Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhabalar. 20 yasindayim bekarim ve daha once cinsel bir iliskim olmadi bakireyim. Yurtta kaliyorum unv okudugum icin. 1 ay oluyor vulva bolgemde ic yanaklarda pitirciklar fark ettim ve cok korktm cok arastirdim ve nefesimi hastanede aldim jinekolog sigil olabilir fedi emin degildi cildiyeye sevk etti ve orda mantal oldugunu soylediler mantar kremleri ve bir hapını kullandim gecmedi suan sigilin ic yanaklarda ki goruntusune baktim ve asiri benziyor yanlis teşhis yapmis olabilir mi cok korkuyorum en kisa surede tekrar gideceğim eger öyleyse sigilleri yaktirdiktan sonra tekrar etmezse cinsel temasta bulundugum birine bulastirabilir miyim yardim eder misiniz lutfeen

Aykan bu konuda bir ilk dielsin canımson da olmâyacaksinhemen kendjendine kuruntu yapma brlki tamamen farklibir hastalıktır durumdu her serde bir hayır vardır mutlaka çocuk.prpblemin varmış belki bu sorunları atlayincaaa yada bu sorunlar size engel oluyor yani esin adına en azından. Ya erkeği elde tutmak zor mutlu etmek de zor boswer kimle me yaparsa yapsın bundan sonraki hayatlarını ds komple o şekilde gecjrsinler hatta ki biz böyle sorunlarla kalmayalajm . İs hayati sıkıntı stres çok insel yaşamdan uzaklık biz de de var ilgilenmiyordu fazla ama sonucu goruru, herhlde

Dertlipanda büyük sabır ettik meyvasininyiucez inşallah bakalım ne oluruz ama tekrrlasa bile bir yerekkadar tekrr ediyor sonra vucutan cikior rahat olun atlativaz hepimiz

Canım tamanlamiyla cinsel birliktelik yasamamis olabilirsin surtunmr.yoluyla da bulasan bir durummus. Ayrica sigilleri yaktirmak bekarrtine zarar veren bir durumda deil iç kisimda yoksa yani vajinani içinde yoksa gözle gorulur bir herşeyde ki doktor.ic kisma da bakmak.isteyecektir bulasma var mi yok mu diye. Kan testiyle.anlar zaten hpv var mi yok mu ona.gore bir yol.izler. eger hpv yaninsigil.ise bundan sinra ki partneriae bulasma riski cok fazla ama.erkeklerin.%90 ninda kendisini.belli etmiyormus sigik vucutta olmayıp viruz kanda kaliyormus sadece yani sorun pek olmiyor erkkek acisindan bagisiklik.sistemleri bizden daha kuvvetli olduhu icia. kan testi fln yaptir.bak.tekrr nr cikicak iyi bir kadin doguma goruna

Salvaajd, selamlar. Ben uzun yillar kronik mantar problemi cekmis biri olarak hic senin bahsettigin gibi bi mantar vakasi duymadim. Tabi doktor koymus teshisi ama bana tuhaf geldi. Eger sigilse, bakire olman kismen ic bolgeyi, kizlik zari sebebiyle, koruyor diye biliyorum. Korumadi ise veya sadece dis bolgede ise de, guclu bagisiklik sistemiyle en fazla bi iki sene icinde vücudundan atabilirsin. Yasin kucuk olduğu icin extra sanslisin. Forumun onceki sayfalarini incele, sana yardimci olacaktir.

Molluscum olabilir. Molluscum siğil ile genelde karıştırılır. Cinsel Yolla ve Ortak Eşya Kullanımı ile geçen bir hastalıktır. Zararsız kozmetik bir hastalıktır. Yurt ortamında ortak eşya kullanımından bulaşma durumu olabiliyor. Jinekoloğa gitmen yanlış olmuş. Bence sen iyi bir dermatolog marifeti ile kesin teşhis koydur bir an önce... Yayılabilir tedavisi yakıcı krem ve krio... Tamamen iyi huylu ve zararsızdır. İnci taneleri gibi sivilcemsi görünümü olur...

