Erkek İnfertilitesi Varikosel amel. sonra tüp bebek yaptıran var mı ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Amin Allah razı olsun inşallah o acıları hiçbirimize yaşatmasın. ameliyattan sonra sperm testi yaptırmadık. eşimi ikna edemedim. ama ameliyattan 6 ay sonra ancak değerlerde düzelme olabilirmiş. ameliyattan önce sadece sayı problememiz vardı. diğer değerlere normal dedi doktor. eşim ameliyattan olmadan önce temmuz gibi aşılama yaptırdım. tabi sonuç negatif. yıkama işleminin ardından sağlıklı hareketli 1.500.00 sperm vardı. doktor aşılama için en az 4.500.00 sperm olması gerekli demişti. daha o anda moral kalmadı. sonuç zaten negatif.

birde ben ekim ayından sonra arı sütü bal polen kullandırdım eşime. kendimde ara sıra kullandım. sanırım ilk gebeliğim bundandı. düşükle sonuçlandı. ama ben iş yerinde müdür yardımcısı tarafından ağır bir hakarete uğrayınca travma geçirdim. bu arada da çocuk gitti.
şimdi üzerinden 42 gün geçti. artık korunmuyorum. o ürünleri yeniden kullanmaya başladık. kısmet artık. 3- 4 ay daha bekliycem olmazsa tüp bebek.

selam,bizde sperm sayısı 150000 üzeri ama hareketi çok düşük %5 ameliyattan sonra da değişmedi. ilk tüp bebeğimizde olumsuz sonuç aldık tekrar gitmeyede cesaretim yok. inşaallah sen tüp bebeğe muhtaç olmadan bebişini kucaklarsın.ilk denemede olumsz sonuçaldığım için tekrar aynı şeyleri yaşamaya korkuyorum sen normal yolla hamile kaldığın için daha umutlusun. birde eşinin sperm ileri hareketi kaç onu merak ettim. hakkımızda ne hayırlıysa o olsun.

şansa bak ya az spermle sen hamile kal sonrada elin müdür yardımcısı gelsin laf söylesin çocukda gider herşey gider allahım ya ne cins insanlar var elin ağzı torba değilki büzesin canım benim müdür yardımcısı iyice etken olmuş bebeğinin düşmesine üzüntüye sıkıntıya gelmiyo bu işler herşeyin baş düşmanı stress.hiç birdaha artık aşılamayla falan uğraşıp zaman kaybetme tüp bebek yaptır ve tüp bebekten sonra kim ne derse desin sakın sakın yataktan kalkma sadece wc için kalk.doktorlar normal hayatını yürüt diyeceklerdir ama kalkma canım.Allahım gönlüne göre versin yardım etsin...

eşimin ilk saatte ileri hareketi %60 tı. bizde sayı azdı. diğer değerlerde bir sorun yoktu. ameliyattan sonra hiç ölçtürmedik. zaten 3.ayda hamile kalmıştım.

sizde ümidinizi yitirmeyin inşallah mevlam isterse herşey olur. arı sütü, polen, kestane balı, kullanıyorum hem eşime hemde kendime. birde hareket için çakşır tohumu var ben onu daha denemedim ama onunda macununu kullanmayı düşünüyorum. size de tavsiye ederim. dua edelim birbirimize inşallah olacaktır.

patolojiden gelen sonuç temiz. sebepsiz düşük. çok ah ediyorum bilemezsin. şu 40 günde ne yaşadığımı bir Allah bilir bir ben. eşimin teline mesaj atmış. öyle iğrenç mesaj ki anlatamam. bizde gidip savcılığa suç duyurusunda bulunduk. işte o arada gitti bebek. bundan sonra kısmet olur da hamile kalırsam herhalde heyet raporu alırım. zaten yaş 36 uzun zaman bekleyecek vaktim yok. Allah hepimize aratmadan versin inşallah.

