Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sisi cnm yapıldı yapılmaz mı ...koterizasyon da yapıldı ....ondan sonra yaptım gerekeni dedi 6 ay bekleyeceksin dedi... su an itibariyle 2 ay oldu..
ben 6 ay bekleyemeyeceğim diye dun başka bir dr ye gittim....dr bakar bakmaz "aaa gereken yapılmış ben birsey yapamam evet doğru burada 6 aydan once smear yapılmaz bekleyeceksin dedi..
ben cok endişeli olduğum için de "cin 1 muhtemelen yüzde 80 kendiliğinden geçecek olur da geçmezse 6 ay sonra tekrar biopsi ve kater yapacağız dedi.
yani bekliyorum yapacak birsey yok senin söylediğin tum ilaçları aldım ilaveten ahcc aldım bekliyorum..

ne dersin dr haklı mı? ne yapmalıyım?

Ahcc aldıysan tamamdır o da çok iyi.Doktorun doğru söylemiş ya yakınım attı diyorum bünyesinden.Kendine iyi bakarsan geçer ahcc yi kullan

ben ne ypayım..tip 16 oldu mu cin1....
doktor smear için 6 ay bekleyecez yapacak birsey yok dedi

Üzülme lütfen babeb. Kendin için. Endişelerini çok iyi anlıyorum. Ben kendimdeki virüsün tipini bile bilmiyorum mesela... Kendine çok çok iyi bak. Olumlu pozitif düşün. Bu illetin ilacıda çıktı Avrupa da şuan ama 1 sene sonra Türkiye'ye de inşaAllah gelir. Cin3 olani 1e geriletmiş diye okudum. Tip 16 taşıyanlarda biraz inatçıymış dirençli illet virüs ama sonunda olumlu. Morelleri bozmuyoruz hep üzülüp ağlamamızı bekliyor bu virüs.

tipitip..cook teşekkür ederim moral verdin...ama üzülmemek kafaya takmamak elde değil.....
bana gore de senin durumun cook kolay,okudum basına geleni..asıl senin uzulecek endişelenecek hicbirseyin yok..ne güzel yapmışsın daha cccoook gençken ,bakireyken duruma el koymuşsun...bak seninki,benim ki gibi olmayacak bile ...
senin durumun tum genç kızlara ornek olsun...h,cb,rseyim olmaz nasılsa bakireyim deyip ,ihmal ediyorlar kadın dr ye gitmeye ( jinekolog) korkuyorlar sonrası daha da ciddi hastalıklara kalıyor.

bence sen de hicbirsey çıkmayacak ,cıksa bile en temizi en tehlikesizi ve kendiliğinden yok olanları çıkacak..ve ası da olacaksın ohhhh misss....omur boyu süper rahat bir kadınlık donemi yasayacaksın canım ne mutlu sana.

Kendine iyi bak kontrollerini aksatma.Bu arada kızlar Ahccyle ilgili yapılan çok büyük bir calısma var hpvde ilerlemiş vakalar ve bagısıklıgı düşük kadınlarla yapılıyo calısma 2018de sonuclanıcakmıs bakalım merakla bekliyorum sonucları belki onunla koriolusu karıştırırlar asıl ilaçta.
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT02405533

Çok iyi bir çalışma geliyor hpvle ilgili Mart 2015te başlandı büyük bi grupla 2018 temmuzda sonuclanıcak 2018 aralıkta acıklanıcak bu linkten girip sonuca bakabilirsiniz tabi daha 2 yılı var ama olsun

Tam emin değilim ama hpv için ahcc calısmasını sanırım Quality Of Life firması yapıyor Türkiyede yok alan arkadaslar bikac kişi nerden sipariş verdinizz popuca adı ne doktor adı vs bende vereiblirim

