Vaktinde olmayan aklım..

Mutluluğu hep elde edemediklerimizde arıyoruz. Kendi hatalarımızı kabullenip, göğüslemiyoruz. Hal böyle olunca da yeni pişmanlıklar, yeni huzursuzluklar silsilesi alıp gidiyor. Ama gerçekten şu saydıklarınızı nimet sayanlar var. Hiç atanamamış, atanma umudu kalmamış meslektaşlarınız var. Evlenemeyen, yalnız başına olan insanlarda var. Ne bileyim hayatta sıkıntılar hep var, olacakta. Biz ne kadar hedef koyarsak koyalım gerçekleştirdiğimizde hayat önümüze yeni sorunları koymaya devam edecek. Şuan mesleğe başlamış ve gezme planları yapıyor olmak isterdim. Ama ben oturdum inek gibi farmakoloji kasıyorum notlardan kaybolabilirim her an. Kahvemi alıp öylece mal gibi oturasım var :)

Neşeli mi? :)
Onu uzun yıllar yazamam daha muhtemelen Allah yazdırsın :)

Senin konularin bitmez burada. Cok depresifsin nomu ve daha kotusu halinden de memnunsun.

Bir insan hic mi cabalamaz. Kiziyorum artik.

30 yasindan sonra universite okumayi birak. Ortalik uni mezunu genc dolu. Eee haliyle onlar tercih ediliyor.

Yeni bir dil ogrenebilirsin, mevcut dilini gelistirebilirsin.

Cizime agirlik verebilirsin.

Yeni bir hobiye baslayabilirsin . Ben mesela seramik kursuna baslamayi dusunuyorum.

Ne yaparsan yap gercekci amaclarin olsun. O olmadi bir kere daha yap. Olmadi yine. Ahlayip vahlamanin yarari olmuyor. Olsaydi bana olurdu.

Bir de film onereyim sana waffle street.

Ya aslında o imkanım pek yok.
O yüzden de böyle karamsar oldum çıktım.
Sevdiklerim yanımdayken bambaşka biriyim.
İnsanın mutlu olması, yalnız hissetmemesi çok ama çok önemli..

Beni örnek almayın.. :)
Ya da alın da benim gibi olmayın :)

Canım bu dönem çok uzun sürmez umarım.

İşte bu pişmanlıklar tüm benliğimi sarmış halde.
İnsanın içinde olduğu durumdan sıkıldığında tutunabileceği başka bir dalının olması
çok önemliymiş. O dalı bulamıyorum..

Ay sen de benim gibi efkarlanmaya yer arıyoruz iyi mi? :)

Başıma ne geldiyse vaktinde akıl etmediklerimden geldi..
İlle ciddi zarar görüp sürüncem hep sonra dank ediyor

Ben simdi bu ignelemeyi hak edecek ne yaptim ya insan gibi bi cumle yazmistim, insallah hic cikamazsin hayatin hep 30 yas sendromu tadinda gecer ne diyim : ))))))))

Evet elbette bunların farkındayım.
Zaten bu yüzden herkesin ohh mis dediği bir durumda görünüyorum diye belirttim ama
ruh halim tam da böyle işte..

Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bu sahip olduklarıma da kolaylıkla ulaşmadım, çile ile elde ettim üstelik.
Yine de bu durumdayım.

Sanki aslında küçük şeylerle mutlu olabilecek beni, mutsuz etmek için herkes
elinden geleni yapıyor gibi..

Hissettiğim bunlar..
Artık kimseyi suçlamıyorum.
Vaktinde akılsızlık eden kendimi suçluyorum ben de.

Film önerisi iyi oldu canım.
Teşekkür ederim.
İzleyeyim onu akşam..

