Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhabalar. Ben burda daha öncede yazmistim 24 yasindaym. 3.5 yil once vajinal sigil rahatsizligi geecirdim. Bakireyim. Herhangi bi tekrarlamam olmadi sikayetim de yok. Sadece kontrol amacli doktora gittim. Eski doktorum emekli olmis. En sn bundan 2 sene once smear testi yaptırdım. Bugun gittigim doktor bakire olduğum icin smear alamayacagini soyledi. Sanirim bunu her yer yapmiyor ki gittigim hastane ozeldi. Önümüzdeki yaz evlenmeyi planliyorim. Gel gelelim soruma. Benim korkum rahim agzinda herhangi bi sorun yasiyo olma ihtimalimm. Acana boyle bir risk var mi. Yani su an rahim agzinda sorun olabilir mi. Bazi doktorlar bakiresin ic kisminda bisey olmaz dedi bana. Birde sanirim sigil yapan tipler kansere sebep olmuyormuş. Ama aklima takildi kac gundur. Nolursunuz bilen varsa soylesinm yoksa yaz sonuna kadar smear yaptiramam çünkü

Sunu da belirteyim. Ilk tedaviden sonra smearim temizdi. Bir yil sonrasindada temiz cikti. Herhangi bi tekrarlama da olmadigindan doktorum 2 yılda bir yaptirabilirsin dedi. Bende gittim ama yaptiramadm iki hastanede yapamayiz dedi. Bisey var midir benim korkum. Yaza kadar beklemeliym bilmiyorum

Tesekkur ederim, dediklerini dikkate alicam. Ama 6 ay ahhc ve corioulusu kesmeyi dusunmuyorum. 6 ay sonra birakicsm. Sigil nuksu durursa twkrar test yaptiricsm. Durmazsa zaten yapacak bisi yok.. asinin 3. Dozu aralikta. Onun da etlisinolur belki...

Buradaki genel kani,anladigim kadariyla doktorlarinla hemfikir. Ama %100 emin olamazsin. Tabi bi cok acidan senin yerinde olsam pek endiselenmezdim. Tekrar olmamis 2 yildir. Vucudunun virusu atmis olma ihtimali cok yuksek.

Buradaki genel kani,anladigim kadariyla doktorlarinla hemfikir. Ama %100 emin olamazsin. Tabi bi cok acidan senin yerinde olsam pek endiselenmezdim. Tekrar olmamis 2 yildir. Vucudunun virusu atmis olma ihtimali cok yuksek.
Canim oncelikle cevap verdigin icin cok sagol. Tekrar olmamasi 3.5 yil. Bugun gittigim doktor da muhtemelen atmissindir 3.5 yil cok uzun bir sure dedi. Korktugum sey acaba icerde bi sorun var mi. Bana temasla bulasan bi hastalik bu iceriye temasın olmams zaten yoktur dedi. Ama bana tipleme yapilmamisti zamaninda. Benim sigillerim cok kucuktu. Muhtemelen sigil yaptığı icin dusuk riskliydi ama korkuyorum.

Uzun süredir cıkmamasına cok sevındım
Aşi olun ve evlendıkten sonra duzenlı 6 ayda bir kontrole gidiniz
Korkmayın

Biri bisey desin lutfen kafayi yicem
Burdan çık hayatına devam et boşu boşuna panik yapıyosun sırf sana üzüldüğüm için yazmal istedim bende bakireyim bu konuyu cok araştırdım memorial hastanesinin profesörüne kadar okudum 40 yıllık doktor hiç öyle bişey duymadım hayatım boyunca demiş.Bir çok profesörle konuştum hepsi öyle bişeye gerek yok rahmin içine gidemez sakın öyle şeylere girme dedi hepsini arayarak sordum durumu acıkladım hepsi bu sekilde düşünüyodu.Sonra en mantıklı şeyi okudum başka biri daha aynı problemi yaşayıp doktoruna sormuş doktoru da demiş ki Tut ki senin vajinandan içeri girdi bi mucize oldu da uzun süre barınabilmesi için 7-8 cm içerideki rahmin ağzına ulaşması gerekiyor oraya götüren bişey olmadığına göre bu virüs koşarak gitmicek heralde dedi.tip 16 ve. 18 gibi yüksek riskli tipler rahmin içindeki yumurtalıkların vs Dnasına bağlanmayı seviyor anüs gibi dış bölgede barınamıyor 180 gün gibi bir süre de tehlikeli tipler anüsten yani dış genital organdan atılıyor

