Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canim iciimmi rahatlattn bende de o kabartı oluştu sigile benzemiyor ama onun gibi kabarık korkuorm yani yine korku başladı peki şuan siğil çıkması falan yok tekrarlama durumu ne sende

malesef bende tekrarlıyo. çok minik çıkıyo... doktorlar bile göremiyo, bir var diyo biri yok. o derece küçük. ama ben biliyorum şu an da 5-10 tane minik ve dağınık halde. kriyo yaptırdım miniklere ama başka yerde yeniler çıkıyo. ilk çıktığında bi tane minik vardı. koteri ona yapmışlardı. 2 ay falan oldu nerdeyse hiç iz kalmadı. aldara kullan. benimler bi dursa tekrarı engellemek için aldaraya başlayacağım. bol şans hepimize:)

Arkadaslar ben de yarın gideceğim doktora ama çok korkuyorum. Daha önce bakıldı teşhis konuldu ama aldırmaya cesaret edemedim yarın gideceğim. İyileşme süreci nasıl oluyor iki tane var bende görünürde. İşlem bittikten sonra durum nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.

biraz bulunduğu yere bağlı sanıyorum. benim yaktırdığım dış kısımdaydı ve o bölgeyi uyuşturuyorlar zaten. işlem sırasında hiç bişi hissetmiyosun. işlemden sonra da hafif hafif acıdı bi hafta 10 gün. ama kesinlikle zor bişi değil. bundan sonra da tekrar etmemesi için dualar, bağışıklık için var gücünle araştırmalar, yemeler içmeler sağlıklı yaşam... :)

Umarım dediğin gibi olur canım.
teşekkür ederim canım. peki işlem sonrası mesela hastaneden çıktıktan sonra rahat hareket edebiliyor muyum biraz gizli olacak işlem ailem bilmiyor. zaten 3ü de dış kısımda benim. birisi iç dudağın tam üzerinde diğer ikisi de kenar kısımda kalıyor. yakma mı daha iyi olur cerrahi müdahale mi acaba. geçen gittiğim doktor uyuşturup alalım dedi 5 dk lık işlem dedi sonra yakma olayını öğrendim. içim hiç rahat değil gerçekten.

Merhaba kızlar.. Henuz yenı hamıle oldugumu ögrendım subat ayında tum testlerimi yaptırmıstım hamıle kalmak istedıgımı soyleyıp buarada 14 aylık evlıyım smear ve dıger hersey temız cıktı.. Simdi ki doktoruma bunları gosterınce hpv yapılmamıs onu da yapalım dedi ve suruntu aldı 15 gune cıkacak kendı kendımı yedım bugun .. Genıtalimde hıc sıgıl cıkmadı bu zamana kadar ama bende basur oldugu için 3 sene once falan aynayla baktıgımda makatın yanında tesaduf beyaz uc tane benek yan yana gormustum nokta gıbı zor goruluyor sımdi yıne baktım aynı sekılde duruyolar Ne buyume ne başka bişey olmus Ne buyume ne ele gelen nıse var zaten aynayla gormustum bunlar sıgıl mıdır ? Eger hpv olsa smearda cıkarmıydı 1 senelık evlıyken yaptırdım ve sadece esımle bırlıkte oldum bu yasıma kadar onun da ilkiyim iyice telas yaptım hasta olan herkese sıfa dılıyorum cevaplarınızı beklıyorum

Canım bizdeki benekler karnabahar şeklindeydi doktor siğilli vücutta gormmeisse direkt teşhisi rahat olsun diye smear almıştır muhtemelen kn testi falan da yaptıysa için raht olsun . Soucu bekleyelim :) bu arada operasyon zor oluyor mu diye sorunlar için sigilin küçük veya buyuklugune bağlı internette gordujlerkniz kadar büyük ise zaten genel anestezi yani komple uyku :) uyanınca sizi ama aynı gün taburcu küçük ve çok işe yakma yöntemi öneriliyor korkulcak birsey yok hatta hiçbirşey yok büyük bir operasyon deil hafif yanma oluyor o kadar kendinize ıı bakın koxlar allahım hepimize sifa verdin