Valla ben de kendime kızıyorum ama bu bir şeyi değiştirmiyor.
Şekil a çıkıyor ortaya

Ben simdi bu ignelemeyi hak edecek ne yaptim ya insan gibi bi cumle yazmistim, insallah hic cikamazsin hayatin hep 30 yas sendromu tadinda gecer ne diyim : ))))))))

Ayyy dur, hemen kızma :)
Normalde hep öyle döverek yazıyorsun hatta seninle ciddi bir tartışmam da olmuştu.
Kusura bakma yani..
Ondan öyle dedim.

Ama bu yorumunu sevdim diye belirttim.
Kötü bir şey demedim yani.

Ne hemen beddua ediyorsun yaa

Masal ya da hikaye kitapları için seri şeklinde yazabilirsiniz. Dort, beş cilt. İlkokulda benim ki ve bu seriler şuan çok tutuyor ve çocuklar çok seviyor.

Ben de çok heveslendim bir ara çocuk kitabı yazmayı dusundum. Ama nasip degilmis. Suanda da ugrasamayacak kadar çok yoğun ve yorgun kafam ve vucudum. Siz birakmayin sakin. Bu zamanlariniz en verimli zamanlar. Coluk çocuk olunca hicbirseye vakit kalmiyor cunku. Kitaplariniz basılırsa haber edersiniz destek oluruz. Emeğe saygimiz sonsuz.

Teşekkür ederim...
O günleri görürsem inşallah..

Mutluluğu neyin getireceği belli mi ki ?

Bu aralar sabah - aksam ders calisiyorum mesela . Bir yandan ingilizce kursuna gidiyorum. Bir yandan sertifika alabilecegim programlarin icindeyim. Not ortalamam da iyi . Ama mutsuzum.

Buna ragmen kendimi yeterli hissetmiyorum çünkü. Problemli bir aile de buyudum. Onlarin yardimi bana çok az oldu . Genelde her seyi kendim elde ettim ve bunlari kaybetmekten çok korkuyorum. Yasitlarim gezip tozarken veya benim geldigim yerlere rahatlikla gelmisken ben tirnaklarimla geliyorum. Ve bu beni çok yoruyor... Keske onlar gibi gezip tozabilsem ama yapamam iste ...

Evden ise gel , filmini izle , kitaplarini oku . O çocuk kitabini yaz. En onemlisi ise o ingilizce kursuna git. Ingilizceyi ana dilin gibi ogren . Ileride özelde kariyer yaparsin belki isine yarar .

Şu an sadece sen kotu durumda degilsin , sadece Turkiye kotu durumda degil. Tum Dunya ve tum insanlar bu durumda . Yasamaya devam ...

Şimdi onlar gibi olsaydım keşke demeni anlıyorum.
Ama ilerde onlar sana bakıp keşke onun gibi yapsaydık diyecekler.
Tıpkı benim gibi..

Sen geleceğin için kendine yatırım yapıyorsun şuan..
Elbette kendini çok boğma, sana iyi gelecek boş aktivitelere de vakit ayır.
Hatta insan bazen boş boş mal gibi yatmak ister.
Onu da yap..
Ama kendini ne kadar donatsan ilerisi için o kadar iyi..
En iyisini yapıyorsun.
Başarılar dilerim..

Dil öğrenmeyi düşündüm İngilizce değil de Gürcüce öğrenip yurt dışı görevi için bir şansımı denesem diyorum.
Bir süre buralardan uzaklaşmaya ihtiyacım var gibi geliyor.

Ona da bir başladım ama çok zor görünüyor.
Kendi kendime halledebilir miyim bilmiyorum.

Bir an umut dolup başlıyorum.
Sonra olmayacak deyip çabuk pes ediyorum.
Bendeki durum bu..

Hiç çabalamıyorum değil yani.
Sadece devamı gelmiyor..

