Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

pekı sız bırsey kullanmıyor musunuz alternatıf tıptan bırazda stres ve moral ıle ılgılı moralı bozmamak lazım

merhaba arkdaşlar,
dün eşim ameliyattan sonra 2.testi yaptırdı sonuçlar şöyle;
Toplam sayı:30.800.000
ileri hareket :%20
morfoloji:%2

hiç ilaç kullanmıyoruz.Keçiboynuzu kürü veya pekmezi içiyor eşim. Hareketi arttırmamız gerekli galiba.Bu değerlerle normal yolla olma şansı düşük mü yine?
Ekimde tüp yaptıralım mı diye çok kararsızız. Eşim şubat 2013 de ameliyat olmuştu.

pekı sız bırsey kullanmıyor musunuz alternatıf tıptan bırazda stres ve moral ıle ılgılı moralı bozmamak lazım

hiç bir şey kullanmıyoruz canım...eşim,doktor bir şey vermedikçe ya da önermedikçe içmem diyor ilaç, kür tadı güzel olsa kürler uygulayacam ama beğenmiyor tatlarını o yüzden hiç bir şey kullanmıyoruz maalesef...

bu değerlere yakın değerlerle hamile kalan çok var canım biraz daha bekleyin bence doktorlar 6 ay bekleyin diyor sizin 7 ay olmuş inş. Allah'ın izni ile tüpe gerek kalmadan hamile kalırsın...ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı canım değerlerde artış varsa ameliyatın faydasını görmüşsünüz demek ki artış oluyor...

sağol canım.inşallah hepimiz en kısa zamanda muradımıza ereriz. Ameliyat öncesi sayı 15 milyondu, ileri hareket %18, morfoloji %1 di. tabi ki faydası oldu ve değerler yükseldi ama bu süreç biraz uzadı bizim.çocuk istemeye başladıktan bir sene sonra eşim ameliyat oldu. teşhisde geç kaldık.şimdi ise beklemek çok zor benim için.1 ay daha beklemek çok uzun geliyor artık.
bakalım bu ay 25 adet tarihim ,merakla bekliyoruz.
senin eşin yeni ameliyat olmuştu sanırım di mi? sizde durum nasıl?

amin canım darısı bizlere inşallah ben de tğp bebek düşünüyordum ekim kasım ama bekleme kararı aldım en azından eşim şu ilaçları kullansın bakayım bi etkisi olmaz sa ocak ayında tüp bebek için yol alacağım hayırlısı ne ise o olsun inşallah.

Canim cok sevindim, icini ferah tut diyemiyorum çünkü ben her şeyi denedim, tam paniktim. Ne desem bos ama Allah hayirlisini versin. Ben adacayi yağını bile kullandım. Burda bir topik var onunla ilgili. Yazdığım ilaçları kullanın, bizim ilaçlar ile arttı. Hatta doktor ameliyat olmadan bu kadar şeyi kullanırsan zaten bu artış olurdu dedi. Esimle sok olduk. Ama kısmet boyleymis. Bize doktor sadece proseed plus ve evicap verdi. Arginmax, apitera, keciboynuzu pekmezini, cevizi vs.yi burda okuduklarımızdan kullandık. Esim 4 kutu arginmax bitirdi. Bir o kadar da proseed plus ama tup bebek bunların hepsinden pahalı tabi ki..

ya arkadaşlar benide listeye eklermisiniz ben pek bilmiyorumda daha önce tarihi yazmıştım pek ilgilenen olmadı

inş canım adet olmazsın...aynen bizde 2 yıldır çocuk düşünüyoruz 1.5 yıl üstüne eşim doktora gitti 2.yılımızda ameliyat oldu eşim 2.ayımızdayız...2 yıl üstüne 6 ay beklemek çok zor geliyor bana...bizim durum en son ameliyat öncesi test yaptırdık sayı11 milyon,total sperm 35 milyon.ileri hızlı 3.5 morfoloji%16 canım whoya göre bakıldı...3.ayda test yaptırmayı düşünüyoruz...kurban bayramından sonra yaptıracaz sanırım..

Kizlar hamileyim. ilk siz öğrenin istedim. Allah hepinize nasip etsin. Umudu, çabalamayı hiç bırakmayın. Sormak istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
hayırlısı olsun güzelim
ALLAH sagsaglim kucagına almayı nasip etsin inşallah

