Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hangi doktora gittiniz

Ben Bursa da gittim. Siğillerimi ilk farkettiğimde hemen ertesi güne randevu aldım araştırmamıştım bile sonra memnun kalmayınca baya araştırdım. Ali Sait Çal'a gittim. Bir TV Programı'nda yaptığı Konuşmayı falan dinledim içime sindi gittiğimde de çok ilgiliydi. Psikolojik olarakta çok rahatlattı beni.

Siz nerede gidiyorsunuz.

nereye gittiğinizin çok fazla önemi yok ama yeter ki siğillerinizi güzelce görebileceğiniz bir yere gidin. hakan hoca nın mikroskopu ve yeni getirtdiği 20 kat bütücü bir aleti olduğu için küçük siğilleri görebiliyor. ben ilk gittiğimde benim baktığımda görmediğim siğilleri yaktı. ikinci gittiğimde de farketmediğim yeni oluşumlar vardı onları yaktı. ben 3 kez gittim. 3 kez gittiğimde de bana kötü bir muamelesi olmadı. hatta kendisi de senden tek ricam küçücük bir şey farkedensen de gel mutlaka sakın ihmal etme dedi. psikolojik olarak da beni rahatlattı açıkçası. yani ben şahsen bir daha çıkarsa yine kendisine gitmeyi düşünüyorum.

ben koter de yaptırdım lazerde yaptırdım. ikisinin arasında çok fazla bir fark yok. koterin izleri sanırım biraz kalıyo. biraz maddi olan bir süreç olduğu için minimum maddiyat ile maksimum fayda sağlamaya çalışıyoruz o yüzden de arkadaşlar ikisini de yaptırın. lazer yaptırdıysanız bir de koteri deneyin. sadece devlet hastanelerinde mikroskop olmadığı için en azından benim gittiklerimde çok net görülemiyor. sizin farketmediğiniz yerler de çıkıyo çünkü. onlar baştan yakılırsa en azından süreç biraz daha kısalır diye düşünüyorum.

Bnmde bundan 2 yil once sigil cikmisti cok korkmustum gittim muglada yaktirdim hatta devlet hastanesinde yani polikinlik gbiydi kucuktu.yaktirdim hepsini bidada hc bi sekilde cikmadi ama baya kumelenmislerdi bende arka taraflarima kdr cok sukur kurtuldum gitti allah herkese sifa versin..

Koter daha acı verici deniyor ama öylemi vajen girişinde var aciyacakdiye odum kopuyor

Şubatta fark ettim doktora gittim epey kumelenmis halde ler ama doktorum bekleyelim birsey yapmayalım diyor nerdeyse 1 sene olucak gittikçe çoğalıyor. Medicalartta Esra hanim la görüştüm ama korkuyorum koterden vajen girişinde var benimde hangi doktora gidiyosun orda canim

Koter daha acı verici deniyor ama öylemi vajen girişinde var aciyacakdiye odum kopuyor

hiç korkmana gerek yok. bende korktuğum için uzun süre yaktıramamıştım. ben ilk koteri genel anesteziyle oldum. diğer koter ve lazerler lokal oldu. bekleyelim diyen doktoru bırak hemen başka bir doktora git. zaten çok hassas bir bölgedeyse genel anestezi yaparlar. genel anestezide 15-20 dk lık bişey. bittikten sonra ufak sızı haricinde bişey hissetmiyorsun o yönden endişen olmasın. localde de çok rahatsız olmazsın zaten sadece ufak atışlar yapıyorlar. biz ağdaya dayanıyoruz ona mı dayanamıycaz. 2 dakkada hallediyolar zaten. ufak bişi hissediyosun ama öyle yandım bittim acısı değil. aynı korkuyu yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum o yüzden de sana gönül rahatlığıyla hemen git yaktır diyorum. bekleyerek geçen bişey değil çünkü. ikisini karşılaştırısam eğer sanırım lazer bir tık acı yönünden rahattı. ama zaten o anda da anlamıyorsun aynı acıymış gibi geliyo mesela şimdi bana.

bir de arkadaşlar bilmiyorum faydası oldu mu bana ama ben koter ve lazerden sonra çinko oksitli bir yara iyileştirici krem aldım. o biraz rahatlattı beni. isterseniz doktorunuza söyleyin en yüksek çinko içerikli bir yara merhemi de versin.

Icimi rahatlattın canım gittiğim doktorum dogum doktorum dogumda coj iyiliginib gordum ama bu rahatsizlij icin vajinan yamulur yumulur izler kalır yakmayalim fln filan bekleyelim dedi daha bir korktum şimdi sen böyle yazınca rahatladim

Canım koterin laserden fi farkı yok izde bırakmıyor ondan korkuyorsan lokal ipne yapıp uyusturuyorlarya sadece onu hissediyorsun harici naptıgını bilmiyordun bile Esra dediğin kişi orda sadece telefonlara bakıp kayıt alıyor bi bilgisi yok benim doktorum erkek genel cerrah makat hastalıklarına bakıyor vajenede bakıyordurda ben baktırmadım ama İstanbul'da Hakkı'm bittiği için yine o doktora gidicem medicale ben memnunum gösterince yakıyor..ayrıca sen bir yıl bekle diyen doktorun galiba kafayı yemiş siğil beklemeye gelmez sen o doktordan kurtul bence devlet hastaneleri bu hastalıkla pek ilişik değil