Nomuu bu havalar mı depreştirdi senin bu karamsarlığını

Sendrom mendrom anlamadığım şeyler ama insanda bazen bir geç kalmışlık hissi bir geriye baktığında pişman olma korkusu oluyor. Hatta bende "gelecekte geçmişe baktığımda pişmanlıkla iç geçirme fobisi" var düşündüm adını böyle koydum tedavisini de bişeyler üreterek buldum o zaman fobi gidiyor. Dil öğrenmek belki hemen şu an gözünün basmayacağı bişey (en azından benim basmıyor) ama küçük küçük şeyler yapmak lazım. Açık öğretime yazıldım mesela yakında sınavlar var onlar oyalar beni. Yeni yemek tarifleri öğrenip yapmak, şu an tam mevsimi evde zeytin kurmak, turşu yapmak, evi temizleyip mis gibi kokutmak, varsa bi hobin onla uğraşmak, bi derneğe takılmak. Bunlar iyi geliyor insana, bulunduğun yerde hepsini de yapabilirsin. Ya da kararlılığın varsa daha radikal kararlar alabilirsin hayatın adına. Ama ne yaparsan yap şikayet etmeeee kendini şikayet etmeye dertlenmeye alıştırma nomu yoksa tüm hayatın böyle geçer, böyle de hayat geçer mi beh

Bence siz durup durup kendinize dert arayan dert edinen birisiniz ben de bunu anladım
Zaman geriye alınmıyor bildiğiniz üzere öyle yaşamak zorundaydınız öyle yaşadınız.Biliyorum insanın kaderi kendi ellerindedir ama demek ki siz size çizilen kadere boyun eğdiniz yoksa o zamandan bir değişim yapardınız değil mi? :)
Hayat şartları işte hayat herkese gülüyor mu? :)

Film önerisi iyi oldu canım.
Teşekkür ederim.
İzleyeyim onu akşam..

Valla ben de kendime kızıyorum ama bu bir şeyi değiştirmiyor.
Şekil a çıkıyor ortaya

Spoiler vermeyeyim de bence tam senlik film suan.

Nomu ben de isterdim fizik alaninda nobel odulu kazanayim Uzaya da gitmek isterdim mesela. Insanlik adina ciddi hastaliklara care bulayim. Bir makine icat edeyim. Ciddiyim bak gulme.

Oyle siradan hayallerim yoktu benim ama olmadi ne yapayim.

Neyse hadi kolay gelsin.

Bu aralar çok fazla seyin içine girdim. Pat diye çıkamayacagım şeyler. Sıkıştım biraz o yüzden :)

Benim su an için en büyük hayalim kendi evim olsun tek başına yaşayabilecegim. Kitaplarim olsun okuyayim. Az biraz vaktim olsun dizi film izleyeyim. Kendime yetecek param olsun ayni zamanda . Kafam rahat olsun kısacası.

Hepsi ise sizde var . İmrendim açıkçası. Bence pişman olacak hiçbir şeyiniz yok . Rahatınıza bakın . Umarim ben de bir gun sizin gibi bagimsiz bir kadin olabilirim :)

Müzmin melankolik diye değiştirsen nickini
Günlük hayattaki halini merak ediyorum eğlendiğin bişeyler var mı eşinle neler yaparsın ...

Konuların hep seninle, pişmanlıklarınla, gerçekleşmeyen hayallerinle ilgili, şunu yapayım ...amaaaan boşver ikilemi arasında sıkışıp kalmışsın

Nomu, bende hiç gezmedim evden çıkmadım sadece ders çalıştım üstelik sosyal faaliyetlerede katılmadım. Şu an şaka maka depresyondayım ve önüme dünyaları sersen ı-ıh olmuyor...
Bu genç arkadaşa var mı bir tavsiyen.. :)

İnsan birazda bulunduğu şartlarda mutlu olmayı bilmeli,öğretmensin ve ataması yapılmayan binlerce öğretmen içinde atanan bir öğretmensin, her meslekte olduğu gibi mutlaka sıkıntıların var ama bak mesela sabah bişey okudum , bir anaokulu öğretmeni öğrencilerinden hayallerindeki oyuncağı çizmelerini istiyor sonrada o çizimleri bezden oyuncaklara çevirip öğrencilerine veriyor, güzel insan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…