Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Smear Dada temiz çıkıyor doktor tiplemefalan yapmadı bulunduğum yerdede başka doktor yok
Smear temizse düşük riskli bi tiple karsi karsiya olman yüksek ihtimal. Yine de tipleme yaptirmani oneririrm. Smearlari da düzenli yaptırıp ihmal etmemelisin. Arastirma hastanesi veya ketem varsa bulundugun yerde onlar yapiyolar. Doktor yapmadiysa da sen talep edebilirsin.

Hakan hocaya geldim az once kizlar.
Muayene etti.
Burda yazılanlar gibi çok ilgili bir doktor.
Tek tek herşeyi anlatıyor.İnsani yatistiran bi üslubu var.
Saat 4te genel anestezi ile sigillerim yakilacak, lokal yapamam çok yayılmış rahat temizleyemem 150 civarı sigil var dedi.3 ayda cok ilerlemiş dedi.Bi kaç defa daha gelip yaktırmam gerekecekmis.
2 bin lira yakma ücreti istedi.400 liraya da tipleme yaptıracağım.2400 lira vereceğim saat 4te.Sırf bu tedavi için kredi çektim. İnşallah bi an önce kurtulurum kurtuluruz hepimiz.
Cinko çok önemli dedi.Yer fıstığı ve bezelye tüket dedi.Sigara asla icmememelisin.Bağışıklık vs bildiğiniz şeyler artık.
Oturdum bi cafede saatin 4 olmasını bekliyorum.Korkuyorum.Lazer olmasına rağmen çok sigil olduğu için yanık çok olacak günde iki defa pansuman yapacaksın dedi.
Psikolojik olarak bittim kızlar.Maddi olarak bittim.Başka kredilerim de vardı üstüne kardeşimi okutuyorum.Neyle sınanıyorum bilmiyorum.

nilakmar, ne durumdasin? Bi kac sikinti sonra rahatlayacaksin emin ol.

Ozge yakıldı sigillerim. 173 tane yaktim dedi.
173 atış yaptım dedi.
Genel anestezi olduğundan yapılırken hissetmedim ama eve gidince dün akşam ciddi acı duydum yanık acısı. Silverdin Plus ve batikon verdi.Onları sürüyorum.Bugün ise gelebildim.Dayanilmayacak bi acı yok.Yanma hissi.Kolay değil o kadar sigil yakıldı lazer bile olsa.Buna şükür.
20 gün sonra tipleme sonucu çıkacakmış. Sigilden parca almış teste yollamış. Yine o günlerde kontrole gelirsin dedi.Sonuç çıksın öyle geleyim dedim tamam dedi.
Muhtemelen bi kaç defa daha geleceksin yakacağız 15e düşecek sonra 5 e düşecek böyle böyle azalarak bitecek birden bitmez dedi.
ilk iki kontrol 45/60 gün arası bu ücrete dahil dedi.Sonrasında her yaktirma 500 liraymış.
Psikolojik olarak bitigim pantolon giyemiyorum eşofmanla ise geldim yara kısımlar sıkmasın diye.Kendimi kötü hissediyorum yani bi defada bitmeyecek olması doktorun en az 2 defa daha geleceksin demesi..Bilmiyorum moralim çok kötü. Makatta da bi kaç tane varmış onları da yakmış.
Şimdilik beklemekten başka çare gelmiyor elimden.20 gün sonra test sonucu çıksın ona göre yorumlar sanırım. Ve yeniden çıkanlar yakılsın..

Bende de 103 tane yakildi ilk. Bi ay sonra Ikinci geliste 4 tane yaktı; bakim bile yapadim hemen unuttum. 3 hafta gecti ustunden yaklasik; 1 tane cikti 3 haftada. Yani dedigi gibi azalarak gidiyo. Azalarak bitecegini de goruruz umarim. Ben o bi tane icin devlet hastanesine gidicem. Maddi olarak gücüm kalmadi çünkü ve 500 vermege degmez bana kalirsa. Yine Önceki gibi basarsa ( allah korusun) hakan hocaya gitmeyi dusunuyorum.

2 kontrol hakkın var bir defa gitmişsin kontrole.ikinci de ücretsiz değil mj özge?

Bu adamın bana mi gicigi var ? Para mi basiyorum saniyo acaba :) ilk sefer arti bi kere ücretsiz konrol dedi bana... neyse,istanbula gitmek bile pahaliya patliyo. Basmazsa devlet hastanesi :)

Bu adamın bana mi gicigi var ? Para mi basiyorum saniyo acaba :) ilk sefer arti bi kere ücretsiz konrol dedi bana... neyse,istanbula gitmek bile pahaliya patliyo. Basmazsa devlet hastanesi :)

Bana 45 gün 60 gün dedi.1 kontrol 2 kontrol degik de 2 defa daha yakılır dedi belki de alacak 2m kontrolde ben anlamadım bilmiyorum.Ağladım durdum zaten bi şey anlamadım.

