koter gibi işe yarıyor.

Olay şu. Sonuçta bu virüs deri üzerine yerleşmiş, yaygınca yerleşmiş, kuluçkaya yatmış ve günü gelmiş tek tek çıkıyorlar. Koterde yaptırsan çıkacak bir müddet, krioda yaptırsan çıkacak bir müddet. Bu virüs bildiğin gibi temas ile bulaşıyor ve yine temas marifeti ile etrafına yayılıyor. 1 tane çıktımı elin ile yaptığın hareketler, yok efendim kilot giyerkenki hareketler, cinsel ilişkideki hareketler sağa sola yayılıp tekrar kuluçkaya yatmasını sağlıyor.

Hiç umutsuzluğa kapılma, bu virüsünde bir ömrü var. Kanda değil sonuçta deri üzerinde. Önemli olan hemen önlem alıp onları yok etmek, ister koter ile ister kriyo ile. Çıktı mı? koş doktora, 1 tanemi gördün koş doktora yayılmasın, bitene kadar sabır ve dikkat ile doktora gidip geleceksin. Ancak bilki maksimum 2 yıl içinde önlemini alırsan bitecektir.

İşin özeti ister krio ister koter bu çıkışlar elbet bitecek. Önemli olan bağışıklık ve morali sağlam tutmak gerisi kolay... (tabi bide düzenli smear)

Kızlar çok güzel konuşuyorsunuz da işte insanın başına hiç gelmeyince simdi ne olacak nasıl olacak diye dusunuyorum her ne kadar evlilik sadakat güven üzerine de kurulduğu soylense bir yerde cinsellik bittigi zaman gerisi gelmeyebilit insallah geçer 2 yılda bitince bitiryors ne guzel

Doktor demiyor ki çıkınca hemen gel diye sürekli sormama rağmen. Psikolojik olarak bitmiş durumdayım zaten artık hiç bakmıyorum yeni çıkan varmı diye çıkarken bir sızı oluşuyor anlıyorum. Geçecek diye bilincime yerleştirdim ama sürekli hayal kırıklığı. Ve şuan inanın doktota gitmek istemiyorum neden bilmiyorum ama istemiyorum

Cnm psikoloji anahtar burada. Kendini koyvermek yok.. Şunun bilincinde ol.. Tahminen minimum 6 ay maksimum 2 yıllık bir savaşma sürecine girdin. Psikolojin immün sistemini etkileyen birşey. İmmün sistemin ne kadar sağlam olursa o kadar çabuk bu virüsü vücudundan atarsın. O yüzden psikolojiye dikkat. Öncelikle ağda jilet vs yok. Tüy dökücü krem veya mümkünse lazer. Birkaç ay vitamin desteği. Sporda immün sistemi pozitif tetikler.. Bol vitaminli bir diyet, sigara varsa onu bırak çünkü immün sistemi baskılar... 6 aylık bir tekrarlamama durumu yakalayana kadar cinsel ilişkiye mola... 6 aylık tekrarlamama durumunu yakaladınmı ufak ufak cinsellik başlayabilir. (6 ayın espirisi saçılan ve vücut tarafından yok edilemeyen virüsün kuluçkası maximum 6 ay) Sirkeyi deneyebilirsin koter ve kriyo iyileştikten sonra. Fakat uzun süreli ve garantisiz bir çözüm. Kriyo koter daha pratik ve hızlı. Fakat şunu tavsiye edebilirim. Her gün sirkeli pamuk ile çıkan bölgeleri en azından siliver, zararı olmaz yararı dokunur. Ve çoğalsın öyle giderim diye bekleme. Uygun fiyata koter kriyo vs yapan biryer bul. baktın cıkıyor hemen git yaktırt veya dondurt. Çünkü insan ister istemez el marifeti ile veya iç giyim vs marifeti ile sağa sola yayılmasını sağlıyor.

Çok üzme kendini. Forumda konu taa 2007ye kadar uzanıyor. O tarihte yazanlar şu an burada mı? 3 sene önce yazanlar burada mı? değil... hala bu konuya yazıyorlar mı? hayır... çünkü max 2 sene içinde siğil olayı bitiyor. (eğer immün sistemde ciddi bir problem yoksa)... Burada önemli olan yıllık smear. Artık her yıl 1 smear şart...

Çok iyi moral oldu yazdıkların çok teşekkürler. Bağışıklık güçlendirici ilaç kullanıyorum 1 aydır. 1 Aydır ilişkiye girmiyorum. Fakat aşırı alkol tüketimi söz konusu bende. Ramazan çok şükür içmiyorum. sigarayıda azalttım. Sirke deneyebilirim dediğin gibi zor birşey değil. Kriyo etki etmiyor gibi geliyor. Doktora diyorum hemen çıkınca geleyim mi ? Hayır 1 ay sonra gel. Sürekli yeni doktor araştırıyorum kafam karışıyor bu sefer özel hastaneye gitmeyeceğim.

