moralim çok bozuk arkadaşlar
bizde ameliyattan sonra ilk testimizi yaptırdık ve sonuç ameliyat öncesiyle aynı
raporda aynen şu yazıyor
hücre sayısı belirgin derecede düşük
dünden beri aglıyoruz karı koca dagıldık resmen
ALLAHIM hepimizin sesini duy YARABBİM amin
Arkadaslar merhaba..yolumuz uzun zor anlayanimiz yok.anlatacabilecek halde dgiliz ama bazi gerceklere kendimizi alistirmali ve olumlu dusunmeliyiz.ben 3bucuk yillik evliyim ilk yilimizdan sonra hep bebek istedik..diktirlar en az bir yil korumasiz birliktelik olmadan hicbirsey yapmayiz dediler.neyse 6ay gecti ben kanama sikintisiyla doktora gittim megerse rahim duvarim kalinmis..histeroskopi ameliyati oldum..derken yine korumasiz gunler yine bisey yok doktora gittik hersey normal bende ama esim varikoselmis megerse bosu bosuna birbucuk yil gecti.esim ocak ayinda ameliyat oldu.degerleri 2milyon du.suan 9 ay gcmesine ragmen 5milyon olmus hareketlilik biraz artmis sadece okadr..eb son tup bebege karar verdik.suan tup icin ugrasiyoruz ama sinavim hala hitmemis tekrar rahim duvarim kalinlasmis bi histeroskopi daha oldum gecen ay..yol hukadr uzun ve ugrasliyken en kucuk yenilgide aglayip sizlamayin hep daga guclu olmalisiniz cunku bu bizim sinavimiz..ve boyle anlattigim gibi kolay gecmedi hicbirsey zorluklar ameliyatlar umutsuzluklar.
Varikosel ameliyati sizin esinizin sprem kalitesini ve genetigini duzeltiyor.evet bircok kisi ek ureme yontemi ile ugrasmadan hamole kaliyir ama biz olamadik bunun icin kendinizi yipratmayin.esleriniz varokosel ame.olmasaydi genetigi bozuk spremlerle belki ddha kotu sonuclar alacaktiniz.herseyde bir hayir var..basima gelen hersey rabbimde.hayirli ve saglikli bir sekilde rabbim bizi meleklerimize kavustursun insallh.bol dua edelim birbirimize..rabbim vermeyecegi amelin hayalini kurdurmazmis..rabbim yar ve yardimcimiz olsun
merhaba canım dıger topıklerden tanıyorum senı ne kadar zorlu süreç gecırıyoruz bır bız bır Allah bılıyor ınsallah bızlerde kavusucaz bebıslerımıze nerde denıyeceksınız canım sız tup bebegı? benımde ılk denemem olcak suanda adetımın 3.gunundeyım dogum kotnrol hapı kullanıyorum 21 ekımde kontrolum var uzun protokol olcak esı 2011 yıılında varıkosel amelıyatı olmustu bendede pco var
Merhaba canim tekrar yazmamdaki amac kader arkadaslarimi sukre davet etmekti.hepimiz zor sureclerden geciyoruz bende cok umutsuzluga kapildim benden kotuleride var ama biraz toparlanmamiz lazim bize bizden baskasinin hayri yok..eger unutsuLuga kapilirsak kimsenin ruhu duymaz..hatta kalbinizi kirmak icin ugrasirlar..varikosele yazan bikac arkadas insanlari yanlis yonlendiriyir varikoselden sonra hicbirinizin dogurganligi artmayacak veya birden yuksek sayilar beklemeyin.varikosel esinizin sagligu icin onemli en basta evet kisirliga buyuk etkisi var ama tek care olarak gormeyin.
Ben tup bebegi son care olarak dusunmustum.cok savastim esimin sperm sayisi ve hareketliligi ile .rabbim ilaclarla vermedi bize devasini.asilama icinde cok dusuk bir sayimiz vardi bizzde son care olarak tupe yoneldik. Ama son caremi bile beceremedim. Senin gibi adetimin 3gunu ilaclara basladim.sonra igneler ve yumurta toplama uslemi -opu- yapildi30 agustosta. Allaha sukur yumurtalarim iyidi dollendi 5eylulde transferim olacakti ama rahim kalinligim yuksek bulundu ve transferim ertelendi.ve embriyolarim donduruldu..histeroskopi oldum15gun once.simdi adetimi bekliyorum insallh bayrama denk gelmezse bu ay transferim olacak.ama bayrama gelirse doktorum bidahaki ay dedi.tatil oldugu icin..istanbulda cerrahi hastanesinde ozan beye yaptiricam transfer islemimi isinde cok iyi oldugunu duydum.senelerce care bulamayan bircok cift umut bulmus bu dokyorda bakalim bizede vesile olur insallh...
