Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

çok açıklayıcı olmuş. çok teşekkür ederim. smear alınırken bir şey cıkacak mı bılmesem de gene de tipleme istiyorum mu dıyecegım?

ben kadın doguma mı muayene olacagım ? peki eşimde mi kadın doğuma gidecek yoksa cildiyeye mi ?

Canım eğer cildiyeye giderse cildiyeciler kriyo yapıyo yani donduruyo ; ama genel cerrah ve kadın dogumcular ya koterle ya da lazerle yakıyolar.Eşinde ya kadın doguma sorsun ya da genel cerraha gitsin direk yaktırmak için .Eğer geniş çaplı lazer veya koterle yakılırsa nüksler azalıyo dondurma da iyi ama dondurma da tekrar etme olasılıgı daha yüksek her iki hafta bir gitmesi gerekebilir ama yaktırmada ortalama 1-2 ayda cıkıyo zamanla bitiyo.
Ben önceden tipleme önemsiz diye düşünüyodum ama bence önemli cünkü riskli tip cıkarsa daha sık kontorole cagırabilir doktor seni ilk bikac yıl, ama düşük tip cıkarsa hem kafan rahatlar hem de hemen gidip aşını gardasili vurursun cünkü belki eşinde riskli tip vardir henüz kapmamıssındır veya kuluckada olabilir vs.böylelikle sen nolursa olsun kendini korumaya almıs olucaksın aşını olup

Reactions: iiz
Ama şu çok ÖNEMLİ sakın siğilden parça aldırıp baktırmayın siğil zaten düşük riskli tip yapıyor.Önemli olan RAHİME riskli tip bulasıp bulasmaması bunun için Smear alınan cubuktan Hpv Dna Tiplendirilmesi isteyip riskli tipleri aratıcaksınız.Bu işlemi hem devlet hem özelde tekrarlatın derim çünkü smearin iyi alınması lazım yani smear alınan çubuğun dedigi bölge rahmin her yerine isabet etmesi lazım bütün döküntüleri toplaması lazım ki riskli tipi kaçırmasın .Smeari aldırın üniversite hastanesinde ücretsiz ve daha deneyimliler.Ya da bazı özel labaratuvarlar var riskli tiplere bakıyolar bulundugunuz yerde yoksa smear örneginin alındıgı çubugu alıp onlara gönderebiliyosunuz ama ben bu işlem ne kadar saglıklı bilemiyorum özelde labartuvarda veya özel doktorunuz alıp yollucaksa 400 tl gibi bir rakam istiyolar hpv dna tiplendirilmesi için

Ve mutlaka GARDASİL aşınızı olun ve çocuklarınızı aşılatın ! 3 doz 0,2,6.aydan sonra koruma başlıyor.Ve gardasil 3.dozdan sonra siğili ya bitiriyo ya da nüksleri aşırı azaltıyo.Ayrıca gardasilin tedavi edici etkisi 2 yıl sonra başlıyo diyor bazı calısmalar her dozu 300 tl doktora yazdırıp eczaneden alıyosunuz reçeteyle sonra istediginiz saglık kurumunda hemşireye vurduruyorsunuz

Reactions: iiz
Çünkü erkekler ne eşini ne cocugunu hiçbişeyi düşünmüyor biçoğu malesef konu cinsellik olunca kendini kaybediyolar bir kez bile başkasıyla olsalar bunu kapıyolar eşlerini bulasıtırıyolar bicogunda siğil bile cıkmadığı için veya direk siğil yapmayan riskli tipleri kaptıkları için ne eşleri ne kendilerinin haberleri oluyo biçok kadının yıllar sonra smear aldırmak aklına geliyo öylemhaberi oluyo

Hanımlarrrrr bir şey sorucam: Vajinasına dudak ve giriş kısmına BATİKON süren var mı? Kaşıntıyımı ne alıyormuş. Ben yoksa delircem şimdi gidip eczaneden alcam aayyyy Süren vaaaaaaaaar mı???

Hanımlarrrrr bir şey sorucam: Vajinasına dudak ve giriş kısmına BATİKON süren var mı? Kaşıntıyımı ne alıyormuş. Ben yoksa delircem şimdi gidip eczaneden alcam aayyyy Süren vaaaaaaaaar mı???
Ben sirke mantar yapıyo vajianada fazlası sirke sürdükten sonra batikon ki batikon mantarı önlüyo şişesinin arkasında da yazıgo zaten mantar yapan bakterilerde de etkili oldugu sirke üstüne batikon sürüp kurutuyosun fön makinasıyla ya da hemen git mantar için papatya özlü bi jel vardı ya da sebamed intim jelle yıka benim kronik mantarım vardı bunlar cok iyi geldi

Batikonu ne ile sürücem sisi95? Yani pamukla mı yoksa enjektörle damla damla sıkın diyende okudum :/

Bi de ben coriolus mrl için sitesinde üye ol gibi bişeye tıklamıştım bana sürekli mail gönderiyolar yapılan calısmaları en son dün bi çalışma göndermişler mantarların neden hastalıgın tedavisinde etkili olduguyla ilgili çünkü içerisinde çok yüksek antioksidan sitokrom enzimleri ve beta glukandan dolayı diyor.Bizde de doktorların bir çok beta glukan olarak İmmuneks öneriyo hpv tedavisinde ama size beta glukan içeren alternatifleri olarak hepsini ve içeriğindeki beta glukan miktArlarını yazıyorum;
1.İmmuneks = sadece 10 mg beta glukan içeriyor bir tablette
2.İmmuneks Plus=20 mg içeriyor 1 tablette ama içeriginde C vitamini de var C vitamini (kusburnu özütü,portakal suyu,mandalina,limon gibi) beta glukan emilimini arttırıyor yani iyi bişey
3.Imutor =100 mg beta glukan içeriyor 1 tabletinde
4.Ligone Beta Glukan=100 mg beta glukan probiyotik ve bütün vitaminleri içeriyor
5.Immuzinc=10 mg beta glukan,çinko yüksek miktarda ekinezya içeriyor biliyosunuz ki ekinezya ve çinko da hpv tedavisinde kullanılıyor
6.NUTRİGlucan= 385 mg beta glukan yüksek c vitamini ve bazı vitaminleri içeriyor.Nutriglucanı yeni buldum betaglukan içerigi cok iyi Alman firması Türkiyede var mı bilmiyorum fiyatı biraz yüksek ama anladıgım kadarıyla çıkmış olan ve cıkıcak olan hpv ilacının asıl etkisi içerigindeki yüksek miktar beta glukana ve antioksidan enzimlere baglı

Canım sen enfeksiyon hastalıkları profu olcan valla Senin verdiğin bilgilerle aydınlanıyorum!

7.Nutri Glucan Pulver=Bu da toz hali 1 saşede 400 mg beta glukan içeriyor

çok teşekkür ederim açıklaman için tek tek not aldım

ketemde aşıda mı ücretsiz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…