Doktorun 1 ay ile doğru söylemiş esasında. Buradaki 1 ayın esprisi şu. Cildin kriyo koter sonrası ciddi hasar alıyor ve toparlaması 2 hafta gibi sürsede tam kondisyonuna ulaşması 1 ayı bulabiliyor. Benim hemen doktora gitmeli derken kastım şu idi. Koteri yaptırdın aradan 2 ay geçti 1 tane siğil çıktığını gördün. İşte onu bekletme...!!! Hemen doktora... Anladığım kadarı ile sende yoğun çıkıyor. Doktorun bir ay demesi normal o yüzden. Anca toparlar cildin.

Bu arada yabancı siteler ve yabancı üniversite araştırmalarını okumuştum konu ile ilgili. Bilgi olsun diye söylüyorum. Vitamin bağışık güçlendirici vs ile ilgili... Düzenli çinko takviyesi alıp vücudunda çinko belli bir seviyeye yükselen HPV hastalarında iyileşme sürecinin yani virüsün atılmasının daha kısa sürdüğü gözlemlenmiş. C vitamini içinde benzer sonuçlar elde edilmiş...

Ayrıca

Amerika Texas üniversitesinde yapılan klinik testlerde, 2 yıldır HPV+ ve rahim ağzında değişiklik başlamış olan 30 yaş üstü bir grup kadına günde 3000mg AHCC veriliyor. 1 ay sonunda dozaj günde 1000mg'ye düşürülerek 3 ay boyunca devam ediliyor. Bu sürede kadınlara HPV ile ilgili başka bir tedavi uygulanmıyor. 3 ayın sonunda %80 kadın hastada rahim ağzında düzelme ve HPV (-) sonucu alınıyor. Kalan hastalarda 3 ay daha tedavi devam ediyor ve 6 ay sonunda onlarda da HPV (-) sonucu alınıyor. Bu umut veren sonuç karşısında çok daha geniş kapsamlı bir test planlanıyor ve 2016 sonunda sonuçların açıklanması bekleniyor... Televizyonlar bunu kadın programlarında mutlu bir haber olarak vermeye başladı amerikada.

Peki bu bir ilaç mı, ilaç araştırması mı? Kesinlikle hayır.
AHCC zaten var olan immün güçlendirici bir destek hapı. Sadece olumlu etkisi olurmu araştırması ile bu sonuç elde ediliyor. AHCC esasen japon mantarı extraktı ve çeşitli minareller vs. Yan etkisi olmadığı için 1000mglik hapları 3000e çıkartıp deneme yapmışlar. Bu arada reklam yaptığım sanılmasın bir tek Türkiye'de satışı yok. Zaten alamazsınız aradım ama hiçbiryerde bulamadım. Piyasada mantar extraktları var ama AHCC daha farklı bir şey anladığım kadarı ile.

Bence bu mutlu bir haber. Arama motorlarında AHCC HPV diye yazarsanız üniversitenin araştırma sonuçlarına ulaşabilirsiniz. İngilizce tabi. Bu arada ünlü satış sitelerinde araştırdım. 60-70 dolar civarı 1000mg 30lu kutu... Yani bu üniversitenin dozajını yakalamak için çok para harcamak gerekir.

Yurtdışından getirttirme imkanı olan denemek isteyebilir.

Bunlar benim vitamin gıda takviyesi ile ilgili yabancı sitelerde ve üniversite araştırmalarında bulabildiklerim...

Canım 7-10 arası toparlıyor sonra hemen beliriyorlar işte. Ben birde hemen farkettim bunu ilk gittiğimde çok farkediliyordu. Doktor bile şaşırdı nasıl anladın diye. Sonra öyle bir Hızla arttı ki Ama işte o sıralar moral denen birsey kalmamıştı bende çok zayıfladım zaten çok alkol alıyordum psikolojik olarak bitiktim üstüne birde siğil sahibi olunca...
Tabi anladım sonra üzülmekle Geçmiyor. Şuan umursamıyorum hatta doktora gitmek bile gelmiyor içimden yokmuş gibi davranıyorum.

Imunex plus kullanıyorum şuan ama çinko ve c vitamini takviyesi alsam iyi olur keşke türkiyede olsa bu takviye ilaç. alkol sigara ve moral çok etkiliyor bunu çok iyi anladım elimden geleni yapıyorum şuan uzak duruyorum kötü alışkanlıklardan ve beni üzen insanlardan. Senin nasıl peki şuan sen ne zaman tanıştın hpv ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…