Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canım evlilikten önce ilişki hakkında söylediklerine harfi harfiyen katılıyorum özellikle burayı dışarıdan okuyanlar cocuk sahibi olanlar lütfen etrafınızdakileri ve çocuklarınızı bu konuda bilinçlendirin Allah askına gidin hemen aşı yaptırın ben bundan bikac ay önce aşı olucaktım cünkü bi yakınımdan dolayı bu rahatsızlıgı duymustum olmadım pahalı diye hiç aklıma gelmezdi o zamana kadar kimseyle bişey yaşamazdım hatta kac yıllık eski erkek arkadasımla tek bi gün yalnız kaldıgımı hatırlamam herşey kader bi anlık hatam sonucu yüzeyselden bunu kaptım ben o gün o aşıyı yaptırmıs olsaydım suan saglıgımın derdinde olmazdım.Grip aşısıyla ilgili bile neler diyolar niye diyolar biliyo musunuz siz gidip aşıya üç kuruş verip hiç ugrasmıcaksınız hep kafanız rahat olucak ama o aşıyı yaptırmayıp bunu kaparsınız sağlık sektörü sizin sayenizde zararı büyük anlamda psikolojik olan bu hastalıktan milyarlar kazanıcak çünkü Avrupada kökü kazındı kücükken aşılatıyolar biz hala aşı olalım mı diye tartışıyoruz Alkah aşkına gidin aşılanın.Bunun dışında bu hastalık sadece cinsellikten geçmiyo burda wcden veya havuzdan sonra hiçbişey yaşamadan bunu kapanların sayısı hiçte az değil havuzdan 5 tip kapanı okudum burda ya da evlenmeden önce yüzeysel bi kere ilişki yasayıp kapanı herkesin başına gelebilir.Allah dermansız dert vermesin insanlar nelerle uğrasıyor..Bı hastalıkla 10 yıl 20 yıl yaşayan yok dünyadaki bütün forum sitelerini okuyun 20 yıl duydunuz mu 15 yıö duydunuz mu hiç ama hiç istisnasız duymadım yabancı ülkelerin sitelerinde bile okumadım burdaki yaklasık 1300 küsür sayfada 2007den beri yazılan hiçbir yerde duymadım tek bi kişiden en fazla 10 yıl önce duydum o da dogumda cıkmıs büyük bi ihtimal evli ve sürekli enfekte olmus baska hiç duymadım bunu yanında çift rakamlı binlerce şey okudum bi 10 yıl duydum ondan dolayı canımızı sıkmayalım bu bizw ders olsun vardır Allahın bir bildiği gelip geçici dünya geldik gidiyoruz öyle ya da böyle buna da ŞÜKÜR diyelim inşallah şifamızı buluruz .

Kızlar Gardrasil ilk çıktığında 26mı 29mu ne yaşına kadar sınır vardı. Zamanla arttı diye biliyorum. Bir tanıdığımında başına gelmiş durumda, genel bilgilenirdim kendisini ama aşının yaşı konusunda bilgilendiremedim. Kendisi 38. Yaptırabiliyor mu?

Canım ben 40a kadar uzatıldı diye biliyorum ama emin değilim yalnızca o yaştan sonra koruyuculugu ve etkisi düşüyo.Bi de senin durumun nasıl biteli ne kadar oldu göremiyoduk seni bayadır

Asi kadınlara da erkeklere de 40a kadar yapilabiliyo. Ama yas ilerledikce korumasi azaliyo. Jinekologumun bilgilendirmesi bu yöndeydi.

Erkeklerde hiç bi etkisi yok yazıyo ama her yerde
Hayır canım olur mu öyle şey aşının bizim halkın dilindeki adı rahim ağzı kanseri aşısı sadece.Erkeklere de uygulanabiliyor cinsiyet farketmez önemli olan vücuttu o virüse karşı bagısıklıgın aşıyla oluşturulması

Cevaplar için teşekkür ederim. Didemcim şöyle bir baktım 2,5 sene olmuş. Sıkıntı yok bunca zamandır. Dişi erkek siğil muhabbeti olmuş forumda. O konudan yola çıkarsak sanırım bendeki erkekti. 3-5 tane idi, 2 kere dondurttum bitti... Üremedi tekrar...