Arkadaşlar
Tvde ızledım doktor tup bebek yaptıgım butun hastalarımın ıkıncı bebeklerını dogal yolla sahıp oluyor bu oran tup bebek tedavısı yaptıgım butun hastaların %99 kapsıyor dıye konustu.Gerçekten de oyle topıgın genelını okudum herkest bı yok morfolojısı oyle olmayınca olmuyor tup deneyecegım kelımelerını agızlarına dolamıslar gıdıyor ama unuttugumuz bır nokta var Cenabı Hak ol derse hersey olur morfolojı 0 ıken bıle olur bu kadar takmayın. Siz zaten olacagı varsa da negatıf dusunerek ve tup yapınca olacak mantıgıyla hareket ettıgınız ıcın olmuyor bence benım en yakın arkadasım 4 sene karı koca olmadıkları tedavı olmadı sonunda sız kısırsızın dedıler her ıkısıne de ve morfolojısı %1 ıdı hareketlılık ve sprem yok denecek kadar azdı.4 sene sonunda bır kadın dogum uzmanı esının varıkosel oldugunu ve acıl amelıyat edılmesı gerektıgını soyledıler amelıyat oldu ve hıc abartmıyorum esının amelıyat oldugu ay hamıle kaldı.Rabbım ısterse verır bız ısteyelım yeterkı ne dusunursen oyle olur bence olmuyor oyle denedık olmuyor dusuncesını bırakalım olacak ıyı dusunun ıyıyı cagırın Atalarımız ne demıs ıyı dusun ıyı olsun ve unutmayın bırseyı en basıtı yenı aldıgınız bır pıjama takımı veya kenara bırıkım ıcın ayırdıgınız para neye nıyetlenerek aldıysanız veya kenara koyduysanız enınde sonunda onun ıcın kullanırsınız ondan bence hep en ıyıyı dusunun.Benım esımde yarın Allahın ıznıyle amelıyatı olacak ve amelıyattan sonra hep Allahın ıznıyle hamıle kalacagımı dusunuyorum...

Son düzenleme:

merhaba cnm hayırlı olsun. rabbim nasip ederse aynı gün doğum yapacağız. biz 5 ay bekledik ilk ay olmayınca dr gittik bende sorun çıkmadı eşimde varikosel ameliyat oldu şükür iyi geçti sayımız 7 milyondan 345 milyona çıktı hareketlilik 12 den 65 e. ama umut yoktu bu ayda süpriz oldu hemde tam zamanında. bende adet olunca rahim filmi için dr gidecektim gerek kalmadı. rabbim isteyen herkese versin ama unutmayın rabbim bizden daha iyi biliyor zamanını emin olun. benim öyle bir zamanda oldu ki ancak böyle denk gelir. eşimle ayrı yaşayacaktık yanyana gelmemiz zordu özellikle de yumoş günlerinde ama ayrılmadan bebiş bizimle

hayırlısı olsun güzelim
ALLAH sagsalim kucagına almayı nasip etsin inşallah

Kizlar yaa pazartesi gunu doktora gittim sevinsem mi uzulsem mi bilemedim ama yinede uzuntum daha agir basiyor.Neyse doktor kistin gecmis kendiliginden dedi.Turkiyedeki doktorlar pko var diyo bu doktorda diyoki adetin duzenli oluyormu oluyor ozaman gerisi hikaye sende yok diyo bana.Ultrasonu ayri biyerde oluyoruz o kadin da Rusyadayken kadin dogum doktoruymus ultrason yaparken dediki sende pko var artik sastim ben kime inanacagima :S: 37: Kotu haberimse doktor esimin degerlerine bakti cok dusuk zor hamile kalirsin evet dogru demis esinin doktoru dedi asilamayi onerdi Karar verin ne istediginize dedi hemen bile yollarim en azindan bilgi alin dedi bizde oyle yapicaz esim aralikta ameliyat olduktan sonra 1 yil daha bekleyip duruma gore asilamaya gecmeyi dusunuyoruz ewger dogal yolla hamile kalamazsam. Bide stresten su aralar pek duzgun yemek yiyemez oldum istahim kapandi kilo verdim sanirim zaten zayif biriyimInsallah o gunlere gerek kalmadan hepimize Allah verir sizlerle paylasmak istedim

Dün gunu saat 14:40 amelıyat basladı ve 15:07 amelıyat bıttı.Belden asagısını uyusturdular.Amelıyattan sonra ıkı saat yemek ıcmek yok daha sonra yemek getırdıler sabaha kadar 3 litre su ıcmesını soyledıler. Gece boyunca da 1000 ml ,1000 ml , 500 ml , 100 ml , 100 ml serum takıldı.Agrı kesici ve mide koruyucu iğneleri yapıldı.Doktor amelıyatın cok guzel gectıgını buyuk bır damarın oldugunu ve bagladıgını sorunsuz kapattık. Allahın ızınıyle sifa bulacaksın dedi.Sadece antıbıyotık ve agrı kesıcı verdi.Bugun 12:00 taburcu olduk 4 gun sadece zaruri ihtiyaclarının dısında ayaga kalkmak yasak dedi. Cuma gunu banyo yapabılırsın banyodan sonrada bandajı cıkaracaksınız bır hafta kontrollu ıstırahat verdi.Bir hafta sonra kontrole gıdecegız.Şimdilik herşey cok guzel ameliyatımız ve sonra allahın ıznıyle sıkıntısız gectı.Amelıyattan korkanlar ıcın korkulacak boyutta kesınlıkle degıl.

geçmiş olsun canım allah şifa versin inş tez zamanda değerleriniz yükselir(hepimizin).ameliyat tarihlerimizi yazdığımız topik var canım istersen orya ameliyat tarihinizi ekleyin...varikosel ile mücadelemiz başlıyor diye topik var...

gecmıs olsun bizimde aynı seyler gctı basımızdan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…