Aldara olarak bahsrttıılen krem lazer ya da koter sonrası işe yarıyor
Yapılan ıslemlerde ız kalır ya da şeklı kayar gbı bır sey olamaz ki
Kızılayda özkaya tıp merkezinde bı bayan doktor var orası güzel
Çankaya da gürgan kadın saglıgı güzel
Tepe prıme da ismini unuttum ama o doktor cok ıyı

Suan buyukluklerı ne kadar

Genel olarak hıç bir doktor agdayı ve jileti onermıyor
Eger kanama olur ise dagılma olasılı cok yuksektır
Ilıskı de de aynı sekılde yasanırsa ıceriye rahme dagılır

LaZer tüylerde cıkarken seyrek cıkmasına yol acıyor bu dogru
Ama sigıl varken lazer yapılmasıına ben karsı oldumu belırtmek ısterm
Eger cıhaz uzaktan atışla lazet yapıyorsa hiç bır sorun yok
Ama cihazı jel sürüp gezdiriyolarsa bu baska birine sürtünme yoluyla geçerse vay haline

Şahsen benım canım yandı başkasının yanmasıda istemem

Arkadaslar beslenme cok etkılıyor saglıklı sebze agırlıklı ve meyve agırlıklı beslenın

Lutfen sıgıl varken agda yapmayın
Jılet kullanmayın
Koter ve lzer sonrası yok oldunda lazer yaptırın

6 ayda bir smear aldırınız

Tetıkleyen sey yag ve şekerlı gıdalar
Günluk bır adet portakal suyu ıcın asitlı cunku

Baharatcıdan macun yaptırılanılır 50 yakın sıgıl vardı bende
Ikı kez koter oldum
Macun sayesınde gectı ası oldum ıcın gectı
Sabhları ıctım portakal suyu sayesınde gecti

Macun ıcınde aktara yaptırabılırsınız
Propolıs ,arı sutu,polen tozu ve bal var
Sabahları tahta kasıkla bir kasık yedim

Propolis gercekten ozel ve mücizevi bir sey

Bunla bırlıkte bır de vitamın aldım bir adet

Sigil varken tüy temizliğini nasıl. yapalım? Ben lazerle yaktirali 2 gün oldu yaptırmadan önce tüy dökücü krem kullanmıştım ama o bile kanatti. Şimdi yaniklarim var geçince tüy temizligimi2nasim yapayım?

Makasla kısaltınız yeterlı olan o
Yanıklar ıcın muhakkak doktor krem vermıstır suan onu kullanın
Akıntınız cok olabılır kokrmayınız
Pamuklu ıc gıyım sadece gıyın
Gunluk ped dısarı cıkarken kullannın
Hava almayan bi bolge kapalı oldu ıcın yaklasık 15/20 gun dde ıylesıyor

Mumkunse vajınal bolgeyı yıkadıktan sonra tuvalet kagıdını dokundurup kurulayın
Iylesmeye basladıkca yani yara kabuk baglayıp dustügün de pamuga sirke döküp ılerleyen zamanda siliniz

Ve sonrasında genital bolgenızı lazer yaptırın tamamen ılesınce sımdılık makasla kesın

Yanlış ifade etmis olabilirim;hakan hoca tuy dokucu krem ve jilettense nispeten agdayi onerdi. En iyisi makas, katiliyorum. Ama rahatligindan dolayi lazerden memnunum, o da ayri konu. Jelsiz yapiliyo bende lazer.

Ben kendi macunumu yapiyorum. Organik bala birer kasik çörek otu, uzum cekirdegi, polen;azcik karabiber, zencefil ve zedecal katip her sabah tuketiyorum. Ayrica propolis ve arisutu. Hepsi ilac niteliği olmayan dogal gidalar.

Ayrica 2 aydir ahcc (gunde 2 kapsul) ve coriolus( 6 kapsul) tuketiyorum. Ben bunlari doktor recetesi ve kontroluyle kullaniyorum( admine sevgiler :) cok yogun sigil nukslerim vardi ve tip 16 tasiyorum ayrics( hem genital bolge hem agiz içi) ; simdilik gecen biten bisi olmadi. Ama bir aydir falan nüksler oransal olrak baya azaldi. Bunu yazmamin sebebi; burada ahcc ve coriolus cok konusuldu ama deneyen henüz yok; benden baska. Ben baya çaba ve para harcayarak deniyorum bunlari. Deneyimjm işinize yarayabilir diye düşündüm çünkü benim deneyiminden yararlanabilecegim kimse olmadi. Bir nevi kobayiniz olarak yani :) gelismeleri de muylaka yazarim.

bende yurtdışından ahcc yi getirtmeyi düşünüyorum. ahcc kullanınca direk virüs yok oluyor algısı var ama bilemiyorum. bir kaç deneyimleyen bir kaç ayda nükslerin azaldığını daha sonra da hpv negatif çıktığını yazmışlar. biraz pahalı bir vitamin o yüzden aman alayım geçmezse geçmesin diye düşünemiyor insan. bu sebeple de getirtme konusunda biraz kararsız kaldım.

Trde ahcc deneyen var mi? Forumlarda falan bisi bulamadim. Sadece arastirma sonuçları var. Bunlar da ne kadar yanli ne kadar dogru? %10 luk virusten kurtulamayan kimlerdir? Vs.. arastirmanin yanisira kullanici tecrübesi okumak isterdim

Ah
uzaktan atıslı tercıhınız cok ıyı olmus
Bide macunu muhakkkak tahta kasıkla yemenız gerek ımkanız varsa macuna propolıs alın derim

Ben vitamın kullanırken doktorum aralıklı kullanmamı onerdı sizede onerım bu yönde ahcc dedınız şey aralıklı kullanın

Bir yeri düZeltiyim derken bir taraftan zarar görmeyin.
Aşı oldunuz mu özge hanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…