Arkadaslar diyosunuz ki guclu olmak lazim amenna dogru da yapabilene ne guzel .Ama iste uygulamaya gelince olmuyor ben guclu birisi degilim hatta cok hassas birisirimKayinvalidemlerle oturuyorum ve onun en yakin arkadasinin kizi dun dogurdu kizla bende samimiyim. Mecburen gittim esim desen hep kaciyo boyle yerlerden ceremesini cekmek hep bana dusuyor. Daha 10 dakika falan oldu eve gireli. ve direk odama aglayarak girip laptopu actim suan sizlere yaziyorum.Halimden anlayaim yok cunku Hastaneye girince bile gozlerim doldu hamile kadinlari bebekleri gorunce Neyse kendimi aglamamak icin zar zor tuttum bebek odasinda birsuru kadinlar var ve iste sen daha ne bekliyosun bak geciktirme yap artik bosver isi okulu beklersen olmaz.Zaman kaybetme bak cok guzel bir duygu okadar mutluyumki vs falan diyolar biryandan kaynanam cocugu kucagima vermeye calisiyo benim gozlerim zaten dolmus an meselesi aglamam ama nasil icim kan agladi gozumdeki yaslari icime akitmaya calistim hep aglamam geldikce yutkundum.Asla yemin ediyorum kiskanclik degil.Ben kendi halimize agliyorum suan Halimi derdimi kimseler bilmedigi anlamadigi icin.O kadar cok istedigim halde olmadigi icin.O kadar umutsuz,mutsuz ve caresiz hissediyorum ki nefes bile alamiyorum sanki.Insan icine girmek istemiyorum hic beni her gorduklerinde ayni muhabbet.Yemin ediyorum ayni lafi 10 kez falan dediler bu aksam tabi kaynanam tek laf etmedi.Kimse yasamadigi icin anlamiyor anlatsanda aa bak sorunu varmis diye dedikodunu yapiyolar
kesınlıkle canım varıkosel topıgınde bırkac arkadası bende uyarmıstım ama bısey denmıyo fazla benım esımınde yumurtalıgı cok fazla agrımıstı ve sısmıtı ozamana kadarda bebege engel oldgunubılmıyorduk bız saglık ııcn amelıyat olduk bızımde sayımız hız arttı morfolojı duzelmedı ne yaptırsak normal yoldan gebelık olmadı.tup bebege baslıcaz dedık bende toxoplasma cıktı pesıne pco tavan yaptı eylul adetınde dedık eylulde adet olamadım kıstler olustu hersey ustuste geldı ama bundada vardır bı hayır dıyorum rabbım ınsallah en guzel en ıyı sekılde nasıp edıcek bızlere oyle dusunelım dualarımızı kabul etsın emeklerımızı bosa cıkarmasın ınsallah senınde yasadıklarınd amutlaka bı hayır vardır bızlerden cok daha kotu durumda olanlar var adetın bayrama bıle gelse uzulme yeterkı nasıp olsun cnım bu ay olmaz onumuzdekı ay olur ne mutlu sana emrıyoların var donmus kalıtelı duurmda ben hep korkuyoru yumurtam az cıkar dıyesaglıksız olur dıye bırsey sormak ıstıyorum sana ben suanda dogum kontrol hapı kullanıyorum adetın 19.gunu cagırdı doktor ogun ıgnelre baslatmaz demı? tekrar adet olmamı beklerız zaten 5gun sonra falan adet olcam ozaman baslarım dıye duusnuyorum sen kullanmısmıydın dogum kontrol hapı ? bende ızmırde ırenbe tup bebek merkezınde yaptııryorum cnım buarada varıkoselden sonra tup bebek yapanlar dıye ben bır konu acmıstım cok fazla gelen gıden yok
Canim bende doktor adetimin 3.gunu yumurta gelistirici igne verdi bebe asprini ve folik asit verdi.2gunde bir ultrason kontrolune gittim.yumurtalarim istenen boyuta gelince baskilama ignesi ve transfer gunumden 36saat oncede catlatma ignesi verdi. Bunlari vuruldum. Hic dogum kontrol ilaci kullanmadim ama hepimiizn sagligi ve her doktorun tarzi farkli. Mesela sende histeroskopi olmayacaksin buyuk ihtimal ama ben oldum.cunku 2sene once rahim duvarimi incelten sayin doktorum bir kismini birakmis.iste...herseyde bir hayor var ben eger hamile kalsam o unutulan parca icin belkide bebegim duseceekti vs vs simdi olusan negatifliklere takilamayacagim. Onumde bir transferim var.butun ilgim o uslemde) bakalim bayrama denk gelirse bidahaki aya kalacak..ama ondada vardir bir hayir... ayrica ben pcolu olupta cok guzel yumurtalar olusturan arkadaslar gordm.hatta pco hastalarinda normal arkafaslardan daha cok yumurta olusuyormus. Yani korkmana gerek yok. Zaten 5yumurtanda olsa 10yumurtada olsa sadece 1tanesini kullanacaklar..onemli olan kaliyeli bir tane olmasi..hatta kalitesi olupta tutunan nile okadr cokki..moralinizi hic bizmayin..