Eğer molluscum ise ortak eşya kullanımında hijyene dikkat etmelisin.. Hem sana bulaşır hem başkalarına kolayca bulaştırabilirsin...

Son düzenleme:
Ewet canım haklisin erkeklerin hepsi aynı karı kız görmesin sadece 2 ay beraber olamadık diye beni aldatti adi ki bu benim istediğim bisi değildi hastalık yani ama sonunu gördü bana söylemiyor ama doktor iğne falan vermiş beter olsun hayvan uzulmeye bile değmez zaten bundan sonra istediğini yapabilir lifeve ninde dediği gibi bana bulastirmasin pisliğini artık yeter gitsin hayat kadınlarına korunmasız cinsel ilişki yaşasın istediği kadar biraz öfkem sogusun bana kalsa hemen bosancam ama aile faktörü var işte benimkiler çok uzulur babam kalp hastası bide 3 ay önce kriz geçirdi söyleyemem

Bana da erkek arkadaşımdan bulaştı bu pislik. Kendisi ilkti... neyse, 4-5 tane 1-2mm civarında siğil farkettim. Prezervatif kullanıyorduk herhalde o sayede iç bölgelere ulaşmadı, dışarıda çıktı. Dondurttum ve bir daha çıkmadı. 2 senedir yok. Ayrıldım tabi kendilerinden ve konu hakkında çok okumaya başladım. Okuduklarımdan sonra korunduğum halde test olmak istedim. Birde ne göreyim. Gül gibi pozitif herpes... uçuk yani... Oda korunma felan dinlemiyor deri üzerinden bulaşıyor. onuda bulaştırmış pislik. O yüzden Aykancım derhal doktora.. Boşver ne halt yerse yesin o.. Bu hayat senin. Öncelikle senin psikolojin ve sağlığın önemli. Varsa başka birşey çıksın ortaya hemen... Boşanma boşanmama durumunun tayinini en iyi sen yapabilirsin güzelim biz ne desek boş...

Ayrıca sana tavsiyem hemen HPV aşısı vurul... Eğer ki eşin yeni HPV tipleride kapmışsa bu son faaliyetlerinde bari onlardan korusun...!!!

Ayrıca sana tavsiyem hemen HPV aşısı vurul... Eğer ki eşin yeni HPV tipleride kapmışsa bu son faaliyetlerinde bari onlardan korusun...!!!
Canım bayramdan sonra devlet hastanesi ne gidicem ama hangi bölüme randevu alcam bu dediğin testleri yaptırmak için hpv tipi içinde keteme gidicem vajen içinde ki yaralarim geçsin diye bekledim çünkü rahim ağzından bisi aliyorlarmis ya rahim açıcı kullanacaklar canım yanacak diye gitmedim ama bayram geçsin hemen gidicem hpv aşısını devlet vuruyormu peki ?? Benim anananem rahmetli rahim kanseri yüzünden vefat etmiş daha 26 yasindaymis annem bebekmis annesini hatirlamiyor sonumun ona benzemesinden çok korkuyorum tamam o zamanın şartları daha kotuymus ama ben adımı ananemden almisim kaderimde aynı olursa diye korkuyorum

Devlette Jinekoloğa git anlat tüm durumu bir muayene et de ve test talep et... Hemen alırlar kanları kültürleri oracıkta...

HPV'den Hiçbirşey olmaz merak etme... HPV rahimde birkaç tipi varsa kanser yapıyor. %10 ihtimalle yapıyor onuda.. %90 ihtimalle vücut toparlıyor. Buda 10 15 yıllık bir süreç. Dolayısı ile hiç doctor yüzü görmeyen insanlar risk altında. Sen kanser felan olmayacaksın merak etme. Hücre değişimi görülürse ufak müdehale olur konu kapanır. Eskidenmiş Rahim ağzı kanseri yüzünden ölmek. Bu devirde yok öyle birşey çıkar aklından bunları. HPV aşısını özel alıyorsun malesef cnm... 3 doz. her doz 250 civarı... Ama benim tavsiyem mutlaka vurul...

