Ayy canimsin ne güzel uzun uzun bilgi vermişsin çok sağol öncelikle. Evet canım doğru hiç siğil çıkmadı ilk defa işte dediğim yerde siğile benzeyen şey çıktı. Eşim de doktora git diyor ama dediğin gibi düşündüm ben de tek bi şeyden teşhisi koyamayabilirler. Birkaç gün bekleyeyim dedim. O doktoru Allah' a havale ettik bin belasini versin. Biz ayrıca tüp bebek tedavisi oluyoruz. Doktoruma korkularimdan bahsettim kasım ayında smear alindi temiz.mart ayinda alındı çok iltihap olduğu için sonuç çıkmamıştı en son temmuz ayında yine temiz çıktı. Buralarda hastaya pek önem de verilmiyor hpv tiplemesi yapan yer yok. Sadece smear da bişey çıkarsa ona göre hareket ederiz diyorlar. Aşı ya gelince çocuk çok istiyoruz şimdilik olamam sanırım: (Canım eşinde siğil varsa ve sen o sürec boyunca korunmadan ilişkiye girerken sana bulaşmaz diyen doktoru dava etsen heralde doktorluktaan men edilir !! Sana tavsiyem hiç çogalmadan gidip hemen yaktır eger sigilse.Sen onu ilk doktora göster doktor ne derse desin 1 hafta boyunca orayı takip et büyüme ve dagılma varsa siğildir.İlk başta şekli benzemedigi için teşhis koyamayabiliyolar.Ama vajina da makatta yani mukoza derisinde degilse siğil olmayabilir.Fakat ben doktoruma gittigimde kasıklardan başlayarak mikroskopla bakıyodu yani orada da olabilir.Hadi herşeyi geçtim eşinde siğil cıkmıstır ama sende cıkmayabilir veya sende siğil cıkarmayan türü de olabilir smear aldır ve rahme baktır hpv dna iste rahim içinden .Gardasil aşını ol muhakkak ama gardasil aşı üc doz 6 ay uygulanır o sürecte hamile kalmamamn gerekiyo .Bi de sende siğil hiç siğil cıkmadı önceden diye anladım ben dogru mu ?
Canım smear temizse süper panige gerek yok o zaman dogru demişler ben smear aldırmamıssındır belki diye dedim .En fazla 1 hafta bekle bak hatta şöyle yap karanlık bi odada ya da gece telefonun lazer ışıgını acıp aynadan bak.1 haftaya tekrar et bi bak bakalım büyümüş mü ama nolursa olsun doktora git tabiki.Mesela benimkini ilk basta kac tane doktora gittiysem teşhis edemediler bembeyaz nokta gibiydi ama sert ele geliyodu siğili köklü et beni gibi düşünebilirsin kökünün altta oldugunu dibinin semsert asagıda oldugunu anlayabiliyosn aslndaAyy canimsin ne güzel uzun uzun bilgi vermişsin çok sağol öncelikle. Evet canım doğru hiç siğil çıkmadı ilk defa işte dediğim yerde siğile benzeyen şey çıktı. Eşim de doktora git diyor ama dediğin gibi düşündüm ben de tek bi şeyden teşhisi koyamayabilirler. Birkaç gün bekleyeyim dedim. O doktoru Allah' a havale ettik bin belasini versin. Biz ayrıca tüp bebek tedavisi oluyoruz. Doktoruma korkularimdan bahsettim kasım ayında smear alindi temiz.mart ayinda alındı çok iltihap olduğu için sonuç çıkmamıştı en son temmuz ayında yine temiz çıktı. Buralarda hastaya pek önem de verilmiyor hpv tiplemesi yapan yer yok. Sadece smear da bişey çıkarsa ona göre hareket ederiz diyorlar. Aşı ya gelince çocuk çok istiyoruz şimdilik olamam sanırım: (
