Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Eda yazdıklarını okudum sana Katılıyorum bende önceden üzüldüğüm kendimi Kahrettiğim şeylere şimdi bakıp gülüyorum sadece. Bundan kötüsü olamaz dediğim anda hemen daha kötü birşey başıma geliyor çünkü. O kadar kötü birşeye bunada şükür dedim ki çok güzel bir ders oldu bana. Benimde Geçmek bilmeyen ağlama krizlerim söz konusu. Doktora bile gitmek istemiyorum çünkü hastaneye gider gitmez ağlamaya başlıyorum. Benimde erkek arkadaşımdan bulaştı ve sonuç senin gibi ben ve siğillerim kaldık başbaşa. Bekar olmak bu hpv de insanı daha çok Korkutuyor ilerisini düşünüyor insan ister istemez. birde hiç geçmeyecek gibi geliyor o siğiller ileride hayatıma girecek Kişiyi düşünüyorum.. Herkese bulaşacak korkusu neyseki son zamanlarda yine kötü şeyler Olmasına rağmen gene iyiyim gamsızlaştım. Şuan nasılsınız peki

Canım ben siğiller i yaktirdiktan sonra henüz tekrarlamadi ama iç kısımda olanlar biay geçmesine rağmen hala yaralar geçmedi Sence normal mi bu hpv tiplemesi için keteme gidicem ama çok korkuyorum kulak burun boğaz uzmanı na gorukun yazmisin hpv 16 gelirse yaaa benim de kulagimda uzun süre dır dış kısmında bi yara var ben pek önemsemedim ayyy şimdi daha çok korktum yaaaa bu hpv 16 oral la geçiyormuş herhalde ben hiç yapmadım ondan ama eşim yaptı odami risk grubunda yada bu hpv ondanmi bana bulaştı tam geçti kurtuldum derken yazıları okuyunca tekrar bi korku kapladı içimi

Ceroni aklına takılan sorular bizim hakkımızdaki sorular bilmiyoruz bu konuyu Dr kemal hükmen diye internette bir doktorun sitesi var sorularını yazıyorsun ve doktor 24 saat içerisinde cevapliyor reklam falan yapmıyorum benim kend doktorun falan d deil. Aklınıza takılan sorun bende orda soru soruyorum :)

Ykan kendini neden korkutuyosun tedavininolmaya bak aklında kalıyorsa kulağındaki yara git bir gorun bende de oluştu yara gbi sonra kavladi gitti. Tabi biz hayatımızı komple ona bağlı gbi yaşıyoruz. Keteme gidip gorun olmazsa gidip bir kbby gorun su yazıları okuyunca boğazına bir ağrı geldi anda

Destek olarak immuneks, çinko ve C vitamini kullandım. Bitki çaylarına girmedim çünkü fazlası biliyorsunuz karaciğeri zorluyor, özellikle ekinezya..

Oral konusuna gelirsek, sadece tip 16 değil, tüm cinsleri oral bölgeyede bulaşıyor. Buna neden oral sex veya ağzında zaten HPV bulunan birisi ile derin (tükürük salgısının alışverişinin olduğu) öpüşmeler.

Oral kanser çok nadir bir kanser türü. Sigara ve alkol başlıca oral kanser nedeni. Ancak son 10 yıldaki araştırmalar göstermişki HPV'de oral kansere neden oluyor. Nadir olmasının nedeni vücut bir şekilde orada immün sistemi çok kuvvetli çalıştırıyor ve genelde bulaşma olsa bile bir problem çıkmıyor.

Oral kansere neden olan HPV tipleri nerede ise tüm yüksek riskli HPV tipleri ancak istatistiksel olarak bunların %70'i tip 16 yüzünden. Yani anlayacağınız en azılı haydut 16 oluyor. Tip 18 % 10'da kalıyor mesela...

Düşük riskli grup orala bulaşınca ise bildiğiniz siğil yapıyor dudak içlerinde, diş etlerinde veya ses tellerinde bile. Onlarıda koter benzeri bir yöntem ile alıyorlar.

