- 18 Haziran 2015
- 156
- 46
- 18
- 39
Hadi ya inşaAllah Rabbim in izniyle temiz çıkacak hiç merak etme çokta dusunme 1 haftada geçer gider hayırlı haberlerini bekliyoruz buarada bendeklier siğil değilmiş sivilceymis şükür ler olsun yaralarim da geçti ama hemen sevinemiyorum daha keteme gidip tipleme yaptircamKızlar aradım patatlojiyi sonuclar daha aciklanmamis bir hafta daha bekleyiniz diyorlar
Arkadşlar bendede siğil cıktı doktora gittim direk yuksek bir miktar verip yaktırmayı önerdi kendiliğindende gecebilir diye bi cümlede kullandı. Bende daha sonra bayaa arastırdım aldara kremi kullandım beslenmeme dıkkat ettım vıtamın kullanmaya başladım ayrıca ara ara sirkede uyguladım cok fazla olab siğillerimden şuan hiç bir sey kalmadı . Aynı şekildede erkek arkadasımdada var oda suan tedavisini oluyo merak ettiğim tek bir şey var şimdi bende görünürde bişey kLmadı cok eminim ama bu virüs vucudumda Bulunuyo aynı sekılde erkek arkadasımdada gecınce vucudunda bulunmaya devam edıcek biz sürekli birbirbirimize bulaştırmaya devam mı edicez sürekli sğillerimizmi cıkıcak eger oyleyse bu cok üzücü[/QUOTE
Arkadşlar bendede siğil cıktı doktora gittim direk yuksek bir miktar verip yaktırmayı önerdi kendiliğindende gecebilir diye bi cümlede kullandı. Bende daha sonra bayaa arastırdım aldara kremi kullandım beslenmeme dıkkat ettım vıtamın kullanmaya başladım ayrıca ara ara sirkede uyguladım cok fazla olab siğillerimden şuan hiç bir sey kalmadı . Aynı şekildede erkek arkadasımdada var oda suan tedavisini oluyo merak ettiğim tek bir şey var şimdi bende görünürde bişey kLmadı cok eminim ama bu virüs vucudumda Bulunuyo aynı sekılde erkek arkadasımdada gecınce vucudunda bulunmaya devam edıcek biz sürekli birbirbirimize bulaştırmaya devam mı edicez sürekli sğillerimizmi cıkıcak eger oyleyse bu cok üzücü[/QUOTE
Zaten şuan erkek arkadaşında varsa biraz uzak durun derim madem semdekiler bitti geçti arkadsindakilerde geçsin bekleyin sonra senin de dediğin gibi bunların çıkmasını engellemek için bağışıklık sistemini yüksek tutmak gerekiyor eğer ikinizde immün sistemini güçlü tutarsanız bence sorun kalmaz :)
Benim de tip 16 cikti arkadslar. Tipini bipmeden once zaten paniktim simdi yamuldum resmen. Flamen, senin bahsettigin su ahccyi arastirip duruyorum. Sen getirtebildin mi? Vitacost diye bir site var gida takviseysi kozmetik vs satiyo. Ordan bi kutu aldim ama gumruge takilip gelmeyecek diye korkuyorum...Bu arada yabancı siteler ve yabancı üniversite araştırmalarını okumuştum konu ile ilgili. Bilgi olsun diye söylüyorum. Vitamin bağışık güçlendirici vs ile ilgili... Düzenli çinko takviyesi alıp vücudunda çinko belli bir seviyeye yükselen HPV hastalarında iyileşme sürecinin yani virüsün atılmasının daha kısa sürdüğü gözlemlenmiş. C vitamini içinde benzer sonuçlar elde edilmiş...
Ayrıca
Amerika Texas üniversitesinde yapılan klinik testlerde, 2 yıldır HPV+ ve rahim ağzında değişiklik başlamış olan 30 yaş üstü bir grup kadına günde 3000mg AHCC veriliyor. 1 ay sonunda dozaj günde 1000mg'ye düşürülerek 3 ay boyunca devam ediliyor. Bu sürede kadınlara HPV ile ilgili başka bir tedavi uygulanmıyor. 3 ayın sonunda %80 kadın hastada rahim ağzında düzelme ve HPV (-) sonucu alınıyor. Kalan hastalarda 3 ay daha tedavi devam ediyor ve 6 ay sonunda onlarda da HPV (-) sonucu alınıyor. Bu umut veren sonuç karşısında çok daha geniş kapsamlı bir test planlanıyor ve 2016 sonunda sonuçların açıklanması bekleniyor... Televizyonlar bunu kadın programlarında mutlu bir haber olarak vermeye başladı amerikada.