Allah razı olsun senden içimi ferahlattin. Smear' e aldanma diyenleri çok okudum o yeterli olmayabilir diyenleri. İçim sıkılıyordu. Zaten bu tüp bebek olayi canımızı sıkıyor kasım ayindan beri adetlerim de düzensizleşince iyice paranoya oldum bi ara acaba Allah korusun kanser miyim diyeYapacagın en iyi şey bu 1 haftada pamuklu iç çamaşırı giyinmek orayı asla ve asla tahriş etmemek jilet yapmamak agda yapmamak orayı kanatıp asla sıkmaya calısmamak.Sirkeyle silme 1 hafta boyunca cünkü büyüyücegi varsa da büyümez anlayamazsın.Orayı temiz tut glizigen veya sebamed jelle yıka siğil gibi olan şeye sirke sıkma dedigim gibi noldugunu anlayabilmeai icin doktorun cünkü sirke onu kücültür düşerse kökü iceride kalabilir ama o yapının etrafındaki her yere henüz cıkmadıgı için sirkeyle silebilirsin bagısıklıgını keinlikle güclü tut hem tüp bebek hem de siğil için geçerli
Canım kadın doguma git .İçini ferah tut dedigim gibi en ama en kötü adet düzensizligin devam ederse hpv dna baktırır kesin sonuc alırsın rahim içinden ama zaten temiz diyosun doktorun iyiyse ona güven düzenli smear aldırmayı ihmal etme.Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bende bekarım mesela ileride eşime nasıl acıklarım diye düşünüyorum siğil bi şekilde geciyo zaten .Bagısıklıgını güçlendirmeye bak doktorun gerek görürse takviye al multivitamin veya keçiboynuzu bal polen propolis karısımı gibi alerjin yoksa.Bi de karanlıkta lazer ısıkla bak dedigim gibi basla bölgede olup olmadıgını da daha rahat görürsün her gün portakal suyu iç,hamile kalıcaksan her gün 1 adet yumurta ye yumurta yemedigin zamanlarda peynir ye bol yeşillik al bebişin ve kendi saglıgın için daha fazla özen göster kendine canını hiçbişeye sıkma ve bizi içinde dua et yeter :)Allah razı olsun senden içimi ferahlattin. Smear' e aldanma diyenleri çok okudum o yeterli olmayabilir diyenleri. İçim sıkılıyordu. Zaten bu tüp bebek olayi canımızı sıkıyor kasım ayindan beri adetlerim de düzensizleşince iyice paranoya oldum bi ara acaba Allah korusun kanser miyim diyetüp bebek doktorum ayrıca bu bölgede iyi bi jinekolog da. Korkmamam yönünde çok teselli ediyor üstelik smear 'e guvenmemiz gerektiğini söylüyor sürekli. Bıktı artık benden :) iki gündür inceliyoruz sürekli bakıyoruz eşimle buyumedi küçülmedi de. Dediğin gibi birkaç gün kontrol edeyim ayni kalsa bile gideyim. Bu arada kadin doğuma mi gitmem gerekiyor yoksa cildiyeciye mi ? Verdiğin bilgiler için tekrar sağol cnm temiz tutacm dikkat edecm
Canim evlendikten hemen hemen iki sene sonra çıkt . Çok kavga ettik ancak öyle bi insan ddeğil nnasılgeldi bize hhiç aanlamadım. Yaklaşık 4 senedir hhiçttekrarlamakbende eEşimdeara ara cçıkıyor du. Şimdicçıktıne oolduğukonusunda hhiçfikrim yok eellerindesert gelmiyo ancak pputurlupputurlui iiç dudaklar[/QUOTE]CanımevlendikteE="didemwtf, post: 47671493, member: 300438"]Bagısıklık sistemin cok güçlüymüş demek ki bastırmış siğili bişey sorucam eşinde cıktıgında evli miydiniz ve sende kac sene önce cıktı ? Hamilelikte dondurma yapıyolar galiba ama yakma yapmazlar elektirik verdigi için ya da hiç müdahale etmezler dogumdan sonra geçiyo cünkü bi baksınlar önce hallolur