Ah canım inşaAllah. Hepimiz için olsun hepimiz kadınlığımızı korkusuz rahat yaşayalım hepimiz bugünleri bir daha hatırlayıp anmamak üzere geride bırakalım ama bunun için SABIR atlatıcaz hepimizin bir süresi var bu yolda Ayşe 1 senede yener Fatma 3 senede ama eninde sonunda YENİCEZ. Bunu hiç aklından çıkarma! Bilsek hiç hata yapar mıydık? Veya kimine eşinden geçmiş nerden bilebilirdi... Şimdi ben sisi95 in tavsiyelerini yapıcam. Bu 1 senelik sürecimde vitamin desteği almadım bu meğersem çok önemliymiş! Yediğim meyve sebze protein falan yeterli gelmemiş bana ki sadece bu değil genel olarak halsiz dirençsiz bir bünyem var. Bunla savaşta BAĞIŞIKLIK çok önemli. Gardasil'i virüsü kaptım diye olmamıştım ama olmak gerekiyormuş. Tipini öğrenince olurum diyodum hani 16-18 6-11 değilse diye ama OLMAK ŞİMDİDEN GEREKLİ İMİŞ! Sen oldun mu Gardasil? Kendine dert etme diyeceğim ama bir anda afakanlar geliyor kendimden biliyorum bu durumu... Dertlenirsen YAZ. Dertler konuştukça paylaştıkca azalırmış. Hepimiz damdan düştük bizi biz anlarız!

sevgili kızlar,tipitip ve sisi.....allah hepinizden razı olsun, bak tipitip yasamıs bizzat,doktorlar bile bizi anlamıyor bir de dalga geçmişler asagılamıslar ama sen hiiic uzulme kim ki seni bizi aşağılar allah bin beterini kendisine karısına kızına verir inşallah...sen hiiic uzulme insanlara birseyler olmuş ,herkesin psikolojisi bozulmuş kimse kimsenin derdini anlamak paylaşmak istemiyor,,biz de buralarda birbirimizden teselli arıyoruz...aslında okuduğum kadarıyla hpv belası o kadar cok ki ,toplumda neredeyse temiz kalmadı gibi birsey ,ya saklıyorlar ya da farkında değil insanlar...
ben gardasil olmadım cunku ilk ilişkiden once yapılıyor ki ben 2.5 yasında ikizler annesiyim.
titpitip bu genç yasında nekadar bilgili ve olgunsun ...bak allah bir kapıyı kapatıp birini acarmıs ne mutlu sana bilinçlendin,gec olmadan olaya el koydun olabilecek her tur kotu senaryoyu engelledin.sisi nin dediklerini aynen uygula ben de uyguluyorum ...o da cok bilgili forumun doktoru olmuş allah ondan da razı olsun hepimizi bu illetten kurtarsın.
tipitip ve okuyan tum bekar kızlar...evlenmeden once ilişkiye girmeden once PARTNERDEN MUTLAKA HPV TESTİ isteyin...inkar edecek itiraz edecekler cunku kendilerinde bir belirti yok ama taşıyıcılar ve farkında olmadan size bulaştıracaklar...
herkese kolay gelsin.

Ne kadar acı ki bana ailem bile destek vermiyor canım. Nişanlım ise elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bırakın maddi desteği manevi destek bile alamadım. Kimse derdimi dinlemedi evde. Amaaaaan bi siğil çıkmış diye geçiştirdiler. Durumun ehemmiyetini anlattım yinede bir çift iyi söz veya ne bileyim işte... Annem, babam ve kardeşim bunu yapanlar bana. Doktor niye yapmasın demi? Hiçbir desteklerini görmedim sadece ve sadece beni ağlatmayı, öff sus demeyi, bir sorunumu anlatcak olsam başım ağrıyor tavırları yaptılar... Kendimi o kadar değersiz hissettim ki en çok morele ihtiyacım varken... İnsan evladının üstüne titrer, kardeş kardeşin canıdır ama ben maalesef bunu göremedim. Eğer manevi desteğiniz varsa eşiniz aileniz kıymetini ve değerini bilin canım hastalıktan daha önemli inan. Bazen takılırım kanser olsam benim için bir şey yapar mıydınız? diye, çıt yok. Bu hastalık kanser değil ama bu ilgisizlik verem eder.