Ben farketti iseniz moral vermek pozitif ve yapıcı olmaya davet etmek için hep yazmaya çalıştım. Çünkü elbet rayına giriyor alt taraf. Ancak oral konusuna dikkat çekmeden edemedim, biliyorum korkutucu, ben de korkuyorum oraldan ama bilmek lazım. Hele ki yüksek riskli tipe sahipseniz sadece alt tarafı muayene etmekle olmaz, üstede senede bir boğazım ağrıyor bahanesi ile baktırın mutlaka...

Ünlüler: Bakınız Michael Douglas, muhtemelen (açık etmiyorlar ama) Rıdvan Dilmen...

Aykancım endişelenme yaraların iyileşecektir. Ancak bu konuyu doktoruna danışsan daha sağlıklı olur. Kulağının oral ile bir ilgisi yok endişelenme. Şimdi sende de eşinde de artık HPV var bunu biliyorsun. Dolayısı ile hem kendi oral sağlığın hemde eşinin oral sağlığı içinde artık oral sexden vazgeçilmesi gerekir.

Hem şöyle düşün: Tedavi oldum. Alt tarafım iyileşti. Partnerimde tedavi oldu. Çıkmadı ikimizdede artık. Ancak partnerim bana oral sexe devam ediyor. Eğer onun ağız florasına önceden yerleşti ise oradan tekrar benim alt tarafa gelebilir değilmi? Bir de bu problem var dolayısı ile oral sex konusunun kapanmasında en azından kendi adıma fayda görüyorum.

Bazı ek bilgiler çinko hakkında...

Çinkoyu araştırmıştım.
İstatistiksel olarak çinko takviyesi alanların daha hızlı siğillerden kurtulduğu yazıyordu...
Üniversite araştırmalarına girdim. Çinkoyu sülfat formunda günlük maximum 130mg civarında kullanan kişilerin %87sinin siğillerden kurtulduğu yazıyordu.. ingilizce metin aşağıdaki gibi...

"Zinc in the form of zinc sulfate has shown to completely remove warts in 87% of individuals over a two-month period. The maximum dosage per day is 135 mg. Large amounts of zinc should be used under the supervision of a doctor. Some side effects include nausea, vomiting, and mild abdominal pain."

Daha sonra kendi kendime düşündüm, bunun topical kullanımı varmı diye çünkü oral yolla alınan çinko etkili ise deri üzerindeki bir problem için sürülebilen bir çözüm daha efektif olabilir diye...

Gavur onuda denemiş. Çinko sülfatı belli oranlarda bir çözelti ile deri üzerine uygulayınca hem iyileşme sağlanmış hem tekrarlama olmamış... ingilizce metin linki aşağıdadır...

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...otVciopEjnpg3A&bvm=bv.125221236,d.bGs&cad=rja

Sonra gelde sinirlenme doktorlara, ülkemizin haline... Bu araştırmaları hangi doktora sorsam yüzüme bön bön baktılar. Tutturmuşlar yakacaz kesecez vesaire. AHCC diyorum bakıyor, Çinko sülfat diyorum, reishi mantarı diyorum bakıyorlar.
Yahu hiç mi akademik makale takip etmiyorsunuz... Hem tipleme yapıyorsun 16 18 çıkana anlatmıyormusun oral riskini... Anlamıyorum.

Merhaba flamen
Siz tip testi yaptırdınız mı HR HPV için yılda bir kez kkb muayenesi yeterli mi öyle bir durum varsa ki Allah korusun endoskopik muayene ile erken Teşhis edip önlenebilir mi sizce çoğu kkb uzmanı konuyu bilmiyorlar bile eğer bu konuda bir kkb uzmanı ile görüştünüz ise verdiği bilgileri paylaşır mısınız

Ftmd. Ben tip testi yaptırmadım. Nedenine gelince eğer riskli ise öğrenmek moralimi bozmaktan başka bir işe yaramaz diye düşünüyorum.

