Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aynı durumdayız canım, bizimkininde ileri haraket yok , sayı vardı ama bilmiyorum şuan durum nedir. benimde aşılamada ya tek yada iki yumurta oluşuyordu ilaçla olmasına rağmen, bi kez bende yaptım ovulasyon testini silik çıktı ikinci çizgi hiç netleşmedi, ama tedavi sürecinde de sende sorun yok dediler. bende diyorum acaba yumurtlamıyormuyum yada büyümüyor mu diye, şuan regliyim bitince ovulasyon testi alıp bu ay da bi takip edecem, olmadı bi hastane bulup takip ettireceğim bende napıyım artık.

canım öncelikle hayırlısı olsun...
aldığımız her kararda birşey var mutlaka...
benim eşimde bu cuma gübü ameliyat olacaktı doktoru arayıp ertledi bir sonraki haftaya küplere bindim.
ameliyat korkuyorum işyerini ayarladık vs....tam bunlarla mücadele etmişken içimden hop haftaya...

sonra dedim ki ne yapıyorsun?mutlaka bir hayır var bunda bekle gör.sabır etmek zor olsada ki ben 7 aylığım hayatta en son kişiyim bekleyecek.normal hayatımda da yerimde durmam.

ama beklicez.araştırcaz konuşcaz ek gıdalar alıcaz.

ama olucağına inancaz canım benim.

hayırlısı olsun canım öncelikle...burd apaylaştığım düşünceler sadece bana ait herhangi bir ispatı yok.sadece bilgi amaçlı.
sen niyede araştır canım.
bu ameliyat basit gibi görünsede uzman kişilerin elinde yapılması yani sürekli bu amelyatı sürekli yapan kişilerle yapılması daha uygun .
micro cerrahi yöntemi olması en uygunu.
benim bilip araştırıdğım kadarıyla devlette yok diye biliyorum ama emin değilim.
micro cerrahiyle hızlı iyileşiyor diye araştırdık hep.
bizde haftaya cuma olucaz inşh.
güzel sonuçlar alırız inşh.

merhaba tatlım ...devlet hastaneleri mikro cerrahi ameliyat yapıyor...ameliyattan 2 gün sonra eşim dışarı çıkıp gezmeye başladı hatta araç bile kullanmaya başladı.. ameliyatı yapan doktor iyi olduktan sonra kolay bi operasyon ama iyi bir doktor bulun...devlet hastenesine 1 kuruş bile ödemiyorsunuz...benim eşim ameliyat oldu ameliyatı çok çok iyi geçti hatta beklediğimizden de iyi geçti hiç ağrısı olmadı doktor istersen akşam çıkabilrsin ama çıkmazsan daha iyi olur en azından hastalarımın bir gün hastanede kalmalarını istiyorum dedi, biz de kaldık iyi ki kalmışız serumlar falan taktılar hiç ağrısız günü bitirdik ertesi gün sabah taburcu olduk...

sağol cnm cavabın için.eşiminde tanıdığı var hastanede bakalım soracak iyi bir dr ...hayırlısıyla bunuda atlatırız inşallah...

sağol canım haklısın ,en azından bi umut bekliyoruz, birşey yapmadan beklemek garip geliyor insana ama bakıyorum da nerdeyse 2 ay olacak zaman bi şekilde geçiyor, yeterki lehimize olsun bu bekleyişlerimiz, dediğin gibi sizin ameliyatta da vardır bi hayır, bizde tam günü almışken kendimiz iptal etmiştik, yeniden randevu falan 4 ay sonra ameliyat oldu, sağlıkla sıhhatle çıksında eşin, varsın bi hafta sonra olsun.

merhaba canım..ameliyattan önce değerleriniz nasıldı? sorun hangisinde sayı mı, hız mı, hareketlilik mi??? bzde sayı dışında hepsinde sorun var

bana kalsa hemen özelde yaptır dedim ama bir sorayım dedi devlete .mikrocerrahi olmazsa yaptırmaz zaten çabuk iyileşmesi lazım işleri biraz yoğun bu aralarda

merhaba canım..ameliyattan önce değerleriniz nasıldı? sorun hangisinde sayı mı, hız mı, hareketlilik mi??? bzde sayı dışında hepsinde sorun var

canım ilk testimizde sayımız ml de 20 milyondu, genel sorunumuz hareketsiz sperm %85 di, ileri hareket %10, yerinde ve yavaş hareket %10 falandı. rakamlarda tek hareketsizi çok net hatırlıyorum. diğerleri üç aşağı beş yukarı.
ameliyattan önceki testimizde hareketsizler biraz canlanmış ama ileri hareket sıfır olmuştu, hareketsiz %60, ileri hareket %0, yerinde ve yavaş hareket % 30 civarı olmuştu.
bakalım aralık 18 de üç ay doluyor test günü, ama geçmişi okuyorum ve herkesin düştügünü görüyorum. sende durumlar nasıl ?

bizim de ocak 16 da 6.ayımız dolacak...aslında bu varikosel ameliyatı kiminde değerleri çok yükseltiyor kiminde biraz yükseltiyor ama geneli dediğin gibi düşük oluyor yine de hamile kalan çok oluyor tatlım.. sanırım ameliyat öncesi bozuk olan spermler ameliyattan sonra aynı sayılarla kalıyor ama bu sefer düzelmiş bi şekilde oluyor ,o düzelen spermler sayesinde gebelik oluşuyor...yani var olan spermlerin şekli bozukken ameliyattan sonra var olan spermler sağlıklı hale geliyor...