Canım öyle ama Allah korusun tedavi oldukça gidenbi rahatsızlık benim ailemede ilk başta kızıyodum ama hemen hemen hepsinin başından geçmiş ve takmamışlar : annem,dayım,yengem,halam(tip16 tşaıyodu) ,teyzem,babam,babaanem(ki rahim ağzında bozulma olmuş onun doktor bi daha gel tekrar yakıcaz demiş gitmemiş ), diğer dayım .yani onlar için normal bi sorun aslında

Annemde diyordu ki bana ben siğil nedir bilmem oramda buramda hiç çıkmadı sen nasıl bi şey kaptın böyle?! Kardeşim ve babamda keza hiç siğil sorunları olmamış... Bir dönem onlara bulaşmasın diye evde titizlikte ödül alacak kadar titizdim! Ahh! Keşke bizde onlar gibi atlatsak... Şuan kaşınıyor 1 haftadır olduğu gibi! Bu kaşıntı deli ediyor! Vajina girişimi kesip atasım geliyor! ahahha psikopata bağladım AMAN HA diyim! Yüzeysel bi minik kabarıklık vardı hafiften "bebek siğilcik" çıkmaya çalışıyor. Çıksında öldürcem onu!

Bu arada Allah analı babalı büyütsün evlatlarını canım. Allah seni onlara, onları sana bağışlasın. İşte onlar için bu saçma sapan virüsü öldürücez! Benim kardeşim dediğim kişide benim ikiz eşim. :)

kızlar bu genital siğil için hangi bölüme gitmek gerekiyor ? en doğrusu neresi ?

cildiye mi ? kadın doğum mu ? deri ve zührevi hastalılar mı ?

tipitiphipivi bu illeti bir kac ay önce farkettım eşimde vardı ama et beni sandım o öyle söyleyınce aldırmadım sonra bende çıkınca şok oldum ve arastırmaya basldım. henuz hıc doktora gıtmeıdm ama bu hafta gideceğim. nereden başlamalıyım ? hangi bölüme gitmeliyim ?

Canım merhaba, cildiye ve deri zührevi hast. zaten aynı. Kısaca Cildiye. Evet ilk önce Kadın Doğuma git jinekoloğa... O muayenesini yapacak ve yaktırman için seni Cildiye'ye yönlendirecek. Çok çok geçmiş olsun canım.

Reactions: iiz
zaten kadın doğuma bebek için giidyorum bilsem onu da gösterirdim.

bir de hani jilet kulanmamak gerekıyormus ya tabı ağda da ben hep ağda yapıyordum öğrendiğimdne berı yapmıyorum. tüyler için ne yapmak gerekiyor en basit yol hangisi canım ?

bir de bu aşıyı herkes mi oluyor yoksa tür tesbiti yapılıyormuş ondan sonra mı ?

Dış genitalinde mi çıktı canım? Benim vajina girişimde ve iç dudakta olduğu için ben de jilet agda sorun olmadı fakat dış genitalde ise siğilin kesilmemesi kopmaması lazım yoksa yayılır bu durumda ilk önce dış genitaldeki siğilleri yaktırıp yani ortadan kaldırıp lazer epilasyonu öneririm. Ben de gidicem zaten. Bunun dışında Gardasil'i tipini bilmesen bile olabilirsin virüs yükü azalınca devreye giriyormuş sisi95 demişti. Ama sen zaten evli bir hanımsın canım tip testi yaptır. Doktoruna söyle üni.hastanesinde hpv tiplemesi yaptırmak istiyorum de canım. Aşı 6-11 16-18 için koruma sağlıyor ha olduki bu tipler sen de mevcut olsun yinede aşıyı ol muhakkak canım.

Reactions: iiz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…