Yok canım doktor bısey gormeden oylesıne hpv aldı smearım temız cıkmıstı zaten ama bende bu aynayla tesaduf gordugum ve 3 senedir hıc degısmeyen kucuk beyaz 3 nokta var onların sıgıl olmasından korkuyorum

Yok canım doktor bısey gormeden oylesıne hpv aldı smearım temız cıkmıstı zaten ama bende bu aynayla tesaduf gordugum ve 3 senedir hıc degısmeyen kucuk beyaz 3 nokta var onların sıgıl olmasından korkuyorum
Canım hpv virüsü ilerlemiş se smear kotu cikiyor sanırım hpv smear da çıkmaz onun için ayrı bi test yapılıyormuş aynı smear testi gibi ama hpv nin tipine bakılıyor size doktorunuz hpv tiplemesi mi önerdi ama neden siğil gormeden tipleme yapması çok saçma

Ben cerrahi islem yaptirmadigim için, o konuda net bisi soyleyemiyorum ama 3 tane ise bi sıkıntı yaratacagini da hic sanmiyorum.

Yok canım bıse gormeden onu da yapalım istersen dediben de bıse demedim Ama suan stres oldum kac gune cıkar test? Bırdeher sıgıl hpv mı oluyor ?

Yok ben subat sonunda gebelık dusundugum ıcın doktora gıtmıstım gebelıkle alakalı butun testleri yapmstı bana bırde smear almstı simdide hamile kalınca baska bır doktora gıttım dedim ben onceden baktırmıstım testlerime o da getir goreyım dedi sonra hpv eksık ama dedi onuda alalım ıstersen dedi bende sesimi cıkarmadım tabı nette bakınca siğil falan bende yokki sadece aynayla onceden baktıgım için o beyaz benekleri gordugumu hatırladım eve gelınce hani bende de olabılır mi dıye ama eger sıgılsede cogalmazmıydı 3 senede smearımda bıse cıkmazmıydı zaten kaygı bozuklugum var boyle seyleri de ınanılmaz takıyorum

Sigiller hpv denilen virus sayesinde çıkar mis bu virüs genellikle cinsel yolla bulaşıp insan vücudunda hiç tepki vermeden 10 15 yıl kalabilir mis ama ne zaman insanin bağışıklık sistemi duser o zaman çıkarmış ama anladığım kadarıyla sizde siğil yok olsa yayilirdi çünkü bendeklier hemen yayılmıştı herhalde doktorunuz herşeyden emin olmak istedi bu virisu tasiyormusun tasimiyormusun diye cunku bu virus normal dogum sirasinda anneden bebegede gecebiliyormus hpv tiplemesi sonucu 16 veya 17 gün içinde çıkar bende yaptircam ama iç kısımdaki yaralarımin geçmesini bekliyorum boşuna kaygilanmayin hem size hem bebeginize zarar eminim bisi cikmicak sizin doktor biraz pimpir galiba korkmayın hiç boşuna bence gayet sagliklisiniz ALLAH bebeginizi kucağınıza almayı nasip etsin

Aynen canım annemlerde oyle soyledi kımse bızden istemedi hem arkadasımdan da istememişler yeni dogum yaptı bana dustu valla ..sadece akıntı alırken oo cok akıntı varmıs dedi zaten enfeksiyon cıktı idrarımda genıtalle alakalı dedi bu enfeksıyon yapılan kulturde oyle cıkmıs akıntı içinde bısuru kulturler istedi neyseki içimi rahatlattın canım:) zaten 3 senedir makatımdaki benek gıbı beyazlar aynı kalmıs zaten aynayla bakılmasa ele bıle gelmes anlasılmazda birde kuzenımde ve arkadasımda sıgiller vardi yaktırdırdılar sureklı cıkıyodu o zaman onlar hpv mi tasımıs oluyo ? Yanı siğil demek hpv demek öyle mi ?

