- 4 Haziran 2016
- 126
- 28
- 13
Eda yazdıklarını okudum sana Katılıyorum bende önceden üzüldüğüm kendimi Kahrettiğim şeylere şimdi bakıp gülüyorum sadece. Bundan kötüsü olamaz dediğim anda hemen daha kötü birşey başıma geliyor çünkü. O kadar kötü birşeye bunada şükür dedim ki çok güzel bir ders oldu bana. Benimde Geçmek bilmeyen ağlama krizlerim söz konusu. Doktora bile gitmek istemiyorum çünkü hastaneye gider gitmez ağlamaya başlıyorum. Benimde erkek arkadaşımdan bulaştı ve sonuç senin gibi ben ve siğillerim kaldık başbaşa. Bekar olmak bu hpv de insanı daha çok Korkutuyor ilerisini düşünüyor insan ister istemez. birde hiç geçmeyecek gibi geliyor o siğiller ileride hayatıma girecek Kişiyi düşünüyorum.. Herkese bulaşacak korkusu neyseki son zamanlarda yine kötü şeyler Olmasına rağmen gene iyiyim gamsızlaştım. Şuan nasılsınız pekiMerhaba,
Yazılarınızı okudum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler öncelikle. Sizden fikir almak istediğim bir konu var.
Hikayemi linkte anlattım. Ama sizin yazılarınızı okuyunca aklıma bir şey takıldı.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cin1-tecrubem.778447/
Ben hiç hpv tip testi yaptırmadım. Biyopsimde high grade cin2-3 seviyesi gelmişti. Leep oldum. Leep sonrası patoloji sonucum low grade cin 1 geldi. Cerrahi sınırlar ise temiz.
Bu durumda hpv tipi yapsam sizce temiz mi gelirdi. Yoksa hala risk altında olabilir miyim.
Ve hpv tipi var olan siğilden parça alınarak mı yapılıyor? Yoksa smear gibi bir test mi?
Canım ben siğiller i yaktirdiktan sonra henüz tekrarlamadi ama iç kısımda olanlar biay geçmesine rağmen hala yaralar geçmedi Sence normal mi bu hpv tiplemesi için keteme gidicem ama çok korkuyorum kulak burun boğaz uzmanı na gorukun yazmisin hpv 16 gelirse yaaa benim de kulagimda uzun süre dır dış kısmında bi yara var ben pek önemsemedim ayyy şimdi daha çok korktum yaaaaGerçekten fikir yürütmekten öteye geçemeyeceğim... Doktor değilim sonuçta yanlış yönlendirmekte istemem...
HPV tiplemesi ayrı bir test, smear ayrı bir test... her ikiside sürüntü ile yapılıyor bir farkı yok o açıdan. Hangi durumda hangisi temiz gelir hangisi gelmez bilemiyorum.
Smear temiz ve HPV DNA - çıkana kadar vitamin takviyesi, bol vitaminli gıda alımı ve sporu tavsiye ederim. Spor immün sistemi en iyi çalıştıran şey.
Önemli olan leep sonrası takibiniz ve 3 ay sonraki sonuçlar. Rahim ağzı açısından bu saatten sonra tipleme yaptırsanız ne farkedecek diye düşündüm bir an. Sonuçta yüksek riskli gruptan bir tip HPV var rahim ağzınızda. O belli. Ancak oral konusunda tipleme faydalı olabilir. Tiplemeyi öğrendikten sonra 16 ise özellikle bir KBB muayenesinden de geçmenizi tavsiye ederim. Birşey demenize gerek yok sadece boğazımda gıcık var dyip kamera ile ses tellerine kadar inip bir baksın sadece... Yılda bir bunu da öneririm.
Yazınızı yukarıdakileri yazdıktan sonra okudum. Mutlaka immün sistemi "kick" edicek bir yöntem bulmalısınız bence...
Bazı ek bilgiler çinko hakkında...
Çinkoyu araştırmıştım.
İstatistiksel olarak çinko takviyesi alanların daha hızlı siğillerden kurtulduğu yazıyordu...
Üniversite araştırmalarına girdim. Çinkoyu sülfat formunda günlük maximum 130mg civarında kullanan kişilerin %87sinin siğillerden kurtulduğu yazıyordu.. ingilizce metin aşağıdaki gibi...
"Zinc in the form of zinc sulfate has shown to completely remove warts in 87% of individuals over a two-month period. The maximum dosage per day is 135 mg. Large amounts of zinc should be used under the supervision of a doctor. Some side effects include nausea, vomiting, and mild abdominal pain."
Daha sonra kendi kendime düşündüm, bunun topical kullanımı varmı diye çünkü oral yolla alınan çinko etkili ise deri üzerindeki bir problem için sürülebilen bir çözüm daha efektif olabilir diye...
Gavur onuda denemiş. Çinko sülfatı belli oranlarda bir çözelti ile deri üzerine uygulayınca hem iyileşme sağlanmış hem tekrarlama olmamış... ingilizce metin linki aşağıdadır...
https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwjY3KH30L3NAhXL0hoKHer0Di4QFgg0MAI&url=http://smj.psmmc.med.sa/index.php/smj/article/download/5970/3744&usg=AFQjCNFpVqIpAl3LtdreFPm_3Y9Kf70_jA&sig2=h1yLIfLUotVciopEjnpg3A&bvm=bv.125221236,d.bGs&cad=rja
Sonra gelde sinirlenme doktorlara, ülkemizin haline... Bu araştırmaları hangi doktora sorsam yüzüme bön bön baktılar. Tutturmuşlar yakacaz kesecez vesaire. AHCC diyorum bakıyor, Çinko sülfat diyorum, reishi mantarı diyorum bakıyorlar.