Peki bu bir ilaç mı, ilaç araştırması mı? Kesinlikle hayır.
AHCC zaten var olan immün güçlendirici bir destek hapı. Sadece olumlu etkisi olurmu araştırması ile bu sonuç elde ediliyor. AHCC esasen japon mantarı extraktı ve çeşitli minareller vs. Yan etkisi olmadığı için 1000mglik hapları 3000e çıkartıp deneme yapmışlar. Bu arada reklam yaptığım sanılmasın bir tek Türkiye'de satışı yok. Zaten alamazsınız aradım ama hiçbiryerde bulamadım. Piyasada mantar extraktları var ama AHCC daha farklı bir şey anladığım kadarı ile.
Bence bu mutlu bir haber. Arama motorlarında AHCC HPV diye yazarsanız üniversitenin araştırma sonuçlarına ulaşabilirsiniz. İngilizce tabi. Bu arada ünlü satış sitelerinde araştırdım. 60-70 dolar civarı 1000mg 30lu kutu... Yani bu üniversitenin dozajını yakalamak için çok para harcamak gerekir.
Yurtdışından getirttirme imkanı olan denemek isteyebilir.
Bunlar benim vitamin gıda takviyesi ile ilgili yabancı sitelerde ve üniversite araştırmalarında bulabildiklerim...
Benim de tip 16 cikti arkadslar. Tipini bipmeden once zaten paniktim simdi yamuldum resmen. Flamen, senin bahsettigin su ahccyi arastirip duruyorum. Sen getirtebildin mi? Vitacost diye bir site var gida takviseysi kozmetik vs satiyo. Ordan bi kutu aldim ama gumruge takilip gelmeyecek diye korkuyorum...
Canım öncelikle tip 16 çıktı diye hemen kötü ye yorma ben doktora sordum bende yaptircam tipleme 16 yada 18 çıkarsa napcam diye doktor dedi korkma öyle cikarsada sıkı bi tedaviyle geçer demişti bana inşaAllah geçecek önemli olan immün sistemini güçlü tutmak dediğin gibi,bisey daha sorcam smear sonucu iymiydi tipleme yaptirmadan önce yoksa smear sonucu pozitif geldiği için mi tipleme yapıldı ??Benim de tip 16 cikti arkadslar. Tipini bipmeden once zaten paniktim simdi yamuldum resmen. Flamen, senin bahsettigin su ahccyi arastirip duruyorum. Sen getirtebildin mi? Vitacost diye bir site var gida takviseysi kozmetik vs satiyo. Ordan bi kutu aldim ama gumruge takilip gelmeyecek diye korkuyorum...
Canim erkek arkadaşın tedavi olduktan sonra böyle bir sorun kalmayacak emin ol ama önce arkadasin tedavi olsun sana tekrar bulasmasin akabinde ikinizde immün sisteminizi güçlü tuttuğunuz surece bence bi sorun kalmayacak :) hem bu virusu erkekler kadınlara gore daha çabuk yeniyormus bunları düşünüp canını sıkma hiç geçecek inşaAllah dedikleri gibi enaz 6ay en fazla iki yıl içinde bitiyor muş bu virusun ömrü vücudun bağışıklık sisteminin gücüne bağlıIc kısımdaydılar ve ben cok yayıldıktan sonra farkedıp dktora gıttım 2 tane cok buyuk vardı ve mınık mınık 5-6 tane bulunuyodu 2 ayda gectı ama kafamı ınanılmaz cok takmıstım piskopat gıbı gunde 2 camaşır degıştırıyodum ve ütüleyip giyiyodum aklımı geldıkce soguk suyla yıkıyodum temız ve kuru tutmaya calıştım hep beslenmeme dıkkat ettım krem surmedıgım zamanlar sırke yaptım cok canım acımaya başlayınca 2 gun ara verdım sonra yıne devam ettım hala sirkeye devam ediyorum cok sükür geçtiler . Ama dedıgım gıbı sımdı aklımda tek bı soru kaldı bız erkek arkadasımla devamlı sıgıllerı bırbırımıze gecırmeye devam mı edıcez dusundukce delı oluyorum
Canım öncelikle tip 16 çıktı diye hemen kötü ye yorma ben doktora sordum bende yaptircam tipleme 16 yada 18 çıkarsa napcam diye doktor dedi korkma öyle cikarsada sıkı bi tedaviyle geçer demişti bana inşaAllah geçecek önemli olan immün sistemini güçlü tutmak dediğin gibi,bisey daha sorcam smear sonucu iymiydi tipleme yaptirmadan önce yoksa smear sonucu pozitif geldiği için mi tipleme yapıldı ??
