Hyr hyrrr okumayin psikolojik olarak belirtilerin kendimizde olduğunu dusunuyorum surekli gerek yok okumayin.
Kızlar merhaba benim eşimde de siğil vardı biz tabi bulaşıcı ve bu kadar tehlikeli olduğunu bilmeden bir buçuk yıldır korunmadan ilişkiye girdik. Bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu öğrendiğimizde artık çok geç olmuştu: ( öğrenmek istediğim şu ben de siğil çıkmadı ama hpv virüsü kesin vardır bunun tip analizini nasıl yaptiracaz. Kasım ayında simir yaptik negatif çıktı geçen ay çok fena iltihap kaptim yaptk yine simiri ama iltihabin yoğunluğundan sonuç net çıkmadı 3 ay sonra tekrarlayalim dedi doktor ve siğil yoksa endiselenme dedi. Ne yapabilirim çok korkuyorum
merhaba ben de bu hastalığı geçirmiş ve yenmiş biri olarak lütfen aşı yaptırın.Doktorlar bulaştığı için pek önemsemiyorlar aşıyı ama ben etkisinin olduğunu düşünüyorum.başlarda beslenmeme çok dikkat ettim fakat sonradan salmış olmama rağmen 2 ,5 yıldır sigil çıkmıyor.dert etmeyin geçiyor :) yılda 1 kez smear aldırmayı unutmayın ama
Devlette Jinekoloğa git anlat tüm durumu bir muayene et de ve test talep et... Hemen alırlar kanları kültürleri oracıkta...
HPV'den Hiçbirşey olmaz merak etme... HPV rahimde birkaç tipi varsa kanser yapıyor. %10 ihtimalle yapıyor onuda.. %90 ihtimalle vücut toparlıyor. Buda 10 15 yıllık bir süreç. Dolayısı ile hiç doctor yüzü görmeyen insanlar risk altında. Sen kanser felan olmayacaksın merak etme. Hücre değişimi görülürse ufak müdehale olur konu kapanır. Eskidenmiş Rahim ağzı kanseri yüzünden ölmek. Bu devirde yok öyle birşey çıkar aklından bunları. HPV aşısını özel alıyorsun malesef cnm... 3 doz. her doz 250 civarı... Ama benim tavsiyem mutlaka vurul...
Arkadaşlar bende bunu merak ediyorum siğiller bittikten sonra ne kadar süre bulaşılık devam ediyor ? Tedavi olan arkadaslar başkasına bulastırdı mı daha sonradan lütfen yazın bu hastalığı atlatanlar yazmadığı sürece iyice kısır döngüde kalıyoruzSizden bir konu hakkında fikir alabilir miyim.
Ben High grade gelen biyopsi sonucumdan sonra leep oldum. Cerrahi sınırlarda temiz geldi. Ama belli ki hpv taşıyıcısıyım. Genital siğil problemi de çıkmıştı çünkü 7-8 ay evvel. Ama şimdi o konuyla ilgilide bir tekrarlama söz konusu olmadı. Aktif bir cinsel hayatım yok nerdeyse 1 yıldır.
Doktorum leepten sonra 1 ay ilişki yasak dedi. Ki zaten erkek arkadaşım da yok. Ve ilişki konusuna artık korku ile bakıyorum.
Ama oldu ki bir sevgilim olsa ben birliktelik yaşasam veya evlensem atıyorum 2 ay veya 1 yıl sonra karşı tarafa bunu bulaştırır mıyım.
Veya tekrar cin 1 2 3 süreçlerinden biri tekrar eder mi.
Kafam da bir sürü soru var.
Kızlar emin olmamakla birlikte erkeğe siğil bulasma ihtimali oldukça zor onlarda bzm gbi siğil çıkmıyor yani onlar daha şanslı. Hastalık sonrası ilişki durumu kontrollerde kdar olmdgi gni sonrasında da nolur bilmiorm doktorlar temkinli davranmayı söyledi tedavi aşamasında oldgmdan emin olamiyorum
Sizden bir konu hakkında fikir alabilir miyim.
Ben High grade gelen biyopsi sonucumdan sonra leep oldum. Cerrahi sınırlarda temiz geldi. Ama belli ki hpv taşıyıcısıyım. Genital siğil problemi de çıkmıştı çünkü 7-8 ay evvel. Ama şimdi o konuyla ilgilide bir tekrarlama söz konusu olmadı. Aktif bir cinsel hayatım yok nerdeyse 1 yıldır.
Doktorum leepten sonra 1 ay ilişki yasak dedi. Ki zaten erkek arkadaşım da yok. Ve ilişki konusuna artık korku ile bakıyorum.
Ama oldu ki bir sevgilim olsa ben birliktelik yaşasam veya evlensem atıyorum 2 ay veya 1 yıl sonra karşı tarafa bunu bulaştırır mıyım.
Veya tekrar cin 1 2 3 süreçlerinden biri tekrar eder mi.
Kafam da bir sürü soru var.
Canım bu konudaki yorumum sınırlı olabilir. Bu yorumda internette hikayelerini yazan insanların yaşadıklarından yürüttüğüm mantık çerçevesinde olacaktır.
Öncelikle kendine toplamda 2 yıl ver. Bu iki yıl boyunca cinsel ilişkiden kaçın ve düzenli olarak doktor takibine devam et.
2 yılın sonunda HPV - sonuç alıyorsan ve siğil tekrarı yaşamıyorsan, smear temiz geliyorsa rahatlayabilirsin.
Tabi ki sevgilinde olacak, evleneceksinde, çoluk çocuğada karışacaksın... Karşı tarafa bulaştırırmısın? bilemem, belki evet belki hayır... Cin 1 2 3 süreçleri tekrar edermi, belki evet belki hayır... HPV ve immün sistem ilişkisi kişiden kişiye çok değiştiği için ne olacağı biraz muamma oluyor.
Ancak genele bakarsan, hem yabancı hem türk forumlarda insanların yaşanmışlıklarına baktığında özellikle evli çiftlere bakarsan, belli bir tedavi süreci sonrası nüks olmadan normal şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Çoluk çocuğa karışıyorlar, herhangi bir nüks ve veya cin1 2 3 durumu olmadan yaşlanıp gidiyorlar. Dolayısı ile sıkıntı yapma, geleceğe umutla bak, bu kıytırık virüsün psikolojini bozmasına izin verme... İleride de senede bir smear ile kontrol altında kal... (birde oral sexi iki taraflı olarak hayatından tamamen çıkar)
Ben 6 ay ile 1 yıl içerisinde bu virus vucuttan atılıyor diye okumuştum. Tabi bu süreçdeki değişim kişinin bünyesine de bağlı olsa gerek. Nasıl kimden bulaştığı belli olmadığı gibi ne zaman biteceği veya tekrarlamayacağı da belli olmayan bir rahatsızlık bu HPV. Umarım bir daha tekrar etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?