Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hyr hyrrr okumayin psikolojik olarak belirtilerin kendimizde olduğunu dusunuyorum surekli gerek yok okumayin.

Zaten tum hastaliklarda en onemli sey psikolojiyi saglam tutmak kotu dusunurseniz kotuyu cagirirsiniz doktorlar bu rahatsizligi cok onemsemez cogu kadinda olan birseymis ama farkedilmiyor 1 2 sene icinde iyi beslenerek vucuttan atabilirsiniz bu virusu

Aynen canım onun için kendimizi yipratiyoruz birebir aynı belirtiler dair olsa tedaviyi devam ettiriyoruz kızlar doktorlar gerçekten de önemsemiyor foruma yazan bir dahayazmamis demkki atlatana bir dahâ yaklaşımı nezle grip gbi cidden vücut bağışıklık kazanınca virusle ölene kadar yaşayabiliriz belirti vermeden onemli olan biziz ve eslerin rutin kontrolleri . Anal ve oralden uzak durmak bence atlatana kadr yeterli y

Kızlar merhaba benim eşimde de siğil vardı biz tabi bulaşıcı ve bu kadar tehlikeli olduğunu bilmeden bir buçuk yıldır korunmadan ilişkiye girdik. Bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu öğrendiğimizde artık çok geç olmuştu: ( öğrenmek istediğim şu ben de siğil çıkmadı ama hpv virüsü kesin vardır bunun tip analizini nasıl yaptiracaz. Kasım ayında simir yaptik negatif çıktı geçen ay çok fena iltihap kaptim yaptk yine simiri ama iltihabin yoğunluğundan sonuç net çıkmadı 3 ay sonra tekrarlayalim dedi doktor ve siğil yoksa endiselenme dedi. Ne yapabilirim çok korkuyorum

Smear ayri; ayrica hpv testi yaptiman lazim. Gidecegin hastane yi arayip sorabilirsin. Medikalde 120 tlye 10-15 adet riskli tipin varligina bakiyolar.tümüne baktirmak baya maliyetli oluyo. Ketemde de riskli olablara bakiyolar; ucretsiz. Siğil yoksa bulasmamis olma ihtimali bile var. Bazi insanlarin bagisiklik sistemi cok güçlü olabiluyo.

Öncelikle teşekkür ediyorum cevabin için. Benim doktorum varsa simir 'de çıkar demişti yanlış bilgi vermiş demek ki Küçük bi ilçede yaşıyorum özel hastenede bile yapmıyorlar ama Ketem 'e ugrayacam mutlaka. Bulaşmamış olma ihtimali düşük gibi ama umarım dediğin gibidir. Tekrar teşekkür ediyorum çok sağol

Kızlar bence bu sigiller tekrarlıyor bnde yine yeniden (( karnabahar gbi çıkarken ilk zamanlar sixliodu dokununca şimdi yine aynisi oldu sanırım. Birşey yok ama bilmiorm gitmk istemiorm yaranin iyileşen kısmı fena halde kasinio ama sigilden mi neden blmiom sizde durum nasil

merhaba ben de bu hastalığı geçirmiş ve yenmiş biri olarak lütfen aşı yaptırın.Doktorlar bulaştığı için pek önemsemiyorlar aşıyı ama ben etkisinin olduğunu düşünüyorum.başlarda beslenmeme çok dikkat ettim fakat sonradan salmış olmama rağmen 2 ,5 yıldır sigil çıkmıyor.dert etmeyin geçiyor :) yılda 1 kez smear aldırmayı unutmayın ama

Peki ne kdar surede geçiyor bu önemli bizim için nisanda başladı haziranda tedavi oldm hala var gbi

Inanın çok rahatlattınız bizi, çok teşekkürler..
Böyle olumlu mesajlara çok seviniyorum , geçeceği söyleniyor ama insana hiç Kurtulamayacakmış gibi geliyor malesef.

Aşıdan korkuyorum açıkcası sonuçta bulaşmış bir hastalığa etki ederim şüphelerim var. Biraz bilgi verirmisiniz , hemen mi yaptırdınız aşı

Sizden bir konu hakkında fikir alabilir miyim.
Ben High grade gelen biyopsi sonucumdan sonra leep oldum. Cerrahi sınırlarda temiz geldi. Ama belli ki hpv taşıyıcısıyım. Genital siğil problemi de çıkmıştı çünkü 7-8 ay evvel. Ama şimdi o konuyla ilgilide bir tekrarlama söz konusu olmadı. Aktif bir cinsel hayatım yok nerdeyse 1 yıldır.
Doktorum leepten sonra 1 ay ilişki yasak dedi. Ki zaten erkek arkadaşım da yok. Ve ilişki konusuna artık korku ile bakıyorum.
Ama oldu ki bir sevgilim olsa ben birliktelik yaşasam veya evlensem atıyorum 2 ay veya 1 yıl sonra karşı tarafa bunu bulaştırır mıyım.
Veya tekrar cin 1 2 3 süreçlerinden biri tekrar eder mi.
Kafam da bir sürü soru var.