Suan yapman gereken tek şey hala bakireysen korkmamak ve gidip aşı olmak aşının 2.dozundan sonra rahatla ve bir daha bu konuyu açma Smearlerini düzenli aldırsan yeter

Uzun süredir cıkmamasına cok sevındım
Aşi olun ve evlendıkten sonra duzenlı 6 ayda bir kontrole gidiniz
Korkmayın
Inanin 3 gundur aglamaktan oldum. Bakireyim. Ya diyorum sacmalama icerde yoktur. Sonra diyorum ya rahim agzimda sorun varsa. Iki senedir baktirmiym. Bugun sadece vajen kulturu aldilar benden acaba onda icerde bisey varsa cikar mi. Evlenmeden asilanicam. Hatta nişanlimada yaptirmak istiyorum.
Icerde ilerlemis olamaz degil mi

Hiçbişey için kimse %100de %100 olmaz diyemez tıpta bu herşey için geçerli bundan dolayı bu olasılıklar çoğunlukla yok sayılır mesela cıkıp dısarıda yürürken bana araba carpıcak mı desen kimse sana bunun garantisini veremez tıpta böyle bişey senin ihtimalinde bu kadar düşük bakire olanlarda rahim ağzı kanseri yapılan bi calısmada %0 bulunmus umarım bunlar yeter virüs senden zaten gitmiş aşını ol ve unut saçma bi siğil sadece

Suan yapman gereken tek şey hala bakireysen korkmamak ve gidip aşı olmak aşının 2.dozundan sonra rahatla ve bir daha bu konuyu açma Smearlerini düzenli aldırsan yeter
Yazinizi yeni gordum. Inanin icime su serptiniz. Kimseye de anlatamıyorum. Cok tesekkut ederim. Sizde bakiresiniz. Smear hic yaptirmadiniz mi acaba

Biri bisey desin lutfen kafayi yicem
Rahme siğil varken ilişki yaşanırsa sürtünerek bulasma olasılıgı vardır
Korkmayınız
Zaten anladım kadarıyla ve emın olmamamkla sizdeki tip 6 tekrarlamamıs

Tekrarlamadı ıcın cok sanlısın
Dırenc dusmes ise bir sey olmaz
Bir de belli bir süre cıkmayınca doktorum vucuttan atılıyor dedi
Endişe etme
Aşı ol lütfen

İçeri bişey girmediyse hayır bi mantıklı acıklmasını düşün.Çok içine dert olduysa bakire smeari alan bikac yer var veya labaratuarlar alabiliyo bence gerek yok bakire smearinde istiylsan hpv dna arat ki bunu yıllardır kimsenin yaptıgını zannetmiyorum ayrıca Hpv o kadar yaygın o kadar yaygın ki böyle giderse bikac yıla aşıyı zorunlu tutarlar sanırım felaket derece çevremde duymaya basladım bende aynı şekilde ve herkes saklıyo bekarlar bizim gibi sürtünmeyle kapanlar revaçta sonra herkes atlatıyo ve unutuyo önemli olan düzenli smear bu virüs orandan çok beynine yerleşiyo sanki :)

Bakire olanlarda tabi olmaz da ben virüsü kaptim ya ondan korktum

Tesekkur ederim, dediklerini dikkate alicam. Ama 6 ay ahhc ve corioulusu kesmeyi dusunmuyorum. 6 ay sonra birakicsm. Sigil nuksu durursa twkrar test yaptiricsm. Durmazsa zaten yapacak bisi yok.. asinin 3. Dozu aralikta. Onun da etlisinolur belki...
Merak etme iyi olucaksın
Aşının etkisi olucak canım işallah

Ben
Bende aynen surtunme yoluyla kaptim ve aldatildgmi ogrendim. Tek basima kaldim
O tedaviyi nasil oldugumu bi ben bi allah bilir. Simdiki nisanlima hastaligimi söyledim ama tuvaletten kaptim dedim. Acikcasi cok zor bi surec insan herseyi dusunuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…