Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ay her şey ne kadar yabancı anlamaya çalışıyorum ama...... evet dış tarafta üstte çıktı 1 taneydı şimdi 2 olmuş.peki yaktırana kadar ne nerırsın şimdiden lazer yapılamaz sanırım zaten şimdi onunla ilgilenemem bebek için tedaviye başlayacagım ama bununda aradan cıkmasını istiyorum hep aklımda sinir bozucu.şimdi sürekli doktora gidip gelecegim ve bu ağda sorununu nasıl çözecegım en dogru yntem ne bu durumda ?

Hmmm.. Şimdi canım o siğillerin kesinlikle kesilmemesi kopmaması lazım. Benim uyguladigim bir yöntem var hpvsitesinde öğrendim: ELMA SİRKESİ. Bir makyaj pamuğuna elma sirkesini bocala canım sonra onu siğilin üzerine bastır ve sabitle yani bantla :) Biraz canın yanabilir! Ama korkma. Bu gecede yatmadan önce yapıp sabaha kadar tutuluyor iyice sabitleki gece uykunda pamuk kaymasın canım. Ben de etkisi oluyor siğilimi eritiyor 3-4 gece uyguluyorum. Çok tahriş olursa 1 er gece ara ver canım. Bunun dışında tüy alımı için o bölgeyi alma etrafını yani o siğiller kopmasın kesilmesin. En kısa zamanda doktora git canım ve yaktır hemen şipşak bir işlem çoğalmasınlar bekleme.

Reactions: iiz

sirkey duydumda yapmak istemedim çünkü daha küçüktü teşhis için görünür olması gerekir diye düşündüm.
ankara da nerebilecegin bir devlet hastanesi var mı peki ? ben nereden başlamalıyım bilemedim. nerden başlayacağımı anlarsam hemen başlayacagım gitmeye

smear testi yaptırmıştım bundna 1 yıl önce ama bilmeden öylesine yaptırmıstım temiz çıktı şimdi 1 yıl doldu hem d ebu şeylerı görunce tekrar yaptırayım diyorum

Çok sinir bozucu bir şey evet canım. Kesinlikle strese girme takıntı yapma üzüntü yapma aman sakın AĞLAMA! Çok seviyorlar üzgün olunmasını meretler. sisi95 in mesajlarını mutlaka okumuşsundur tedaviside olucak inşaAllah. Kan değerlerini ölçtür canım. B12, D vitamini, Ferritin, Folik asit bunlara baktır doktoruna danışarak tabii düşükse vitamin desteğine başlarsın doktoruna durumu anlatınca zaten sana en doğru bilgiyi verecektir. BAĞIŞIKLIK önemli. Benim düşük olduğu için vitamin ilaçlarına başlıyorum.

Kesinlikle smear yaptır canım. Korkma hop diye bozulma olmaz. Zaten senin tipleme testi yaptırma şansın var ben bakire olduğum için smear testi bile yaptıramıyorum. Bunun dışında ben İzmir'deyim maalesef. Ankara'da bir üni.hastanesi araştırma hastanesine git canım devlet hastanelerinde pek ilgili olmayabiliyorlar.

Son düzenleme:
insnaın aklından hiç çıkmayan bir şey . saraçoğlu polen kesinkikle gecırı demiş ona guvenıyorum. kendı ıstesınde pahalıda olsa alıp kulanacagım ama önce şu aşıyı yaptırayım .

sana da geçmiş olsun tatlım ya illet bir şey gercekten de agladım cok agladım ama ilk anladıgımda şok yaşadım şimdi daha iyiyim ama yenı yenı cearet edıyorum

o zaman herhangı bir kadın dogu doktoruna gideyım bir yerden başlamak lazım

Sağ ol canım. Hepimiz toptan kurtulalım inşaAllah. Evet ilk iş Jinekoloğa gitmek. Hepimiz ilk o süreçten geçtik hastalığı kabullenme evresi benim 1-2 ay sürdü çok debelendim çok ağladım hayatım bitmişti fikrimce! Sonra ben de siğil çıkmayınca bildiğin unuttum. 9 ay sonra üzüntülü bir şeyin üstüne pörtledi meret hiç üzülmeye gelmiyor. Onun için sana en büyük tavsiyem üzülme takma. Sadece kontrolünü ve siğili yaktırmayı ihmal etme. Bebek istiyormuşsun zaten canım bu süreçte psikolojik olarak güçlü olman lazım strese gelmez. Sen doktoruna git yaktır ve smear testini yaptır birde hpv tipleme testi yaptırmak istiyorum de o kadar. Kafana takmak yok sonuçların olumlu temiz gelir inşaAllah. Madem bu virüs var bünyede ee bununda bir tipi olduğuna göre o zaman en basit sadece tip 6 olması dileğiyle... :)