Yahu hiç mi akademik makale takip etmiyorsunuz... Hem tipleme yapıyorsun 16 18 çıkana anlatmıyormusun oral riskini... Anlamıyorum.
Allokin Alfayı bende türkiyedeki başka bir forum sitesinde okumuştum. Hemen ardından araştırmaya girdim ama ingilizce dahil hiçbir tatmin edici yorum, görüş, inceleme, tez vs.. bulamadım. Sanırım rus ürünü ve sadece rusya'da satışı var... Global satışı olmaması, FED onayı vs olmaması düşündürücü tabi. Bilgide edinemeyince konuyu kapattım.
Sıvı haldeki çinkoyu bulamayız cnm çünkü adamlar araştırmayı yaparken sterilize edilmiş su ve çinko sülfatı içinde eriterek testi yapmışlar. Yani öyle hazır fabrikasyon bir ürün yok. Ha tabi eczaneden alacağımız çinkoyu sarımsak döver gibi dövüp suda eritebiliriz :) yahu bu HPVnin bize yaptığına bak neremize ne süreceğimizi şaşırdık. Kaktüs suyu deseler direkt kaktüsün üstüne atlayacağım o hale geldim
şaka bir yana 2 senedir iyiyim bir sıkıntı yok çok şükür.
Yanlış anlama canım ben biraz panik biriyim o yüzden oral konusuna gelince asla istemedigim bi durum ama eş faktörü sonuçta çok sağlıksız belkide bu yüzden oldu bunlar artık imkansız neler çektim çok canım yandı kanser tehdidiyle karşı karşıya geldim aslında doktorum seninkiler 6 veya 8 tip hpv dedi ama nette öyle şeyler okudum ki bi an oluyorum sandım ewet abarttim belki ama psikolojim çok bozuldu bide yetmezmis gibi başka bi doktor dedi ki bana çoklu beraberlik lerden olur bu sanki ben kocami aldatmisim gibi yada kocam beni güven bitti ALLAH tan şimdiki doktorum virusun her yerden bulasabilcegini söyledi ben kendimden eminim sukur ama kocamdan şüphelendim ne yalan söyleyeyim sonra rahatladim neyse artık isim keteme gidip hpv tiplemesi ne kaldı inşaAllah oda temiz çıkar da biter artık hepimiz kurtuluruz inşaAllah hep dua ediyorumDestek olarak immuneks, çinko ve C vitamini kullandım. Bitki çaylarına girmedim çünkü fazlası biliyorsunuz karaciğeri zorluyor, özellikle ekinezya..
Oral konusuna gelirsek, sadece tip 16 değil, tüm cinsleri oral bölgeyede bulaşıyor. Buna neden oral sex veya ağzında zaten HPV bulunan birisi ile derin (tükürük salgısının alışverişinin olduğu) öpüşmeler.
Oral kanser çok nadir bir kanser türü. Sigara ve alkol başlıca oral kanser nedeni. Ancak son 10 yıldaki araştırmalar göstermişki HPV'de oral kansere neden oluyor. Nadir olmasının nedeni vücut bir şekilde orada immün sistemi çok kuvvetli çalıştırıyor ve genelde bulaşma olsa bile bir problem çıkmıyor.
Oral kansere neden olan HPV tipleri nerede ise tüm yüksek riskli HPV tipleri ancak istatistiksel olarak bunların %70'i tip 16 yüzünden. Yani anlayacağınız en azılı haydut 16 oluyor. Tip 18 % 10'da kalıyor mesela...
Düşük riskli grup orala bulaşınca ise bildiğiniz siğil yapıyor dudak içlerinde, diş etlerinde veya ses tellerinde bile. Onlarıda koter benzeri bir yöntem ile alıyorlar.
Ben farketti iseniz moral vermek pozitif ve yapıcı olmaya davet etmek için hep yazmaya çalıştım. Çünkü elbet rayına giriyor alt taraf. Ancak oral konusuna dikkat çekmeden edemedim, biliyorum korkutucu, ben de korkuyorum oraldan ama bilmek lazım. Hele ki yüksek riskli tipe sahipseniz sadece alt tarafı muayene etmekle olmaz, üstede senede bir boğazım ağrıyor bahanesi ile baktırın mutlaka...
Ünlüler: Bakınız Michael Douglas, muhtemelen (açık etmiyorlar ama) Rıdvan Dilmen...
Aykancım endişelenme yaraların iyileşecektir. Ancak bu konuyu doktoruna danışsan daha sağlıklı olur. Kulağının oral ile bir ilgisi yok endişelenme. Şimdi sende de eşinde de artık HPV var bunu biliyorsun. Dolayısı ile hem kendi oral sağlığın hemde eşinin oral sağlığı içinde artık oral sexden vazgeçilmesi gerekir.
Hem şöyle düşün: Tedavi oldum. Alt tarafım iyileşti. Partnerimde tedavi oldu. Çıkmadı ikimizdede artık. Ancak partnerim bana oral sexe devam ediyor. Eğer onun ağız florasına önceden yerleşti ise oradan tekrar benim alt tarafa gelebilir değilmi? Bir de bu problem var dolayısı ile oral sex konusunun kapanmasında en azından kendi adıma fayda görüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?