Özge muhtemelen gelmeyecektir. Çünkü tüm dünyada bir tek Türkiye'ye ithali yasak. Tek getirtme yolun bir tanıdığının bavulunda olacaktır...Benim de tip 16 cikti arkadslar. Tipini bipmeden once zaten paniktim simdi yamuldum resmen. Flamen, senin bahsettigin su ahccyi arastirip duruyorum. Sen getirtebildin mi? Vitacost diye bir site var gida takviseysi kozmetik vs satiyo. Ordan bi kutu aldim ama gumruge takilip gelmeyecek diye korkuyorum...
Özge cnm, AHCC'yi getirtmedim. İlk çıktığı zaman internette deli gibi araştırma yaptım. Üniversite araştırmalarını buldum. Ancak ilk 3-4 ay içinde tedavi sonrası yeniden çıkmayınca, smearda temiz geldiği için sipariş verme düşüncesi oluşmadı bende. Devam etseydi yollarına bakardım sanırım.
Tip 16 ile ilgili de kafan rahat olsun canım. Tip 16 ve 18 minimum 12 ay maximum 18 ay içinde vücut tarafından atılıyor. Tabiki tek şart ile. Uygun tedavi... Şu kanserojen tipte hücre cümleni düzeltmek istiyorum. Kanserojen tipte hücre demek kanser demek. Tip 16 ve 18in kansere yol açması ise 10-15 sene süren bir süreç.
Hiç tedavi almadan Kanser yapıyormu? Bir ihtimal evet. Neden bir ihtimal dedim. Çünkü bu tipe sahip kadınlar tedavide almaz ise sadece %10u kansere yakalanıyor. Geri kalanında ise vücut virüsü yenerek rahim ağızında başlattığı değişimi geri toparlıyor.
Şimdi sende tip 16 var kanser olacakmısın? Hayır.
Çünkü artık kontrol altındasın. Zaten düşük bir ihtimal kansere dönüşmesi ama bu alınabilecek bir risk değil. Dolayısı ile İlk dönüşüm başladığında CIN1 seviyesinde doktor beklemek isteyecektir. Çünkü vücudunun buna tepki verip virüsü yenmesi yüksek ihtimaldir. Yenemez ve CIN 2'ye geçer ise risk almamak adına rahim ağzına leep yapılacaktır. Özetle derimiz üzerine yapılan koterin iceride yapılması... Böylelikle dönüşüme başlamış hücreler temizlenecek ve kansere dönüşme riski kalmayacaktır.
Bu süreç içinde gıdana dikkat edecek, vitamin ilaç takviyelerini alacaksın. Vücudunda bu iki sene içerisinde inşallah bu illeti yenmiş olacak...
Moralini yüksek tut, gez toz eğlen, çalışıyorsan aynen kafanı işle meşgul et... Çok sıkıntı etme geçecek.
Doktor sana tedavin bitti diyene kadar, 6 ay 1 yıl çıkmama durumu yaşayana kadar cinsel perhiz gerekmekte hem senin hemde partnerin için. Aksi takdirde devam eder durur.
