Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

sen öyle söyleyince almaktan vazgeçtim mumla egzersiz yapmaya devam :) peki kaç cm den sonra deneme yapsam daha iyi olur çünkü ben baktım mum girdi hemen deneme yapmak istedim olmadı tabi kısa süreli bi hayal kırıklığı yaşadım o yüzden mesela siz egzersizlerde en son kaç cm e kadar yaptınız

Canım 12 cm i rahatlıkla alıyor olman lazim es denemesi icin. Biraz sabret onu da al ve sonra esinle dene. Biz de yasamistik ayni durumuu

anladım çok teşekkür ederim kulak çubuğu ile başladım şu an 7 cm lik muma geldim inşallah bayram sonuna kadar hallederim yoksa ayarladığımız balayı tatilini iptal edecem. bi de şunu merak ediyorum bu egzersizi eşli yapsak acaba korkularıma iyi gelir mi yoksa önce kendim sonuna kadar deneyip duruma bi baksam mı

Azimle devam edersen basarmaman icin hicbir sebep yok. Ben 5 günde alabilir hale gelmistim ama cok azmetmistim. Kendini telkin et sürekli ve kegel egzersizi yap mutlaka. Ben onu denemiştim yani daha rahat mi olurum acaba diye ama olmamisti. Belki sende ise yarar bilemiyorum. Ama bende dilatorlu egzersiz yuzde yuz ise yaradi yani esimle cok ilerleme kaydettim insallah final de yakındır hepimiz icin

Bir de kızlar galiba en iyisi asama asama gitmek. 12 cm aliyorum diye hemen penisi alamayabiliyoruz dogal olarak çünkü orda kontrol bizde olmuyor ve yerlesmis bir psikolojik durum var. Bazi arkadaslarin dedigi penis basi dokundurma gibi egzersizler de cok ise yarayabilir. Birden tamamini almaya calismak yerine. Çünkü tamamini alma fikri bile rahatsiz edici geliyor biz vajililere maalesef. Ama kendimi alistirarak gidersek hem istegimiz de artacaktir diye umuyorum. Kegel ve klitorisin uyarilmasi anahtar gibi geliyor bana

Hep merak ederim alamama sorunu yaşayanlar, doğumda da çıkaramama sorunu yaşarlar mı diye (latife tabi )

Arkadaşım da doğumdan sonra rahim sarkması olmuştu. Çok sıkmamak, kasmamak lazım kendini. İnsanların en çok zevk aldığı şeyi, kendimize dert etmemek lazım :)

Vajinismuslu muydu arkadasiniz? Zor gectigi icin mi oyle oldu?

bir kaç seferdir aynısı oluyo ondan emin olamadım git gel denemedik henüz sadece yavaş yavaş nefes alıp vererek alıyorum, girişi geçebiliyorum eskiden duvar gibi yerde kalıyoduk şimdi ilerledik Allaha çok şükür.Aklımıza hep sokmuşlarya kan meselesini gelmeyince acaba hepsi girmeden olmuyomu diye düşündüm çok teşekkür ederim cevaplarınız içinn. Mübarek ayın hürmetine Rabbim hepimize yardım etsin

aynen bende de öyle oluyor orada gerçekten bi delik olduğunu ve bişeyin girebildiğini kabullendikten sonra kendi kendime tamam işte korkacak bişey yok diyerek deneme yapim dedim aman Allahım nasıl bacaklarım titrediyse artık eşim korkudan yaklaşamadı sanırsın kocam beni doğramaya geliyor bu neyin korkusu anlamıyorum ama istemsiz oluyor

Çevresini ölç canım. 11 den sonra eşli denemeye geçebiliyo arkadaşlar tabi kendini hazır hissedince ama yetmez deyip 12 13 cm den sonra da yapan var. Ben şuan 10 cm deyim. Eşli denemde olmuyo. Daha bir iki cm ilerlemem lazım.

Kusura bakmayin psikolojik olarak cok kotu bi durumdayim ucurumun kenarindayim yasama umudum kalmadi...islaklik falan yazmissiniz ne islakligi ben korkudan kasilip kaliyorum o kadar aparat calistim 5000lira tedaviye verdim intihar etcem artik

Arkadaslar SAYGIN MICOZKADIOGLU na gidip basaramayan var mi ben neden bu kaar umutsuzum ya da bu kadar korkakmiyom...ölmek istiyorum artik

Canım penise alışmak için penis dokundurma egzersizi yap. Önce korkuyorsun ama alışıyorsun. Yüzeysel olarak penisi vajina ve çevresine sürtüyorsun. Aparatlarla çalışmak evet artık oraya bir şey girebildiğini gösterebiliyor ama penis korkusu devam ediyor. Penis dokundurmadan sonra penis başını deniyorsun sadece. Aşama aşama penisi alıyorsun.

