Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canım anladıgım kadarıyla smearın hpv acısından temiz sadece bakteriyel mantara benzer basit bi enfeksiyonun var bi bakteriden kaynaklanan zararsız bi bakteri akıntıda kötü koku yapar ilaçla geçer

Mantardan daha sık görülen bayanlarda kötü kokulu akıntıya neden olan neredeyse olagan bi durum:

Kadınlarda görülen anormal vajinal akıntının en sık rastlanan nedeni bakteriyel vajinozis denilen durumdur. Kadınlardaki vajinal mantar enfeksiyonlarından bile daha fazla görülür. Kadınların yarısı hayatları boyunca bu enfeksiyonla en az bir kez karşılaşmaktadır. Genelde üreme çağındaki kadınlarda rastlanır.

Bakteriyel vajinozise yol açan etken Gardnerella vaginalis denen oksijensiz ortamda üreyebilen-anaerob bir bakteridir. Bu bakteriye Haemophilus Vaginalis adı da verilmektedir.

Bakteriyel vajinozis; bakteriyel vajinoz, gardnerella vajiniti, nonspesifik vajinit, haemophilus vajiniti gibi isimlerle de anılmaktadır.

Bakteriyel vajino

- See more at: http://www.urolojihakkinda.com/bakteriyel-vaginozis-78.html#sthash.bppgAoAY.dpuf

Bakteriyel vajinozis, daha ziyade vajen mikroflorasında bulunan bakteriler arasındaki doğal dengenin bozulmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Normal bir vajinada ortama lactobasiller (doderlein basilleri) hâkimdir ve ürettikleri laktik asit ortamı hafif asidik tutar. Vajina pH’ı normalde 3,8-4,5 arasında olup asidik özellik taşımaktadır. Bu ortam diğer mikroorganizmaların dengesiz çoğalmasını engeller.

Bu lactobasiller ortamda azalırsa ve asit olan vajen pH’sı bazik yöne kayarsa, ortamda bulunan gardneralla gibi diğer anaerob bakteriler patolojik şekilde çoğalır.

Bakteriyel vajinoziste normalde sağlıklı vajinal florada bulunan gardnerella ve diğer anaerob bakterilerin fazlaca artması ile enfeksiyon gelişmektedir
- See more at: http://www.urolojihakkinda.com/bakteriyel-vaginozis-78.html#sthash.bppgAoAY.dpuf

Canım anladıgım kadarıyla smearın hpv acısından temiz sadece bakteriyel mantara benzer basit bi enfeksiyonun var bi bakteriden kaynaklanan zararsız bi bakteri akıntıda kötü koku yapar ilaçla geçer
Yani bende hpv yokmu?bunu diyebilirmiyim...sadece siğil?gerçi diğer sonucu beklemek lazımmı

Yani bende hpv yokmu?bunu diyebilirmiyim...sadece siğil?gerçi diğer sonucu beklemek lazımmı
Hpv halen olabilir ama rahim içine yerleşmemiş. Dışardaki siğillerin geçene kadar cinsel ilişkide bulunma eğer hpv ise rahmine yerlesmesin. Hpv varsa bile kötü huylu tür olsaydı rahmine de yerleşirdi diye düşünüyorum. İnşallah hepimiz kurtulur uz bu dertten. Sevgilinin kıymetini bil benim öyle bi sevgilim vardı psikiyatr a gelir saatlerce kapıda beni beklerdi ben kıymetini bilemedim ondan sonra da bu illeti kaptım.

Didem sen şimdiye kadar doktora ve tedavine ne kadar para verdin yazar misin. Senin doktora gitmeyi düşünüyorum da..

Didem sen şimdiye kadar doktora ve tedavine ne kadar para verdin yazar misin. Senin doktora gitmeyi düşünüyorum da..
Canım ben şimdiye kadar 1.5 milyar verdim bu 3 kere yaktırma parası yani hepsi için 500 liraya geliyo eger ikinci gidişimde ben panik olmayıp daha sonra gitseydim cıktıgında mesela ücret alınmıcaktı aynı şekilde bunda da cıkıncaya kadar gitmicem cıkarsa ücretsiz yakıcak hakan bey bir hakkım daha var suan için yani

3.ye gidicem yani cıktıgında ücretsiz yakılıcak o da

diger sonucu bekle içeride hpv olup olmadıgını anlamak için hpv dna baktırman lazım mesela vardır veya yoktur daha hücresel degisiklik yapmamıstır varsa ve smearın yine temiz cıkar hpv dna baktırmalısın o varsa pozitif cıkar eger pozitif cıkarsa da tipleme testine gönderirsin ben böyle biliyorum ama smear hic aldırmadgm için kısıtlı bilgim var

Bekarlarda zar varsa yani içeriye temas eden bişey yoksa rahme hpv yerleşmez he tut ki bakiresin ama tip 16n var problem yok cünkü virüs yükünü ilk altı ayla bir yıl arasında neredeyse tamamiyle veya tamamine yakın attıgı için rahim agzınla ilgili bi skıntın olmuyo diye biliyorum bu sürec içinde hala bakire kalırsan ama bundan emin degilim

Bunu da sitede dısarıdan okuyanlar varsa yardımcı olur belki diye yazdım bu arada konuyla ilgili degil

Arkadslar, naturallife diye bi sitede coriolus mantari ekstresi var?! Turkiyede, ozellikle didemcim senin ilgini cekmeye calisiyorum... sanki eczanede de satilan bi marka bu. Oyleyse yurtdışından getirtmeye gerek kalmaz...

1 buçuk milyar aşı parası falan hariç di mi. İlk muayene ücreti ne kadar peki. Bi de bu hangi doktor

Doktorun adını yerini ayrıntılı söyler misin canım özel mesaj da atabilirsin

Uyuyamıyorum yakılan makatım kaşıntı acı sızı
uyuyamıyorum yakılan makat vajende kaşıntı acı sızıneden gündüz olmuyor gece oluyor bunlarsevgilim filan hiç umurumda değil defolsun gitsin hayatımdan onun yüzünden oldu zaten bu acıları o değil ben çekiyorum ondan soğudum ne kadar sevsemde çektiğim acılar dayanılmaz kendimdende tiksindim ve soğudum aynaya bakıp vajenimde hala siğil ürüyor delirtti yeteri kadarrrr...

Unutma sen de bu hastalığı ömür boyu başkasına bulaştırabilirsin aynı şeyleri senin sebebinle başka biri yaşayabilir sevgiline karşı boyle düşünmemelisin... hepimiz bi yerlerden kaptık sonuçta o zaman hiç birimiz bir daha ilişki yaşamayalim. Çektiğin acılar çok kötü wvet ama kalıcı değil dua et canım dua et temiz bak yeni bi doktora git.

Kızlar hastanede yattım o kadar ilaç içtim gene boğazım şişti galiba vücut direncim çok çok düştü. Bu siğiller bende kalıcı olacak galiba. Tedavi de olmuyorum vücut direncimi fırsat bilip iyice yerlesecekler vücuduma. Üstelik boğazımda hpv mi var da böyle oluyo diye korkmaya başladım. Moralim çok bozuk sadece size sorabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…