Gogicim doktor opu ve transfer oncesi bazi testler istiyor belki o yuzden cagirdi seni birde rahmini kontrol edecektir.hic kendini olumsuz dusunceye ilee herseyde vardir bir hayir.insallj hepimiz meleklerimize biran once saglik sihhatle kavusuruz
ınsallah cnım ınsallah bıran once baslıyalım dıyorum sorunsuz atlatalım sonuda guzel olsun ınsalla yasadıgımız heranda bır hayır var ınankı hıstereskopı yapılmıcak cnm gerek gorulurse dedı doktorum rahım fılmım falan temız gelmıstı dogum kontrol hapınıda yumurtları baskılamak ıcın dedı verdıgımız ıgneler guzel etkı yapsın dedı ınsallah cok soru sorup kafamı karıstırmak ıstemıyorum doktor gereklı olan hersyeı soyluyor ama beklemek en zoru ınsallah guzel haberler verıcez bızde burada.. hersey bellı olck bayram sonrası ınsallah :)
Yapilan her islemi netten arastir ama doktorun sans rn uygun tedaviyi uygulayacaktir zaten .hayirlisyla hepimiz kucaklatimizi dolduracagiz insallh
mutlaka arastırıyorum cnım ddetaylı bı sekılde doktorumda acıklama yapıo zaten bugu ogrendım adetın 21.gunu ıgnelre baslıcakmısız duusndukce heyecanlanıyorum ınsallah emeklerımız bosa cıkmaz
canım neden 21.gun başlanılıyor merak ettim..
canım üzme kendini herseyin hayırlısı ilaç kullanıyor musunuz. acaba ameliyatta mı sorun oldu benim eşimde nisanda oldu 2 ay önce tekrar test yaptırdık değerler çok iyiydi 7 milyondan 345 milyona çıkmış. ilaçtan başka birsey kullanmadık biz adını tam hatırlamıyorum ama istersen adını vereyim pahalı birsey değil 9 tl fiyatı. sadece 2 ay kullandı ama aralıklarla zaten 4 ay sonra da hamile kaldım.
Off yaa gercekten okuyunca kendiminmis gibi hissettim cunku bizimde olabilir boyle bi ihtimal ki doktor dedi yukselmesi zor diye neler hissettigini cok iyi anliyorum
bennnnnn hamileyimmmmmm bu gün dayanamadım özelde kan verdim hcg 128 çıktı ultrasonda görükmedi doktor dikkat et dedi 2 gün sonra tekrar kanda bakılacak ikiye katlanarak giderse olumlu dedi.... rabbim esirgesin.. çokkkk mutluyum yaa bu gün hastaneden geldiğimde sanki şoka uğramış gibiydim sevinmeyi bile bilemedim rabbim isteyen herkese versin inşallah.. ben hala kendime gelemedim öle saf saf kaldım yaaaabebek gelecek
inşallah
Sagol güzelim
zaten bizi bizden daha iyi anlayan yok
kardeş bile olsa bizi eniyi biz anlarız
ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun
Canim su 3bucuk senenin 3senesine yakininda kac gece aglamadin desen daha isabetli bir soru olur.duygu bu insan icinden sokemiyorki benim gorumcem,eltim arka arkaya bu 3sene icinde 2ser cocuk dogurdu.kuzenlerim hamile suan..duygularini anliyorum.inan her defasinda bebekleri gormek icin en son giden bendim.kiskanclik degil insan gozyaslarina karsi koyamiyor.sirf aglamamak icin zor tuttum kendimi evde tabi dayanamadim..simdi eltim 3.hamile ve istemedigi icin aldirdi..aldirdii dusun fazla gelmis ben o hamileleik icin neler vermezdim..aglamak bu kendimizi bosaltmak icin tek yol!! Robot degilizki tabiki patlamalarimz oluyor yakarislarimiz ama umutsuzluk yapmayin lutfen buraya yaz mesela inan insan birilerine anlatinca ferahliyor.
tatlım çok sevindim
ALLAH sagsalim kucagına almayı nasip etsin
ALLAHIM bizlerede nasip etsin
teşekkür ederim canım inşallah en kısa zamanda darısı sizlere sizler için hep dua ediyorum inanın bu isteğin ne olduğunu sabrın ne kadar zor olduğunu biliyorum rabbim sabrınızın mükafatını versin inşallah.. şu an zilhicce ayındayız bu mubarek günlerde bol bol dua et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?