Sonuçta düzenli smear'a giriyorum, düzenli boğazıma baktırıyorum, bu yeterli... Zaten smear'da bozulma başlarsa bilirimki riskli grup. Tipini öğrensem de öğrenmesem de elimden zaten fazlası gelmez. Bilinçli olup kontrole girmek yeterli benim için...

KBB konusunda hiç bende HPV var demedim, çekindim açıkcası. Dolayısı ile gittiğim KBB doktoru bu konuya hakimmidir değilmidir bilemiyorum. Sadece boğazım ağrıyor diye baktırdım. Zaten bir dönüşüm, hücresel bozulma vs başlamadan kimsenin ne teşhis şansı var ne de bir müdehale şansı var. Niye baktırıyorsun dersen bu hücresel dönüşüm oralda ağrısız acısız oluyormuş, yani siz farketmeden ilerleyebiliyor. O yüzden şöyle bir check ettiriyorum o kadar. Size konu ile ilgili verebileceğim bilgi şudur. Daha çok dil kenarı, dil altı taban bölgesi, bağdemcik bölgesinde probleme neden oluyormuş. Sizi bu konu ile ilgili doktora mutlaka gitmenizi gerektirecek belirti ise, 2 haftadan fazla süren ve geçmeyen yara, 2 haftadan fazla süren ve geçmeyen şişlik, takılma hissi, kısacası geçmeyen bir problem var ise baktırmakta fayda var.

Yılda bir kez yeterlimi onu da bilmiyorum ama ben ilk başta 6 ay ile 1 yıllık bir periyodun yeterli olabileceğini düşünüyorum. Belkide yılda 1 bile fazladır belkide ben aşırı evham yapıyorum. Malesef her cevap bende yok. Bu sadece benim kendime çizdiğim yol..

Oral konusuna şöyle bakın lütfen. %99 hiçbirşey olmayacak o yüzden endişelenmeyin, vücudumuz kuvvetli ve yeniyor orada. %1de olsa bir risk var o yüzden de bilinçli olmakta fayda var.

Fl
mQUOTE="Flamen, post: 47046263, member: 739119"]Bazı ek bilgiler çinko hakkında...

Çinkoyu araştırmıştım.
İstatistiksel olarak çinko takviyesi alanların daha hızlı siğillerden kurtulduğu yazıyordu...
Üniversite araştırmalarına girdim. Çinkoyu sülfat formunda günlük maximum 130mg civarında kullanan kişilerin %87sinin siğillerden kurtulduğu yazıyordu.. ingilizce metin aşağıdaki gibi...

"Zinc in the form of zinc sulfate has shown to completely remove warts in 87% of individuals over a two-month period. The maximum dosage per day is 135 mg. Large amounts of zinc should be used under the supervision of a doctor. Some side effects include nausea, vomiting, and mild abdominal pain."

Daha sonra kendi kendime düşündüm, bunun topical kullanımı varmı diye çünkü oral yolla alınan çinko etkili ise deri üzerindeki bir problem için sürülebilen bir çözüm daha efektif olabilir diye...

Gavur onuda denemiş. Çinko sülfatı belli oranlarda bir çözelti ile deri üzerine uygulayınca hem iyileşme sağlanmış hem tekrarlama olmamış... ingilizce metin linki aşağıdadır...

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwjY3KH30L3NAhXL0hoKHer0Di4QFgg0MAI&url=http://smj.psmmc.med.sa/index.php/smj/article/download/5970/3744&usg=AFQjCNFpVqIpAl3LtdreFPm_3Y9Kf70_jA&sig2=h1yLIfLUotVciopEjnpg3A&bvm=bv.125221236,d.bGs&cad=rja

Sonra gelde sinirlenme doktorlara, ülkemizin haline... Bu araştırmaları hangi doktora sorsam yüzüme bön bön baktılar. Tutturmuşlar yakacaz kesecez vesaire. AHCC diyorum bakıyor, Çinko sülfat diyorum, reishi mantarı diyorum bakıyorlar.
Yahu hiç mi akademik makale takip etmiyorsunuz... Hem tipleme yapıyorsun 16 18 çıkana anlatmıyormusun oral riskini... Anlamıyorum.[/QUOTE]

Sevgili flamen, aratirmaci kimliginle bizleri aydinlatip kitap gibi bilgi verip akici tarzinla yer yer guldurebilebildigin ( bu aralar benim için cok nadir malesef) için tesekkurler.