Flamencim Allahım darısı bizim başımıza çok seviniyorum böyle şeyleri duyunca seninkinin rengi neydi ve nerende cıktı son sorum :) benim bembeyazdı da ondan dolayı kimseden duyamıyorum bembeya makatımda cıkmıstı genelde kırmızı pembe diyolar

2mm civarı koyu kahve siyah renkte, dudak etrafı ve ağda bölgesinde 4-5 tane idi... Şükür iç tarafa sirayet etmemiş, partnerimle korunurduk. Korunmaya rağmen dış tarafa bulaşmış işte. Partnerimde görünürde hiç birşey yoktu bu arada..!! Aldatıp, dışarıdan alıp bana getirmiş işte bilindik hikaye akışı...

Uzun süre yazmadım arkadaşlar ama sizi takip ediyorum ben bı aydır cok iyi durumdayım siğillerim tekrarlamadı hala . Ama nolcagıda belli olmaz heran bi tane daha cıkabılır o yuzden artık kendime cok dikkat ediyorum . O yuzden moralinizi bozmayın bundan 4-5 ay once benimde piskolojim sizler gibiydi ama ne zaman kafamda kurmayı bıraktım daha iyi oldum :)

Flamen cevabın için teşekkür ederim geçmiş olsun.Canım sana da geçmiş olsun olan olmuş sonucta onları düşünmek senin sadece psikolojini bozar bende mesela o gün orda olmamak icin herşeyi feda edebilirdim ama geçmişe care yok tedavinizi olmussunuz.Şöyle ki erkeklerde tedaviden sonra bile menide virüs bulunabiliyo ondan dolayı tedaviniz bitiniceye kadar ara. Verip sonra korunmanız lazım erkek arkadasının hangi kısmında cıktı bilmiyorum ama prezervatifin korumadıgı cok ama cok afedersiniz kök ve yumurtalık kısımlarında da siğil mevcutsa ekstra önlem almalısınız boxer prezervatif gibi bunu yabancı sitelerden ve forumlardan okudum en iyisi ikinizin tedavisi bittikten sonra ara verip sonra uzun süre korunmak ve ilişki sonrası mutlaka sabunlu suyla duş almak olabilir ..Seninkilerin rengi neydi bu arada nerende cıktı ve ne zamandır tekrarlamıyo

Erkek arkadasının senden önceki ilişkilerinden kaynaklanıyo olması muhtemel illa seni aldattıgı anlamına gelmiyor tabiki için rahat tut lütfen

Ben zaen inanılmaz kuruntulu paronayak bi insanım flamenın o yazdıgı benı tamamen yıne dusuncelere ıttı o kadar zamanın üstünü :) ben aynı zamanda yuzme hocasıyım ve gecen sene calıştıgım havuz inanılmaz kirliydi bende ondan kynaklı basıma geldıgını dusunuyorum bende cıkmaya başladıgı aynı zamanda erkek arkadasımdada cıkmaya başladı . Benım vajina girişine cok yakın kısımlarında cıktı ve cok fazla ve buyuklerdi beyaz karnıbahar görünümündeydi 1 aydır cıkmıyolar .

Benim siğillerim de genelde beyaz renkli ya da ten rengindeydi. Hatta su anda yaktırmıştım ama bir tane çıkmış gibi.

Benimkiler de tam anlattigin gibi. 2 tane idi ben hpv oldugunu bilmeden jilet kullanıp yaydim bi sürü oldu

Can'ım benim vajen girişimde cıkanlar beyaz beyaz ve Zaman'la büyüyor böyle fışkırıyor resmen hatta ben ilk tuvalete gittiğimde elime vajen ve makat arasında tek siğil geldi ben hiç bilmiyordum tabi sivilce diye düşündüm değilmiş böyle beyaz cıkmış kıvrılmış yaktırdım..ve şuandada vajende beyaz kabarcıklar var gibi yine yaktırabilirim bu arada ben beyaz çıkanların dişi oldugunu düşünüyorum bu sadece benim fikrim çünkü hızlı çoğalıyorlar!!!!

Kızlar ya benim sigillerim büyümüş ve yayılmış hiç bakmıyodum oraya moralim bozulmasın diye ama bi baktım kocaman olmuşlar en az 20 tane kim bilir minik ne kadar vardır simsiyahlar cildiracam baslardaki kadar kafama takmiyodum şimdi farkediyor çok kötü oldum ne olur bana dua edin atanıp tedavime başlayayım ne olur

Kizlar merhaba esimde sigil oykusu vardi yaktirdi. Ben vajen girisinde minicik bi et parcasi fark ettim hemen dr a gittim tabi dr um mantar kaynakli oldugunu soyledi ama niyeyse tatmin olmadim o et parcasi beni cok korkuttu pap smear istedim hemen sonuc bekliyorum ama cok korkuyorum bebegim icin ozellikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…