Ancak ben daha büyük bir riske dikkati çekmek istiyorum kızlar. Tip 16 sahibisiniz ve aşağıda düşük ihtimalde olsa işler iyi gitmiyor. Yinede kanser olmadan kurtulma şansı var rahmi aldırarak. İşler çok kötü giderse bu operasyonla konu kapanır. LAKİN... Tip 16 ağız kanseride yapıyor ve malesef ağzımızda aldırıp kurtulabileceğimiz bir rahim yok. Ağız Boğaz ve Gırtlak Kanserinde korkunç bir artış söz konusu ve sorumlusu TİP 16. En ölümcül 2. kanser tipidir oral kanser.
Eğer tiplemenizde özellikle 16 ve 18 çıkmışsa (tip 16 %70inden sorumlu hpv kaynaklı oral kanserde) ömrünüz boyunca oral seksi hayatınızdan çıkarmanız hem kendi sağlığınız hemde partnerinizin sağlığı açısından hayati önem taşıyor. Vücudumuz oral bölgede de yüksek ihtimal ile HPV yi yeniyor ama düşük ihtimalli senaryo gerçekleşir ise çok acılı bir tedavi süreci ve kötü son bizleri bekliyor olacaktır.
Aslına bakarsanız Amerika'da yılda yüzbinlerce yeni HPV vakkası çıkarken, yılda sadece 11.000 oral kanser teşhisi konuyor ve bu 11.000'in %30u HPV kaynaklı. Bu demek oluyor ki vücut oralda da yeniyor ama kendinizde tip 16 18 olduğunu biliyor iken bile bile lades dememek lazım. Rahimde Kanserin K sinin yanına bile yaklaşmadan tedavi olunurken oral'da malesef öldürüyor.
Özge cnm, AHCC'yi getirtmedim. İlk çıktığı zaman internette deli gibi araştırma yaptım. Üniversite araştırmalarını buldum. Ancak ilk 3-4 ay içinde tedavi sonrası yeniden çıkmayınca, smearda temiz geldiği için sipariş verme düşüncesi oluşmadı bende. Devam etseydi yollarına bakardım sanırım.
Tip 16 ile ilgili de kafan rahat olsun canım. Tip 16 ve 18 minimum 12 ay maximum 18 ay içinde vücut tarafından atılıyor. Tabiki tek şart ile. Uygun tedavi... Şu kanserojen tipte hücre cümleni düzeltmek istiyorum. Kanserojen tipte hücre demek kanser demek. Tip 16 ve 18in kansere yol açması ise 10-15 sene süren bir süreç.
Hiç tedavi almadan Kanser yapıyormu? Bir ihtimal evet. Neden bir ihtimal dedim. Çünkü bu tipe sahip kadınlar tedavide almaz ise sadece %10u kansere yakalanıyor. Geri kalanında ise vücut virüsü yenerek rahim ağızında başlattığı değişimi geri toparlıyor.
Şimdi sende tip 16 var kanser olacakmısın? Hayır.
Çünkü artık kontrol altındasın. Zaten düşük bir ihtimal kansere dönüşmesi ama bu alınabilecek bir risk değil. Dolayısı ile İlk dönüşüm başladığında CIN1 seviyesinde doktor beklemek isteyecektir. Çünkü vücudunun buna tepki verip virüsü yenmesi yüksek ihtimaldir. Yenemez ve CIN 2'ye geçer ise risk almamak adına rahim ağzına leep yapılacaktır. Özetle derimiz üzerine yapılan koterin iceride yapılması... Böylelikle dönüşüme başlamış hücreler temizlenecek ve kansere dönüşme riski kalmayacaktır.
Bu süreç içinde gıdana dikkat edecek, vitamin ilaç takviyelerini alacaksın. Vücudunda bu iki sene içerisinde inşallah bu illeti yenmiş olacak...
Moralini yüksek tut, gez toz eğlen, çalışıyorsan aynen kafanı işle meşgul et... Çok sıkıntı etme geçecek.
Doktor sana tedavin bitti diyene kadar, 6 ay 1 yıl çıkmama durumu yaşayana kadar cinsel perhiz gerekmekte hem senin hemde partnerin için. Aksi takdirde devam eder durur.