Yeni başlayan arkadaşlar psikoloğun bana yaptırdığı aşamaları yazayım. Uygulamak isteyenlere bir örnek olur.
1. hafta : ayna egzersizi - kegel egzersizi
2.hafta : kulak çubuğu egzersizi - kegel
3. Hafta : serçe - işaret - orta parmakları sırasıyla önce ilk boğumu sonra 2.boğum. Aşama aşama parmağın hepsini almak.
4. hafta : iki parmak
5.hafta : eşin serçe - işaret - orta parmakları
6.hafta : eşin iki parmağı
7.hafta : penis dokundurma
8.hafta : penis başı
9.hafta : penisin tamamı aşama aşama
10.hafta : hareketli penis girişi
Ben hafta olarak söyledim ama herkesin ilerleme hızı farklıdır. Bir de kegel egzersizini her gün yapıyoruz. 100 er defa yavaş, normal, hızlı bir şekilde yapılıyor. Soru sormak isteyen olursa yardımcı olurum.

canım çok teşekkürler gerçekten ilk kez böyle aşama aşama anlatan gördüm gerçekten Allah razı olsun.
ben harektli penisi anlamadım birde 12-13 cnm yapıyo ya arkadaşlar cm'in bi önemi yok demekki önemli olan birşeyler girdiğini kabullenmek değil mi

Ş
Kusura bakmayin psikolojik olarak cok kotu bi durumdayim ucurumun kenarindayim yasama umudum kalmadi...islaklik falan yazmissiniz ne islakligi ben korkudan kasilip kaliyorum o kadar aparat calistim 5000lira tedaviye verdim intihar etcem artik
Bu kadar üzülme, ne yapalım. Bu elimizde değil. Normal dışı bir korku. Yaşamayanlar kafanda bitireceksin diyor. hop diye olabilirmiş gibi. Bunun bir hastalık olmadığını anlayamıyorlar. Hatda bazı doktorlar bile anlayışsız olabiliyor. Ne kadar çok egzersiz yaparsan o jadar erken başarırsın. Öfkelenmeden, kendine kızmadan denemelerine devam et. En önemliside kendini asla suçlu hissetme.
Aslında vajinismusu ben şuna bağlıyorum. Kendimden örnek vereyim. Evlenirken yapamayacağım diye bir korkum, endişem yoktu. İlk gece canım acıyınca kaçındım. Bakın yerleşmiş bir korku yok. Yeterince hazır değilmişim ki, birde ilk olacağı için heyecanda oluyor. Daha önce öyle bir şeye kalkışmamışsın. Bocalama oluyor. Biz bocalayınca eşlerimizde bırakıyor. Sonraki denemeye ilk seferdeki olumsuz anılarda ekleniyor, yine olmuyor, eşimiz bırakıyor. Ondan sonraki denemelerimizde her seferinde korku ve endişemiz katlanarak büyüyor. Biz daha büyük çıkmaza giriyoruz. masumane bir korku, küçük bir kartopunun yuvarlana yuvarlana kocaman bir kardan adama dönüşmesi gibi.
Buna ne sebep oldu arkadaşlar. Eşlerimiz. Bir kaç gün en fazla bekleyip. Allem edip kallem edip sadece sıradan bir endişeyken. Korkunun kemikleşip güçlenmesine fırsat vermeden bu işi olduracaklardı. Tabi tatlılıkla. Nasılki çocukların süt dişi çekilirken korkuyorlar, yerinde düştü düşecek ama elletmiyorlarda diller döküp, kandırıp alıyoruz o dişi. Çünkü alınması gerekiyor ki altda olan sağlıklı çıkabilsin. Çocuğun iradesine kalsa bıraktırır, altdaki dişide yamuk çıkar. Bizi elimizde aparatlarla yamultup yumultup egzersize mahkum eden eşlerimiz. Kızkardeşimde balayının üçüncü günü eniştem heyt be! demiş olmuş. Kızkardeşime kalsaydı benim gibi senelerce uğraşacaktı.
Arkadaşlar uzun oldu bişiyorum. Ama kendimi analiz edip çok düşündüm. İlk gece acıdı korkmadım, ikinci, üçüncü gecede eşim biraz tatlı söz söylese, kararlı olsa olacaktı. Zaman geçtikce korku, tansiyon düşmeleri, baş dönmeleri, midede kramplar gelişmeye başladı.
Ama umutsuzluğa kapılmaya da gerek yok. Olayın neden büyüdüğünü anlatmaya çalıştım. Çoğu arkadaş gibi sizde yeneceksiniz inşallah.

Kizlar hala ayni noktadaym egzersiz de yapmayi biraktm mum giriyo ama esli denemede basi giriyo tikanp kaliyoruz hicbi ilerleme yok istek de umut da yok artk yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…