Arkadaşlar bende bunu merak ediyorum siğiller bittikten sonra ne kadar süre bulaşılık devam ediyor ? Tedavi olan arkadaslar başkasına bulastırdı mı daha sonradan lütfen yazın bu hastalığı atlatanlar yazmadığı sürece iyice kısır döngüde kalıyoruz

Ben hep bulaştırıcı mı olucam ? İleride eşim olursa ona da mı bulasıcak ? Tedaviden sonra birine bulaştıran var mı

Kızlar emin olmamakla birlikte erkeğe siğil bulasma ihtimali oldukça zor onlarda bzm gbi siğil çıkmıyor yani onlar daha şanslı. Hastalık sonrası ilişki durumu kontrollerde kdar olmdgi gni sonrasında da nolur bilmiorm doktorlar temkinli davranmayı söyledi tedavi aşamasında oldgmdan emin olamiyorum

Benimde en merak ettiğim konu bu siğiller geçince bulaşıcılığı ne oluyor. Doktoruma sordum ama kesin birşey demiyor muhtemelen test sonuçları negatif çıktığında bulaşıcılığı biter ama korkularım var şöyleki ; ben Siğil çıkmadan bir iki ay önce biri ile iliskiye girdim ( ki hpvli biri ile ilişkiye girdiğimde sizde taktir edersiniz ki ertesi gün çıkmıyor Siğil bir süre bu virüs sessiz kalmış olabilir ) onada bulaştırmış olabilir miyim Siğil çıkmadan virüs yerleşiyor çünkü. Şimdi bir çok kişiye farkında olmadan bulaşmış olabilir ( cinsel hayatımın Karmaşık olduğu anlaşılmasın sonuçta birlikte olduğum kişiler çok Eşli olabilir ) yani kafamda bunlar var sürekli ben nasıl emin olabilirim ki. Diyelim evlendim benden ona bulaşacak. Tedavi olduk diyelim e ben zamanında zaten tedavi olmuştum tekrarlarsa demekki hiç geçmeyecek

Evet erkeklerde biraz daha zor bulaşması ama işte benden sonrakilere ondan bulaşır diye düşünüyorum.

Canım bu konudaki yorumum sınırlı olabilir. Bu yorumda internette hikayelerini yazan insanların yaşadıklarından yürüttüğüm mantık çerçevesinde olacaktır.

Öncelikle kendine toplamda 2 yıl ver. Bu iki yıl boyunca cinsel ilişkiden kaçın ve düzenli olarak doktor takibine devam et.
2 yılın sonunda HPV - sonuç alıyorsan ve siğil tekrarı yaşamıyorsan, smear temiz geliyorsa rahatlayabilirsin.

Tabi ki sevgilinde olacak, evleneceksinde, çoluk çocuğada karışacaksın... Karşı tarafa bulaştırırmısın? bilemem, belki evet belki hayır... Cin 1 2 3 süreçleri tekrar edermi, belki evet belki hayır... HPV ve immün sistem ilişkisi kişiden kişiye çok değiştiği için ne olacağı biraz muamma oluyor.

Ancak genele bakarsan, hem yabancı hem türk forumlarda insanların yaşanmışlıklarına baktığında özellikle evli çiftlere bakarsan, belli bir tedavi süreci sonrası nüks olmadan normal şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Çoluk çocuğa karışıyorlar, herhangi bir nüks ve veya cin1 2 3 durumu olmadan yaşlanıp gidiyorlar. Dolayısı ile sıkıntı yapma, geleceğe umutla bak, bu kıytırık virüsün psikolojini bozmasına izin verme... İleride de senede bir smear ile kontrol altında kal... (birde oral sexi iki taraflı olarak hayatından tamamen çıkar)

Ben 6 ay ile 1 yıl içerisinde bu virus vucuttan atılıyor diye okumuştum. Tabi bu süreçdeki değişim kişinin bünyesine de bağlı olsa gerek. Nasıl kimden bulaştığı belli olmadığı gibi ne zaman biteceği veya tekrarlamayacağı da belli olmayan bir rahatsızlık bu HPV. Umarım bir daha tekrar etmez.

Kişinin bünyesi + Hpv tipi... Tiplerin dirençleri farklı oluyor...

Arkadaslar dr nevraya gitmiştim biliyosunuz yakınlarda yurtdısında hpv kongresi vardı uzun zamandır forumlarda ve burda dahil biliyosunuz ki hpvyle ilgili antiviral ilaç cıkıcagı söyleniyordu.İşin aslı şu bu japonyada bi mantar var zehirli (ahcc falan değil) bunun zehrinin başka bi hastalıgın tedavisinde kullanılabilicegini (o da cinsel yolşa bulasan) düşünürlerken hpvdeki virüsleri öldürdüğünü farketmişler ilacım üstünde 4 yıldır calısıyolarmıs ekimde 4.yıl tamamlanıcak bi ilacın piyasaya sürülebilmesi için 5 yılı doldurması gerekiyo dedi.İlaçın cıkmasına son 1-1.5 yıl kaldıgını bayerin büyük ihtimalle bu sürec sonunda ilacı türkiyeye getiricegini söyledi

shiitake mushroom bahsettiği mantar. Bu mantar immunoterapy şeklinde kullanılıyor. Yani; vücudun bağışıklık sistemini en yükseğe çekerek vücutta daha önce savaşamadığı virüsler, tümörler ve bakterilerle savaşmasını sağlıyor. Yani virüsü öldürmüyor, ancak öldürtüyor.. Azmettirici anlayacağınız :)

Ayrıca kanıtlanmış kanser ilerlemesini durdurucu etkiside var. Var olan tümörlerin büyümesini durdurup gerilemesini sağlıyor.

shiitake mushroom un özelliği ise içinde yüksek miktarda AHCC bulunması...
Belki dediğiniz gibi ilaç olarak uygun dozajlama ve hızlı verim alma açısından çalışmalar yapılıyordur ve ilaç adı altında satışa başlanacaktır, ancak beklemek gereksiz gıda takviyesi adı altında AHCC zaten var. Ulaşabilen alabilir.

Anca yanılma payımda olabilir, biraz önce aradım ama yeni hiçbir araştırma bulamadım internette. Didem hanım bir daha nevra hanım ile kontağa geçtiğinizde mantarın ismi cismi, araştırmanın yapıldığı yer, üniersite vs gibi 1-2 bilgi sorabilirmisiniz. Bizde bulabiliriz belki detaylı bilgi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…