Kızlar sivillerin jpv tipine bakması için pataloji alınıyor yani sigiller alınınca o parçalar yollanıyor diye biliorm smear de işe rahim içinden sıvı gbi dusunun bir şey alınıyor :)

Kızlar hepinize selam.
Biliyorsunuz ben artık umudumu kaybetmiş doktora bile gitmek istemiyordum. Hatta genital bölgeme bile bakmıyordum. Yarın için randevu aldım bugün temizlik yaparken gördüğüme inanamadım. Sayılamayacak kadar çok olan siğillerimden sadece 1 ( BIR) tane kalmış. Yani inanamadım tekrar tekrar baktım , iyice kontrol ettim ama yok gerçekten. Bir tane çok büyük vardı yani imkansız onun kaybolması kriyodan hiç bir zaman etkilenmedi o kararmadı bile gün geçtikçe büyüyordu ve çok hassas bir yerdeydi. Hala inanamıyorum. Son kriyodan sonra dahada bir artmıştı halbuki

Nasıl olduğuna dair tek birşey söyleyebilirim DUA. Gerçekten dua ile geçtiğine inanıyorum. Allah'a binlerce kez Şükürler olsun. Benim için bir mucize bu. Inşallah son kalanda geçer ve kurtulurum, kurtuluruz. Hala inanamıyorum yanlış mu görüyorum diye bakıyorum ama yok, yoklar yani gitmişler.

Duayı isteyen olursa mesaj atabilirim. Hepimize gecmiş oldun inşallah kurtulacağız

arkadaşlar, psikoloji çok önemli. ağızda çıkmasından çok korktuk, erkek arkadaşım da ben de panikledik. kontrol ettirdik temizdi. ama, kontrolden bi kaç gün sonra onun dilinde de çıktı. bugün farkettim ki bende de çıkmış.... bildiğin çağırmışız gibi oldu... kabus bitmiyo... psikolojinizi yüksek tutun yoksa spor yapmak, sigarayı bırakmak, süper beslenmek her şeyi yapıyorum.. sadece psikolojimi toplayamadım. tek eksiğim o...

Her b

Her ne kadar panik yapma desemde herşey sende bitiyor. Umudunu sakın kaybetme bak ben artık iyice kaybetmiştim ama bugün yeniden doğdum sanki. Inşallah dediklerim sizede moral olur. Kurtulacağız buna inan. Ben hiç dikkat edemedim kendime Ramazan olmasa gene hergün içmeye sağlıksız beslenmeye devam ederdim. Sıkıntı stres moral bozukluğunu saymıyorum bile. Ama şunu çok iyi anladım moral hepsinden önemli. Sakın daha fazla yıpratma kendini

Dertlipanda gözün aydın, vücudun tepki vermeye başlamış boyu devrilesiceye... Takviye alıyormuydun vitamin vs?

o 1 taneden hemen kurtul, sakın bekleme hemen hallettir kalanları..!!! sonra 6 ay takibe devam... ilişki 6 ay yok, çıkmamazlık devam ederse tamamdır...

Son düzenleme:

Özge selam, hiç panic yapmayın...
Bu arada siz çağırmadınız, sanırım benim şom ağızlılığım...
Ağzınızda çıkan şeyin teşhisini siz mi koydunuz doktor mu?
Eğer doktor koydu ise teşhisi şu açıdan bak, her işte bir hayır vardır. Burada konuşmamış olsaydık bunu belki haberiniz bile olmayacaktı. En uygun şekilde halledilir o merak etmeyin...

Eğer teşhisi siz koyduysanız, hatalı teşhis olma ihtimali yüksektir. Ben ilk öğrendiğimde yaşadığım korkunç stress sonrası ağzımda bir sürü aft çıkarmıştım. Aha HPV diye koşarak gittiğimde doktora beni sopayla kovalamıştı bir daha gelirsen bacaklarını kırarım sende bir şey yok diye....

Dolayısı ile Doktor söylesin sigil mi değil mi?!!!

Bu konu taa 2007'de açılmış, o günden itibaren bir bakın bakalım o günlerde yazıpta bugün hala yazan var mı?!
En şikayetçi kişilerin profiline bir bakın... Nerede ise hepsi belli bir süre sonra bebeğimin odası ne renk olsun topiklerine yazmış.... 4. çocuğumun adını zülfikarmı koyim diye soruyorlar.

Lafın özü... GE ÇE CEK... Sadece dikkat edeceğiz ve eninde sonunda geçecek!!! Moral bozmak yok savaşa devam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…