Merhaba benim abimde de varikosel vardı.ameliyat oldu sonuç değişmedi 8.tüp bebek denemesi gerçekleşti sonuç negatif çıktı.şimdi abim ürolojiden rahatsızlığıyla ilgili tedaviye başlayacak.sanırım erkekdeki rahatsızlık çözülmeden tüp bebek denemesinin faydası olmuyor.sizin daha ilk denemeymiş.bence eşinizdeki rahatsızlıkla ilgili tedaviyi tam olarak halletmeden tüp bebeğe devam etmeyin.umarım sizin çok daha kolay yoldan olur.bir de çakşır bitkisinin kökünü kaynatıp içirmiştik biz abime karaciğer enzimlerinde problem oluşturdu.içmeyi kesince düzeldi.o yüzden sanki çakşır da biraz riskli.Allah bakabilecek herkese çocuk nasip eder inşallah...

Amin Allah razı olsun. çakşır kullanmadım daha. ama arı ürünleri kullanıyorum. en başta bağışıklık sistemimi güçlnedirdi.

Selam canim önceliklen gecmis olsun rabbim insallah kucaginimiz bos birakmaz.Sana sorum sperm azdi derken sayisini biliyormusun nekadr oldugunu bizdede ayni problem varda ne kadar spermlen hamile kaldigini merak ettim

benim esimdede sperm azligi problrmi var ama 2defa tüp bebek yaptik hersey cok iyi gitti hatta embiryolar blast embiryoydular yani en iyileriydi ama taktir iste rabbim ol demeyince olmuyor.abinde döllenme oluyormuydu tüpbebekte canim merak ettim negativ hamileliktemi yoksa döllenmedemi?

Selam canim önceliklen gecmis olsun rabbim insallah kucaginimiz bos birakmaz.Sana sorum sperm azdi derken sayisini biliyormusun nekadr oldugunu bizdede ayni problem varda ne kadar spermlen hamile kaldigini merak ettim

eşim ameliyattan sonra sayım yaptırmadı. yani hamile kaldığımdaki sayıyı bilmiyorum. ama bir aşılama denemiştim temmuzda 3.2 ml de yaklaşık 27 milyondu. yıkama işleminin ardından canlı sağlıklı sperm sayımız 1.5 milyondu. doktor bu değerin en az 4.5 milyon olması gerektiğini söyleyince zaten benim moral gitti. aşılmadan da sonuç alamadım.
Allah yar ve yardımcımız olsun.

üzüldüm gerçekten insanlar iyice kötüleştiler çok dikkat etmek lazım savcılığa vermeklede çok iyi etmişsiniz sana yaptığı bu olayı başkalarınada yapmaz.baya canın sıkıldıysa bebekmi kalır ya yazık olmuş tuh tuh.mazlumun ahı aheste aheste illa çıkarmış sal Allaha.e tabi yaş faktörüde var ALLAHIM tez zamanda her isteyene versin rabbim.walla bizde aşılama iye gidiyoruz ama tüp bebekte olabilir iyice kafama yatmaya başladı tüp bebek olayı walla yakında kafayı yemezsek iyidir offfff

Kızlar tüp bebek yaptırdığınızı yaptıracağınızı yakın çevrenize söyledinizmi yada söylemeyi düşünüyormusunuz??????????saklayan gizleyen oldumu???
saklanmalımı saklanmamalımı?????

Eğer etraf cahilse saklanması iyi..Bilmeleri gerekmiyor sizin yatak odanızdaki mahremiyeti..Normal yollarla mı tüp bebek mi diye soran meraklı insanlar o kadar çok ki..........

benim tavsiyem kimseye söylemeyin. hatta gebelik gerçekleşsede anne baba dışında kimse bilmesin. eğer ben bir daha hamile kalırsam doğal yolla ya da tüp bebek hangisi olursa olsun anne baba dışında kimseye söylemeyeceğim karnım çıktığında zaten gören görür. o zaman da saklayamayız :):) . (ablama bile söylemeyeceğim onun ağzı gevşek gördüğüne söyler görmediğine haber yollar :) öyle biri. zaten sana söylemeyeceğim diye de söyledim sonra alınganlık yapmasın diye.