Tamam canım vurulcam parası önemli değil sağlık li olayım yeter desteğin için ne kadar teşekkür etsem az çok iyisin tanımıyorum ama gerçekten oylesin Rabbim senden her daim razı olsun canım

Aykan ne demistik biz once

Kendinle ilgilen o mu su mu diye düşünmek yok zamanı geriyealamayiz olmamis da sayamayiz hepsi bu şekilde zaten kabullenip tedavinr bakacaksın bundan sonrası için devam ederse yanlış bir sey yapıyorsa o zaman düşunursun a

Aykan tüm kötü Düşünceleri at lütfen bak sende çok iyi biliyorsun , moralini yüksek tut ve ileriye bak. Olan olmuş sonuçta. Senden Kıymetli hiç birsey yok bunu biliyorsun ve Sağlığın hepsinden önde gelmeli. Takma kafana belki düşündüğün gibi birşey olamamıştır bilemeyiz sonuçta

Sağolun kızlar doğru soyluyorsunuz ama insan dusunmeden yapamıyor soruyorum inkar ediyor bel soğukluğu neden olur ki başka?? Bana siğil nerden bulassin tüm parçaları toplayinca gerçek ortada işte ALDATİLDİM tabi zamanı geri alamayiz tabi dediginiz gibi olan oldu artık önüme bakcam artık

Canım erkeklerde de bu tarz sorunlar olabiliyor demekki bu kadar düşünme esin haklisin ama nefsine yenik dusmus hepsi gbi tedaviyebak arastr bira znetten tahlil yaparsiniz bayramdan sonrab

BEL SOĞUKLUĞU (GONORE)

Bel soğukluğu; idrar yollarında, rahim ağzında, gözde, rektumda ve üreme organlarında yerleşen bir bakterinin neden olduğu hastalıktır. Hem kadında hem de erkekte görülen bu hastalık akıntılı iltihaba neden olur. Gonore, cinsel yolla bulaşır ve bu yolla bulaşan hastalıklar arasında en çok görülen hastalıktır.

Erkekten kadına bulaşması daha kolay olan bu hastalık, genelde genç erkeklerde ve kadınlarda görülür. Kadında yerleştiği bölge çoğunlukla rahim ağzıdır. Korumasız ve çok eşli ilişkiler yüzünden bu hastalığa yakalananların sayısı her yıl artmaktadır. Dünyada her yıl 50 milyondan fazla kişi bu hastalığa yakalanmaktadır. Yapılan bir araştırmada her otuz saniyede bir kadın bu hastalığı kapmaktadır.

Bu hastalığa neden olan bakteri, sadece insandan insana bulaşabilir. Direkt temas gerekir. İnsan vücudunun dışında yaşaması zordur. Bu bakteri kuru ortamda yaşayamaz. Neme ihtiyaç duyar.

Bel soğukluğu, bir çok kadında belirti vermez. Kişi, taşıyıcı olarak kalır. Erkeklerde idrar yaparken yanma ve peniste akıntı görülür.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Erkekte; ilişkiden sonra bir hafta içinde ortaya çıkar. Öncelikle hafif bir yanma görülür. Daha sonra hastalık daha da şiddetlenir ve sarı renkte bir akıntı ortaya çıkar. Akıntı yeri kızarır ve şişer. Tedavi edilmediği takdirde meni yolları iltihaplanır ve kısırlık meydana gelir. Hastada sık sık idrar yapma hissi uyanır. Fakat idrara çıktığında az idrar yapar. Bazı hastalarda ise hastalık belirti vermeyebilir.