Bugün kbbye gittim, doktor bi sorun gormedigini soyledi. Oral hpv testi diye bisi var dedim, o bizde yok dedi. Universie hastanelrinde olabilir dedi. Hic sanmiyorum kendi adima...

Benim doktorlar da hep sorun yok diyorlardi, normal hayatina devam falan ( gerci o zman 16yi tahmin dahi etmiyorduk) su varmis ahcc vs dedigimde bi tanesi karsimda googlatti... inanki buna da şükür dedirtti, öyle ilgisiz ki bi kismi...

Flamen bilgilendirdiğini için teşekkürler. Hangi marka kullanıyorsun çinko ve c vitamini tavsiye edebilir misin ?

Vallahi önüme ne gelirse onu alıyorum. şu an solgar cinko, supradin C...
O kadar yazdık ama herşey nerede düğümleniyor biliyorsunuz. Kişinin immün sistemi...

Lütfen immün sistemi en çok baskılayan sigarayı bırakın, ve immün sistemi en çok aktifleştiren şey olan Sporu yapın. 1 saatlik yürüyüş bile spor olarak vücudu çok olumlu etkiliyor. En azından 1 saat yürümek bile yeterli, fazlasını yapabilirsek ne ala...

Gerçekten yazdıklarınızı ben görmemiştim daha evvel çok araştırdım bende ama bu bilgilere rastlamamıştım. Teşekkürler bilgi akışınız için.. Ben allokin alfa diye bir aşıyı araştrdım. Rusya ve ukraynada satışı var. HPV, rahim agzı kanser lezyonları, hepatit ve herpes virüsünü tedavi edici özelliği varmış. Ama reçetesiz satışı mevcut değil Türkiye'de ise bulunmuyor. Ve yan etkileri de bilinmediğinden reçete yazmıyor Türk doktorlar. İçinde bulunan alferonun tedavi edici özelliği mevcutmuş.

Peki bu sıvı haldeki çinkoyu nasıl buluruz. Ben burda yine bir linke okumuştum gümüş suyu denen birşey varmış. O da siğillere çok iyi geliyormuş. Ama çok fazla araştırmadım.

Siz peki nasılsınız şimdi?

Allokin Alfayı bende türkiyedeki başka bir forum sitesinde okumuştum. Hemen ardından araştırmaya girdim ama ingilizce dahil hiçbir tatmin edici yorum, görüş, inceleme, tez vs.. bulamadım. Sanırım rus ürünü ve sadece rusya'da satışı var... Global satışı olmaması, FED onayı vs olmaması düşündürücü tabi. Bilgide edinemeyince konuyu kapattım.

Sıvı haldeki çinkoyu bulamayız cnm çünkü adamlar araştırmayı yaparken sterilize edilmiş su ve çinko sülfatı içinde eriterek testi yapmışlar. Yani öyle hazır fabrikasyon bir ürün yok. Ha tabi eczaneden alacağımız çinkoyu sarımsak döver gibi dövüp suda eritebiliriz :) yahu bu HPVnin bize yaptığına bak neremize ne süreceğimizi şaşırdık. Kaktüs suyu deseler direkt kaktüsün üstüne atlayacağım o hale geldim

şaka bir yana 2 senedir iyiyim bir sıkıntı yok çok şükür.

Buradaki her Yazıyı , her öneriyi nasıl umutla okuyup denemek istiyorum bir bilseniz. Hemen yarın gidip çinko falan almalıyım. Bu arada kızlar Siğil duasıda okuyun. Şifanın nereden geleceği belli olmaz

Ha birde bu Allokin Alfanın hpv'nin yanında herpes hepatit tedavisi olsa Rusya ihracat şampiyonu olurdu şimdiye kadar...