bulurum ben bir çare mutlaka vardır bunun da çözümü. hangi hastaneye gidecegim onu bir bulsam da başlasam bir yerden gerısı gelecek galiba. eşimi kanın doguma göturmeeyecegıme göre onu cildiyeye göturecegım ya ben de oraya gıtsem mı dıye düşünüyorum kafam ona karısıyor. eger bu kadın dogumcuların işiyse o zaman en iyi kadn dogum hastanelerı bakar iyice uzmanlaşmışlardır diye de düşünüyorum emin olamadım bir türlü. ben en ıyısı bir an önce smear tetsini aradan cıkarayımda ratgele bır yerden baslayayım başlayınca anlıyor ınsan zaten

desteğin için teşekkür ederim

Bir şey değil canım. Jinekolog ve Cildiyeci işi bu. Yakma işini Cildiye yapıyor. Diğer bütün testleri Kadın Doğumcu bildiğin üzere zaten. Evet eşininde tipleme testi yaptırması lazım. Siğilleri yakılması lazım. Erkeklerde siğili alıp gönderiyorlar sanırım ordan tipine bakılıyor diye biliyorum. Ama iki taraflı tedavi şart eşlerde.

eşim kadın doğuma gitmeyecek ama değil mi ?

Burda bir arkadaş Ankara Hera Kliniğe gitmiş çok memnundu bikac sayfa ötede yazıyodu ona bi sor istersen.Bi de H hel_in var forumda o geçirip atlatmış Ankaradaydı o da sana bilgi verebilir .
1.Şimdi kadın doğum-dermatolog-genel cerrah.Kadın doğumcular ve cerrahlar Koter veya lazerle yakıyor.Dermatologlar kriyoylar donduruyolar.Hangisi daha iyi diceksen : koter veya lazerden sonra tekrarlama oranı daha düşük.Koter lazere göre daha acılı bi işlem .Lazerde aynı gün kalkıp gidiyosun acısı yok diyebilirim.Koterde ve lazerde sakın genel anestezi vericez diyen doktora güvenmeyin yatma ve anestezi parası almak için yapıyolar lokal anestezi yaptırın eğer siğiliniz çok değilse lokalde o bölgeyi sadece uyusturuyolar uyanık oluyosunuz.
2.Şimdi bayan olarak eşinizin sürüntü yaptırması bişeyi değiştirmicek hatta onda cıkmayabilir bile erkeklerde cogunlukla belirti bile olmuyo.
3.Önemli olan sizin smear aldırırken smear alınan cubuktan yani rahim ağzında Hpv Dna Tiplendirimesi istiyorum demeniz.Yani dıştaki siğilden parca aldırıp baktırmayın sakın dıştaki tip önemli değil siğili zaten düşük riskli iki tip yapıyo.Önemli olan rahim ağzınızdan alınıcak sürüntüde riskli tip olup olmaması.sizde riskli tip cıkıp cıkmaması yani eşinizde olması değil.
4.Eğer sizde riskli tip olan tip16-18 cıkmazsa yapmanız gereken şey direk Gardasil aşı olmak .0,2,6.ay vurulucaksınız.Bu 3 dozdan sonra korunuyosunuz.

5.Rahim ağzından alınıcak sürüntü örneği için iyi bi yerde smear aldırmanızı öneririm.Üniversite hastanelerinde bu işlemi ücretsiz yapıyolar.Rahimden Hpv Dna Tiplendirilmesi istiyorum diyim rahme riskli tip bulasıp bulasmadıgını görmek icin riskli tipleri arıyolar tip16-18 cıkmadıysa derhal aşı olun hatta aşıyı herhalukarda olun cünkü bazı calısmalarda aşının yaklasık 2 yıl sonra tedavi edici özelliginin başladıgını gösteren bazı calısmalar var.30 yaş üstüyseniz Ketemde de ücretsiz

CNM NAPTIN GEÇTİ Mİ YA

Cnm senin sigiller geçti mi ya

Ankarada ben ozelegittim canım hera klinige ama haricinde medicalart varmis

Kızlar günlük ; 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, Bal+arı poleni+arı sürü+propolis karışımı yapıp her gün 1 kaşık,Kahvaltı da mutlaka 1 yumurta ,Bol yeşillik limonlu ,Yeşilçay veya ekinezya veya adaçayı ara öğünde,Ev yapımı yoğurt veya activia probiyotik yoğurt içine bir diş sarımsak veya soguk sıkın çörek otu yağı,bazen yoğurdun üstüne toz zencefil zerdaçal karısımı yapın,bol bol yeşillik sebze meyve özellikle a ve c vitamini içerenlerden mesela havuc a vitamini içeriyo limon portakal kusburnu biber c vitamini

medical art 6 kez lazerle yakma hakkı veriyor 1 yıl boyunca fiyat 1500-2000 tl çoksa 2000 tl azsa 1500 sanırım.Ama galiba orası sadece makat ve içini yakıyo Hera klinik sanırım ondan daha iyi memnuniyet acısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…