Kadında; belirtinin şiddeti değişiktir. Hatta bazen belirti vermeyebilir. İdrar yollarında sarı-yeşil renkte bir akıntı meydana gelir ve bu akıntı kötü kokuludur. Adet düzeni bozulur ve adet dönemleri arasında kanama görülür. Yine erkekte olduğu gibi idrara çıkarken yanma vardır. Kadınlarda bartholin bezleri bulunur. Bu bezlerin iltihaplanması sonucu şişlik oluşur ve bu şişlik ağrıya neden olur. Tedavi edilmediği takdirde bu iltihap yayılır ve enfeksiyon başka yerlerde de görülür. Dış gebeliğe neden olabilir. Hatta kısırlığa yol açar.

Anal ve oral ilişkiler sonrası rektumda ve ağız bölgesinde enfeksiyon gelişebilir. Cinsel ilişki sırasında üreme organlarında ağrı görülür ve buradaki kaslarda iltihap meydana gelebilir.

Bazı durumlarda eklemlerde ağrı oluşur. Bu, bakterinin kana karışması sonucu ortaya çıkar. Eklemlerde ağrı, iltihap ve şişlik görülür. Sadece bir yerde oluşan bir durum değildir. Gezici bir ağrıdır. Ağrı bir yerde geçse bile daha sonra başka yerlerde ortaya çıkabilir.

Ayrıca bu hastalık hamile anneden bebeğe bulaşabilir. Bu durumda bebekte kızarıklık ve akıntı oluşur. Körlüğe yol açan bir rahatsızlıktır.

BEL SOĞUKLUĞU TANISI

Bu hastalıktan şüphelendiğinizde bir jinekoloji uzmanına bizzat görünerek muayene olmanız gerekmektedir.

BEL SOĞUKLUĞUNDA NASIL BİR TEDAVİ UYGULANIR?

Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalığın da tedavi edilmesinde erken teşhis, hastalığın daha kolay ve çabuk geçmesini sağlar. Tedavinin amacı hastalıktan tamamen kurtulmak ve hastalığın başka yerlere yayılmasını önlemektir.

Hastalığın tedavisinde antibiyotikler kullanılır. Hap ya da iğne şeklinde olabilir. Büyük oranda iyileşme sağlanır. Genelde tek bir ilaç kullanımı yeterli olmaz. Birden fazla ilaçla tedavi yürütülür. Hastalık, hekim tarafından düzenli kontrol edilmeli, iyileşme sağlandığı takdirde tekrar kültür yapılarak bakterilerin üreyip üremediği kontrol edilir.

Bu hastalığı geçirenlerin eşleri de tedavi edilmelidir. Düzensiz antibiyotik kullanımı bakterilerin hastalığa karşı direnç kazanmasına neden olur. Bu hastalıkta penisilin türü ilaçlar kullanılır.

BEL SOĞUKLUĞUNDAN KORUNMANIN YOLLARI

Bel soğukluğundan korunmak için mutlaka tek eşlilik tercih edilmelidir. Hayat kadınlarında, birden fazla kişiyle birlikte olanlarda bel soğukluğu görülme ihtimali fazladır.

Bir diğer yöntem ise ilişki sırasında korunmaktır. Prezervatif (kondom) kullanmak büyük oranda korunma sağlar. Yalnız prezervatif bir kere kullanılmalı sonra atılmalıdır. Fakat asla yüzde yüz koruma sağlamaz.

Bu hastalığın erken tanısı hastalığın başkalarına bulaşmaması için çok önemlidir. Bu hastalığa yakalananların hastalıktan tamamen kurtuluncaya kadar cinsel ilişkiden uzak durmaları gerekir. Çünkü hastanın kendi sağlığını düşündüğü kadar karşıdaki insanı da düşünmesi gerekir.

Tamam işte biz yaklaşık iki ay dır ilişkiye girmedigimize gore benden bulasmasi imkansız gibi bisey yanı 1 hafta önce falan yaptı ziyareti kaptı enfeksiyonu hayır anlamıyorum ne ara gitti aynı vardiyada çalışıyoruz ise beraber gidip geliyoruz hangi ara gittin arkadaş zaten doktor iğne falan vermiş sabah akşam vuruluyor bide doktor korkulcak bisi yok demiş ona geçer demiş ayyy insan korkutur biraz ama nerdeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…