3 ayda bi smear aldirmayi düşünüyorum yeşillik sevmem ama onun dışında yedigime içtiğime dikkat ederim yumurta yoğurt sebze meyve gibi. Sigaram da yok. Allah hepimizi kurtarsın inşallah canm. Bende bu virüsün var olduğunu biliyorum sonuçta tek bi ilişkide bile geçen bi lanet virüs. Ama siğil olmadığı için canımı çok sikmamaya çalışıyordum. İki gündür bu şey beni mahvetti psikolojisi çok çok kötüymüş. Stres yapmamaya çalışsam da mümkün olmuyor. Arada burdaki yazıları okuyordum ama yeterince anlamiyormuşum şimdi çok iyi anliyorum. Rabbim yardımcımız olsun kurtarsin bizi diye çok dua ediyorum iki gündür: ) sıkma canını sen de cnm evleneceğin adam seni sevip sana değer verecek biri olacaksa zaten böyle şeyleri takmaz kii inşallah ozamana kadar kurtulursunCanım kadın doguma git .İçini ferah tut dedigim gibi en ama en kötü adet düzensizligin devam ederse hpv dna baktırır kesin sonuc alırsın rahim içinden ama zaten temiz diyosun doktorun iyiyse ona güven düzenli smear aldırmayı ihmal etme.Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bende bekarım mesela ileride eşime nasıl acıklarım diye düşünüyorum siğil bi şekilde geciyo zaten .Bagısıklıgını güçlendirmeye bak doktorun gerek görürse takviye al multivitamin veya keçiboynuzu bal polen propolis karısımı gibi alerjin yoksa.Bi de karanlıkta lazer ısıkla bak dedigim gibi basla bölgede olup olmadıgını da daha rahat görürsün her gün portakal suyu iç,hamile kalıcaksan her gün 1 adet yumurta ye yumurta yemedigin zamanlarda peynir ye bol yeşillik al bebişin ve kendi saglıgın için daha fazla özen göster kendine canını hiçbişeye sıkma ve bizi içinde dua et yeter :)
Canım virüs sende var evet ama şimdiye kadar bin tane siğil cıkması lazımda ama bunca zaman bagısıklıgın o kadar bastırmış ki bir tane ya var ya yok :) Onu hallettin mi geçer gider zaten hamilelikten sonra dert etme o yüzden doktor bakar duruma göre karar verir3 ayda bi smear aldirmayi düşünüyorum yeşillik sevmem ama onun dışında yedigime içtiğime dikkat ederim yumurta yoğurt sebze meyve gibi. Sigaram da yok. Allah hepimizi kurtarsın inşallah canm. Bende bu virüsün var olduğunu biliyorum sonuçta tek bi ilişkide bile geçen bi lanet virüs. Ama siğil olmadığı için canımı çok sikmamaya çalışıyordum. İki gündür bu şey beni mahvetti psikolojisi çok çok kötüymüş. Stres yapmamaya çalışsam da mümkün olmuyor. Arada burdaki yazıları okuyordum ama yeterince anlamiyormuşum şimdi çok iyi anliyorum. Rabbim yardımcımız olsun kurtarsin bizi diye çok dua ediyorum iki gündür: ) sıkma canını sen de cnm evleneceğin adam seni sevip sana değer verecek biri olacaksa zaten böyle şeyleri takmaz kii inşallah ozamana kadar kurtulursun
Canım benim makattaki öyleydi vajinada genelde inci gibi yanyana dizilmiş oluyolar kendi yapısı veya tahrişte olabilir ama eşinde var dedigim içinde siğil olma ihtimali yüksek bi karanlıkta lazerle bak doktora git mutlaka baktır ama hemen yarın git hatta iç dudakta dedigim gibi inci gibi böyle yanyana cıkıyo yayılmıssa[/QUOTE]E="didemwtf, post: 47673328, member: 300438"]Canim evlendikten hemen hemen iki sene sonra çıkt . Çok kavga ettik ancak öyle bi insan ddeğil nnasılgeldi bize hhiç aanlamadım. Yaklaşık 4 senedir hhiçttekrarlamakbende eEşimdeara ara cçıkıyor du. Şimdicçıktıne oolduğukonusunda hhiçfikrim yok eellerindesert gelmiyo ancak pputurlupputurlui iiç dudaklar
Hamile değilim canım Allah söyletti inşallah olacam :) şu bi tane dağılmadan bitse keşkeCanım virüs sende var evet ama şimdiye kadar bin tane siğil cıkması lazımda ama bunca zaman bagısıklıgın o kadar bastırmış ki bir tane ya var ya yok :) Onu hallettin mi geçer gider zaten hamilelikten sonra dert etme o yüzden doktor bakar duruma göre karar verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?