Hiç bişeyin yamulmuyor merak etme seni korkutmuş asitle yaktırma bişi olmaz asitte iz kalıyor yani pedofil dediğim şey asit!!!laser ve koterde öyle aman aman bi iz kalmıyor zamanla geçiyor oda o kadar önemli değil yani vajina dediğin şey zaten çok estetik biryer değil aksine laser veya koter yakınca yerine temiz bir deri geliyor mercimek büyüklüğünde izler kalıyor oda teninin bi ton açığı bu kadar genel anestezi yani bayıltılarak yapıldıgında hiç bişi hissetmiyorsun ama senin çoksa genel anesteziyle yaptır azsa lokalde iğneleri batırıyorlar onu hissediyorsun yani oda hemen uyuşuyor geçiyor

Alingirli sen eğer kendini iyi hissedeceksen Hakan hocaya git burda nilakmar var oda sen gibi baya bekledi hatta yaktırdı Hakan doktora şimdi onda nüx ve tekrarlama var çoktur panik bana laf ediyorlardı panik diye şimdi kümelenmiştir onunkiler amaşöyle söyleyim boşyere panik geçiriyor ilk yakımdan sonra bi atak oda 2 hafta içinde hızlı bi şekilde siğil çıkıyor yuh oha diyorsun yani nasıl çıkar morel düşüyor tabi yani yaktırdım nasıl çıkıyor tekrar gidip yakım yaptıracak yine çıkacak 2 hafta beklemeden :)yine yaktırıcak ve azaldığını farkedecek ben gibi daha sonra ataklar yavaşlıyor yani 2 haftada çıkan 1 ayda çıkmaya başlıyor daha sonra onlarıda yaktırıcak bisüre kaşıntı geçiyor eskisi kadar olmuyor yine bi atak oluyor ara ara ama sıkı takip edip sıkı kontrolleri aksatmadan muayene olmak gerekiyor sabretmek lazım ben bunu öğrendim..maddi yönden çökerttiği kesin ama kafaya takmamak lazım yani devlet hastaneleri koter uyguluyor yada asit asitide her bölgeye uygulamamak lazım önermiyor tahriş edip daha çok siğil yapıyor kanatindeyim öyle bi hatayı ben yaptım

Ilk önce kendinizi üzmeyi bırakın lütfen geçecek buna inanın tüm kalbinizle...
Bu hastalığı geçiren herkes çok kötü günler geçiriyor evet ama geçecek.
Şuan o kadar karamsarım ki.. ankarada gittigim dr un seninkinin tip tahliline gerek yok sigil ciktiysa ya 16 ya 18 dir demesi..ona guvenemeyip gittigim prof un tek tip olmayabilir arastirmam gerek demesi.. ki belkide gercekten tek tip degildir. Cunku esim beni bi or... la aldattigi icin kimbilir nedir yani. Allah hepimizin yardimcisi olsun.. evliligimde mutlulugumda kursagimda kaldi.. bu hastalikta moral lazimsa bende hic yok benden gitmez bu meret..

Bunu kimse bilemez dünyanın sonu olacak kadar büyük bir rahatsızlığın yok aids değil bu canım.Bikaç sene kontrolünü aksatmadıgın sürece yavas yavaş vücuttan atılabilen bi durum .Sende hangi tip oldugu hakkında rahmin içinde kimse bişey söyleyemez.Siğil çıkartan tip genelde 6 veya 11 zararsız tiplerdir.Önemli olan rahmin içinde varsa hangi tip olduğu bunu öğrenmenin yoluda rahmin içinde smearle birlikte Hpv Dna bakılmasını isticeksin yani içeride hpv varsa tipini öğrenmiş olucaksın devlet hastanelerinde bakılıyor sanırım ücretsiz ya da 30 yaş üstüysen ketemde bir keres mahsus bakılıyor.bulundufun yerde buralarda yoksa veya yapılmıyorsa doktorun örneği alıcak özel labaratuvarlar var sen bu örneği alıp onlara götürüceksin onlar tipine bakıcak.Ama ücreti biraz pahalı 400 tl gibi bi fiyat cıkıyo.