Eğer etraf cahilse saklanması iyi..Bilmeleri gerekmiyor sizin yatak odanızdaki mahremiyeti..Normal yollarla mı tüp bebek mi diye soran meraklı insanlar o kadar çok ki..........
ewet bencede söylenmemesi lazım sanki tüp bebek olunca töbe töbeeeeee insanlar olmayınca olmuyo diye konuşurlar bir şekilde olur o zamanda olduğu şekliyle uğraşırlar.

walla ne kendi anne babama ne eşimin annesine babasına bile söylemeyi düşünmüyorum ben bilmesin kimse.komşulara gelince eğerki tüp bebek yaptırdığımda ya ikiz olursa çakarlarmı acaba diyorum ikiz olmasınıda istemiyorum bulunduğum yerde yalnızım bakamam çok zorlanırım ( iki tane tek başıma fazla gelir.canım ablan konusuna gelince güldürdün beni aman aman en başta ona dikkat et o zaman :))

Son düzenleme:

hiç kafanı takma. valla bana sorsan şimdi Allah ne kadar dilerse o kadar versin diyorum. verdiğinin üstesinden gelmesini nasip etsin inşallah. benim bir arkadaşımın ikiz çocukları oldu. ilk yıl zorlandı sonra çok rahat. ikizler kavga etmiyorlar biribirleriyle çok iyi geçiniyorlar. sonra o arkadaşın tekrar bir gebeliği oldu ve tek çocuk doğurdu. sonraki olan o ikizlerden daha fena çıktı. abilerine kafa tutuyor onlarla kavga ediyor :)
ablam ilk gebeliğimde herkese haber verdiği için düşük olduğunda o kötü psikoloji ile insanlara açıkalama yapmak zorunda kaldım. birde nazar duyduklarında maşallah demeyen insanları gördüm. en başta abimin eşi. hayırlı olsun diye aramadı bile. düşükten sonra aradı beni teselli ediyor. valla acımı bastırp mutlu görünmeye çelışmak daha zordu. o yüzden söyleme. illa kötü sonuçlencek diye bir kaide yok ama. çeken var çekemeyen var. Allah bundan sonraki hamileliklerimizi hayırlısı ile tamamnına erdirsin. evlatlarımızın mürüvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah. duayı tam edeyim eksik olmasın :):)

haklısın aslında ALLAH üstesinden gelmemizi nasip etsin ben küçükken hep ikizlerim olsun derdim ama artık diyemiyorum işte:)) neyse ALLAHIM üstesinden getirsin inşallah.amannnn hele bir hamile kalayımda bende daha kalmadan korkmaya başladım ayol :)))
ewet derdinemi yancan millete lafmı anlatcan offf zor gerçekten sevinen olur üzülen olur ben artık hiçççç kimseye güvenmiyorum.
ewet ALLAHIM ewlatlarımızın mürvetini göstersin hatta torunlarımızıda sevdirsin :))

Aminnnnnnnnnnn. inşallah

canım,benim eşim varikoseli saklamak istediği için kimseye söyleyemedim.e tüp bebekte ciddi bi süreç olduğu için ve yaklaşık 4 yıldır çevremizdeki herkes bebek beklediği için bizden,mecbur ben hastayım o yüzden olmuyo dedim.tüp bebek önerdi doktor onu denicez dedim.işte bide bunca kederin yanında millete ne anlatıcam,soruları nasıl başımdan savıcam derdide başladı.rabbim hepimiz için sağlıklı ve hayırlı evlatlara ol desin inş.

merhaba kızlar...varikosel ameliyatından sonra eşinizin sonçları düzeldi mi ? düzeldiği halde hamile kalamayan da oluyor sanırım ... eşim 1 ay oldu ameliyat olalı da ben de merakla bekliyorm 2.test yaptıracağımız zamanı... düzelmeyecek gibi de his oluşt şimdiden...hepimize başarılar bu konuda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…