Ancak ben daha büyük bir riske dikkati çekmek istiyorum kızlar. Tip 16 sahibisiniz ve aşağıda düşük ihtimalde olsa işler iyi gitmiyor. Yinede kanser olmadan kurtulma şansı var rahmi aldırarak. İşler çok kötü giderse bu operasyonla konu kapanır. LAKİN... Tip 16 ağız kanseride yapıyor ve malesef ağzımızda aldırıp kurtulabileceğimiz bir rahim yok. Ağız Boğaz ve Gırtlak Kanserinde korkunç bir artış söz konusu ve sorumlusu TİP 16. En ölümcül 2. kanser tipidir oral kanser.
Eğer tiplemenizde özellikle 16 ve 18 çıkmışsa (tip 16 %70inden sorumlu hpv kaynaklı oral kanserde) ömrünüz boyunca oral seksi hayatınızdan çıkarmanız hem kendi sağlığınız hemde partnerinizin sağlığı açısından hayati önem taşıyor. Vücudumuz oral bölgede de yüksek ihtimal ile HPV yi yeniyor ama düşük ihtimalli senaryo gerçekleşir ise çok acılı bir tedavi süreci ve kötü son bizleri bekliyor olacaktır.
Aslına bakarsanız Amerika'da yılda yüzbinlerce yeni HPV vakkası çıkarken, yılda sadece 11.000 oral kanser teşhisi konuyor ve bu 11.000'in %30u HPV kaynaklı. Bu demek oluyor ki vücut oralda da yeniyor ama kendinizde tip 16 18 olduğunu biliyor iken bile bile lades dememek lazım. Rahimde Kanserin K
Vitamin takviyesi olarak ne tavsiye edersiniz Beta glukan olabilir mi Yada başka bir şeyGerçekten fikir yürütmekten öteye geçemeyeceğim... Doktor değilim sonuçta yanlış yönlendirmekte istemem...
HPV tiplemesi ayrı bir test, smear ayrı bir test... her ikiside sürüntü ile yapılıyor bir farkı yok o açıdan. Hangi durumda hangisi temiz gelir hangisi gelmez bilemiyorum.
Smear temiz ve HPV DNA - çıkana kadar vitamin takviyesi, bol vitaminli gıda alımı ve sporu tavsiye ederim. Spor immün sistemi en iyi çalıştıran şey.
Önemli olan leep sonrası takibiniz ve 3 ay sonraki sonuçlar. Rahim ağzı açısından bu saatten sonra tipleme yaptırsanız ne farkedecek diye düşündüm bir an. Sonuçta yüksek riskli gruptan bir tip HPV var rahim ağzınızda. O belli. Ancak oral konusunda tipleme faydalı olabilir. Tiplemeyi öğrendikten sonra 16 ise özellikle bir KBB muayenesinden de geçmenizi tavsiye ederim. Birşey demenize gerek yok sadece boğazımda gıcık var dyip kamera ile ses tellerine kadar inip bir baksın sadece... Yılda bir bunu da öneririm.
Yazınızı yukarıdakileri yazdıktan sonra okudum. Mutlaka immün sistemi "kick" edicek bir yöntem bulmalısınız bence...
Özge muhtemelen gelmeyecektir. Çünkü tüm dünyada bir tek Türkiye'ye ithali yasak. Tek getirtme yolun bir tanıdığının bavulunda olacaktır...
Benim doktorum israrla immuneks plus tavsiye ediyo. Kullaniyorum. Ayrica cinko aliyorum. Bitki cayi her gün bi demlik, yesil cay ve kis cayi tarzi karışık çünkü bu caylar bagisikliga yönelik. Ayrica, besleneme dikkat ediyorum ve propolis kullaniyorum. Egricayir diye kaliteli bi marka var. Internwt sitesinden aldim. Alkol bazli olan asıl ise yarayanmis, onu da bi tek burda buldum.Vitamin takviyesi olarak ne tavsiye edersiniz Beta glukan olabilir mi Yada başka bir şey
Benimde doktorum ımuneks plus önerdi. Kullanıyorum. Çinko takviyesi de düşünüyorum.Vitamin takviyesi olarak ne tavsiye edersiniz Beta glukan olabilir mi Yada başka bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?