Vajinusmusu Yendikten Sonraki Deneyimlerimizi Paylaşalım

Vajinusmusu yenmek isteyen arakadaşlar için tavsiyeniz?

• Ankete Katılan
    258
zerrcim inşallah şu gribi falan atlatırsın bir an önce bebişin tadını çıkarırsın zemuszemusbişeyler hissetmeye başladınmı ? canın bişeyler çekiyomu ?

malesef cok yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi hafif de depresif canım bişiler istemiyo belirgin sekilde sadece meyve tüketimini abarttım biraz iştahım kesildi diyebilirim ayrıca midemde sürekli ekşime yanma vs oluyor

Ağrılı Cinsel İlişki-Disparoni

Disparoni, kadınlarda cinsel ilişkiye genital ağrının eşlik etmesi şeklinde tanımlanır. Ağrı genellikle vajina ya da kasık bölgesinde gelişir.

Disparoniden yakınan kadınlar, acının verdiği korkuyla cinsel ilişkiye girmekten kaçınabilir. Hatta ağrının çok şiddetli olması, vajinal kasların, ilişkiye girilmesine engel olacak kadar sıkı kasılmasına bile yol açabilir. Ağrılı ilişkinin nedenleri jinekolojik hastalıklar olabileceği gibi psikolojik de olabilir. Bu yüzden nedenin saptanması için jinekoloji, psikoloji ve androloji uzmanlarından oluşan bir ekip çalışması gereklidir.

Tanıda, cinsel ilişki sırasında ağrının oluştuğu yer de önemlidir.

Neler Yol Açıyor?

Vajinal bölgede ya da rahimde gelişen enfeksiyonlar. Örneğin herpes simpleks enfeksiyonu (genital uçuk) ya da vajinit.
Vajinada, rahimde veya yumurtalıkta gelişen kitle ve tümörler.
Vajinada yabancı cisimlere karşı oluşan alerjiler.
Endimotriozis (iç genital bölgedeki organlarda oluşan yapışıklıklar.)
Yeterince hazır olunmadan ilişkiye girme ve buna bağlı vajinada oluşan tahriş.
Menopoz döneminde vajinada oluşan kuruluk.
Kızlık zarıyla ilgili sorunlar. Örneğin kızlık zarının yapısal olarak sert olması.
Ender olarak görülse de doğumsal vajina kusurları.
-Vajinismus
Psikolojik sorunlar

Tedavisi Nasıl Yapılır
Kimi vakalarda medikal tedavi yeterli iken, kimilerinde cerrahi yönteme başvurmak gerekir. Örneğin, sorun enfeksiyondan kaynaklanıyorsa antibiyotik tedavisi yeterli gelebilir. Eğer cinsel ilişkide oluşan ağrının nedeni yumurtalık kistleri, tümörleri, endometriozis veya miyom olarak düşünülüyorsa genellikle laparoskopik olmak üzere cerrahi yöntem ile sorun giderilebilir. Ancak disparoni nedeniyle operasyona karar verilirken disparoninin diğer nedenleri araştırılmalıdır. Çünkü her over kisti veya yukarda sayılan diğer sorunlar disparoniye neden olmaz. Kızlık zarı cinsel ilişki sırasında yırtılmayacak kadar kalınsa, basit bir cerrahi yöntemle hemen kesilerek sorun ortadan kaldırılır.

Yaşlanma ve menopoz sonucu en sık karşılaşılan cinsel yakınmalar istek kaybı, ağrılı cinsel birleşme, cinsel cevabın azalması, orgazma ulaşmada zorluktur. Islanmanın azalması ve duyarlığın bozulması östrojen düzeylerinin düşüklüğü ile ilişkilidir.

Menopozdaki kadınlarda hormon tedavisi ile cinsel ilişki sorunları kolaylıkla düzelebilmektedir. Çünkü menopoz sonrasındaki kadınlara östrojen verilmesi vajina ve klitoristeki kan akımını artırır.

Bütün bu durumların dışında daha çok psikolojik sebepler etkense, bu gruptaki hastaların, psikolojik danışmanlıkla tedavi edilmesi gerekir. Psikolojik nedenli disparonilerde eşin de terapiye katılımı tedavi sürecini oldukça hızlandırır.

kızlar araştırdım da benim sorunum disparoni olabilirmi benim hala ilşkiye girerken acı oluyo ama tek tarafında nolur bana bi akıl verin ya

bana cvp veren yokmu bu sabah acı oluyo diye ilişkiye bile giremedim ya

canım öncelikle bi jinekologa muayene olmanı tavsiye ederim herhangi bi tahriş söz konusuysa onu tedavi edicek bişiler verebilir bunun dısında kayganlık problemin oluyorsa kayganlaştırıcı kullamayı ihmal etme derim

nasılsın zerrcim,,,,
kaç haftalık oldu bebiş,,,
acaba kız mı erkek mi?
senin içine doğan bişeyler var mı canım

canım 8 haftalık oldu cinsiyeti aşagı yukarı 4 aylıkken kesinleşiyormus bana kız olucakmıs gibi geliyor ama bilemiyorum tabiki :ecrin_bebek:

yarın gidicem bugün gidemedim de jel kullanıyodum bırakmıştım ama sanırım tekrar başlamam gerekecek acaba başka bir problemmi var diye düşünmeye başladım ya cvp için tşk ederim...

yarın gidicem bugün gidemedim de jel kullanıyodum bırakmıştım ama sanırım tekrar başlamam gerekecek acaba başka bir problemmi var diye düşünmeye başladım ya cvp için tşk ederim...

rica ederim jinekologu ihmal etme canım kayganlaştırıcı önermesini isteyebilirsin kafanı karıstırıyorsa kayganlaştırıcı mevzusunuda sorabilirsin hemde

rica ederim jinekologu ihmal etme canım kayganlaştırıcı önermesini isteyebilirsin kafanı karıstırıyorsa kayganlaştırıcı mevzusunuda sorabilirsin hemde

gitmesine gidicem de o masaya nasıl oturucam onu bilmiyorum daha önceki deneyimlerimde oturdum ağlamaya başlayınca muayene olamadan kalkmıştım sanırım bu korkumu daha yenemedim gene aynı şeyler olacak diyede korkuyorum nasıl yapıcam ben...:1no2:senağlama

slm kızlar nasıl gidiyor bayagdır gremedim foruma,hazırlık yapıyom fırsat bulamadım yeni gelişmeler oldumu kim gebe kim yendi

Son düzenleme:

sakın erteleme dr u emin ol egzerszlerden cok daha kolay bi muayene seni bekliyor olucak kısa çaplı bi dr arastırmasına girebilirsin ama lütfen erteleme ilerde daha büyük sorunlarla karsılasmamamk için muayene şart canım ilk muayenemde parmagıyla daha sonrakilerde vajinal ultrason ve geniş agızlı bişiyle baktı kist rahim agzı yara vs gibi seyleri tespit için bakılması gerekiyor tedirginlik tabiki olucak ama masadan kalkınca ve her sey yolundaysa inanılmaz hafifliceksin

canım doğru diyosunda mümkün değil oturamam gibi geliyor birde spekulum diye bişi sokuyomuş ve çok insanın canı yanıyomuş bunları da duyduktan sonra orada bayılır kalırım diyorum ya of ya niye hep beni bulur ki nasıl yaparım inan hiç bilmiyorum gene ağlarım kalkarım gibime geliyo her zamankiler gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…