Ayrıca şuna emin olabilirsin ki görüldüğü üzere çok ama çook yaygın hemen hemen bütün kadınlar hayatının bir döneminde bu sorunla karşılaşıyor ve birçoğu noldgunu bile bilmiyor veya siğil çıkartan tipi kapmadıkları için tehlikenin farkında değiller doktora gidip smear aldırmıyolar anca yıllar sonra menopozdan önce vs ara kanama yaşadıklarında muayne olunca öğreniyolar sende siğil çıkmasaydı bi çok kadın gibi seninde ruhun duymucaktı .Ve yalnız değilsin neredeyse her erkek inan ki en az bir o..yla birlikte oluyor acı ama gerçek yapmayan erkek sayısı sınırlıdır :) Sen durumun farkındasın e gördüğün gibi gerekli müdahale ve önlem oldugu sürece de siğil veya hücresel değişiklik oldugunda traşlanınca o bölge bunu vücut silmeye başlıyo panik yapcak bi durum yok on yıldır bu forum var herkes aynı panikle gelip tedavisini olup bu dosyayı kapatıp kurtuluyor sadece yorucu bir sürece e biraz da maddiyata bakıyo o kadar

Ben ona bu kadar sadıkken bunu hazmedemiyorum.. edemem de zaten kendimi biliyorum.eninde sonunda boşanmayla bitecek belli.tekrar bi evlilikte dusunemem Bunun ömür boyu taşıyıćılığı inkar edilmez bi gercek. Aslinda kendimde laborantım eşimde siğili farkedende benim. Yoksa ona kalsa sivilce yapmadim ben bisey dedi. Çoğalınca görürsün dedim ve iki hafta içinde cok kotu hale geldi. Sıgili farkettikten sonra hic birlikte olmadim.Tek istegim bana bulasmamis olmasiydi ama malesef.. birde ben ankarada bi profun muayenehanesine gidiyorum bizden muyene icin 250 test icinde 200 aldilar.laboratuvarla anlasmalari varmis. Biz 800 lira fln diye duyuyoduk testleri.insallah bi yanlislik olmamistir.bi yandan ailemde gel senin tedavini yaptiricaz herkes başinin çaresine baksın diyolar. Tam bi aile faciasina dönduk

Bence bu kadar abartılıcak bi durum değil (aldatma dışında) ki ömür boyu taşıyıcılık konusunda yanlış biliyorsun.Yapılan çalışmalar virüsün bagısıklık sistemine ve tipine göre en erken 1-2 senede en geç 5-6 sene de vücuttan silindiğini gösteriyor ama silinebilmesi için vücutta siğil olmaması veya virüs hücresel değişiklik yaptıgında traşlanması lazım fakat daha da önemlisi bağışıklık sistemin bu süreyi belirliyor daha erken atman için bağısıklıgına dikkat etmen ve gerekli tedaviyi olman lazım yani ömür boyu kendine vebalıymıssın gibi davranmak çok paranoyakca kendini yıpratırsın bunu defalarca konuştuk ve bu sitede de defalarxa örneğini gördüğün üzeri herkesten eninde sonunda zayıflaya zayıflaya virüs siliniyor.Allah başka dert vermesin.Bu kadar facialık bişey yok benim bütün büyüklerimin başından gelmiş geçmiş hiçbiri hpvyi bilmiyo siğil diyo

Kızlar boşa panik yapıyorsunuz bakın ben vajinadan kurtuldum sayılır atak yok bişi yok::) rahatım boşa panik yapıyorsunuz aranızda en deliniz bendim belki en paniğiniz geçti gitti herşey sadece makatım kaldı bi kaçtane lütfen boş yere can sıkmayın dua edin ve yaktırın...benim 15 güne kalmıyor çıkıyordu şimdi yok yani uyuyorum rahat rahat geceleri 4,5 aydır uğraşıyorum bol bol meyve yiyin beslenmenize dikkat edin stresi azaltınKurtulun:)

Boşa testlere para yatırıyorsunuz inanın Ankara da eğitim araştırma hastanelerinde bu ücretsiz yapılıyor para avcılarına para saçmayın..

canım benim .
öncelikle geçmiş olsun
kardeşimde de aynı şey oldu
şu an 12 haftalık hamile kendisi.
doktor dondurmuş.
siller yok şimdi ama yerleri yara olmuştu. doktor krem vermişti.
smear testi de yaptı. sanıyorum 5 haftalık hamileyken gitti doktora.
hem hamelilek hem de bu siillerinden şikayetçiydi . öyle gitti.
neyse sear sonucu 1 derece olan cin şeysi geldi.

doktora bi kez daha gittiğinde 1 hafta önce sormuş. yani risk var ama herkes kadar demiş doktor
hani gerekrise rahim ağzını alırım diye söylemiş doğum sonrası.
sen de içini ferah tut ve takip et . doktorunu dinle

B
bu kadar panik yapıp bu hastalığı abartıp yuvanı yıkma aldattığını ne biliyorsun misal yada biliyorsun bu hastalık sadece cinsellikle bulaşmıyor lütfen daha fazla bilgi edinin zührevi hastanelerine gidin sorun normal garsonluk yapanlara bile iğne yapıyorlar orda eğlence merkezlerinde calişanlara filan terden bile bulaşır diye temastan doktorlar vb.bu hastalık gelip geçip gidiyor yüzündeki sivilce gibi düşün biraz zaman alıyor yada çabuk terkediyor bu hastalık gidiyor ama geriye kırıp döktüğün şeyler kalmasın hpv doktorların anlattığı gibi bişey değil herkes kurtuluyor laserle yaktır tek bitane bile kalmayana kadar en geç bir sene ya oda em geç eğer kendine güzel bakarsan eşinle tedavi ol:) birbirinize destek olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…