=)
Bende emin olamadım sonra yan etkileri bilinmediğinden sahip olmadığım virüsleri de vucuduma alırmıyım diye endişe etmedim değil. Grip aşısı gibi.
Neyse umarım tekrar etmez hiç. Yoğurt ve kefir de cok faydalıymış probiyotik almak çok önemliymiş bilginiz olsun..

Yanlış anlama canım ben biraz panik biriyim o yüzden oral konusuna gelince asla istemedigim bi durum ama eş faktörü sonuçta çok sağlıksız belkide bu yüzden oldu bunlar artık imkansız neler çektim çok canım yandı kanser tehdidiyle karşı karşıya geldim aslında doktorum seninkiler 6 veya 8 tip hpv dedi ama nette öyle şeyler okudum ki bi an oluyorum sandım ewet abarttim belki ama psikolojim çok bozuldu bide yetmezmis gibi başka bi doktor dedi ki bana çoklu beraberlik lerden olur bu sanki ben kocami aldatmisim gibi yada kocam beni güven bitti ALLAH tan şimdiki doktorum virusun her yerden bulasabilcegini söyledi ben kendimden eminim sukur ama kocamdan şüphelendim ne yalan söyleyeyim sonra rahatladim neyse artık isim keteme gidip hpv tiplemesi ne kaldı inşaAllah oda temiz çıkar da biter artık hepimiz kurtuluruz inşaAllah hep dua ediyorum

Aykan cnm panik yok.
Sen kocana güvenmeye devam et veya karşına al konuş nedir bu iş diye. Tahminimce kocan seni aldatmamıştır nedenlerine geleceğim ancak doktorunun söylediği birşeyi düzeltmek istiyorum.

Bu tip doktorlara gıcık oluyorum. Bu virüs dışarıdan heryerden bulaşır sözü kocaman bir beyaz yalan ama çok zararlı bir beyaz yalan bence. Neden beyaz yalan diyorum çünkü HPV sadece cinsel yolla bulaşan, tam birleşme olmasa bile 2 derinin temasının yeterli olduğu bir virüs. Bu yalanın beyazlığı doktorun aile kurumunu korumak istemesinden ileri geliyor. Tamam onu anladım da, heryerden bulaşır ne demek. Eğer her yerden bulaşır gibi birşey söylersen o zaman insan ne çocuğuna dokunabilir ne sevdiklerine dokunabilir bulaştıracağım korkusu ile. Bu açıdan çok zararlı bir yalan. Hayır kimseye bulaştırmazsın ne çocuğuna ne sevdiklerine. Cinsel ilişki olmadan olmaz. Paronoyak yapacaklar milleti böyle... Alkol kolonya banyosu yapıp duracağız sonra. Su sabun yeter bu virüs için. Dışarıda 1dk bile yaşayamayan bir virüs bu.

Peki kocan seni aldatmışmıdır? Bilemem ama zannetmiyorum çünkü;
Bu virüsü alan kişi 10-15 yıl sonra bile siğil çıkartabilir veya 10-15 yıl sonra düzensiz smear sonucu alabilir. Erkekler immün sistemleri bizden daha kuvvetli olduğu için genelde sadece taşıyorlar virüsü. Kendileri bile birçok zaman farketmiyor. Yabancı forumlarda kocası öldükten 8-10 yıl sonra siğil çıkartmış kadınlar var. Dolayısı ile hiç kocana yüklenme, muhtemelen gençliğinde yaşadığı veya yaşadığın bir durumun açığa çıkması bu.

Sendekiler düşük riskli grup... Rahat ol... Siğilden başka birşey yapmaz.

Kizlarrr tedavinizi olup rutin kontroller devam ediyoruz ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlü tutuyoruz yeterli ebediyen bizimle kalmayacak kendinizi korktumayin ölüme engel olan ecelimizdir öldürmeyen şey uasatr bizi iyi dusunun dua edin kötü alışkanlıkları bırakın yeterli bence herşey iyinolucak

Flamen canım branş nedir senin merk ettim doğrusu hastalıktan dolayı mı sahip oldun bu bilgilere :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…