Son düzenleme:

aynen canım dediğin gibi çoğu kişi düşen sperme rağmen gebe kalıyor, yapısı düzeliyor sanırım, ama bizim morfoloji 17 falandı, yani yapısal bi bozukluk yoksa anlamadım gitti hayırlısı Allahtan :)

krugere göre mi %17 canım?? o zaman çok iyi bizim hiç krugere göre bakılmadı o yüzden bilmiyorum ...WHO ya göre ameliyattan önce en son ki testimizde %16 yazıyordu , krugere göre kaç oluyor acaba çok merak ediyorum...

Son düzenleme:

aynen öyle canım hayırlısı.sayılı bir zawan geçiyor.inşh beklediğimizin karşılıgını tez zamanda alırız.

bana kalsa hemen özelde yaptır dedim ama bir sorayım dedi devlete .mikrocerrahi olmazsa yaptırmaz zaten çabuk iyileşmesi lazım işleri biraz yoğun bu aralarda

Hayırlısı canım.sagsalim sonuç alıncak gibi olsunda.tez zamanda.

canım ilk teste %17 yazıyordu, ikinci testte morfoloji %75 yazıyor, artık hangisi hangisi oluyor bilmiyorum ama sanırım birinde krugere birinde who göre bakılmış, doktor morfolojide sorun yok sizin hareket sorunu var demişti, ama hareketli sperm olmayınca morfoloji iyi de olsa olmuyor, iki aşılamada bile olmadı

hmm anladım tatlım dediğin iki türlü bakılmış morfolojiniz baya iyi ...allah büyüktür inş en yakın zamanda biz de bebeklerimize kavuşuruz...

Son düzenleme:
hmm anladım tatlım dediğin iki türlü bakılmış morfolojiniz baya iyi ...allah büyüktür inş en yakın zamanda biz de bebeklerimize kavuşuruz...

Amin canım amin cümlemize inşallah isteyen herkese

merhaba arkadaşlar bir kaç gündür sizleri takip ediyorum.rabbim hepimize tez zamnda çocuk nasip etisn inşş...
benim eşimdede varikosel wardı hemde çift taraflı 1,5 senelik ecliyken korunmayı bırakmıştık 8ay olmadı sbn doktorlara gtmiştim benden kaynaklanıyor diye hep ama artık doktor dedi eşinede bakalım baktıkki çift taraflı amleiyat dedi özel doktora gitmiştik snra nisan 17de eşim ameliyat oldu doktor kasımda gelin eğer hamilelik olmassa demişti halada bir şey yok şuanlık hamilelik falan...bu ay da bkliyim dedim edet olmayı 1 hafta snra adet günüm ondan snra gidicez acaba ne tedaviler oluncak çok merak ediyorum nelerle karşılasıcaz allahım hakkımızda hayırlısını wersin inşş.sperm testimiz nasıl çıkıcak bu seferki çok merak ediyorum bu ilki sperm sayısı gayt ii demişti doktor
72 milyon
vatalite%53 canlı
total hareketlilik%40
ileri hareketli%35
yerinde hareketli%5
hareketsiz%60

morfoleji(kruger kriterleri
normal %2
baş anomalisi%82
boyun-orta parça%10
kuyruk anomalisi%6
stoplazmik damlacık %0

bu ilk yaptrdığımız testti biruni de yaptırmıştık
sizce nsaıl arkadaşlar biraz uzun oldu kusura bakmayın

Son düzenleme:

tatlım bu test sonucunuz ameliyattan sonra ki test sonucunuz....gayet iyi sayınız ve ileri hareketliniz...

kızlar aranızda bu preseed jellerden falan kullanan var mı? ileri haraket sorununda spermi ileri itiyor deniliyor ama ne kadar doğru acaba ?

kızlar aranızda bu preseed jellerden falan kullanan var mı? ileri haraket sorununda spermi ileri itiyor deniliyor ama ne kadar doğru acaba ?

evet canım daha önceki sayfalarda okumuştum bu jeli kullanıp hamile kalanları...hatta doktorlar bile kullanıyorlarmış aşılama yaparlarken spermin daha hızlı ilerlemesi açısından...ileri hızlı sorunu olanlar için ideal bi jel ama pahalı daha doğrusu artık her duyduğumuzu almaktan bu jeli kullanmaya sıra gelmedi.. imkanın varsa dene bence canım fayda gören çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…